Budapest: - Tokió:
 
Felhasználói név:
Jelszó:
Elfelejtett jelszó
Látogatók száma:
(2000.06.07.-tol mérve)
2469627

Regisztrált felhasználók
száma:
24453

Online látogatók száma:
1

Avatárral rendelkező
felhasználók száma:
1648

Utolsó 5 látogatónk:
Kapus415
2020-07-06 23:37:54
vegel2017
2020-07-06 23:37:18
ColdyHI
2020-07-06 23:37:15
entermaster
2020-07-06 22:49:31
Grimlock
2020-07-06 21:33:22
E-mail
elérhetőségünk:
mail@animeweb.hu

Oldalunk a Facebookon:

Testvérlapunk:

Felhasználási feltételek:
Az AnimeWeb bizalmát élvező alkotások, rajzok, írások, fordítások, ismertetők, letöltések, stb. kizárólag otthoni elolvasásra, nézegetésre, saját használatra tölthetőek le. Más honlapon való felhasználásukhoz nem járulunk hozzá!

Minimum felbontás:
1024 pixel képszélesség
Támogatott böngészők:
- Firefox (legfrissebb)
- Google Chrome (legfrissebb)

Verziószám: 5.9
Minden jog fenntartva!
(c) 2000-2020 AnimeWeb
Anime / Manga ismertetők


#  A  B  C  D  E  F  G  H  I  J  K  L  M  N  O  P  Q  R  S  T  U  V  W  X  Y  Z 
- A legfrissebb 30 ismertető időrendben -
- A teljes lista megjelenítése Alternatív címekkel ABC sorrendben -
- A teljes lista megjelenítése Alternatív címek nélkül ABC sorrendben -
- Típus szerinti rendezés -

Ismertetők száma: 862 
Szerkesztés alatti ismertetők száma: 22 

Sailor Moon (TV)
Bishoujo Senshi Sailor Moon * Pretty Soldier Sailor Moon * * *
美少女戦士セーラームーン

Adatok:

Utolsó módosítás időpontja: 2009-10-03 19:29:33
Létrehozás időpontja: 2007-09-11 00:00:00
Eddig megtekintve: 3177 alkalommal

További találatok
Az ismertető szerkesztője: Echan

Típus: TV
Műfaj: Akció; Komédia; Mágia; Mahou Shoujo (Magical Girl); Romantika; Shoujo; Természetfeletti;
Epizódok száma:
46
Japán megjelenés éve: 1992

Ismertető:

Egy napon Tsukino Usagi iskolába tartva, megment egy cicát a gyerekek karmaiból, akik könyörtelenül kínozták szegény párát. A cica furcsa hold-sarló alakú jelet visel a homlokán és Usagi egy kicsit meg is ilyed tőle. De miután ráeszmél, hogy késésben van, máris megfeletkezik az állatról és rohan órára. Késő délután azonban ismét összehozza őket a sors, vagy inkább a végzet. Usagi nem kis rémületére a macska megszólítja és közli vele, hogy ő rajta múlik a világ megmentése. A lány azt hiszi álmodik és így kevésbé esik nehezére elfogadni a lehetelent. A cicát Lunának hívják és feladata megtalálni a Senshiket, akik fel kutatják a Hold Hercegnőt és megvédik.
Eközben már a Sötétség Birodalma is munkálkodik gonosz tervén. Emeberi energiát gyűjt uralkodónőjének felébrestésére, akit réges régen a Hold Királnyő Queen Serenity ítélt örök álomra.
Így hát Usagi, Luna segítségével válik Sailor Moonná és kutatja fel négy társát: Sailor Mercuryt, Sailor Marst, Sailor Jupitert és Sailor Venust. Együttes erővel pedig megtalálják a Hold hercegnőjét Princess Serenityt és megmentik a világot a gonosz Queen Metallia mesterkedéseitől.
Ráadásul egy titokgazos segítőtársuk is akad Tuxedo Kamen személyében, akiről sokáig nem derül ki, hogy ki is valójában, pedig kulcs szerepe van a történetben.


Szereplők:

Tsukino Usagi - Sailor Moon - Princess Serenity:
Eleme: Hold
Kora: 14 év
Születésnapja: június 30.
Vércsoport: 0
Magasság: 150 cm
Lusta, nyűgös ráadásul feledékeny, gyakran elkésik az iskolából. Kicsit érzelgős, menthetetlenül romantikus. Kíváncsisága határtalan. Nem szeret tanulni, viszont annál inkább szeret nagyokat enni, ezért gyakran fogyókúrára kényszerül. De ő a legjobb és legtisztább-szívű, mindent megtesz barátaiért, mindig odafigyel másokra. Az igazságért és a szerelemért bármikor képes harcba szállni. Usagi 14 éves volt mikor a történet elkezdődött. Ő tulajdonképpen reinkarnációja Serenity hercegnőnek, a Holdbéli Királyság hercegnőjének. Feladata, hogy megvédje a Földet a gonosz erőktől… Legjobb barátnői a harcostársai és Naru az osztálytársa. Szerelmes Tuxedo Kamenbe, ennek ellenére eleinte a magánéletben nem kedvelik egymást, de minden jóra fordul.

