Megválaszolatlan hozzászólások | Aktív témák Pontos idő: 2021.04.12. 08:05Hozzászólás a témához  [ 5 hozzászólás ] 
 Utazás Saga prefektúrában 
Szerző Üzenet
Kouhai
Avatar

Csatlakozott: 2012.12.27. 18:04
Hozzászólások: 140
Hozzászólás Utazás Saga prefektúrában
2016 téli szezonjában megjelent két film, a Fuyu no Chikai, Natsu no Matsuri: Takeo no Ookusu és a Yakusoku no Utsuwa: Arita no Hatsukoi, amelyek a saga prefektúra (=tartomány) két városát mutatják be, Aritát és Takeót.

A letöltés linkje:
http://animeweb.hu/download/anime/index ... s!&order=0

Arita egy kisebb város, amely a kerámiaáruiról híres. Az első aritai porcelánáru a 17. században készült el, amit még csak fehér alapon kék festékkel csináltak, mint ahogy Jun is készíti az animében, később viszont már többféle festéket is használtak. A legnagyobb japán kerámiai vásárt, az Arita Ceramics Fair-t is itt rendezik meg minden évben április 29-től május 5-ig. Több, mint 600 üzlet ad el ilyenkor kerámiaárukat egy 4 km hosszú úton, ezért eléggé nagy tömeg lehet akkor ott.
Spoiler: Mutat
KépKép

A Genemon műhely, ami az animében is megjelenik, már közel 260 éves és ott készülnek a legszebb imari-i porcelánáruk. Az animében az is elhangzik, hogy a Genemon kemencét 30 évente újraépítik, és hogy több mester is dolgozik ugyanazon az edényen. Ezt nem tudom, hogy tényleg a valóságban is megcsinálják-e, de elég sokat használják, ezért valószínű, hogy tényleg alkalmanként újraépítik.
Spoiler: Mutat
KépKép

A Kyushu kerámia múzeumnak sokfajta porcelánja van a Saga prefektúrából, de leginkább aritai és imari-i porcelánokat találni benne. Ezen kívül a múzeumba érdemes ellátogatni, mert sokat tanulhat az ember az aritai porcelánkészítésről. A neve nem hangzott el a helynek az animében, ezért muszáj, volt párszor megnézni, hogy ez tényleg az-e, de a képen is látszik, hogy a képkocka pont a főbejáratnál található.
Spoiler: Mutat
KépKép

Az iskola, amibe Jun és Nao jár, úgyszint létezik. És ez az Arita Műszaki Középiskola. Itt többféle részleg van, mint például a kerámiai, tervezési, elektromos és mechanikai. Mi itt csak a kerámiai részlegbe kapunk betekintést, mert arról szól a történet, de a valóságban több is van itt, mint porcelánkészítés.
Spoiler: Mutat
Kép

A kőtábla, ami az iskola utáni képkockán van, „Tsutomu Osamu” - kanjikkal írva, hiraganával pedig „benshugakusha”, azaz Benshu Iskola és ez része az iskola mottójának. Hogy a piros pontok az elején mik, arra végül nem sikerült rájönnöm, de a valóságban is ott állnak a kőtáblán.
Spoiler: Mutat
KépKép

Hogy a folyó, amiben cserépszilánkok vannak, létezik-e? Hosszú keresgélés után arra is rátaláltam. Tényleg keresztülfolyik ez a folyó Aritán és tényleg benne találhatók a cserépszilánkok, bár nem olyan szépek, mint ahogy meg lettek rajzolva. Ezek a szilánkok amúgy több hídnál is láthatóak Aritában.
Spoiler: Mutat
KépKép

Lehet, hogy csak rövid időre, de az Izumiyama Rokujizo-t, más néven a Hat Buddha Szobrot is lehetett látni. Hogy miért pont hat? Mert a buddhizmusban a hatos egy varázslatos szám. Ezeket mikor először megláttam, ruhaszárítónak hittem, mert nincsenek sokáig képernyőn és távolról nehéz felismerni őket. Az animében ezek 6:43-kor jelennek meg.
Spoiler: Mutat
KépKép

Végül az utolsó jelenet a Tōzan szentély előtt történt, ahol érdekes módon a vasút a lépcső tetején megy el, de így legalább nem dadogtak tovább a fiatalok. A Tōzan szentélynek csak egy részét láthatjuk a legvégén, mikor Nao várja, hogy a vonat elhaladjon. Amúgy a szentély torii kapuja porcelánból készült, amit az aritai fazekasok készítettek régen.
Spoiler: Mutat
KépA Fuyu no Chikai, Natsu no Matsuri: Takeo no Ookusu nevű anime Takeo városát mutatja be, amit másképp a fák városának is hívnak. A területe háromszor akkora, mint Aritáé. A mai Takeo város több faluból és kisebb városokból alakult ki.

