Budapest: - Tokió:
 
Felhasználói név:
Jelszó:
Elfelejtett jelszó
Látogatók száma:
(2000.06.07.-tol mérve)
2416992

Regisztrált felhasználók
száma:
23878

Online látogatók száma:
0

Avatárral rendelkező
felhasználók száma:
1634

Utolsó 5 látogatónk:
nagyreika98
2019-12-16 11:57:03
Bence10
2019-12-16 11:31:41
Gman
2019-12-16 11:28:32
vegel2017
2019-12-16 10:24:32
Panzerkw
2019-12-16 09:34:35
E-mail
elérhetőségünk:
mail@animeweb.hu

Oldalunk a Facebookon:

Testvérlapunk:

Felhasználási feltételek:
Az AnimeWeb bizalmát élvező alkotások, rajzok, írások, fordítások, ismertetők, letöltések, stb. kizárólag otthoni elolvasásra, nézegetésre, saját használatra tölthetőek le. Más honlapon való felhasználásukhoz nem járulunk hozzá!

Minimum felbontás:
1024 pixel képszélesség
Támogatott böngészők:
- Firefox (legfrissebb)
- Google Chrome (legfrissebb)

Verziószám: 5.9
Minden jog fenntartva!
(c) 2000-2019 AnimeWeb
Anime / Manga ismertetők


#  A  B  C  D  E  F  G  H  I  J  K  L  M  N  O  P  Q  R  S  T  U  V  W  X  Y  Z 
- A legfrissebb 30 ismertető időrendben -
- A teljes lista megjelenítése Alternatív címekkel ABC sorrendben -
- A teljes lista megjelenítése Alternatív címek nélkül ABC sorrendben -
- Típus szerinti rendezés -

Ismertetők száma: 862 
Szerkesztés alatti ismertetők száma: 22 

Haibane Renmei (TV)
Charcoal Feathers Federation * * * *
灰羽連盟

Adatok:

Utolsó módosítás időpontja: 2010-08-02 19:42:48
Létrehozás időpontja: 2010-04-08 19:43:04
Eddig megtekintve: 1863 alkalommal

További találatok
Az ismertető szerkesztője: Milcsa

Típus: TV
Műfaj: Dráma; Életkép; Fantasy; Pszichológiai; Természetfeletti;
Epizódok száma:
13
Japán megjelenés éve: 2002

Ismertető:

Be kell vallanom, jó rég óta nem néztem animét, egyre inkább megválogatom mostanában, hogy mit nézek meg. Elsősorban azt kell mondanom, az animéket az alapján szűröm, van-e mondanivalója, valami mélyebb is, nem csak 200 részes értelmetlen villózó kép és hanghatások tömkelege. Azt kell mondanom, a most bemutatásra kerülő animének van mondanivalója.
Mondd csak, te gondoltál már arra, hogy mi lenne, ha egyszer csak úgy ébrednél, hogy nem tudod ki vagy? Vagy arra gondoltál már, ha úgy, hogy idegen emberek vesznek körül és nem tudod hol vagy? Nos, a haibanék pont ilyen valamik.

A haibanékről:

Pontosan nem tudni mik ők, szárnyaik vannak, de repülni nem tudnak (a szárnyak pár nappal a születésük után bújik ki a hátukból), glóriaszerű karikát hordanak a fejük fölött (ez nem velük születik, különleges anyagból ők készítik és helyezik el egymás fején), de ettől még nem angyalok. Tulajdonképpen egy gubóban érkeznek a "világra", abban fejlődnek, majd elkezdenek álmodni, s egyszer csak világra jönnek. A haibanék nem csecsemőként jönnek világra (persze elképzelhető hogy úgy jönnek), hanem gyermekként, tinédzserként. Semmire sem emlékeznek, olyan mintha egy álomból ébrednének fel, nem tudják kik ők, s honnan jöttek, hová tartanak, mi a nevük. Első emlékük az álmuk, amit a haibanék születésük előtt álmodnak még a gubóban, ezzel az álommal kapcsolatban találnak ki nekik neveket is (pl.: Reki: kő, Rakka: zuhanó). Érdekes kettősséget láthatunk az animében ezekről a lényekről. Első ránézésre a haibanékkel minden ember kedves és megvan mindenük, boldog életet élnek. Másrészt viszont új dolgaik nem lehetnek (használt ruhákat vehetnek csak, egy régi romos házban élhetnek a város szélén), fizetőeszközük sem a rendes pénz, hanem egy notesz füzet, amivel lapok kitépkedése által tudnak fizetni. Ez persze nem azt jelenti, hogy ők rosszul élnek, sőt szerintem kifejezetten jól, jobban, mint az emberek. Hiszen náluk nincs a folytonos rivalizálás, hogy nekem szebb, újabb, több. De ugyanakkor bennük folytonosan motoszkál az érzés, hogy mik lehettek előző életükben, honnan jöttek mi okból, hová tartanak, amivel egy embernek nem kell szembenéznie, így nem lehet tisztázni, hogy ők vagy az emberek élnek-e jobban, inkább úgy mondanám, hogy egyformán.