Mizuno Ami - Sailor Mercury
Eleme: Víz
Kora: 14 év
Születésnapja: szeptember 10.
Vércsoport: A
Magasság: 157 cm
Csöndes, visszahúzódó, de azért barátkozó természetű lány. Az iskola legjobb tanulója igazi géniusz. Szinte minden időt igyekszik a tanulással tölteni. Minden vágya, hogy híres orvos lehessen (akárcsak anyukája). Zseni mivolta ellenére nem beképzelt, mindig segíti társait a tanulásban. Lunától kapott különleges mikroszámítógépe segítségével találja meg a harcban az ellenfelek csapdáit és a démonok gyenge pontjait. A sportokban sem marad el másoktól, nagyon jól úszik, és remekül sakkozik.

Hino Rei - Sailor Mars
Eleme: Tűz
Kora: 14 év
Születésnapja: április 17.
Vércsoportja: AB
Magassága: 150 cm
Robbanékony természetű, kicsit hirtelenharagú, igazi vezér egyéniség. Ezért Usagival eleinte nehezen férnek össze. Gyakran civódnak, de azért nagyon kedvelik egymást. Baj esetén segítenek is egymásnak. Remekül énekel, és dalokat is szerez. Egy titkos vágya, hogy énekesnő legyen.
Rei a harmadik harcos a Senshik között és egyben a második legerősebb a Inner Senshik közt. A nagyapjával él egy Shinto szentélyben. Az emberek elkerülték régebben különleges képességei miatt. Usagi volt az első, aki közelmerészkedett hozzá. Fiatal kora ellenére néha meglehetősen felnőtt módon viselkedik.

Kino Makoto - Sailor Jupiter
Eleme: Vihar
Kora: 14 év
Születésnapja: december 5.
Vércsoportja: 0
Magassága: 168 cm
Ő a legerősebb fizikumú lány az iskolában. Amíg nem voltak barátai, gyakran verekedett, de mióta összebarátkozott Usagival élete ismét a megfelelő kerékvágásba került. Sokat és kitartóan edz és sportol. Könnyen szerelebe esik, ezért sok csalódás is éri. Nagyon szeret főzni, remek ételeket készít. Jupiter a negyedik Senshi és egyben a legerősebb Inner Senshi. Közvetlenül Nephrite halálát követően lépett a csapat kötelékébe.

Aino Minako - Sailor Venus
Eleme: Szerelem
Kora: 14 év
Születésnapja: október 22.
Vércsoportja: B
Magassága: ?
Elképesztően hasonlít Usagira, nem csak külsőleg, hanem belsőleg is: épp olyan szeleburdi és felelőtlen. Ráadásul akárcsak Usagi, minden alkalmat megragad, hogy egy-egy jóképű fiú figyelmét magára terelje… ő már a SM történet létrejötte előtt is harcos volt: Sailor V néven segítette a rendőrök munkáját Londonban, ahol akkoriban élt. Az igazság és a törvényesség harcosa, egy rendőrnővel együtt közösen küzdöttek a bűnözés ellen. De egyszer csapdába csalták őket, és felrobbant az épület, amiben tartózkodtak. Minakot rendőrtársa halottnak hitte, pedig ő csak elment a városból egy szerelmi csalódás miatt. Később Tokióban találkoztak és kibékültek egymással. Tehát Minako nevéhez fűződnek a kezdetek: a Sailor Moon létrejötte előtt volt már saját képregénye sőt videojáték is készült róla.
Ő volt a Senshik példaképe, amíg közelről meg nem ismerték… Minako egyébként nagyon melegszívű, segítőkész és talán a legenergikusabb lány, de mivel eléggé kétbalkezes, időnként kész sorscsapás a többiekre. Régebben kitűnő röplabdázó volt. Nagyon sok álmot dédelget: egyszer híres énekes akar lenni, máskor ápolónő, modell, filmszínész, rendőr.

