Budapest: - Tokió:
 
Felhasználói név:
Jelszó:
Elfelejtett jelszó
Látogatók száma:
(2000.06.07.-tol mérve)
2495187

Regisztrált felhasználók
száma:
24707

Online látogatók száma:
1

Avatárral rendelkező
felhasználók száma:
1655

Utolsó 5 látogatónk:
Sylvuh
2020-10-26 01:01:53
ErenJager
2020-10-25 22:25:10
Lordon
2020-10-25 21:13:35
Grimlock
2020-10-25 19:37:20
kukuc
2020-10-25 19:32:02
E-mail
elérhetőségünk:
mail@animeweb.hu

Oldalunk a Facebookon:

Testvérlapunk:

Felhasználási feltételek:
Az AnimeWeb bizalmát élvező alkotások, rajzok, írások, fordítások, ismertetők, letöltések, stb. kizárólag otthoni elolvasásra, nézegetésre, saját használatra tölthetőek le. Más honlapon való felhasználásukhoz nem járulunk hozzá!

Minimum felbontás:
1024 pixel képszélesség
Támogatott böngészők:
- Firefox (legfrissebb)
- Google Chrome (legfrissebb)

Verziószám: 5.9
Minden jog fenntartva!
(c) 2000-2020 AnimeWeb
Anime / Manga ismertetők


#  A  B  C  D  E  F  G  H  I  J  K  L  M  N  O  P  Q  R  S  T  U  V  W  X  Y  Z 
- A legfrissebb 30 ismertető időrendben -
- A teljes lista megjelenítése Alternatív címekkel ABC sorrendben -
- A teljes lista megjelenítése Alternatív címek nélkül ABC sorrendben -
- Típus szerinti rendezés -

Ismertetők száma: 862 
Szerkesztés alatti ismertetők száma: 22 

Kiddy Grade (TV)
* * * *
キディ・グレイド

Adatok:

Utolsó módosítás időpontja: 2010-04-25 19:48:29
Létrehozás időpontja: 2010-04-20 23:53:06
Eddig megtekintve: 3387 alkalommal

További találatok
Az ismertető szerkesztője: Shiratori kun

Típus: TV
Műfaj: Akció; Kaland; Mecha; Sci-fi;
Epizódok száma:
24
Japán megjelenés éve: 2002

Ismertető:

Mielőtt belevágnék a történet ismertetésébe, le kell szögeznem, hogy egy kicsit bonyolult menetű (és akár 2x-i nézést is igénylő) sorozatról van szó. Nem kell megijedni tőle, csak mindenki jól figyeljen oda, mert minden apróság számít.

A történet:
Két főszereplőnk Éclair és Lumiére. Fiatal lányok, ránézésre tizenévesek, akik a GOTT-nak, azaz a „Galactic Organization of Trade and Tariffs”-nak dolgoznak. Beosztásuk recepciós. Látszólag. Azonban a valóságban mindketten alacsony szintű ES (Encounter for Shadow-work) tagok. Ez nem más, mint a GOTT 12 főből álló különleges taktikai osztaga, akik párokba osztva dolgoznak és akik arról híresek, hogy még sosem buktak el egyetlen megbízást sem. Feladatuk azoknak a küldetéseknek a véghezvitele, amelyeket a GOTT vezetője, Eclipse bíz rájuk.
Az ES tagok nem közönséges kiképzett katonák. Mindegyiküknek van valamilyen szuperereje, amelyet a testükben lévő nanobotoknak köszönhetnek. Csapatokban dolgoznak és minden párnak van egy személyes űrhajója, ill. önjáró robotja. Lumiére-nek megvan a képessége, hogy kommunikáljon velük. Ha egy ES tag súlyosan megsérül vagy meghal, akkor a nanobotokat és ezzel együtt a tudatukat is átültetik egy másik testbe és úgy élhetnek tovább, mintha mi sem történt volna. Ez azt jelenti, hogy az ES tagok kvázi halhatatlanok. Éclair és Lumiére is többszáz évesek!
A sorozatban nyomon követhetjük, hogy miként zajlanak a mindennapok egy ES tag számára, hogy mi történik, ha egy tag hirtelen visszanyeri az emlékezetét a múltjával kapcsolatban, ill. mennyire viseli meg őket a testcsere.


