Budapest: - Tokió:
 
Felhasználói név:
Jelszó:
Elfelejtett jelszó
Látogatók száma:
(2000.06.07.-tol mérve)
2542594

Regisztrált felhasználók
száma:
25485

Online látogatók száma:
1

Avatárral rendelkező
felhasználók száma:
1670

Utolsó 5 látogatónk:
littlepetra
2021-04-14 21:17:52
ginax
2021-04-14 20:25:05
Lilian-san
2021-04-14 18:08:08
Minonna
2021-04-14 17:39:28
Grimlock
2021-04-14 15:39:47
E-mail
elérhetőségünk:
mail@animeweb.hu

Oldalunk a Facebookon:

Testvérlapunk:

Felhasználási feltételek:
Az AnimeWeb bizalmát élvező alkotások, rajzok, írások, fordítások, ismertetők, letöltések, stb. kizárólag otthoni elolvasásra, nézegetésre, saját használatra tölthetőek le. Más honlapon való felhasználásukhoz nem járulunk hozzá!

Minimum felbontás:
1024 pixel képszélesség
Támogatott böngészők:
- Firefox (legfrissebb)
- Google Chrome (legfrissebb)

Verziószám: 5.9
Minden jog fenntartva!
(c) 2000-2021 AnimeWeb
Anime / Manga ismertetők


#  A  B  C  D  E  F  G  H  I  J  K  L  M  N  O  P  Q  R  S  T  U  V  W  X  Y  Z 
- A legfrissebb 30 ismertető időrendben -
- A teljes lista megjelenítése Alternatív címekkel ABC sorrendben -
- A teljes lista megjelenítése Alternatív címek nélkül ABC sorrendben -
- Típus szerinti rendezés -

Ismertetők száma: 862 
Szerkesztés alatti ismertetők száma: 22 

To Aru Kagaku no Railgun (TV)
A Certain Scientific Railgun * Toaru Kagaku no Railgun * * *
とある科学の超電磁砲(レールガン)

Adatok:

Utolsó módosítás időpontja: 2016-08-19 16:30:24
Létrehozás időpontja: 2010-04-02 22:56:30
Eddig megtekintve: 4344 alkalommal

További találatok
Az ismertető szerkesztője: Junichi

Típus: TV
Műfaj: Akció; Játék; Komédia; Sci-fi; Shoujo Ai; Természetfeletti;
Epizódok száma:
24
Japán megjelenés éve: 2009

Ismertető:

A 24 részes TV sorozat a To Aru Majutsu no Index című anime melléktörténete, vagyis spin off-ja, Nagai Tatsuyuki rendezésében, a J.C. Staff stúdióban készült, a televízióban 2009 októberében kezdték vetíteni, 2010. március végén fejeződött be.

Akadémiaváros egy több szempontból különleges hely, nem hétköznapi környezetben. A 2,3 millió lakos több, mint 80%-a diák, már ez a tény maga egyedülállónak mondható.
Ezt fokozza, hogy a város technológiai fejlettségi szintjét tekintve 20-30 évvel előbbre jár a világ többi részénél. De hogy még ez se legyen elég, a lakók többsége rendelkezik valamilyen különleges képességgel, amely egyénenként eltérő nagyságú és jellegű lehet. Az erő nagysága alapján hat kategóriába osztják az embereket: a 0. szinttől 5. szintig. Az 5.szintű esperek (ugyanis így hívják ezeket a különleges képességű egyéneket) a legerősebbek a városban, belőlük csupán hét van. A 0. szint azt jelenti, hogy az illető képesség nélküli, vagyis hétköznapi ember.

Az ötös szintű esperek közé tartozik Misaka Mikoto, a hét közül ő a harmadik legerősebb. Képességével az elektromágneses mezőket tudja befolyásolni, ennek segítségével bármilyen tárgyat fel tud gyorsítani óriási sebességre. Ebből ered a beceneve, a Railgun. Lehet találgatni honnan kapta a sorozat a címét… :)
Természetesen sok egyéb trükk is rejlik a tarsolyában, amelyeket a sorozat során folyamatosan megismerhetünk, ahogy állandó jelleggel meggyőződhetünk hatalmas pusztító erejéről is. A Tokiwadai középiskolában tanul, diáktársai szemében ő az iskola ásza. Nagy ereje ellenére egy rendkívül kedves és törődő lány, bár kicsit még gyerekes jellem a kora ellenére. Könnyen felismerhető a városban, ő az egyetlen lány, aki sortot viszel a szoknyája alatt. :)

