Na szóval...remélem mindenkinek sikerült túlélnie a hétfőt!
Akinek van még egy kis felesleges energiája,és elég bátornak érzi magát,az most végigolvashatja a Noragami-ról alkotott véleményem "erősen tömörített és olvasó kímélő" verzióját.
És természetesen kíváncsian várom mindenki más véleményét,legyen az pozitív,vagy akár negatív.
Tehát: A Noragamiról először csak képeket láttam, és bevallom őszintén,nem igazán érdekelt. Több mint egy évig úgy tudtam a létezéséről,hogy eszem ágában se volt belepislantani. De aztán életem egyik unalmas órájában úgy döntöttem,hogy mégis megteszem.
És nem bántam meg!
Imádok minden olyan animét,amely (közvetetten ugyan, de) az emberi lélek belső harcairól szól. Ezeknek egyébként az alap felépítése közel azonos. Mindig vannak gonosz szellemek,akik rossz napjainkon kísértésbe visznek,vagy akár öngyilkosságban kergetnek minket és valamilyen formában persze mindig jelen van a jó is, mint az emberi lélek védelmezője,hogy segítse a fejlődésünket.
Nos,ebben az animében negatív érzésekből született szellemek alkotják a "gonoszok" táborát, a "jók" csapatába pedig a japán istenek ( meg jópár kitalált isten) és az őket segítő "tiszta lelkek" ,az ember szellemek tartoznak.
Na, azt hiszem, ez után a kacifántos bevezető után mindenkinek megkönnyítem az életét, ha inkább listát írok arról, hogy mit is szeretek a Noragamiban:
1: A rajzolás! Rendkívül érzékeny vagyok az igényes, szép rajzolásra,hiába jó egy sztori, ha a rajzolás nem tetszik,3 percet se tudok belőle megnézni...
2: A rajzoláson belül külön értékeltem, hogy az Inuyasha-val ellentétben itt a szörnyek viszonylag szépek, sőt, pár apróbb szellem kifejezetten a "kawaii" kategóriába tartozik.
3: Természetesen a szereplők. Külön nagy kedvenc Yukine, akinek mind az első,mind a második évadban végigkövethetjük a jellemfejlődését. Ha valaha az anime karakterek közül kéne példaképet választanom,akkor őt mondanám.
4: A vicces jelenetek,még viccesebb chibis rajzolással. Jó,jó, nem azt mondom,hogy leestem a székről,de mindegyik mosolyt csalt az arcomra.
5: Mindkét évadnak az openingje is szuper.
6: Örültem a japán isteneknek, és mitológiai vonatkozásoknak.
Nos,így hirtelen ennyi lenne.
További szép napot Mindenkinek!