Budapest: - Tokió:
 
Felhasználói név:
Jelszó:
Elfelejtett jelszó
Látogatók száma:
(2000.06.07.-tol mérve)
2461329

Regisztrált felhasználók
száma:
24336

Online látogatók száma:
2

Avatárral rendelkező
felhasználók száma:
1646

Utolsó 5 látogatónk:
Zsofus
2020-06-01 22:31:23
Tiger0308
2020-06-01 20:43:02
Szofi
2020-06-01 19:56:37
idmurdock
2020-06-01 19:26:23
Grimlock
2020-06-01 19:02:59
E-mail
elérhetőségünk:
mail@animeweb.hu

Oldalunk a Facebookon:

Testvérlapunk:

Felhasználási feltételek:
Az AnimeWeb bizalmát élvező alkotások, rajzok, írások, fordítások, ismertetők, letöltések, stb. kizárólag otthoni elolvasásra, nézegetésre, saját használatra tölthetőek le. Más honlapon való felhasználásukhoz nem járulunk hozzá!

Minimum felbontás:
1024 pixel képszélesség
Támogatott böngészők:
- Firefox (legfrissebb)
- Google Chrome (legfrissebb)

Verziószám: 5.9
Minden jog fenntartva!
(c) 2000-2020 AnimeWeb
Anime / Manga ismertetők


#  A  B  C  D  E  F  G  H  I  J  K  L  M  N  O  P  Q  R  S  T  U  V  W  X  Y  Z 
- A legfrissebb 30 ismertető időrendben -
- A teljes lista megjelenítése Alternatív címekkel ABC sorrendben -
- A teljes lista megjelenítése Alternatív címek nélkül ABC sorrendben -
- Típus szerinti rendezés -

Ismertetők száma: 862 
Szerkesztés alatti ismertetők száma: 22 

Erementar Gerad (TV)
Elemental Gelade * * * *
エレメンタルジェレイド

Adatok:

Utolsó módosítás időpontja: 2010-05-26 20:06:52
Létrehozás időpontja: 2010-05-10 22:36:11
Eddig megtekintve: 2025 alkalommal

További találatok
Az ismertető szerkesztője: Shiratori kun

Típus: TV
Műfaj: Fantasy; Kaland; Komédia; Romantika;
Epizódok száma:
26
Japán megjelenés éve: 2005

Ismertető:

Ha látott már valaki valaha finom romantikával fűszerezett, harci elemeket bőven tartalmazó, kalandokkal teli animét és az tetszett is neki, azok számára ez a mű kötelező. Meg másoknak is. ^^

A történet:
Egy természetfeletti képességekkel felruházott világban mindenki a saját megélhetésének forrását keresi. Coud is erre törekszik. Ő ugyanis egy Égi-Kalóz (a magukat Vörös Hiúznak nevező klánból) és még a tanulás kezdeti fázisában van. Egy hajón történő rajtaütésük alkalmával érdekes dolgot talál. Egy embernagyságú ládát. Ebben a ládában egy Éden Gyermek alszik nagyon mélyen. Coudnak csak 20 mp kell, hogy felébressze. Mint kiderül, ez az Éden Gyermek különb az összes többitől. A teljes neve Reverie Metherlence, de mindenki csak Rennek szólítja. Ren az összes Éden Gyermek közül a legerősebb. Az igazi történet azonban csak itt kezdődik el. Lévén Rennek óriási ereje van, nagyon sokan akarják megkaparintani, így nagyon hamar harcok kezdődnek a Kalózhajón. Végül is a dolgok úgy alakulnak, hogy Coudban felébred egy érzés, amely nem engedi, hogy Renre csak mint eszközre tekintsen, hanem ő egyszerűen ugyanolyan embernek tekinti a lányt, mint saját magát. És ez a kulcsa mindennek. Ren szövetséget köt Couddal és ketten együtt elindulnak, hogy felkeressék a legendás Édenkertet. Érkezik hozzájuk közben néhány szereplő Arc Aile városból. A háromtagú csapat szépen lassan szövetségeseikké és barátaikká válnak, persze jó sok titkot halmozva fel maguk előtt; ill. hallunk majd a Káosz Kórusról is.

Néhány szó az Éden Gyermekekről:
Az Éden Gyermekek nem emberek. Noha külsőre nem lehet őket megkülönböztetni egy átlagembertől, azért mégis van ismertetőjegyük. Mindegyikük testén van valahol egy ékkő, amelyet igyekeznek jól elrejteni, lévén az emberek mindent bevetnek, hogy megszerezzenek maguknak egy szövetséges nélküli Gyermeket. Az Éden Gyermekek képesek reakcióba lépni emberekkel. Ez a szövetségkötés. Ha ez megtörtént, akkor szövetség ember és Éden Gyermek között csak akkor bomlik fel, ha az egyikük meghal, valamint a szövetség léte alatt az Éden nem képes mással reakcióba lépni. Reakció során az Éden Gyermekek átadják erejük teljes egészét szövetségesüknek, valamint egy nagyerejű fegyvert is adományoznak. Ha erejük elfogy, a reakció megszűnik és ilyenkor hosszú pihenésre van szükségük erejük visszanyerésére. A Gyermekek akár 4x, 5x hosszabb ideig is élhetnek, mint egy áltagember. Éppen ezért számukra az idő múlása is másképp érvényesül.