A GOTT-ról röviden:
A GOTT a Csillagszázad 165. évében jött létre. Eredeti célja egy egész galaxisra kiterjedő területvédelmi felügyelet megteremtése a Galaktikus Unióban. Aztán az évek múltával a szervezet más munkákba is beszállt, melyek rejtve maradtak és amelyekről senki sem beszélt szívesen.
A háttérben folyó manővereket (amelyek a GOTT-ot is és magát a galaxist is erősen befolyásolják) a tisztavérű földi nemesek (nouvlessek) egy csoportja irányítja.

Vélemény: A Kiddy Grade az általam látottak közül kiemelkedő helyen szerepel. A történet, és az egyéb elemek tökéletes harmóniát alkotnak egymással. A zene tökéletes a sorozat minden porcikájához. A szereplők szemet gyönyörködtetően ki vannak dolgozva. Az űrcsaták és harcok megoldása szintén látványosra és izgalmasra sikeredett. Sajnálom, hogy hamarabb nem néztem meg. :)

Opening: "Mirai no Kioku" by Yuka
Ending: "Future" by Little Viking

A sorozatnak van folytatása Kiddy Girl-AND címmel.


Szereplők:

Éclair:
Egy kicsit gyerekes, meggondolatlan és forrófejű, viszont jószándékú és segítőkész. A különleges ereje az Erő. Ez tartalmazza az összes abnormálisan nagy erőt létrehozó jelenséget, ill. a gyorsaságot, melyet szabad szemmel nem is lehet látni. Lumiére partnere.

Lumiére:
Látványra fiatalabb, mint Éclair, azonban sokkal érettebben viselkedik: elegánsabb és meggondoltabb. Különleges ereje a „Báb”-nak nevezett képesség. Ez azt jelenti, hogy képes bármilyen elektromos szerkentyűt megpiszkálni, ill. képes bármilyen számítógépes hálózatba bejutni. Az egyik részben betört egy 3000-nél több tűzfallal védett rendszerbe. ^^ Éclair partnere.

Eclipse:
A GOTT vezetője, a legnagyobb tiszteletben álló egyén. Mindenki nagyra becsüli, holott parancsai néha ködösek, érthetetlenek. Ez okozza, hogy rejtélyes személy ő. A múltjáról hiába kérdezősködik bárki is. Van egy különleges képessége, ami állítólag felér az összes ES tag képességeivel együttvéve. Ezt nem árulom el, mert lelövöm a poént. :)

Mercedi:
Eclipse titkárnője. Nagyon kedves és finom teát készít. Különleges képessége az adatgyűjtés. Ez gyakran gyorsabban megy neki, mint Lumiére-nek. Afféle adatközpontként szolgál Eclipse mellett. A 15. részben eltűnik és halottá nyilvánítják, helyére Vendredi lép. Később azért még feltűnik, csak más testben.

Viola:
A legfiatalabbnak kinéző lány. Ehhez méltóan nagyon gyerekes viselkedésű, amit nem nagyon kell taglalni. :) Különleges képességét csak akkor tudja használni, ha megfogja Cesario kezét. Ekkor azonban az anyagok részecskéihez tud hozzáférni. Tehát a kövektől a nano-pajzsokon át az élő szervezetekig mindent le tud bontani. Cesario partnere.

Cesario:
A legszótlanabb karakter az animében. Egyetlen egyszer szólal meg a 24 rész alatt. A 24. részben. XD Különleges képessége, hogy energialabdákat tud szórni a tenyeréből, valamint aktiválni tudja Viola képességét. Csaták közben közel hajolva a lányhoz tippeket ad neki, valamint elmagyarázza a dolgokat, amiket kis partnere nem ért. Legalábbis ezt gondolom, mivel beszélni ugye nem hallani. Viola partnere.