Mikoto kollégiumi szobatársa és kohai-a Shirai Kuroko, egy 4-es szintű esper, különleges képessége a teleportáció. Szinte rajong Mikotóért, mondhatni szerelmes belé, ebből számos vicces szituáció adódik. Ehhez még hozzájön perverz hajlama is, gondolhatjátok szegény Mikotónak miket kell átélnie. :D

Kuroko egy biztonsági szervezet, a Judgement tagja, feladatuk a rend fenntartása a városban, illetve a bajban lévők segítése. Kuroko társa Kazari Uiharu, a Sakigawa középiskola elsőéves diákja. Mindketten a Judgement 177. osztagánál dolgoznak. Legfőbb ismertetőjele, hogy mindig virágokat hord díszítésként a hajában. Ő is egy kedves jószándékú lány. Pechjére mindig áldozatul esik osztálytársa, és egyben legjobb barátja Saten Ruiko orvtámadásainak, amelyek a szoknyája ellen irányulnak. Ruiko ugyanis nem tud meglenni anélkül, hogy epizódonként legalább egyszer be ne nézzen szegény Uiharu szoknyája alá. Ruiko egy képesség nélküli esper, aki egy vidéki városból jött Akadémiavárosba, nagy reményekkel, hogy itt majd különleges erőre tehet szert. De a sors úgy néz ki mást tartogatott neki.

Ez a 4 főből álló kis csapat igyekszik mindent megtenni azért, hogy a fenntartsa a rendet a városban. Különböző esetekkel és rosszfiúkkal (és lányokkal) kerülnek szembe, amiken és akiken túl kell jutniuk, hogy a város nyugalmát helyre tudják állítani. Közben élik középiskolás éveiket, hiszen a harcok mellett nem árt a szórakozás is.

Sok érdekes egyéniséggel ismerkedhetünk meg a sorozat folyamán, sok eltérő képességnek és akciónak lehetünk szemtanúi. Ezt az akciós stílust színezi a humor, amiből nem lesz hiány, de jól is esik néha a nézőnek a sok robbanás és harc közben. Akadémiaváros legendái is előkerülnek, mint pl.: a vetkőző nő, a szintnövelő, stb. de ezek tényleg csak legendák, vagy valóban léteznek? Előbb-utóbb fény derül mindenre...

Összefoglalva egy színes és érdekes történet gyönyörű grafikával, változatos karakterekkel, persze ez nem meglepő, hiszen J.C. Staff produkcióról van szó. A zenei aláfestést nagyon eltalálták, az akció jelenetek alatti pörgősebb zene nekem nagyon bejött, ahogy az opening és az ending is egy-egy jó dal. De mindenki döntse el maga.

Opening: Only My Railgun, Előadó: fripSide
Ending: Dear My Friend, Előadó: Elisa, aki az Ef - A Tale of Melodies című anime betétdalát is énekelte .

A történetbe bárki nyugodtan belekezdhet, aki könnyebb kikapcsolódásra vágyik. A To Aru Majutsu no Index című anime ismerete sem előfeltétel, hiszen önálló történetről van szó, bár bizonyos részek megértését könnyítheti, ha már valaki látta az említett sorozatot. Hogy csak egy példát említsek: Mikoto örökös ellenfele, a tüskés hajú fiú, aki csak elvétve tűnik fel a történetben, az Index sorozat főszereplője, Kamijou Touma. Itt sajnos csak mellékszerep jutott neki… Gondolom túl magas volt a gázsija… :D

Videó bemutató:

A videó megtekintéséhez be kell jelentkezned!
Eddigi hozzászólások száma: 4


4.

Shiratori kun

2010-07-11 21:56:52

Na végeztem vele. Hát ez Kihagyhatatlan!! 5/5 PERFECT!!

3.

Aqualuna

2010-04-12 19:15:44

Hát csak hajrá... ;) - kacsint

2.

Junichi

2010-04-08 01:55:50

Az Index is nagy kedvencem volt, amikor néztem. Mindkét történet jó Az Indexről meg úgyis kellene egy rövid bemutató....

1.

Shiratori kun

2010-04-06 20:43:23

Azt hiszem, hogy ha a listámon eljutok a To Aru Majutsu no Index-ig és azt befejezem, akkor ez lesz az utána következő, amit megnézek :P - nyelvel