Az Arc Aile:
Arc Aile egy nagyon fejlett és óriási kiterjedésű város valahol a nyugati partok közelében (nem, nem a mi világunkban). A város elsődleges célját az Éden Gyermekek védelmezésében határozták meg. Persze ez is csak amolyan fedőszöveg, hiszen ebbe nagyon sok minden belefér, ami azért meg is látszik. Cisqua és csapata ebből a városból érkezik Coudhoz. Küldetésük pedig, hogy elvigyék Rent Arc Aile-be, lehetőleg Coud nélkül…

Opening:
„Forever” Előadó: Savage Genius

Ending:
1: "(Yakusoku)" Előadó: Michihiro Kuroda
2: "everlasting song~japanese edition" Előadó: FictionJunction ASUKA (26. ep)


Szereplők:

Coud van Giruet:
A Vörös Hiúz égikalóz klán lelkes tagja, egyben egyik főszereplőnk is. Az a típus, aki soha nem adja fel, és aki mindig teljesíti az ígéretét. Olykor egy kicsit figyelmetlen, ill. Ren érzéseivel nincs mindig tisztában (bár tény, nem könnyű a lány érzéseit kitalálni). Ren a szövetségese, így mindig együtt vannak, ráadásul még az ígérete (miszerint együtt mennek el az Édenkertbe) is a lányhoz köti. Azért több van ott mint szövetség. ^^

Reverie „Ren” Metherlence:
Ő az úgynevezett Hetedik Smaragd Gyermek (Shichikouhouju). A legerősebb Éden Gyermek és egyben Coud szövetségese. Választása azért esett Coudra, mert a fiú volt az egyetlen, aki nem eszközként, hanem emberként kezelte, ill. ezért akarta megvédeni. Csendes teremtés, szinte sosem szólal meg, ami azért szerencsére a sorozat második felében megváltozik. Érzéseiben sokkal több van, mint szövetségi szeretet. Erejét érdekes módon nem evéssel nyeri, hanem alvással. Enni csak akkor szokott, ha már nagyon muszáj, de ez csak 2-3 hetente következik be.

Cisqua:
Az Arc Aile-ból érkezett csapat vezetője. A legjobb szó rá azt hiszem a félőrült. ^^ Azért csak félőrült, mert nyugodt pillanataiban a legjobb beszélgetőtárs. Ő az, akinek a figyelmét csak kevés dolog kerüli el és aki mindig lát kiutat. Érdekesség, hogy Cisqua csak valós ballisztikus fegyverekkel harcol és soha nem lép reakcióba Éden Gyermekkel. Persze ennek is megvan a története, de azt nem árulom el. :D

Kullweet "Kuea" Envatilia:
Kuea az Arc Aile csapat egyik tagja, egy Éden Gyermek. Igazi felnőtt nőszemély, azonban lévén még fiatal, ő is tud gyerekes lenni. Próbálja Coudot mindig a jó útra terelni és vigyázni, hogy a fiú ne essen bele nyilvánvaló csapdákba. Rowennel kötött szövetsége régre nyúlik vissza és tökéletes kapcsolat. Az erejét abból nyeri, hogy kb. 3x-4x annyit eszik, mint egy normális ember, viszont alvásra szinte nincs is szüksége.

Rowen:
Az Arc Aile csapat 3. tagja. Úgy viselkedik, mintha Coud bátyja lenne. Rowen a tökéletes férfi szerepét tölti be. Ha valamit ő nem tud megcsinálni, akkor azt senki sem tudja. Persze neki is, mint minden embernek, van gyenge pontja, de ez is olyasmi, amit most nem szívesen árulok el. :) Kuea szövetségese és hű bajtársa, ketten óriási erővel rendelkeznek, de Ren erejét persze meg sem közelítik.

Igazából a többi szereplőt nem nagyon érdemes itt megemlítenem, mert a mellékszálak rövidek, viszont annál fontosabbak. Ha külön leírnék mindent és mindenkit, akkor a sorozat elvesztené teljességét és csak annyit mondogatnátok közben, hogy: ja igen, ez az amit olvastam. Ennek pedig, valljuk be, semmi értelme.

Videó bemutató:

A videó megtekintéséhez be kell jelentkezned!
Eddigi hozzászólások száma: 3


3.

Keiko

2010-06-27 20:44:02

Listára raktam Kajiura Yuki zenéje miatt!

2.

Shiratori kun

2010-05-29 16:50:20

Nos az animefreak.tv-n fenn van angol felirattal. Magyarul még felirat létezéséről sem tudok sajnos.

1.

cheesegirl

2010-05-29 11:45:42

tök jó ez az anime!!!!! yatta - éljen yatta - éljen hol tudom megnézni??? (?) - kérdés (?) - kérdés