Budapest: - Tokió:
 
Felhasználói név:
Jelszó:
Elfelejtett jelszó
Látogatók száma:
(2000.06.07.-tol mérve)
2791425

Regisztrált felhasználók
száma:
26914

Online látogatók száma:
1

Avatárral rendelkező
felhasználók száma:
1687

Utolsó 5 látogatónk:
M4ethril
2024-04-14 18:46:32
Bumbadu
2024-04-14 18:22:15
AllenWalker
2024-04-14 14:25:05
Luni22
2024-04-12 20:13:15
Klarafedor9
2024-04-12 14:49:24
E-mail
elérhetőségünk:
mail@animeweb.hu

Oldalunk a Facebookon:

Testvérlapunk:

Felhasználási feltételek:
Az AnimeWeb bizalmát élvező alkotások, rajzok, írások, fordítások, ismertetők, letöltések, stb. kizárólag otthoni elolvasásra, nézegetésre, saját használatra tölthetőek le. Más honlapon való felhasználásukhoz nem járulunk hozzá!

Minimum felbontás:
1024 pixel képszélesség
Támogatott böngészők:
- Firefox (legfrissebb)
- Google Chrome (legfrissebb)

Verziószám: 5.9
Minden jog fenntartva!
(c) 2000-2024 AnimeWeb
Japán témájú ismertetők

- Listázás időrendben -
- Listázás ABC sorrendben -

Japán témájú ismertetők száma: 124 
Szerkesztés alatti Japán témájú ismertetők száma: 9 

Gasztronómia - Japán Sembei kekszek: a különleges ropogtatnivalót keresőknek



Utolsó módosítás időpontja: 2008-06-19 05:05:59
Létrehozás időpontja: 2008-06-19 00:00:00
Eddig megtekintve: 4815 alkalommal

További találatok
Az ismertető szerkesztője: Echan

Japán a ropogtatnivalók mennyországa. Nem is csoda, hiszen Japánban a nap 24 órájában bárhol bármikor hozzájuthatsz egy kis hideg, vagy éppen meleg ropogtatni valóhoz, ha betévedsz egy vegyeskereskedésbe. A burgonya csipsz például önmagában csak több mint 100 ízben található meg kezdve a különleges thai ízektől a cézársaláta ízűig és a hagyományos japán ízesítésekig.
A sok csoda között természetesen megtalálható a hagyományos japán rizskeksz is a Sembei. Ezt a kekszet is számtalan ízesítésben lehet megtalálnia a boltok polcain, pl. szójaszószos, noris, kombus, szezámmagos, szójababos, sajtos, csokoládés, zöldséges, húsos. Vannak egész kicsi változatai, amiket kis zacskókban magvakkal keverve kínálnak. A hagyományos sembei nagy kerek, lapos alakú és ízletes. Egy másik típusa az arare apró golyó alakú, de természetesen a sembei alakja nincs kőbe vésve így számtalan furábbnál-furább kinézetben is előfordul. Az édes változatát nem rizsliszttel, hanem búzaliszttel készítik, ebből adódóan még változatosabb az ízvilága.
Ráadásul a területi szokások és ízkombinációk szintén növelik a palettát. Tokyo környéki területeken például egy kevésbé ragadós rizst használnak az elkészítésénél, így a sütemény sokkal keményebb lesz. Míg Osaka környékén ragadós rizsből készítik, sokkal fűszeresebb, talán még finomabbnak is mondható költemények születnek.
A Sembei történelme a VII. századig nyúlik vissza Kínába, mag Japánban csak a IX. század környékén tűnt fel. Az eredeti kekszek édesek voltak és liszt alapúak, ugyanis a 17. századig nem használtak rizst. Ha valaki netán mélyebben bele szeretné ásni magát az íz világába, akkor erre a legjobb hely Asakusa. Itt a Senso-ji templomhoz vezető út mentén akár 100 yenért is kaphatsz forró grillezett sembeit.
Aki pedig netán kedvet kap ahhoz, hogy maga készítse el, annak itt egy recept:

A rizslisztet forró vízzel össze kell gyúrni. A tésztát labdákká kell formálni és gőz fölött főzni. Gőzölés után a tésztát még egyszer át kell gyúrni és nagy tekercsekbe kell göngyölni. Itt bármilyen fűszerrel lehet ízesíteni, kinek hogy tetszik. Pl. lehet használni szezámmagot, vagy köménymagot, ami nálunk is beszerezhető. Az ízesített tésztát vékonyra kell nyújtani, majd tetszőlegesen formázni. Legegyszerűbb tészta kiszúróval formázni, mint a pogácsát. A tésztát ezután szalma alátéten ki kell tenni a napra száradni. Végső lépésként be kell vagdalni rácsosan és szójaszósz, mirin keverékével megkenni.


Eddigi hozzászólások száma: 3


3.

Milcsa

2008-06-22 21:57:05

Hmm... szerintem nagyon finom, bár az időjárása oda kell figyelni, hogy nehogy elbújjon a napocska XD - fetrengo nevetés Szerencsére nálunk egész nap sütött a nap és dög meleg volt így zökkenőmenteden ment minden

2.

Aqualuna

2008-06-19 19:26:32

Én is szívesen kipróbálnám, de itthon inkább nem kísérletezek vele. Valahogy ha rizses dolgot csinálok, az mindig félresikerül ^^".

1.

Milcsa

2008-06-19 10:53:31

ÓÓÓ... Biztos nagyon finom lehet! Ki is próbálom majd :P - nyelvel

Amúgy nagyon jó leírás lett: )