Megválaszolatlan hozzászólások | Aktív témák Pontos idő: 2021.04.14. 20:47Hozzászólás a témához  [ 4 hozzászólás ] 
 Noragami 
Szerző Üzenet
Chibi
Avatar

Csatlakozott: 2016.02.19. 15:24
Hozzászólások: 32
Hozzászólás Noragami
Na szóval...remélem mindenkinek sikerült túlélnie a hétfőt! :D

Akinek van még egy kis felesleges energiája,és elég bátornak érzi magát,az most végigolvashatja a Noragami-ról alkotott véleményem "erősen tömörített és olvasó kímélő" verzióját. ;)

És természetesen kíváncsian várom mindenki más véleményét,legyen az pozitív,vagy akár negatív. :)

Tehát: A Noragamiról először csak képeket láttam, és bevallom őszintén,nem igazán érdekelt. Több mint egy évig úgy tudtam a létezéséről,hogy eszem ágában se volt belepislantani. De aztán életem egyik unalmas órájában úgy döntöttem,hogy mégis megteszem.

És nem bántam meg! love

Imádok minden olyan animét,amely (közvetetten ugyan, de) az emberi lélek belső harcairól szól. Ezeknek egyébként az alap felépítése közel azonos. Mindig vannak gonosz szellemek,akik rossz napjainkon kísértésbe visznek,vagy akár öngyilkosságban kergetnek minket és valamilyen formában persze mindig jelen van a jó is, mint az emberi lélek védelmezője,hogy segítse a fejlődésünket.

Nos,ebben az animében negatív érzésekből született szellemek alkotják a "gonoszok" táborát, a "jók" csapatába pedig a japán istenek ( meg jópár kitalált isten) és az őket segítő "tiszta lelkek" ,az ember szellemek tartoznak.

Na, azt hiszem, ez után a kacifántos bevezető után mindenkinek megkönnyítem az életét, ha inkább listát írok arról, hogy mit is szeretek a Noragamiban:

1: A rajzolás! Rendkívül érzékeny vagyok az igényes, szép rajzolásra,hiába jó egy sztori, ha a rajzolás nem tetszik,3 percet se tudok belőle megnézni...

2: A rajzoláson belül külön értékeltem, hogy az Inuyasha-val ellentétben itt a szörnyek viszonylag szépek, sőt, pár apróbb szellem kifejezetten a "kawaii" kategóriába tartozik.

3: Természetesen a szereplők. Külön nagy kedvenc Yukine, akinek mind az első,mind a második évadban végigkövethetjük a jellemfejlődését. Ha valaha az anime karakterek közül kéne példaképet választanom,akkor őt mondanám.

4: A vicces jelenetek,még viccesebb chibis rajzolással. Jó,jó, nem azt mondom,hogy leestem a székről,de mindegyik mosolyt csalt az arcomra.

5: Mindkét évadnak az openingje is szuper.

6: Örültem a japán isteneknek, és mitológiai vonatkozásoknak.

Nos,így hirtelen ennyi lenne.

További szép napot Mindenkinek! pápá


2016.04.11. 15:36
Profil
Senpai
Avatar

Csatlakozott: 2012.09.22. 13:57
Hozzászólások: 323
Hozzászólás Re: Noragami
Két oka is van annak, amiért a Noragamit elkezdtem nézni: Kamiya Hiroshi és Kaji Yuki! :D Ha valamelyikük hangján szólal meg egy karakter, az az anime rossz már nem lehet, ha pedig mindketten jelen vannak, akkor azt az animét tutira meg kell néznem... ez volt az alapkoncepció!

Már az openingnél éreztem, hogy ez jó lesz, nem csupán a rajzolás remek, hanem az op is olyan szinten megtetszett, hogy többször is visszatekertem, mielőtt elkezdtem nézni az első részt. Bár a Ping Pong után tudom, hogy érdemes kitartani egy anime melett akkor is, ha a rajzolás nem épp a legjobb, de azért a szemnek mindig jót tesz egy kis kidolgozottság.

