Budapest: - Tokió:
 
Felhasználói név:
Jelszó:
Elfelejtett jelszó
Látogatók száma:
(2000.06.07.-tol mérve)
2414689

Regisztrált felhasználók
száma:
23868

Online látogatók száma:
2

Avatárral rendelkező
felhasználók száma:
1634

Utolsó 5 látogatónk:
9754086211
2019-12-08 22:36:23
shaman8
2019-12-08 21:58:48
dodo74
2019-12-08 20:47:04
Mtlc
2019-12-08 19:45:59
Grimlock
2019-12-08 19:36:16
E-mail
elérhetőségünk:
mail@animeweb.hu

Oldalunk a Facebookon:

Testvérlapunk:

Felhasználási feltételek:
Az AnimeWeb bizalmát élvező alkotások, rajzok, írások, fordítások, ismertetők, letöltések, stb. kizárólag otthoni elolvasásra, nézegetésre, saját használatra tölthetőek le. Más honlapon való felhasználásukhoz nem járulunk hozzá!

Minimum felbontás:
1024 pixel képszélesség
Támogatott böngészők:
- Firefox (legfrissebb)
- Google Chrome (legfrissebb)

Verziószám: 5.9
Minden jog fenntartva!
(c) 2000-2019 AnimeWeb
Anime / Manga ismertetők


#  A  B  C  D  E  F  G  H  I  J  K  L  M  N  O  P  Q  R  S  T  U  V  W  X  Y  Z 
- A legfrissebb 30 ismertető időrendben -
- A teljes lista megjelenítése Alternatív címekkel ABC sorrendben -
- A teljes lista megjelenítése Alternatív címek nélkül ABC sorrendben -
- Típus szerinti rendezés -

Ismertetők száma: 862 
Szerkesztés alatti ismertetők száma: 22 

Loveless (TV)
* * * *
ラブレス

Adatok:

Utolsó módosítás időpontja: 2017-03-02 11:05:28
Létrehozás időpontja: 2007-12-28 00:00:00
Eddig megtekintve: 3002 alkalommal

További találatok
Az ismertető szerkesztője: Aqualuna

Típus: TV
Műfaj: Dráma; Fantasy; Mágia; Shounen Ai;
Epizódok száma:
12
Japán megjelenés éve: 2005

Ismertető:

Aoyagi Ritsuka 12 éves, és első napját tölti új iskolájában. Az iskolaváltásnak tragikus események állnak a hátterében: Ritsuka két évvel ezelőtt elveszítette az emlékezetét és ezzel egy időben hirtelen személyiségváltáson esett keresztül. Az addigi közepes tanuló, mindenki által szeretett fiúból kiváló jegyeket hazavivő diák lett, aki ugyanakkor csöppet sem jön ki jól a többiekkel, elutasító és kiábrándult. Mentálisan nem teljesen rendben lévő anyja elutasította, megtagadta az „új” Ritsukát, és a mai napig is bántalmazza a fiút, ha „bekattan”. Ritsuka szeretett bátyja, Seimei iszonyú halála is hozzájárul a tragédiához, akivel a fiú addigi védelmezőjét is elveszítette. Aztán megtudja, hogy Seimei halála nem véletlen volt, hanem egy Hét Hold nevezetű szervezet ölette meg.

Ezt kicsivel megelőzően bukkan fel Agatsuma Soubi, aki bátyja „barátja” volt, azaz pontosabban a Harcosa. A világban, ahol a történet játszódik, ugyanis mindenkinek van egy titkos ún. valódi neve, amely már születésük előtt adott, és két személy azonos valódi névvel egy párost alkot, ahol egyikük a Harcos, a másikuk pedig az Áldozat. Ezek a párosok varázsigékkel vívott csatákban vesznek részt, ahol a Harcos a támadó, az Áldozat pedig – aki mellesleg irányítja is a Harcost – az, aki minden sebesülést és fájdalmat elszenved mindkettejük nevében. Mármint abban az esetben, ha a pár azonos nevű tagokból áll, mint volt Seimei és Soubi esetében – mindkettőjük valódi neve Beloved (Szeretett). Seimei parancsba adta Soubinak, hogy halála esetén legyen Ritsuka Harcosa és védelmezője, így tehát Ritsuka gyakorlatilag megörökölte őt – és ezzel együtt belecsöppent egy olyan dologba, amiről azelőtt semmi fogalma nem volt. Ráadásul a Hét Hold vadászni kezd rá, különböző párosokat küldve érte, akikkel Soubi felveszi a harcot – ám mivel Ritsuka valódi neve Loveless (Szeretetnélküli), ezért párosuk hátrányból indul. Két különböző nevű személynek nem lenne szabad párost alkotnia, de ha mégis megtörténik, közös erejük megfeleződik, és a Harcosnak is viselnie kell a sérüléseket.