Chiba Mamoru - Tuxedo Kamen - Princ Endimion
Eleme: Föld
Kora: 20 év
Születésnapja: augusztus 3.
Vércsportja: A
Magassága: 175 cm
Chiba Mamoru a Föld egykori hercegének reinkarnációja és Serenity hercegnő jegyese. A hercegnő iránti szerelme tovább él benne a Földön és létrehozza Tuxedo Kament. A földi szüleit 6 évesen vesztette el egy autóbaleset miatt, neki pedig amnéziája lett. Mamoruként egyetemen tanul keményen és dolgozik is nyaranta. Usagival véletlenül ismerkedik meg és az elején nem túlzottan szimpatizálnak egymással. Tuxedo Kamenként Sailor Moon mellett harcol a gonosz ellen, bár nem tudnak egymásról semmit. Később amikor fény derül kilétükre a gonosz maga mellé állítja őt és a Senshik ellen fordítja. Hosszas harc után Usagi visszaszerzi szerelmét, de hamarosan el is veszíti...

Luna:
Ő Usagi cicája. Önként szegődött hozzá, hogy erőt adva neki együtt keresség meg a Senshiket és a Hercegnőt. Nincs könnyű dolga a lánnyal, de nagyon kitartó és következetes, ha Usagi neveléséről, vagy irányításáról van szó. A Királynőjének tett eskülyét maradéktalanul teljesíti.

Artemisz:
Minako cicája, aki már jóval a történet előtt megtalálja Venust és Sailor V-ként együtt harcolnak a törvényszegők ellen. Szerelmes Lunába, bár fél bevallani érzéseit.

Queen Serenity:
A Hold Birodalom Királnyője, aki élete árán megmenti lányát és a Senshiket a jövőbe küldve őket. A Sötétség Birodalmának úrnőjét pedig örök álomra ítéli.

Queen Beryl:
A Sötétség Birodalmának Királynője, akinek célja felébreszteni úrnőjét örök álmából. Ehhez emberi energiát gyűjt Generálisai segítségével. Minden tekintetben könyörtelen személyiség. Nem ismer kegyelmet, sem bocsánatot. Rég szerelmes Endimion hercegbe, így másik vágya, hogy elnyerje a férfi szerelmét, akár erőszakkal is.

Jadeite:
Beryl első generálisa. Őt bízta meg elsőnek, hogy szerezzen emberi energiát és pusztítsa el a folyton útban lévő Sailor Senshiket. Céltudatos és fondorlatos. Tömegesen próbálta begyűjteni a kívánt energiát, mindenféle eszközök segítségével. Rájön Sailor Moon titkára, de még mielőtt elmondhatta volna úrnőjének, Beryl türelmetlenségében megöli.

Nephrite:
Másodikként indul harcba a Senshik ellen. Ő más taktikát választ mind elődje, így egyszerre csak egy ember energiáját próbálja megszerezni. Milliomos képében beilleszkedik az emberek közé és kihasználva hiszékenységüket jut energiához. Megalkotta a Fekete Kristályt, mely reményei szerint elvezette volna az Ezüst kristályhoz és így Serenity hercegnőhöz. De időközben megismerkedett Naruval és beleszeretett. Egy alaklommal vetélytársa, Zoisit ezt kihasználva pusztította el őt.

Zoisit:
Erőszakkal jutott a Fekete Kristályhoz és magával ragadta a lehetőséget is, hogy Nephrite helyébe léphessen. Lányos viselkedése nem véletlen, ugyanis gyengéd érzelmek kötik Generális társához Kunzithoz. Feladata elsősorban a Szivárvány Kristályok összegyűjtése, amiben hasznát veszi a Fekete Kristálynak. Miután megtalálta őket Kunzite közben járásával, összeállt az Ezüst Kristály, így felébredt Sereinty Hercegnő is.

Kunzite:
A legerősebb és legkegyetlenebb a Generálisok között. Zoisit halála után bosszút esküdött, amit be is szándékozott tartani. Beryl parancsára elrabolta Endimiont és bár nem szívesen, de társául fogadta a herceget. Kegyetlen stílusa és határtalan ereje nehéz ellenféllé tették a Senshik számára.

Videó bemutató:

A videó megtekintéséhez be kell jelentkezned!
Eddigi hozzászólások száma: 3


3.

ceres

2012-01-01 16:02:53

hol vannak a részei,mert nem találom (H) - hiszti
segitsen valaki légyszi

2.

magus1

2009-05-24 15:55:22

kicsiként néztem

1.

livimusic

2008-07-06 15:06:51

én is kicsiként szerettem bele és eddig el is felejtettem de most nem rég találtam rá a részeire. a barátnőim mindig cikiznek mert szerintük 5 éveseknek való viszont az én véleményem szerint 5-99 korig mindenki meg birja nézni.(még a nagymamámnak is ez a kedvenc meséje