A Tebasaki egy Nagoyai specialitás, ami tulajdonképpen fűszeres rántott csirke szárny. Nagyon egyszerű és gyorsan elkészíthető.
Hozzávalók 4 adaghoz:
- 16 csirke szárny,
- 2 tk. Reszelt gyömbér,
- 1 ek. Szaké,
- só és bors,
- katakuriko (burgonyakeményítő, vagy kukoricakeményítő) bundázáshoz.
Mártáshoz:
- 3 ek. Szójaszósz,
- 1 ek. Szaké,
- 3 ek. Mirin,
- 2 ek. Szezámmag.
Elkészítés:
A mártáshoz valókat alaposan keverjük össze és rakjuk félre állni.
A csirke szárnyakat az izület mentén vágjuk ketté. Egy műanyag tálba tegyük bele a szárnyakat és a szakét, valamint gyömbér keverékével öntsük le, hagyjuk pácolódni 5 percet. A szárnyakat papírtörölközőn itassuk le és mindkét oldalát sóval és borssal fűszerezzük. A hús forgassuk meg a keményítőben, mintha paníroznánk. Egy mélyebb serpenyőben kb. 170 C°-ra melegített olajban arany barnára sütjük a csirke szárnyakat, kb. 8-10 perc alatt. Egy másik serpenyőben felforraljuk a félretett mártást, majd hozzáadjuk a sült csirke szárnyakat, és gyorsan összeforgatjuk. |