Budapest: - Tokió:
 
Felhasználói név:
Jelszó:
Elfelejtett jelszó
Látogatók száma:
(2000.06.07.-tol mérve)
2520054

Regisztrált felhasználók
száma:
25060

Online látogatók száma:
2

Avatárral rendelkező
felhasználók száma:
1660

Utolsó 5 látogatónk:
berfore
2021-01-20 05:44:49
kawaiioller
2021-01-20 02:13:05
Balog Peti
2021-01-19 22:05:34
Gerigo
2021-01-19 22:05:26
Pezso
2021-01-19 21:50:02
E-mail
elérhetőségünk:
mail@animeweb.hu

Oldalunk a Facebookon:

Testvérlapunk:

Felhasználási feltételek:
Az AnimeWeb bizalmát élvező alkotások, rajzok, írások, fordítások, ismertetők, letöltések, stb. kizárólag otthoni elolvasásra, nézegetésre, saját használatra tölthetőek le. Más honlapon való felhasználásukhoz nem járulunk hozzá!

Minimum felbontás:
1024 pixel képszélesség
Támogatott böngészők:
- Firefox (legfrissebb)
- Google Chrome (legfrissebb)

Verziószám: 5.9
Minden jog fenntartva!
(c) 2000-2021 AnimeWeb
Anime / Manga ismertetők


#  A  B  C  D  E  F  G  H  I  J  K  L  M  N  O  P  Q  R  S  T  U  V  W  X  Y  Z 
- A legfrissebb 30 ismertető időrendben -
- A teljes lista megjelenítése Alternatív címekkel ABC sorrendben -
- A teljes lista megjelenítése Alternatív címek nélkül ABC sorrendben -
- Típus szerinti rendezés -

Ismertetők száma: 862 
Szerkesztés alatti ismertetők száma: 22 

La Corda d'Oro ~Primo Passo~ (TV)
Kin-iro no Corda ~primo passo~ * * * *
金色のコルダ ~primo passo~

Adatok:

Utolsó módosítás időpontja: 2018-01-25 21:32:30
Létrehozás időpontja: 2008-01-05 00:00:00
Eddig megtekintve: 5439 alkalommal

További találatok
Az ismertető szerkesztője: Echan

Típus: TV
Műfaj: Dráma; Életkép; Komédia; Mágia; Romantika; Shoujo;
Epizódok száma:
25
Japán megjelenés éve: 2005

Ismertető:

Hino Kahoko egy egyszerű, de bájos középiskolás lány, akinek álmában sem jutott volna eszébe, hogy hangszert vegyen a kezébe. Ám a sors más utat szánt neki, ugyanis különleges ismeretségre tesz szert az iskola tündérével, akinek a tiszteletére megalapították az iskolát, ahová jár. A kis tündér pedig nem más mint a zene tündére, aki valaha az iskola megalapítóját ismertette meg a zene szeretetével. Úgy tűnik, hogy ezúttal Kahokon a sor, hogy ezt az utat végigjárja, de tündér ide vagy oda, neki sincs könnyebb dolga, mint a többieknek. Lili a tündér egy varázshegedűt ajándékoz a lánynak, ami segítségével bármit el tud játszani ami a szívéből fakad, így történik meg, hogy Kahoko hamarosan egy verseny kellős közepébe pottyan aminek tétje a zenei pálya felfelé ívelése. Csakhogy a vetélytársai mind profik, akik évek óta a zenélésnek szentelték életüket. A vetélytársakból azonban rövidesen jó barátok lesznek és talán még a szerelem szikrája is felgyullad néhányukban a lány iránt. Kahoko számára mégis az jelenti a legnagyobb kihívást, hogy elfogadja azt, hogy ő igenis szereti a zenét, a hegedűt és nem csapja be társait és önmagát azzal, hogy kezdő létére profin játszik. De ha az ő szíve végül mégis összetörne, akkor a hegedű is elveszti varázserejét és saját erejéből kell tovább küzdenie azon az úton amin elindult és be kell bizonyítania, hogy képes az akadályokon átjutni.

Hino Kahoko:
Életvidám és energikus lány, aki egy szempillantás alatt képes ez embert felvillanyozni és kirángatni a legmélyebb búskomorságból is. Nem nehéz megszeretni így nem meglepő, hogy az összes fiú azonnal a kegyeibe fogadja, még az is, aki azelőtt arról volt híres, hogy mindenkit félresöpör aki az útjába áll. Nagyon érzékeny és ha kibillentik a lelki egyensúlyából, akkor nagyon nehezen áll talpra. Eleinte nem nagyon van kedvére a hegedülés de észrevétlenül megszereti a hangszert és amikor erre rájön elhatározza, hogy ha törik ha szakad végig megy a megmérettetéseken és nem hagyja cserben hangszerét.

Tsukimori Len:
Hegedűn játszik. Mogorva és önző egyéniségként ismerhetjük meg, legalábbis eleinte. Rendkívül céltudatos és nem tűri, hogy bárki az útjába álljon. Keményen küzd az elismerésekért és nagyon bosszantja, hogy a semmiből tűnik fel ellenfele, Kahoko. Mégis, amikor jobban megismeri a lányt szép lassan megkedveli és bár még mindig tartja a kellő távolságot és sosem látni mosolyogni, ha kell a lány segítségére siet. Másik nagy ellenfelének Tsuchiura Ryoutaro, akit nem tudni miért de egyáltalán nem kedvel és ez az érzés kölcsönös.

