Megválaszolatlan hozzászólások | Aktív témák Pontos idő: 2021.04.12. 07:36Hozzászólás a témához  [ 65 hozzászólás ]  Oldal 1, 2, 3  Következő
 Sailor Moon 
Szerző Üzenet
Adminisztrátor
Avatar

Csatlakozott: 2011.02.02. 18:48
Hozzászólások: 2291
Hozzászólás Sailor Moon
Mivel az AnimeWeb ebihal korában egy Sailor Moon oldal volt, gondoltam, legyen ez az első cím ebben a fórumban. :)

Szóval, beszélgessünk a Sailor Moonról. SM Ki milyen formában látta, hogy viszonyul hozzá, van-e kedvenc része, szereplői, satöbbi, satöbbi, ami még eszünkbe jut... ;)

_________________
Kép


2011.06.06. 11:10
Profil
Adminisztrátor
Avatar

Csatlakozott: 2011.02.02. 18:31
Hozzászólások: 383
Hozzászólás Re: Sailor Moon
SM SM SM

Mikor először találkoztam vele, a német RTL2-őn ment, és valahol a sorozat első felének közepén járhatott. Egyből megragadott, és elkezdtem felveszegetni VHS-re a részeket. Már korábban is így voltam pár animével. De ez most jobban odaszögezett mint korábban előtte bármi. Aztán végigment nem az összes sorozat és kezdték elölről. Majd aztán szép lassan leadták az összes részt. És éveken keresztül ezt vettem fel.
Emlékszem képes voltam a lenti beltéritől egy saját kábelt felvezetni a fenti szobámig, hogy felvehessem a zenéjét számítógépre. Később csak emiatt szereztem egy TV tunnert és állóképek tömkelegét rögzítettem a sorozatból. (egy másik kábel segítségével) Több ezer ilyen képem volt.
Gyakorlatilag csak nevettem, mikor valaki feldobott a neten egy hírt, hogy megjelent egy új Sailor Moon sorozat, és mutattak belőle egy képet. Azonnal tudtam, hogy hamisítvány és kamu, mert már szerepelt egy korábbi részben. Szerintem akkoriban minden képkockáját ismertem az animének. :) Ha mutattak volna egyet, megmondtam volna melyik részben van pontosan. :)
Sajnos a mi környékünkön net nem nagyon volt, így nehezen tudtam más információhoz hozzájutni. Még középsulisként egy barátom révén a Kandó Kálmán Főiskola netszobájába bejutva töltögettem le képeket egy álló napon keresztül, és a középsulimban azon a néhány alkalommal, amikor végre sikerült valami webfelület elé kerülni.
Így főként magam kezdtem el gyűjteni az infókat, rajzokat, tárgyakat.
Közben megjelent a sorozat magyarul is, azt is megnéztem, bár az nem hagyott mély nyomokat. És az összes magyarul megjelent képregényt is megvettem belőle.
Akkor már első évesként a fősulin jobban hozzá tudtam férni a nethez, és így elkezdtem néhány emberrel levelezgetni, rendes papír alapon és nethozzáférési ponton az Alle helyén a Skála áruházban. Az akkori email címem (sailormoongg@freemail.hu) még mindig megtalálható az SM magazin egyik számában. :)
Aztán jött a Sailor Moon GG Technology Pages. És egy kicsiny rózsaszín oldallal, elkezdődött az AW elődjének története.
A házi webhelyzet még továbbra sem volt megoldott (4 utca választott el a tárcsázós modemhez képest a hőn áhított ADSL-től szip ). Ezért saját gépemről otthonról floppylemezeken hordtam be az anyagot a suliba, ahol feltöltögettem őket a webtárhelyemre, ami kb. úgy 5 MB méretűre rúgott akkoriban. Sajnos mivel villamoson is utaztam, így néha üres kézzel mentem be, mivel a villamos hajlamos volt lemágnesezni az adataimat. Ezt később az adatok duplikálásával és alufóliás csomagolással próbáltam kiküszöbölni ^_^ (és működött (V) ).
Aztán a második próbatétel az volt, hogy megfelelő géphez jussak a gépteremben, ráadásul időben be kellett érni, mert ha a rendszergazdák is megérkeztek, akkor exponenciálisan csökkenni kezdett a feltöltési sebesség. Így már a teremfelügyelő kb. reggel fél 8-as megjelenése előtt ott toporogtam a gépterem bejárata előtt. Idővel már odáig jutottam, hogy a teremfelügyelő személyesen a számomra tartott fent egy gépet, ha előre betelefonáltam, hogy érkezni fogok. :)
Persze először semmi sem úgy ment ahogy kell. (Ez ma is gyakran előfordul. - Van ami nem változik :P ) De aztán csak összejött valami. És néhány "rajongója" is lett az oldalnak. Levelezőtársaim lettek, akik közül néhánnyal találkoztam is. Így jutottam hozzá pl. a Blood Moonhoz, ami a leghosszabb magyarra fordított fanfiction volt amit valaha is olvastam.
Aztán belekóstoltam kicsit a rajzolgatásba is, a zenevágásba, RPG és egyéb játékokba. És mindent amit csak kapcsolatba lehetett hozni a sorozattal. Sok barátra, igazi hobbira leltem. És nyugodtan mondhatom, hogy ez az anime nagymértékben befolyásolta a későbbi életemet. Sokat köszönhetek neki. Csak ajánlani tudom mindenkinek.
Közeben pedig megismerkedtem az animével mint műfajjal, és további remekművekkel. De ez már egy másik történet, amire talán szintén lehetne nyitni egy Topicot. :)