Az elején, mikor Souta és Rinko elmegy az erdőbe, akkor megállnak a több mint 3000 éves szent kámforfa előtt, ami nyáron a valóságban még szebb, mint meganimálva, viszont télen nem ilyen zöld. A fa belsejébe vezet egy lépcső, ahol a Takeo szentély található. Ez az óriási kámforfa japán 7. legnagyobb fája. Én egyszer szívesen megnézném a valóságban is.
Spoiler: Mutat
KépKép

A Saga Prefectural Space and Science Múzeumba ment a négy fiatal később, aminek a harmadik emeletén található a 200 személyes planetárium. A planetárium szeretné megismertetni az emberekkel a megannyi csillagot és csillagképet az esti égbolton. A kivetítőjük egy fejlettebb 3D-s vetítő. Ide is szívesen ellátogatnék, már csak azért is, mert még soha nem voltam planetáriumban.
Spoiler: Mutat
Kép

A planetárium után a fiatalok ellátogattak a Takeo Onsen-be (fürdőbe), aminek a szimbóluma a vörösre mázolt Romon kapu. Ott a Tonosamayu nevű híres fürdőrészre mentek, ami a helyi Uraknak lett építve a 18. század környékén. Ha egy Takeóban élő embert kérdezel a látványosságokról, valószínű, hogy ezzel fogja kezdeni, mert ez egy nagyon szép és rejtélyes helye Takeónak. Itt minden évben megtartják a Takeo Onsen tavaszi és őszi fesztiválját. Az alsó képeken pedig a Tonosamayu fürdőrész látható, ahova Rinkóék mentek.
Spoiler: Mutat
KépKépKépKép

A Takeo Onsennek van egy különleges része is, amit Rinko és a barátnője meg is nézett. Ez egy misztikus kapocs a tokiói állomás és a fürdő között. Még régebben felfedezték, hogy a tokiói állomáson van 8 állat a japán csillagjegyekből, de a maradék négyet egy ideig nem találták. Végül 2013-ban megtalálták a Takeo Onsen kapujában ezt a négyet. Ez azért lehetséges, mert ugyanaz az ember tervezte, méghozzá Kingo Tatsuno; ő rejtette el ezeket a szimbólumokat.
Spoiler: Mutat
KépKép


http://animeweb.hu/download/anime/index ... s!&order=0

_________________
~~~~~~~~~~Kép~~~~~~~~~~


2016.05.23. 20:19
Profil
Adminisztrátor
Avatar

Csatlakozott: 2011.02.02. 18:48
Hozzászólások: 2291
Hozzászólás Re: Utazás Saga prefektúrában
Wow! Ez nagyon szuper volt, köszi, hogy utánajártál és összegyűjtögetted ezeket!
Kép

_________________
Kép


2016.05.23. 20:53
Profil
Adminisztrátor
Avatar

Csatlakozott: 2011.02.02. 18:31
Hozzászólások: 383
Hozzászólás Re: Utazás Saga prefektúrában
Nagyon tetszik, gratulálok! (:

_________________
Kép


2016.05.24. 15:26
Profil
Kouhai
Avatar

Csatlakozott: 2012.12.27. 18:04
Hozzászólások: 140
Hozzászólás Re: Utazás Saga prefektúrában
Köszönöm :)

_________________
~~~~~~~~~~Kép~~~~~~~~~~


2016.05.24. 22:23
Profil
Újonc

Csatlakozott: 2016.07.10. 17:22
Hozzászólások: 2
Hozzászólás Re: Utazás Saga prefektúrában
ez
nagyon

yatta


2016.07.10. 17:57
Profil
Hozzászólások megjelenítése:  Rendezés  
Hozzászólás a témához   [ 5 hozzászólás ] 

Nem nyithatsz témákat ebben a fórumban.
Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban.
Nem szerkesztheted a hozzászólásaidat ebben a fórumban.
Nem törölheted a hozzászólásaidat ebben a fórumban.

Keresés:
cron