- Listázás időrendben - - Listázás ABC sorrendben -
Japán témájú ismertetők száma: 124 
Szerkesztés alatti Japán témájú ismertetők száma: 9 
Recept - Korokke
Utolsó módosítás időpontja:
2018-01-28 18:41:38
Létrehozás időpontja:
2008-06-26 00:00:00
Eddig megtekintve:
5565 alkalommal
További találatok
| Az ismertető szerkesztője:
Echan
|
Burgonyás korokke:
Hozzávalók:
4 db közepes burgonya,
15 dkg darált hús,
1/2 hagyma.
liszt,
tojás,
zsemlemorzsa,
olaj,
szójaszósz,
kechup,
majonéz,
káposzta.
Elkészítés:
A burgonyát megfőzzük és összetörjük. A hagymát apróra vágjuk és olajon megpirítjuk, majd a húst is hozzáadva összepirítjuk. A húst és a burgonyát összekeverjük és sóval ízesítjük. Lapos korongokat formázunk belőlük és lisztben, tojásban és zsemlemorzsában megforgatjuk. Forró olajban kisütjük. Szójaszósszal, ketchuppel, majonézzel vagy salátával tálaljuk.
Currys koroke
Hozzávalók 4 adagra:
4 közepes szem burgonya felkockázva
15 dkg darálthús
1/2 hagyma finomra vágva
1 tojás
2 tk. curry por
só, bors, liszt, zsemlemorzsa, olaj
Elkészítés:
A krumplit puhára főzzük, majd leszűrjük és összetörjük. A hagymát és a húst megpirítjuk, majd összekeverjük a krumplival. Fűszerezzük, sóval, borssal, curry porral, és jól összedolgozzuk. Lapos korongokat formázunk a masszából és megforgatjuk lisztben, tojásban, és zsemlemorzsában. Forró olajban készre sütjük.
Figyelmeztetés!
Ha nem vagy gyakorlott a konyhában, mindenképen kérd felnőtt segítségét! |
Eddigi hozzászólások száma: 3
3.
Evangelion
|
2009-05-20 23:10:42
Megcsináltam ez alapján az új recept alapján és mindenkinek nagyon ízlett itthon! ^^
Köszi a receptet!
=^.^=
|
2.
Echan
|
2008-06-28 08:12:39
Hát igen, ezzel nekem is gondom volt, de sajnos az eredetiben sem volt benne, ahonnan fordítottam. Szerintem mindenki próbálja a saját ízlése szerint adagolni a hozzávalókat. A húsos burgonyásnál mondjuk fele-fele arányban lehet a burgonya és hús, a hagyma pedig szerintem kb. 1-2 fej. Sajnos a kukoricásnál már én is elbizonytalanodom, dehát kísérletezni kell.
|
1.
Milcsa
|
2008-06-26 13:02:19
Nyam nyam ezt biztos megsüssük Szerintem z lessz a legfinomabb az összes japán kaja küzül
|
|
|