SM SM SM

_________________
Kép


2011.06.06. 22:57
Profil
Kouhai
Avatar

Csatlakozott: 2011.06.09. 17:08
Hozzászólások: 63
Hozzászólás Re: Sailor Moon
Örök kedvenc animém, kedvenc karakterem pedig Sailor Venus. Ennyi. :) Egyszer talán majd mesélek hatodikos koromból eredő régi rajongásomról, de most se időm, se energiám nincs hozzá (azért a bemutatkozásomban van ezzel kapcsolatban néhány infó). ^^'

Off: GG, te nem vagy regisztrálva véletlenül a Broadway Jegyiroda oldalán? Mert mintha az egyik körlevél címzettjei között láttam volna azt a bizonyos emailcímet. XD

_________________
Kép

PAF - Pécsi Anime Fanclub


2011.06.09. 20:02
Profil
Adminisztrátor
Avatar

Csatlakozott: 2011.02.02. 18:31
Hozzászólások: 383
Hozzászólás Re: Sailor Moon
De igen. :) Még a Lord of the Dance kapcsán regiztem hozzájuk.

_________________
Kép


2011.06.09. 21:20
Profil
Kouhai
Avatar

Csatlakozott: 2011.06.09. 17:08
Hozzászólások: 63
Hozzászólás Re: Sailor Moon
Én is. XD És már több, mint egy éve volt az előadás... Te mikor vetted meg a jegyet? Mi már januárban. XD Pécs volt az első magyarországi állomás, és emlékszem, hogy egy csomóan átjöttek Horvátországból is (vagyis a beszédük és a földrajzi közelség alapján gondoltam, hogy onnan), hogy lássák a produkciót. Hát én meg is könnyeztem, amikor elkezdődött. pirul

Na jó, abbahagyom az offolást, bocsánat. pirul

_________________
Kép

PAF - Pécsi Anime Fanclub


2011.06.10. 08:41
Profil
Adminisztrátor
Avatar

Csatlakozott: 2011.02.02. 18:48
Hozzászólások: 2291
Hozzászólás Re: Sailor Moon
Nem baj, majd ha Sailor Moon musical jön példának okáért az országba, akkor arról fogunk itt is beszélni. :)