Hogy még bonyolultabb legyen a dolog, Soubi meglehetősen összezavarja Ritsukát. Állandóan közeledik hozzá, azt mondja, hogy szereti és hogy minden parancsát teljesíti, ám aztán kiderül, hogy Seimei utasította minderre, valamint arra is, hogy nem árulhatja el Ritsukának, amit a halála körülményeiről és a Hét Holdról tud. Ritsuka nem tud megbízni benne, ami nem is csoda, mert úgy viselkedik, például hiába ígér meg valamit szentül, utána rendszeresen nem tartja be a szavát. Különben is, ki a megmondhatója, mit érez valójában? És a többiek? Vajon talál-e egy biztos pontot ebben a különös életében Ritsuka, aki azt kívánja és várja, hogy visszatérjen a valódi énje, de ugyanakkor fél is tőle, hiszen akkor eltűnik az, aki most. Megtanulhatja-e szeretni önmagát a fiú, aki folyton azon töpreng, mi is tulajdonképpen a szeretet? Hogyan alakul zavaros, ambivalens kapcsolata Soubival, és közelebb jut-e a rejtélyhez, hogy mi történt a bátyjával?


Ezekre a kérdésekre nem kapunk mind választ az animében, hiszen az akkor készült, amikor a még jelenleg is befejezetlen manga csupán a negyedik köteténél tartott, és mivel készítői csupán 12 részre kaptak támogatást, ennek megfelelően a történet félbe van vágva, nyitva hagyván a lehetőséget egy esetleges későbbi folytatásra, amit remélem, meg is fognak csinálni valamikor, mert érdemes lenne! A történet is nagyon jó és eredeti, sok nem-szokványos elem van benne, hangulatilag-érzelmileg megfogja az embert. Ezt támogatja az igazán szépen sikerült grafika és zene. Mindenkinek ajánlom, aki szereti a műfajt és azoknak is, akik még csak most ismerkednek a shounen-ai-jal, de figyelmeztetésként hozzátenném, hogy shoujo-ai elemek is vannak benne.


Szereplők:

Aoyagi Ritsuka:
12 éves általános iskolás fiú, aki nagyon szenved emlékezete és „régi énje” elvesztésétől, nem kevésbé bálványozott bátyja halálától, aki valószínűleg az egyetlen személy volt, akiben megbízott. Rendszeresen terápiás beszélgetésre jár, hogy megpróbálják megfejteni, mi történhetett vele két évvel korábban, és a terapeuta szerint az a jelenlegi legnagyobb problémája, hogy ő maga sem bírja elfogadni jelenlegi önmagát. Ezért okoz számára problémát a másokban, és különösen azoknak felé való érzelmeiben való megbízás: nehezen viseli, ha mások azt mondják, szeretik őt. Pillanatnyi egyetlen „szenvedélye” az emlékek gyűjtése, amivel ki lehet csalogatni csigaházából – ez számolatlan fénykép készítését jelenti azokkal az emberekkel, akik jelenthetnek valamit a számára, mert meg van győződve róla, hogy ha ez az „átmeneti” periódus véget ér, és visszatér valódi énjéhez, el fogja felejteni őket.

Ritsuka pacifista, aki abszolút elutasítja a fizikai erőszakot, ami nem meglepő, ismervén anyja bánásmódját. Részben ezért, részben tudatlansága miatt nehéz eljátszania a mágikus harcok során az Áldozat szerepét, de a későbbiekben, mikor rájön, hogy Soubi nélküle veszélyben van, igyekszik pótolni hiányosságait és kész a fejlődésre. Intelligens, és ugyanakkor hirtelen természetű is, akiből nem hiányzik az akaraterő és a szívósság, ha például bátyja sorsának felkutatásáról van szó. Elutasítja valódi nevét (Loveless), amelyet kegyetlennek és igazságtalannak tart: hisz abban, hogy ő határozhatja el, minek hívják, vagyis öntudatlanul szembeszáll az „előre megírt” sorssal.

Agatsuma Soubi:
20 éves, japán művészetet (festészetet) tanuló egyetemista. Ő volt a Beloved Harcosa, aki a Hét Hold iskolájában tanult, és mesterétől kegyetlen bánásmódot szenvedett el, mert az azt akarta, hogy ne számítson számára a fájdalom. Félelmetesen erős Harcos hírében állt, főleg amíg Seimei-jel volt párban. Furcsa, titokzatos, nagyon összetett és nehezen megérthető személyiség. Valahol mazochista, mert mintha élvezné a fájdalmat, és azt akarja, hogy irányítsák – ugyanakkor csak kiválasztott személytől fogadja ezt el. Mestere nem tartozik ezek közé, viszont Seimei és Ritsuka igen. Seimei olyan a számára, mint egy Isten, akinek ő az engedelmes kutyája. Seimei parancsai az abszolút elsők, így Ritsuka bátyja még a halálból is irányítja őt. Gyakran ellentmondásokba keveredik, például azt mondja teljesíti Ritsuka minden utasítását, és aztán mégsem engedelmeskedik. Csak lassan tudjuk meg, hogy voltaképpen Seimei akaratától függetlenül saját magáért is jelent-e valamit számára Ritsuka.

