AnimeWeb.hu - Fórum
http://animeweb.hu/forum/

Új videó technika
http://animeweb.hu/forum/viewtopic.php?f=45&t=291
Oldal: 1 / 1

Szerző:  Shiratori kun [ 2014.04.04. 17:44 ]
Hozzászólás témája:  Új videó technika

Sziasztok!

Ahogyan a számítógépes technika halad előre, úgy a videók terén is egyre újabb és újabb lehetőségek nyílnak meg mindenki előtt. Ennek egyik következménye, hogy egy újfajta videókészítési modellt tudnánk kipróbálni a jövőben induló új feliratos sorozatainknál.

Ennek lényege a következő:

Tudjuk, hogy a sorozatok nagyon nagy arányban minden epizódnál ugyanazt az openinget/endinget tartalmazzák. Ezt kihasználva lehetséges, hogy ezt a kétszer másfél percet minden részből kivágjuk és külön tesszük nektek elérhetővé. DE! A technika csodáinak köszönhetően képesek vagyunk ezt a két részletet hozzáfűzni minden epizódhoz, így amikor az adott részt elindítjátok, mágikus módon belekerül az opening és az ending is, így tulajdonképpen minden rész pontosan úgy néz ki, mintha minden részlet egyben lenne.

Na de mire jó ez?
Először is ez azt jelenti, hogy minden epizód vagy kisebb méretű lesz, vagy pedig újabb technikai csodákat bevetve az eddigi méretbe jobb minőségű videót tudunk beletenni.
Másodszor, a felirat készítői megspórolnak közel fél órányi munkát, mert nem kell minden részben újra hozzáigazítani a videóhoz a feliratot (már ami az OP/ED-et illeti).
Az Openinget és az Endinget csak egyszer kell majd letölteni (kivéve, ha újak jönnek a sorozat közben).

Természetesen a dolognak van másik oldala is. Nem nevezném rossz oldalnak, inkább szokatlannak. A letöltött epizódokban csak akkor fogjátok látni az OP/ED részt, ha azonos mappában van a három fájl (OP+epizód+ED).
Ahogyan eddig is, most is a Combined Community Codec Pack-ot (CCCP) javaslom a Media Player Classic lejátszóval (benne van a CCCP csomagban), de VLC playerrel is működik.

Kérnék tehát mindenkit, hogy ennek fényében szavazza meg vagy szavazza le az új technika kipróbálását.

Összefoglaló:
+ Kisebb fájlméret az egyes epizódoknál és/vagy jobb minőségű videók
+ Készítők időt és munkát tudnak spórolni
- Opening és Ending külön fájlokban
- Minden fájl azonos mappában kell legyen
+- CCCP vagy VLC kell a lejátszáshoz

Oldal: 1 / 1 Időzóna: UTC + 1 óra
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
http://www.phpbb.com/