Budapest: - Tokió:
 
Felhasználói név:
Jelszó:
Elfelejtett jelszó
Látogatók száma:
(2000.06.07.-tol mérve)
2549998

Regisztrált felhasználók
száma:
25613

Online látogatók száma:
0

Avatárral rendelkező
felhasználók száma:
1672

Utolsó 5 látogatónk:
danitigi
2021-05-12 00:58:53
Shinichi
2021-05-11 23:42:37
Fütyimre
2021-05-11 22:57:34
Mira20
2021-05-11 16:08:56
Sziliszat
2021-05-11 15:56:46
E-mail
elérhetőségünk:
mail@animeweb.hu

Oldalunk a Facebookon:

Testvérlapunk:

Felhasználási feltételek:
Az AnimeWeb bizalmát élvező alkotások, rajzok, írások, fordítások, ismertetők, letöltések, stb. kizárólag otthoni elolvasásra, nézegetésre, saját használatra tölthetőek le. Más honlapon való felhasználásukhoz nem járulunk hozzá!

Minimum felbontás:
1024 pixel képszélesség
Támogatott böngészők:
- Firefox (legfrissebb)
- Google Chrome (legfrissebb)

Verziószám: 5.9
Minden jog fenntartva!
(c) 2000-2021 AnimeWeb
Anime / Manga ismertetők


#  A  B  C  D  E  F  G  H  I  J  K  L  M  N  O  P  Q  R  S  T  U  V  W  X  Y  Z 
- A legfrissebb 30 ismertető időrendben -
- A teljes lista megjelenítése Alternatív címekkel ABC sorrendben -
- A teljes lista megjelenítése Alternatív címek nélkül ABC sorrendben -
- Típus szerinti rendezés -

Ismertetők száma: 862 
Szerkesztés alatti ismertetők száma: 22 

Fushigi Yuugi (TV)
The Mysterious Play * * * *
ふしぎ遊戯

Adatok:

Utolsó módosítás időpontja: 2010-04-21 10:45:40
Létrehozás időpontja: 2008-01-05 00:00:00
Eddig megtekintve: 4063 alkalommal

További találatok
Az ismertető szerkesztője: Narumi

Típus: TV
Műfaj: Dráma; Fantasy; Komédia; Romantika; Shoujo; Természetfeletti;
Epizódok száma:
52
Japán megjelenés éve: 1995

Ismertető:

Yuuki Miaka és Hongo Yui kiskoruk óta legjobb barátnők. Egy nap Miaka elkíséri Yuit a könyvtárba. Amíg rá vár, főszereplőnk előtt feltűnik egy vörös madár víziója, ami elvezeti őt a könyvtár egy, a látogatók elől elzárt raktárába. A földön egy könyv hever, ami A négy isten univerzuma címet viseli. Időközben megérkezik Yui is, és együtt elkezdik olvasni a könyvet, amiről kiderül, hogy egy ősi kínai regény fordítása, és varázserővel bír. A könyv első oldalára lapozva vörös fény árad ki a könyvből, és a két lány eltűnik...
Magukhoz térve a lányok az ókori Kínában találják magukat, ahol egyből bajba is keverednek, de megmenti őket egy jóképű srác, akinek „démon” jel van a homlokán: ő Tamahome. Kiderül róla, hogy pénzsóvár, és mivel a lányok nem tudnak neki fizetni, faképnél hagyja őket. Mialatt Miaka a zsebében apró után kutat, nem veszi észre, hogy Yuit újra körbeveszi a vörös fény, és eltűnik. Egyedül marad, és elkezd kutatni Tamahome után, hátha ő tud valamit Yuiról. Eljut Konan fővárosába, ahol meg is leli a megmentőjét, barátnőjét azonban nem. A császárral, az igazi szépfiú, de narcisztikus Hotohorival is találkoznak, és a császári palotában kötnek ki.
Hotohori elmeséli Miakának, hogy a legenda szerint egy nap megjelenik egy lány egy másik világból, aki összegyűjti Suzaku, Konan védőistenének hét harcosát (akik közül Hotohori és Tamahome személyében kettő máris megvan), és valóra váltja álmait. Miaka elvállalja ezt a szerepet, és így ő lesz Suzaku papnője.
Azonban a történet nem ilyen egyszerű. Yuit is viszontlátjuk az ókori Kína világában, de neki nem volt ilyen egyszerű dolga. Ő nem Konanba kerül, hanem a szomszéd ellenséges országba, Kutouba, amely Seiryuu védelme alatt áll, és ő lesz Seiryuu papnője. Ezzel a két lány egymás ellenségeivé válnak, barátságuk pedig veszélybe kerül.
A sorozat bővelkedik szereplőkben, így csak a legfontosabbakat említeném meg (a már szóba kerültek mellett): a sokak kedvence Nurikót, a „rókaképű” Chichirit, a „tüzes” bandavezér Tasukit, a gyógyerővel bíró Mitsukakét, és a kicsi, de eszes Chirikót – ők Tamahoméval és Hotohorival Suzaku harcosai. De megemlíteném Seiryuu harcosai közül a gonosz fővezért, a "szőke herceg fehér lovon"-típusú Nakagót is.
Egy anime az igaz szerelemről, szerelmi háromszögekről, és arról, hogy milyen erős egy barátság. Watase Yuunak talán a leghíresebb mangájából készült animéje, világa sokakat elvarázsol. A drámai helyzetek, az izgalmak, és a feledhetetlen poénok miatt is érdemes megnézni. Ámde ez a sorozat sem hibátlan: a kezdetben vicces jelenetekkel teli anime története a második felére igencsak megkomorodik, és ez az éles hangulatváltás egy kicsit nehezen feldolgozható.
A másik, ami sokakat zavarhat, az a grafika. Bizony, az anime nem ma készült, ehhez mérten kell a dizájnt is nézni.
Amit még kiemelnék, az a zene. Míg az Ayashi no Ceres animének (a másik leghíresebb Watase-mű) inkább a háttérzenéi voltak kiemelkedőek, és viszonylag kevés betétdal készült hozzá, ezzel ellentétben a Fushigi Yuuginál inkább a háttérzenét nem tartom annyira különlegesnek (bár kétségkívül passzol a sorozat hangulatához), viszont ezt ellensúlyozza a számos gyönyörű betétdal és karakterdal, amik a sorozathoz készültek.
A történet jellege miatt a 14 éven túli korosztály számára ajánlom az animét. Az anime főleg lányok körében kedvelt, de az viszont butaság, hogy fiúknak egyáltalán nem való, sőt! Nekik is ajánlom, a romantikusabb lelkületűeknek különösen, mert ők is megláthatják benne a szépet, a jót. ^_^

A sorozathoz kapcsolódik még 3 OVA is, amelyek színvonalban ugyan nem érnek fel a fősorozathoz, de legalább egyszer mindenképpen megnézendőek.

Videó bemutató:

A videó megtekintéséhez be kell jelentkezned!
Eddigi hozzászólások száma: 4


4.

Meeii

2010-04-21 20:07:19

még nem volt hozzá szerencsém,de a leírás után mindenképp lesz..

3.

magus1

2009-05-16 20:26:14

érdekes anime :D - nagy mosoly

2.

Betty-Chan

2008-05-22 17:53:49

Én személy szerint még nem láttam ezt az animét, de a leirás alapján, meg hogy enyien dícséritek, BIZTOS JÓ

1.

Barbara-chan

2008-01-05 12:56:43

Nagyon szerettem ezt az animét!