Csatlakozom a fanek táborához (Lord of the Dance téren is ;)) :). Ami a Sailor Moont illeti, én a keresztapáméknál nyaralva találkoztam vele, ott volt ugyanis kábeltévé, amin bejöttek a német csatornák - így az RTL2. Egyben a Versailles no Barával együtt (egymás után adták, nekem azóta is furcsa nem Lsdy Oscarként emlegetni pirul ) az első tudatos anime élményem volt, és ott el is vesztem kb. Engem talán legjobban a Selene-Endymion görög mitológiai párhuzamosítás fogott meg elsőre, kedvenc szereplőm meg ki más lenne, mint Mamoru (Endymion) pirul . Na jó, ő volt az első anime love . pirul Amúgy németül is a SM (és a VnB) kapcsán tanultam meg, azaz kezdtem... jó volt a motiváció. :) Keresztapám még föl is vette nekem VHS-re a részeket és postán elküldte, hogy ne maradjak le, amikor végetért a nyaralás. Aztán nekünk is lett parabolánk, és nézhettem itthon.

Nekem amúgy úgy az első 3 sorozat tetszett igazán, aztán ott a Szent GRálos részeknél kezdték kicsit már elvetni a sulykot szerintem. Az Álomtükör-Pegazus és a Sailor Stars részek már eléggé a "nyúzzuk le a hetedik bőrt is" jegyében készültek, bár ettől függetlenül az utóbbi tetszett, a zenéje különösen, de ugye Mamoru is igencsak hiányzott belőle... (H) Amúgy a kedvencem az első movie-ja. :)

Tényleg, most jut eszembe, még lengyel csatornán is belefutottam pár részbe... Az narrátoros megoldás volt, nem csináltak hozzá szinkront. Nem is tudom, ez az idegesítőbb, vagy egy pocsék szinkron, mint a magyar volt? Bár hajlok az utóbbira.

Én nem gyűjtögettem kegytárgyakat, viszont mindmáig a toplistám befutó animéje, az Esca előzi csak meg, mert nosztalgia ide vagy oda, az Esca azért csak jobb számos tekintetben... ^_^

_________________
Kép


2011.06.10. 17:09
Profil
Chibi
Avatar

Csatlakozott: 2011.06.09. 18:06
Hozzászólások: 22
Hozzászólás Re: Sailor Moon
Én is németül fedeztem fel magamnak először a sorozatot, egy nyári szünet alatt az ORF1 délutáni matinéjában. Ez a sorozat volt, ami anno felkeltette az érdeklődésemet az animék iránt, és máig különleges helye van a szívemben. SM

Nekem tetszett az összes szezon, bár a SuperS kicsit gyengébb volt a többinél, de aztán a Stars újra visszahozta az első szezon színvonalát. A mozik közül nekem is a R mozi a kedvencem. ^^
A kedvenc szereplőm Usagi volt annak idején, de nagyon szeretem Minakót is. A gonoszak közül Galaxia és Dimande herceg voltak a kedvenceim.

A musicaleket és live action látta valaki?

_________________
Kép
My Animelist


2011.06.10. 19:17
Profil
Adminisztrátor
Avatar

Csatlakozott: 2011.02.02. 18:48
Hozzászólások: 2291
Hozzászólás Re: Sailor Moon
Én még nem, de szeretném. :)

_________________
Kép


2011.06.10. 19:40
Profil
Adminisztrátor
Avatar

Csatlakozott: 2011.02.02. 18:31
Hozzászólások: 383
Hozzászólás Re: Sailor Moon
Én láttam mindhárom movie-t természetesen és ha jól emlékszem 3 musicalt és a live actiont is végignéztem.
Ez utóbbi elég vegyesre sikeredett szerintem. Eléggé átszabták a sztorit. A közepe meg kicsit lapos volt. De azért voltak benne pozitívumok is. Azért kicsit vártam volna vele, szerintem a technika és az anyagiak még nem voltak igazán adottak a live action színvonalas elkészítéséhez. Az ellenségek enyhén szólva röhejesen festettek időnként azokban a jelmezekben. És szegény Luna is az első rész 3D-je után villámgyorsan plüssfigura cserélődött. De azért itt is voltak jó zenék, és a karakterek sem voltak rosszak.
A moviek grafikailag szerintem jól kidolgozottak voltak, az utolsóban már beleraktak 3D-s elemeket, ami a maga korában elég egyedi volt még szerintem. Személy szerint talán a Kaguyás változat tetszett a legjobban. Annak volt a legérdekesebb története.
A musical részek is nagyon megfogtak. Elképesztő látni, hogy hogyan rajonganak az emberek ezért a témáért, és mi mindent készítettek belőle. A zenék és az énekhangok elképesztőek, van rész ami simán operaénekesi szinten is elmegy. Imádom őket.