Tweedledee:
Önbizalomban nem szenved hiányt, energetikus és néha azért érzékeny lány. Ikertestvérével (Tweedledummal) tökéletes párt alkotnak. Különleges képessége hasonló Lumiére-éhez. Ő is képes tönkretenni elektronikus rendszereket és behatolni számítógépekbe, azonban kevésbé gyorsan. Lehetősége van továbbá (Tweedledummal együttműködve) energiakitöréseket visszatartani, bár megállítani nem. Tweedledum partnere.

Tweedledum:
Igazi macsó, akinek Tweedledee nem engedi, hogy nyilvánosság előtt kifejtse a véleményét. Ikertestvére engedélye nélkül nem nagyon cselekszik. Különleges képessége a taktikázásában, csapdák felállításában, valamint Tweedledee erejének kiegészítésében rejlik. Tweedledee partnere.

Alv:
Ő a főgonosz. Eleinte ő is ES tag és tényleges tervei csak a 20. rész körül derülnek ki. Megszállott és mindig a saját céljait tartja szem előtt. Különleges képessége, hogy képes magába szívni szinte bármilyen típusú energiát (akár emberi energiát is). Dvergr partnere.

Dvergr:
Alv anyja és partnere. Alapvetően kedves, bár Alv mellett nem nagyon jut komoly szerephez. Különleges képessége, hogy képes energiát átadni másnak. Emiatt ő az ES csapatok „ápolója”.

Dextera:
Önfejű és makacs. Sinistra állandó barátja, nem nagyon lehet kihozni a sodrából. Megfontoltan, csak Sinistrával együtt cselekszik. Különleges képessége a hatalmas ereje és sebessége, valamint az űr manipulációja. Sinistra partnere.

Sinistra:
Nyugodt természetű, már-már romantikusnak mondható. Időnként elsüt néhány poént, és (bevallom) némelyiken nagyon jót lehet derülni. :) Különleges képessége a hatalmas ereje és sebessége, valamint az idő múlásának szabályozása.

A-ou:
Komoly, zárkózott szereplő. Keveset jelenik meg, de azért van lehetőségünk egy kicsit megismerni. Különleges képessége, hogy képes a nagy távolságban lévő dolgokat és az energiaáramlást meglátni, utóbbit szabályozni is, valamint a robbanások maradványait újra éppé tenni. Un-ou partnere.

Un-ou:
Az az igazi laza srác. Hangulatoldó képességével a legidegesítőbb pillanatokban is képes feszültségoldóként funkcionálni. ^^ Különleges képessége az energia áramlásának befolyásolása, minek következtében egy lövéssel akár egy egész űrhajót képes elpusztítani. A-ou partnere.

Armblast:
A mindentudó, mindentlátó személy az animében. Ha valami történik a galaxisban, akkor arról ő is tud. Semmi sem marad rejtve előle. Mindig cipel magával egy igen tekintélyes méretű bőröndöt, ami egyben különleges képességét is rejti. De ezt nem mondom meg, nézzétek meg magatok. ^^ Éclair és Lumiére állandó kísérője.

Videó bemutató:

A videó megtekintéséhez be kell jelentkezned!
Eddigi hozzászólások száma: 6
Korábbi hozzászólások:
1. 2.

6.

anglorya

2012-09-26 10:27:04

Remélem nem gondoltad ezt komolyan morwen.

5.

Aqualuna

2012-09-21 15:48:43

Biztos, hogy ezt ide akartad írni?

4.

Milcsa

2012-09-21 14:46:11

A képen tényleg nagyon hasonlít

3.

morwen

2012-09-15 18:18:18

de a társadalom nagyon okosan úgy neveli a nőket, hogy önként megalázzák magukat, meg még örüljenek is neki, ha férfiak megalázzák őket. ez is tipikusan az az anime, amit pasik csinálnak kislányoknak. a szőke nők ősidők óta remek célpontok az ilyesmikhez

2.

Milcsa

2012-09-15 13:43:27

Amúgy szerintem a magyar címe eléggé ehm.. megalázó.