Megválaszolatlan hozzászólások | Aktív témák Pontos idő: 2021.04.12. 08:17Hozzászólás a témához  [ 2 hozzászólás ] 
 Orange kibeszélő 
Szerző Üzenet
Chibi
Avatar

Csatlakozott: 2016.02.19. 15:24
Hozzászólások: 32
Hozzászólás Orange kibeszélő
Halihó! pápá

Biztos vagyok benne, hogy rengetegen követték figyelemmel az Orange-t, ezt a fantasztikus animét, melynek magyar fordításáért és a formázásért Aqualunának, a kódolásért pedig GG-nek mondhatunk köszönetet.

Úgyhogy, mondjuk is!

arigato gozaimasu mindketötőnek! arigato

És ha már ilyen sokáig kísértük figyelemmel a részéket, talán nem is kellene olyan kapkodva lezárni az életünkben ezt a bizonyos Orange korszakot... ;)

Szóval: Írja ide mindenki, hogy mik a tapasztalati erről a sztoriról. Mi tetszett, mi nem tetszett, kedvenc jelenet, vélemény, esetleges hatásai hátralévő életedre nézve stb.

Oké,oké, az utolsó pont kicsit túlzásnak tűnhet, de nekem például igenis lett hatása a hátralévő életemre nézve :D :

Az animéből okulva úgy döntöttem, nem várom meg, amíg az egész életemet elcseszem valamivel, hogy aztán időkapuhoz kelljen folyamodnom. Inkább írtam magamnak egy levelet most, hogy a jövőre nézve mit tegyek.

Tudjátok, az embernek amúgy is (főleg esténként és szilveszterkor) vannak fogadalmai a holnapra/jövőre nézve, de ezek valahogy másnapra elfelejtődnek. ^_^

Úgyhogy az Orange 5. része után végül elszántam magam és nekiültem. Megfogalmaztam szigorúan a követeléseimet magamra nézve. Most pedig állandóan azzal terrorizálóm magam, hogy mikor már éppen elfelejteném, és győzne a lustaság, akkor előveszem, és elolvasom.
Az ember önmagának már csak nem tud nemet mondani! :D

Na, azt hiszem, ideje visszakanyarodni a történetre:


Megmondom őszintén, nekem a Hagita és Azusa páros volt a kedvencem, igazán értékelnék egy második évadot, ami mondjuk róluk szól.

Viszont én (bevallom hősiesen) Suwanak szurkoltam SM , nem Kakerunak.
Kakeru számomra tökéletes bizonyítéka volt annak, hogy hiába akarnak rajtad mások teljes szívükből segíteni, amíg te nem dolgozol ugyanezen, felesleges.
Egy anya elvesztése valóban hatalmas trauma, de ezzel az "elmerülök a fájdalomban, és lehetőleg önként bele is fulladok Y_Y " viselkedésével pontosan ugyanolyan lelki nyomást és stresszt okozott a többieknek, mint az édesanyja neki az utóbbi években.
Egyszerűen nem tudtam nem észrevenni ezt a párhuzamot: Először az anyuka agymenései okoztak mindennapi problémát Kakerunak, a halálakor pedig a fia szinte megörökölte tőle ezt a viselkedést.
Ugyanakkor az én szemeben ettől nem lett kevesebb a történet, sőt, nagyon tanulságosnak tartottam ennek a lélektani folyamatnak a levezetését. :) A Naho félénségéről szóló történetszálat szintén.

Suwa áldozathozataláról meg ne is beszéljünk. szip Mondjuk én nem értettem teljesen egyet vele, de attól még nagyon tiszteletreméltó volt.

Összegészében, a sztori fantasztikus! A rajzolás szintén! :)
Örülök, hogy figyelemmel kísérhettem. :)

Ennyi elég is belőlem mára, további szép hétvégét Mindenkinek! pápá


2016.10.01. 15:13
Profil
Adminisztrátor
Avatar

Csatlakozott: 2011.02.02. 18:48
Hozzászólások: 2291
Hozzászólás Re: Orange kibeszélő
Köszi szépen a méltatást. pirul pirul pirul
Én egyébként csak annyit szeretnék hozzáfűzni, hogy nem kell lezárni az Orange korszakot, mivel november 18-ára várható az Orange: Mirai movie, ami egy kicsit Suwa nézőpontjából tárja elénk a történetet, plusz lesz még valami speciális történet benne epilógusként.

_________________
Kép


2016.10.01. 19:29
Profil
Hozzászólások megjelenítése:  Rendezés  
Hozzászólás a témához   [ 2 hozzászólás ] 

Nem nyithatsz témákat ebben a fórumban.
Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban.
Nem szerkesztheted a hozzászólásaidat ebben a fórumban.
Nem törölheted a hozzászólásaidat ebben a fórumban.

Keresés:
cron