Yuriko-chan a Lord of the Dance-re én szerintem úgy kb. április körül vehettem a jegyet. Budapesten láttam a koncertet. Bár keveset tudtam akkor még erről a műfajról, de nagyon nagy hatással volt rám. :)

_________________
Kép


2011.06.10. 20:05
Profil
Chibi
Avatar

Csatlakozott: 2011.06.09. 18:06
Hozzászólások: 22
Hozzászólás Re: Sailor Moon
GG írta:
A zenék és az énekhangok elképesztőek, van rész ami simán operaénekesi szinten is elmegy.

Sejtem kire gondolsz. Kakyuu hercegnőt játszotta az egyik musicalben egy nő, akinek iszonyú jó és képzett hangja volt. ^^

A live action rajtam kifogott, talán ha a feléig bírtam, a musicalek közül viszont mindet láttam, amihez volt angol felirat.

_________________
Kép
My Animelist


2011.06.11. 12:14
Profil
Kouhai
Avatar

Csatlakozott: 2011.06.09. 17:08
Hozzászólások: 63
Hozzászólás Re: Sailor Moon
Én két részt bírtam a live action-ből, a musical-ek közül pedig csak egyet láttam (The Coming of Princess Kakyuu), azt is csak azért, mert odaadták. ^^' Nem kötött le, ez van, nekem az anime legyen anime. ^^' A sorozatok közül talán az S és a Stars a kedvenceim. Előbbi azért, mert szép a grafikája, és izgalmas, utóbbi meg sok tekintetben újszerű az előzőekhez képest, és ez lenyűgözött, amikor először láttam. :D A Classic és az R második fele is nagyon jók. Az R első fele szerintem unalmas, a SuperS-ben pedig egyszerűen túl sok a Chibiusa. Az R movie először nem igazán tetszett, de aztán megszerettem, még ebben a legarányosabbak a szerepek. A másik kettő se rossz, csak a kiemelt karaktereken kívül a többiek kissé háttérbe szorulnak. Egyébként én meglepődtem, amikor kiderült, hogy ezek a movie-k csak alig 60 percesek. Mindenesetre elővenni általában ezeket szoktam, ha nosztalgiázni szeretnék. A speciálokhoz nem nagyon tudok hozzászólni, nincs bennük semmi különös, de jók. :) Bár olyan speckó átváltozást is tartalmazó saját részt a többiekről is el tudtam volna viselni, nem tudom, miért csak Mercury érdemelte ki.

A magyar szinkron minőségével mindannyian tisztában vagyunk, de szerintem a főszereplők hangjai nagyon jól lettek kiválasztva, csak éppen az ezt követő munkát is komolyan kellett volna venni, és akkor nem fordultak volna elő olyan érthetetlen dolgok (sem), hogy csak egy-egy mondat erejéig vette át valaki más a szerepet (addig az eredeti színész vécén volt, vagy WTF?). A mellékszereplőkről meg ne is beszéljünk, ott aztán tényleg ment a kavarás. De minden hibája ellenére a nosztalgikus érzés már örökre benne marad.

_________________
Kép

PAF - Pécsi Anime Fanclub


2011.06.11. 15:43
Profil
Adminisztrátor
Avatar

Csatlakozott: 2011.02.02. 18:48
Hozzászólások: 2291
Hozzászólás Re: Sailor Moon
Yuriko-chan írta:
A magyar szinkron minőségével mindannyian tisztában vagyunk, de szerintem a főszereplők hangjai nagyon jól lettek kiválasztva, csak éppen az ezt követő munkát is komolyan kellett volna venni, és akkor nem fordultak volna elő olyan érthetetlen dolgok (sem), hogy csak egy-egy mondat erejéig vette át valaki más a szerepet (addig az eredeti színész vécén volt, vagy WTF?). A mellékszereplőkről meg ne is beszéljünk, ott aztán tényleg ment a kavarás.


