Budapest: - Tokió:
 
Felhasználói név:
Jelszó:
Elfelejtett jelszó
Látogatók száma:
(2000.06.07.-tol mérve)
2788932

Regisztrált felhasználók
száma:
26900

Online látogatók száma:
0

Avatárral rendelkező
felhasználók száma:
1687

Utolsó 5 látogatónk:
pereiszabina
2024-03-28 12:25:32
shadowhand
2024-03-27 20:35:12
Béla2024
2024-03-26 14:37:10
Tivadar
2024-03-25 15:42:17
szafira95
2024-03-25 13:05:30
E-mail
elérhetőségünk:
mail@animeweb.hu

Oldalunk a Facebookon:

Testvérlapunk:

Felhasználási feltételek:
Az AnimeWeb bizalmát élvező alkotások, rajzok, írások, fordítások, ismertetők, letöltések, stb. kizárólag otthoni elolvasásra, nézegetésre, saját használatra tölthetőek le. Más honlapon való felhasználásukhoz nem járulunk hozzá!

Minimum felbontás:
1024 pixel képszélesség
Támogatott böngészők:
- Firefox (legfrissebb)
- Google Chrome (legfrissebb)

Verziószám: 5.9
Minden jog fenntartva!
(c) 2000-2024 AnimeWeb
Japán témájú ismertetők

- Listázás időrendben -
- Listázás ABC sorrendben -

Japán témájú ismertetők száma: 124 
Szerkesztés alatti Japán témájú ismertetők száma: 9 

Recept - Onigiri



Utolsó módosítás időpontja: 2008-09-25 04:26:43
Létrehozás időpontja: 2008-09-25 00:00:00
Eddig megtekintve: 6726 alkalommal

További találatok
Az ismertető szerkesztője: Echan

Magyarul rizsgombócnak lehetne fordítani, de a formája nem jellemzően golyó alakú, inkább háromszög. Gyakran a bento dobozok elengedhetetlen része, mivel nagyon gyorsan és könnyen elkészíthető és sokféleképpen fűszerezhető. Az alábbiakban csak az alapreceptet írom le.

Hozzávalók 8 darabhoz:
- 4 csésze ragadós rizs ( a legjobb a japán rizs, de szerintem a rövidszemű rizs is kiváló),
- 8 csík szárított nori lap (préselt alga lap),
- só,
- esetleg tölteléknek savanyított szilva, vagy grillezett sózott lazac.

Elkészítés:
A rizst mossuk meg hideg vízben és cserélgessük rajta a vizet egészen addig, amíg a víz tiszta nem marad. Tegyünk hozzá vizet és áztassuk benne legalább 30 percet, de 1 óra az igazi. Kezdjük el főzni fedő alatt, és amikor elkezd forrni, takarékra kell venni a tűzhelyet. Így főzzük 15-20 percet amíg a víz már majdnem eltűnik, de ha kell akkor pótolni kell a vizet közben. Ha kész a tűzhelyet le kell kapcsolni és további 15 percet hagyni kell, hogy a melegben gőzölődjön a rizs.
A kezünket egy kicsit bevizezzük, hogy a rizs ne ragadjon hozzá és besózzuk. Fél csésze rizst veszünk a tenyerünkbe és a közepébe, egy kis mélyedésbe teszünk a darabolt savanyított szilvát, vagy grillezett lazac darabokat, majd óvatos mozdulatokkal először gombócot, majd háromszöget formázunk a rizsből. Az egyik oldal szélére egy csík norit hajtunk rá.

Az videóban rizsfőző készüléket használnak tűzhely helyett, de nálunk nem nagyon láttam ilyen készüléket, talán csak egy két helyen.

Videó bemutató:

A videó megtekintéséhez be kell jelentkezned!

Eddigi hozzászólások száma: 3


3.

UsagiIvettke

2011-06-17 17:33:11

algalapot hol lehet szerezni?

2.

Echan

2009-01-25 08:51:02

Mivel a nori étel azért nyilván megeszik. XD - fetrengo nevetés

1.

Milcsa

2008-09-25 15:22:16

nyaaami :D - nagy mosoly ezt megcsináálom szombaton^^