A nálánál fiatalabbakhoz vonzódik, az idősebbek viszont taszítják – talán ennek okát Mestere bánásmódjában kell keresni. Soubi már „felnőtt”, ebben a világban ugyanis a szexuálisan tapasztalatlan fiatalok macskafüleket és- farkat viselnek (így Ritsuka is), amit bizonyos tapasztalatok megszerzése után elhullajtanak. (Mellesleg a macskafülek mellett rendes emberi fülük is van.) Így tehát előbbiek a szüzességre/ártatlanságra utalnak, és aki elvesztette őket, azt „felnőttnek” tekintik és nevezik.

Aoyagi Seimei:
14 éves korától a Hét Hold iskolájában tanult, és a Beloved Áldozata lett. 17 éves korában Ritsuka korábbi iskolájában, öccse padjához láncolva szenvedett tűzhalált, csupán a fogak alapján tudták azonosítani maradványait. Ritsuka és Soubi számára kedves, rajongott személy volt – különös módon mások szörnyűnek, ravasznak és kegyetlennek mondják. Lehet-e igaz mind a kettő? Netán ő is valamiféle kettős személyiség? Egyelőre nem tudni…

Hawatari Yuiko:
Ritsuka új osztálytársnője, aki első pillantásra belezúg a fiúba, és eléggé energikus módon keresi a kegyeit. Picit furcsa, de kedves, tisztaszívű, élénk lány, aki mindenáron közelebb szeretne kerülni a kezdetben igen elutasító Ritsukához, és nagyon elkeseríti, hogy bár barátságot kötnek, a fiú részéről ez pusztán plátói marad, és szemmel láthatóan nem viszonozza az érzelmeit.

Shioiri Yayoi:
Ő is osztálytárs, aki fülig bele van bolondulva Yuikóba, amit korábban be is vallott neki. A lány visszautasította, azzal a kifogással, hogy nem randizik alacsony fiúkkal, de aztán felbukkan Ritsuka, aki pont olyan magas, mint Yayoi – és mindketten alacsonyabbak Yuikónál. Érthető módon Yayoi halálosan féltékeny Ritsukára, de ugyanakkor nem hajlandó feladni a Yuikóval kapcsolatos romantikus ábrándjait, és ezért folyton felbukkan körülöttük, végső soron valamiféle barátságba keveredve Ritsukával is.

Shinonome Hitomi:
Ritsukáék tanárnője, aki bár 23 éves, még mindig megvannak a macskafülei- és farka, ami miatt sokszor meglehetősen kínosan érzi magát. Kicsit félénk és bizonytalan, de nagyon gyengéd és gondviselő jellem, aki sokat aggódik Ritsukáért és nagyon a szívén viseli a diákjai sorsát. Számára is roppant zavarbaejtő módon azon kapja magát, hogy érzelmeket kezd táplálni Soubi iránt, akit Ritsuka révén, csak futólag ismer meg, és aki egyáltalán nem törődik vele.

Kaidou Kio:
Soubi barátja és hallgatótársa (szobatársa?), aki határozottan vonzódik Soubihoz és ezt ki is mutatja, bár utóbbi egyáltalán nem veszi komolyan. Ő az, aki a legrégebben és talán a legjobban ismeri Soubit, bár ez nem jelenti azt, hogy nem marad számára is sok mindenben rejtély. Mindenesetre nagyon törődik vele, nagyon nem szívesen látta, amit Seimei tett vele, ahogy irányította, és ahogy a halála után szinte zombivá lett (elvileg a párosok két tagjai közti kötelék olyan erős, hogy nemigen élhetné túl egyik a másik halálát), annak viszont örül, hogy a Ritsukával való kapcsolata újra visszahozta az életbe, ahogy ő fogalmaz „zombiból ismét emberré tette”. Ennek ellenére van benne féltékenység is Ritsukával szemben, ugyanakkor egy kedves, vidám, nyílt személyiség, aki ellenségeskedés helyett inkább barátságosan viselkedik vele.

Katsuko - sensei:
A pszichológusnő, akihez Ritsuka rendszeresen jár terápiás beszélgetésre. Leginkább meghallgatja és tanácsot ad neki. Ő egy olyan személy, aki a jelenlegi Ritsukát kedveli, és sajnálja, hogy nem fiatalabb 10 évvel, mert akkor közelebbi kapcsolatba is kerülhetne talán vele ;).

Videó bemutató:

A videó megtekintéséhez be kell jelentkezned!
Eddigi hozzászólások száma: 2


2.

odett

2011-08-29 17:49:05

Nekem tetszett oylan aranyosak :3 Csak kíványcsi lennék ,hogy ki kezdeményezne.Mert elhangzik Soubitól egy olyan hogy "mivel a bátya is magas így Ritsuka is magas lesz", és végül is én ált olyan mangákat,animéket látok ahol a magasabbik kezdeményez, meg hát ha magasabb lesz Ritsuka mint Soubi akkor....Kérlek segítsetek ebben a kérdésben.!!

1.

Milcsa

2010-12-15 18:49:48

Már elég régóta meg akarom nézni :D - nagy mosoly Nem tudom miért maradt ki eddig, pedig hosszúnak se mondható, na de most majd rávetem magam :D - nagy mosoly