Tsuchiura Ryoutaro:
Zongorán játszik. Rég feladta már a versenyszintű zongorázást és az iskola futballklubjában játszik. Mégis titokban egy hangszerboltban tölti délutánjait, ahol az eladásra váró zongorákat koptatja. A játéka lenyűgöző és hibátlan, valamilyen oknál fogva mégsem szándékozik visszatérni a zeneiskolába. Legalábbis addig nem amíg nem találkozik Kahokoval. A lány ugyanis bár akaratlanul, de ráveszi, hogy ismét zongorázzon és innentől kezdve már ő is részt vesz a versenyeken, nem kis sikerrel. Különös érzelmi szálak kezdenek megpendülni benne a lány hatására, de úgy tűnik Kahoko számára ez rejtve marad.

Shimizu Keiichi:
Csellón játszik. A legcsendesebb fiú az egész iskolában. Nagyon megkedveli Kahokot, de csak barátként tekint rá. Hobbija az alvás, szinte bárhol és bármikor el tud aludni, a beszéde pedig olyan lassú, hogy mire végez egy mondattal mindenki elálmosodik tőle, főleg az anime néző. XD Kitűnő csellista és ha szükség van rá, akkor Kahoko támogatására van.

Hihara Kazuki:
Trombitán játszik. A legéletvidámabb a csapatban. Mindig mosolyog és nevet, szinte feltölti az embert energiával. Ezért ha hallgatag és szomorú, akkor ott már bizony komoly gondok vannak. Kahokohoz nagyon közel áll és rájön, hogy beleszeretett a lányba, de mégsem vallja be neki érzelmeit. Amikor a lány vállságba kerül, akkor ő is depresszióba zuhan, de időnként ki tudja zökkenteni a trombita hangja. Legjobb barátja Len. Ő volt az első, akit megismert az iskolában, ezért elég közel kerültek egymáshoz.

Yunoki Azuma:
Fuvolán játszik. Az iskola szépfiúja. Egy egész klub alakult meg a csodálatára, akik vérmes szemmel követik Kahoko és Azuma kapcsolatának alakulását. Merthogy a két szereplő bizony közel kerül egymáshoz. Azuma Kahokonak mutatja meg egyedül az igazi arcát, amit nem rejt mosoly mögé. A lány először megijed tőle, de aztán megérti és elfogadja. Azuma mindenkivel kedves és segítőkész és azt sem rejti véka alá, hogy többet érez a lány iránt, mint barátság, bár szó szerint nem mondja ki az érzéseit, de utal rá.

Fuyuumi Shouko:
Klarinéton játszik. Csendes lány, aki nagyon bátortalanul áll szinte mindenhez hozzá. Kahoko a példaképévé válik és álma, hogy olyan lehessen mint barátnője. Visszahúzódósága ellenére, amikor játszania kell, akkor minden félelme tovaszáll és csak a zene marad meg számára.

Amou Nami:
Fényképész. Az iskolaújságot szerkeszti és fotózik. A verseny résztvevői a fő szakterülete. Mindent feljegyez róluk és mindenhová követi őket. Mint mindenki ő is megkedveli Kahokot és elismeréssel adózik tudása előtt.

Kanazawa Hiroto:
Ő az aki összeszedte a versenyzőket a kihívásra. Valaha énekes volt, de egy betegség miatt abbahagyta az éneklést és erről senki nem is tud. Azonnal szárnyai alá veszi Kahokot és mindenben a segítségére van.

Ousaki Shinobu:
Hegedűn játszik. Hiroto jobb keze, vagy legalábbis segít neki. Ezenkívül kisgyerekekkel ismerteti meg a zenét és így próbálja biztosítani a jövő generációját.

Lili:
A zene tündére. Réges-régen egy fiatalembert tanított és az ő tiszteletére építették azt az iskolát ahol a történet zajlik. De mivel senki nem látja, ezért az utóbbi évtizedek magányosan teltek a számára egészen addig amíg Kahoko végre meg nem pillantotta.

Eddigi hozzászólások száma: 6
Korábbi hozzászólások:
1. 2.

6.

vaniliashek

2009-10-01 19:44:04

Mellesleg, nem tudja valaki, hogy honnan lehetne a RAW részeit leszedni?Én mindenhol csak feliratosan találtam.

5.

vaniliashek

2009-10-01 19:41:49

Én úgy tudom, hogy ez az állítólagos "második" szezon nem fog több részből állni.Igazán kár érte, mert kíváncsi lettem volna, hogy hogyan alakul Hino és a fiúk kapcsolata

4.

Aqualuna

2009-08-17 14:03:17

Tényleg csodálatos anime. Hát még ha azt is hozzávesszük, hogy egy videójáték az alapja, és azért nem jellemző, hogy azok alapján ilyen remekművek szülessenek. Tökéletes arra, hogy elvarázsolja az embert a zene szeretetével, nagyon jók a karakterek is, gyönyörű a rajz is, és elevenek a kapcsolatok. A leírás is jó lett! De azért megjegyezném, hogy Hihara legjobb barátja nem Len, hanem Yunoki Azuma.

A második szezon, ugyan még csak két rész van jelen időtájt belőle, messze alatta marad történet és karakterábrázolás terén szerintem. Nekem egyelőre csalódás volt. Remélem, hogy a további részek javítanak rajta.

3.

Barbara-chan

2008-07-11 23:07:35

ennek nem rég indult el a 2.sorozata is asszem! megkéne nézni jónak tűnik! :D - nagy mosoly

2.

Milcsa

2008-01-31 10:40:26

sokat hallotam már róla de még nem láttam biztos jó lehet!