AnimeWeb.hu - Fórum
http://animeweb.hu/forum/

Így tehetsz fel képet
http://animeweb.hu/forum/viewtopic.php?f=46&t=58
Oldal: 1 / 1

Szerző:  Aqualuna [ 2011.06.01. 11:07 ]
Hozzászólás témája:  Így tehetsz fel képet

Csak olyan képet tehetsz be a fórumba, ami nem haladja meg a maximálisan megengedett képméretet (600x780 pixel).

Ha a kép mérete ezt nem haladja meg, akkor két lehetőséged van.
1) A kép url kódját (ami a böngésződ fölső sorában megjelenik webhelycímként, amikor a képre mész) bemásolod a hozzászólásba, majd ezt kijelölöd, és ráklikkelsz az Img nevű BBBCode-ra.
2) Egyes webhelyeken, pl. képtárhelyeken, lehetőség van a képhez img (= image) kód direkt lekérésére, ebben az esetben csak be kell ezt a kódot másolnod, a megfelelő BBCode már ott van a két végén.

Ha a kép mérete ettől nagyobb, akkor három lehetőség van.
1) Feltöltöd valamilyen képtárhelyre (pl. kepfeltoltes.hu, photobucket.com stb., rengeteg van), ahol lehetőség van a képhez fórum ujjlenyomat (forum thumbnail) kód lekérésére. Ezt a kódot másolod be a hozzászólásodba. Ez a képet egy lekicsinyített változatban jeleníti meg, amire ha ráklikkelsz, akkor megnyitja a képet eredeti méretében a tárhelyén. Mivel a thumbnail-ek picik, gyorsabban betöltődnek, ezért erősen preferált ez a megoldás még a méretlimitet nem meghaladó képfeltételeknél is! ;)
2) A képet lekicsinyíted a megfelelő méretre (érdemes pár pixellel kisebbre venni a maximumnál), és úgy töltöd fel tárhelyre (vagy a tárhelyen kicsinyíted le, ha az ad ilyen lehetőséget). Ezután már bemásolhatod a kódját.
3) A képet egyszerűen linkként is beteheted, ehhez csak az url kódját kell bemásolnod.

Oldal: 1 / 1 Időzóna: UTC + 1 óra
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
http://www.phpbb.com/