A történetről:

Rakka a főszereplőnk, az anime elején születik meg (bújik ki a gumójából). A történet tulajdonképpen az ő és a haibanék életét kíséri figyelemmel. A haibanék Glie városa mellett élnek egy romos épületben (old home). Az old home várossal együtt körbe van kerítve egy hatalmas fallal, amelyen senki sem mehet se ki, se be kivétel a toga, és annak engedélyével rendelkezők, illetve a madarak mivel azok át tudják repülni. Az animében figyelemmel kísérhetjük Rakka életét, a vívódását, hogy illeszkedik be a haibanék életébe, mikkel kell megküzdenie a mindennapokban, ugyanis Rakka szárnya elkezd feketévé változni, ez pedig a bűnhöz kötődő haibane jele, később viszont a történet Reki és Rakka életére fókuszál rá inkább. A történet innentől rettentően összetett, aprólékos és mélyre ható, ezért írni már nem nagyon lehet róla, látni kell.

Vélemények:
Rengeteg helyen írták az animéről, hogy olyan mintha 2 részből állna, nos ezt én is így gondolom. Az első részt vehetjük egy könnyedebb "szellősebb" résznek amiben a mindennapokat látjuk, Rakkára fókuszál nagyrészt. A második rész viszont drámaibb, sok mindenre fény derül (persze azért nem mindenre, hogy ne tudjon aludni a néző az anime befejezése után sem >.<), Reki jobban előtérbe kerül, de teljesen nem veszi át a főszerepet persze. Reki és Rakka belső vívódásait is láthatjuk, a kétségbeesésüket.

Összességében ez egy nagyon jó anime, kötelező darab, mindenkinek ajánlom, nyugodtan mondható 10/10-esnek. Rajzolása is szép, a színvilága pedig kellemes :) Korhatár jelzést nem raktam rá, viszont szerintem inkább a 12 fölötti korosztálynak ajánlom, mert nem biztos, hogy a fiatalabbak megértik a az anime valódi mondanivalóját, persze ez sok mindentől függ :).


Szereplők:

Rakka:
Ő a főszereplőnk, nevének jelentése: zuhanó. Álmából csak nagyon kevés dologra emlékszik, arra, hogy zuhan, ezért kapta ezt a nevet. Az animében 0/1 éve haibane.

Reki:
Nevének jelentése: kő. Rakka nevelője lesz, és mondhatni a legjobb barátja, folyton cigi lóg ki a szájából, rengeteget vívódik önmagával, mondhatni ő a 2. főszereplő az animében. Az animében 7 éve haibane.

Hikari:
Nevének jelentése: fény. Vidám és segítőkész, egy pékségben dolgozik. Az animében 4 éve haibane.

Kana:
Nevének jelentése: folyami hal. Kissé zajos, a műszaki dolgok érdeklik a legjobban, akarata erős. A városi toronyórában dolgozik. Az animében 3 éve haibane.

Kuu:
Nevének jelentése: ég (levegő, a kék ég, nem mint a tűz ahogy ég). Kissé csalódott mikor Rakka megszületik, hiszen ő a legfiatalabb (a nagyobbak között) és azt szerette volna, ha végre egy nála fiatalabb haibane érkezne. Egy kávézóban dolgozik. Az animében 2 éve haibane.

Nemu:
Nevének jelentése: alvó (alvás, ilyesmi). Ő a legidősebb haibane, már 9 éve az. Rengeteget alszik, ahogy a neve is utal rá. Egy könyvtárban dolgozik.


Mivel az animét már régen láttam a szereplők nevének a fordítása lehet nem pontos, ha nem az akkor a hozzászólásban szóljatok legyetek szívesek :) Továbbá, a haibane évek azt jelölik, hogy ki mióta lett haibane, nem a biológiai életkort, pl. Rakka 1 éve haibane, Kuu pedig 2 éve, mégis Rakka biológiailag idősebb.

Videó bemutató:

A videó megtekintéséhez be kell jelentkezned!
Eddigi hozzászólások száma: 4


4.

Boszoli

2010-10-21 14:31:15

Hát ez érdekesnek tűnik, valószínű hogy elkezdem majd nézni, amint végzek a Kenshin-nel :D - nagy mosoly

3.

Milcsa

2010-08-03 10:45:26

mellesleg az amv-t mindenkinek tessék megnézni mert egy remekmű szerintem :D - nagy mosoly

2.

Milcsa

2010-08-03 00:30:17

köszi Aq :D - nagy mosoly rozsdamaró távozz tőlem akkor (H) - hiszti XD - fetrengo nevetés

1.

Aqualuna

2010-08-02 19:44:27

Milcsa, ez jó lett! Úgy látszik, jót tett a "rozsda". :D - nagy mosoly