A karakterek tök jók, tulajdonképpen minden anime esetében van legalább egy, akit szívesen látnék a halakkal aludni, de ez a jelenség itt nem fordult elő. Mindenkinek megvan a maga varázsa és mindenki beleillik a környezetbe, még Nora is, aki azért az elején a frászt hozta rám. Személy szerint Kazuma a kedvencem, talán vele tudok a legjobban azonosulni, de pl. Hiyoriban imádom ezt a pankrátor szenvedélyt (azok a rúgások nagyon menőek), Bishamon igazán belevaló, Kofuku... hát, Kofuku! :D Tetszett a történetben, hogy Yato személyében nem egy tipikus hőst ismertünk meg, aki aztán olyan klassz, hogy durr bele bumm. :D

Amit negatívumként szeretnék kiemelni az az első évad vége. Tudom, tudom... 12 rész és mindent bele kell zsúfolni, de valahogy így éreztem: részeken keresztül az események csak lassú patakként csordogáltak aztán a vége fele egy Niagarát kaptam az arcomba, és aztán már vége is volt az animének. Szerintem nagyon elsietett és összecsapott volt, szerettem volna, ha az az küzdelem kicsit elnyúlik és nem csupán 5 perc az egész. A második évad talán még jobb volt, mint az első, a Bishamon és Kazuma történetét felölelő részek nagyon tetszettek... és örültem annak is, hogy végre választ kaptunk az okra, amiért Yato annyi regáliát lemészárolt. De... a második évad végén kicsit olyan érzésem volt, mint amikor a Shingeki no Kyojin végén leomlik az a bizonyos fal, aztán ráébredsz, hogy a gonosz közelebb van, mint gondolnád! :D

Azt hiszem, hogy ennyi elég is egyelőre! :D Neked voltak kedvenc jeleneteid?


2016.04.11. 20:58
Profil
Chibi
Avatar

Csatlakozott: 2016.02.19. 15:24
Hozzászólások: 32
Hozzászólás Re: Noragami
Naná! :)

Számomra a legfontosabb jelenet az első évadban Yukine megtisztítása, a másodikban meg mikor Hiyori átadja a pici szentélyt Yatonak.

De egyébként az első OVA ( Yato iskolai rémtetteiről) és a harmadik OVA ( A Yato ellen irányuló sikertelen gyilkossági kísérletekről) is hatalmas kedvenc. :D

Igen, tény, hogy az anime kicsit nehezen indult, emlékszem, először abba is akartam hagyni, de a gyönyörű rajzolás rá bírt, hogy maradjak még egy kicsit. Aztán meg ugye már eléggé gyorsan pörögtek az események.

A második évadban tényleg szuper volt a Bishamon/Kazuma történetszál!
( Remélem nem kövezel meg érte, de egyébként Kazumát én is bírtam. Sőt, egy ismerősöm szavaival élve, a saját "anime háremem" egyik tagja. No,nem kell pánikba esni, nem ő van az első helyen. :P )

És Neked mik a kedvenc jeleneteid?


2016.04.12. 15:43
Profil
Senpai
Avatar

Csatlakozott: 2012.09.22. 13:57
Hozzászólások: 323
Hozzászólás Re: Noragami
Haha, semmi gond, az a jó, ha Kazumát sokan szeretik, elvégre megérdemli! ;)

És... te jó ég, hogy az az OVA milyen vicces! Szerintem ennyit egyetlen OVA nézése közben sem nevettem, mint Yato csínytevésein! :D Annyira tetszett az a jelenelet, amikor felbukkant Kofuku és az egész tanári kar egy pillanat alatt a csőd szélén táncolt vagy amikor Yato elkezdett focizni... komolyan mondom, ez az OVA zseniális! :D Szerintem Hiyorinak ezek után nem is kellett aggódnia, a benyomás amit tett, egy életre elegendő volt! :D

De a másik OVA sem volt semmi, vicces volt nézi, amint egyre kreatívabb módszerekkel igyekezett a fickó eltenni Yatót láb alól, és fogalma sem volt arról, hogy mi is lehet itt a probléma. xD

Az általad említett jelenetek nekem is tetszettek, ide sorolnám még azokat is, amik az alvilágban játszódtak, Bishamon felbukkanását, ahogyan Ebisut védelmezték vagy ahogyan Hiyori kitalálja a Yaboku nevet. :) Az is remek volt, amikor Hiyori visszaemlékezett Yukinére és persze... amikor Yato "elengedi" Norát. Az első évadot rég láttam és megmondom őszintén, hogy részletekben már annyira nem emlékszem rá, a második évad az frisebb, de ami mindig is bejött az Bishamon és a regáliák közötti kapcsolat, és jó nézni, ahogy együtt harcolnak! ^^ Továbbá Yato promóciós kampányán is olyan jól szórakoztam, és azok a munkák, amelyeket elvégez... heh. :D Tényleg jó kis anime. ^^


2016.04.12. 18:57
Profil
Hozzászólások megjelenítése:  Rendezés  
Hozzászólás a témához   [ 4 hozzászólás ] 

Nem nyithatsz témákat ebben a fórumban.
Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban.
Nem szerkesztheted a hozzászólásaidat ebben a fórumban.
Nem törölheted a hozzászólásaidat ebben a fórumban.

Keresés:
cron