Usagi magyar hangja Csongrádi Kata volt, ha jól emlékszem? Háááát... nekem nagyon nem illett a szerephez.

_________________
Kép


2011.06.14. 11:28
Profil
Kouhai
Avatar

Csatlakozott: 2011.06.09. 17:08
Hozzászólások: 63
Hozzászólás Re: Sailor Moon
Nekem nem volt viszonyítási alapom, ő volt "a" Hold tündér, és már nem is tudnám elképzelni, hogy Sailor Moon másnak a hangján szólaljon meg magyarul. :)

_________________
Kép

PAF - Pécsi Anime Fanclub


2011.06.14. 17:25
Profil
Adminisztrátor
Avatar

Csatlakozott: 2011.02.02. 18:48
Hozzászólások: 2291
Hozzászólás Re: Sailor Moon
Találtam pár képet. :)

Sailor Luna (deviantart) :)
Kép

Artemis, Luna és Diana humán formában:
Kép

Diana (fanart)
Kép

_________________
Kép


2012.05.30. 13:10
Profil
Kouhai
Avatar

Csatlakozott: 2011.02.19. 20:23
Hozzászólások: 101
Hozzászólás Re: Sailor Moon
Nagyon szép képek Aqualuna!
Képzeljétek, lehet, hogy indítanak újabb SM animét, ami a jövő nyárra jön ki.
A történet tiszteletére, mert a manga az idén 20 éves.
Már alig várom yatta
http://animeaddicts.hu/forum.php?viewtopic.40.13790.6


2012.07.08. 09:32
Profil
Kouhai
Avatar

Csatlakozott: 2011.08.15. 18:34
Hozzászólások: 153
Hozzászólás Re: Sailor Moon
Találtam valamit,na erre varrjatok gombot XD
http://www.youtube.com/watch?v=7fiXYD_os3g&feature=related
:D


2012.07.08. 11:06
Profil
Chibi
Avatar

Csatlakozott: 2011.02.13. 22:37
Hozzászólások: 19
Hozzászólás Re: Sailor Moon
Ez nagyon jó hír! De jó! Lesz mit várni :)))


2012.07.08. 12:22
Profil
Adminisztrátor
Avatar

Csatlakozott: 2011.02.02. 18:48
Hozzászólások: 2291
Hozzászólás Re: Sailor Moon
kira írta:
Találtam valamit,na erre varrjatok gombot XD
http://www.youtube.com/watch?v=7fiXYD_os3g&feature=related
:D


Erre mégis mit? Kamu! HA lesz új sorozat (ami megjegyzem lehet a régi újrafeldolgozása is, nem feltétlenül folytatás ld. DB), akkor sem hinném, hogy ez lesz az OP-je, mivel egyrészt szóbeszéd nincs arról, hogy ez megvan már egyáltalán, másrészt ez a dal piszkosul nem illik a SM-hoz.

_________________
Kép


2012.07.08. 12:52
Profil
Adminisztrátor
Avatar

Csatlakozott: 2011.02.14. 16:41
Hozzászólások: 88
Hozzászólás Re: Sailor Moon
Na igen, a címben is ott van, hogy "fan". De legalább a tény, hogy lesz jövőre Sailor Moon, igaz. Persze az eredeti szinkronhangokkal lenne csak az igazi. SM

_________________
僕等に出来る事はただ、生きているんだと
the things we can do is to only, to continue crying out
力尽きるまで 成す術無く叫び続ける、それだけだから
that we’re alive being unable to do anything until I lose strength, just that so
君に届く?僕が届く?
Will it reach you? Will I reach?


2012.07.08. 15:06
Profil
Kouhai
Avatar

Csatlakozott: 2011.08.15. 18:34
Hozzászólások: 153
Hozzászólás Re: Sailor Moon
Én még ezt is megnéztem,et a 20 éves mangának a talksow-ja egész jó
http://www.youtube.com/watch?v=LIOq5N0UeiQ
:)


2012.07.08. 18:07
Profil
Chibi
Avatar

Csatlakozott: 2011.02.13. 22:37
Hozzászólások: 19
Hozzászólás Re: Sailor Moon
Engem akkor is, már a puszta tény is feldob. :)

"Ezt követte a bejelentés, ami a világ minden Sailor Moon-rajongóját azóta is lázban tartja: a 2013-as nyári szezonban világszerte adásba kerül a vadiúj, feltuningolt, felnőttesebbre vett Sailor Moon animesorozat. Az openingért és az endingért a Momoiro Clover Z felel, Usagi és Mamoru szinkronhangja ugyanaz marad. Egyelőre a karakterdizájnról semmi biztosat nem lehet tudni, ahogy arról sem, pontosan mennyire fogja követni az anime a manga történéseit. Mitsuishi Kotono a blogján annyit már elárult, hogy a főgonosz ezúttal nem a Dark Kingdom lesz, ezzel kellőképpen felzúdítva a rajongótábort. A találgatások már elindultak, mi pedig kénytelenek leszünk kibírni valahogy az elkövetkező egy évet...."

Elméletileg akkor mégsem teljesen az eredeti felújítása lenne, bár én annak is tudnék örülni (kész ... javíthatatlan vagyok ... SM)


2012.07.08. 23:36
Profil
Adminisztrátor
Avatar

Csatlakozott: 2011.02.14. 16:41
Hozzászólások: 88
Hozzászólás Re: Sailor Moon
Oh, másfél órás rendezvény, szuper, van mit néznem végre. SM

_________________
僕等に出来る事はただ、生きているんだと
the things we can do is to only, to continue crying out
力尽きるまで 成す術無く叫び続ける、それだけだから
that we’re alive being unable to do anything until I lose strength, just that so
君に届く?僕が届く?
Will it reach you? Will I reach?


2012.07.09. 07:34
Profil
Adminisztrátor
Avatar

Csatlakozott: 2011.02.02. 18:48
Hozzászólások: 2291
Hozzászólás Re: Sailor Moon
Jillian írta:
Elméletileg akkor mégsem teljesen az eredeti felújítása lenne, bár én annak is tudnék örülni (kész ... javíthatatlan vagyok ... SM)


Hát...ezt remake-nek hívják. Nem tudom, miért vagyok szkeptikus...? Én elégedett voltam a sorozat lezárásával, ez az újrafeldolgozás picit óvatossá tesz...

_________________
Kép


2012.07.10. 13:24
Profil
Kouhai
Avatar

Csatlakozott: 2011.08.15. 18:34
Hozzászólások: 153
Hozzászólás Re: Sailor Moon
Én nem vagyok az,mert ha egy hír felröppen,akkor általában a Japánok mindent meg is tesznek annak érdekében,hogy az meg is valósuljon,pláne,ha fiatalokról van szó,és szerintem már az ottani gyerekek is tűkön ülnek :)


2012.07.14. 12:03
Profil
Kouhai
Avatar

Csatlakozott: 2011.08.15. 18:34
Hozzászólások: 153
Hozzászólás Re: Sailor Moon
Tessék,egy újabb színi előadás a SM kapcsolatban,jó szórakozást
http://www.youtube.com/watch?v=49dKGCVJNI8&feature=related
:)


2012.08.11. 11:51
Profil
Hozzászólások megjelenítése:  Rendezés  
Hozzászólás a témához   [ 65 hozzászólás ]  Oldal 1, 2, 3  Következő

Nem nyithatsz témákat ebben a fórumban.
Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban.
Nem szerkesztheted a hozzászólásaidat ebben a fórumban.
Nem törölheted a hozzászólásaidat ebben a fórumban.

Keresés:
cron