Budapest: - Tokió:
 
Felhasználói név:
Jelszó:
Elfelejtett jelszó
Látogatók száma:
(2000.06.07.-tol mérve)
2462128

Regisztrált felhasználók
száma:
24352

Online látogatók száma:
0

Avatárral rendelkező
felhasználók száma:
1646

Utolsó 5 látogatónk:
Csabesz
2020-06-05 04:55:46
Ichigo89
2020-06-05 01:03:26
hajabusa
2020-06-05 00:11:47
dony77
2020-06-04 23:16:28
zoliman4
2020-06-04 21:37:13
E-mail
elérhetőségünk:
mail@animeweb.hu

Oldalunk a Facebookon:

Testvérlapunk:

Felhasználási feltételek:
Az AnimeWeb bizalmát élvező alkotások, rajzok, írások, fordítások, ismertetők, letöltések, stb. kizárólag otthoni elolvasásra, nézegetésre, saját használatra tölthetőek le. Más honlapon való felhasználásukhoz nem járulunk hozzá!

Minimum felbontás:
1024 pixel képszélesség
Támogatott böngészők:
- Firefox (legfrissebb)
- Google Chrome (legfrissebb)

Verziószám: 5.9
Minden jog fenntartva!
(c) 2000-2020 AnimeWeb
Anime / Manga ismertetők


#  A  B  C  D  E  F  G  H  I  J  K  L  M  N  O  P  Q  R  S  T  U  V  W  X  Y  Z 
- A legfrissebb 30 ismertető időrendben -
- A teljes lista megjelenítése Alternatív címekkel ABC sorrendben -
- A teljes lista megjelenítése Alternatív címek nélkül ABC sorrendben -
- Típus szerinti rendezés -

Ismertetők száma: 862 
Szerkesztés alatti ismertetők száma: 22 

Fushigi Yuugi Eikou Den (OVA)
* * * *

Adatok:

Utolsó módosítás időpontja: 2008-02-11 05:21:50
Létrehozás időpontja: 2008-01-05 12:32:54
Eddig megtekintve: 1968 alkalommal

További találatok
Az ismertető szerkesztője: Narumi

Típus: OVA
Műfaj: Dráma; Romantika; Shoujo; Természetfeletti;
Epizódok száma:
4
Japán megjelenés éve: 2002

Ismertető:

Az Eikou Den sorban a harmadik OVA. Az előző kettőtől eltérően ez az OVA nem a mangára épül, hanem az egyik novelre.
A noveleket, azaz regényeket Nishizaki Megumi írta, amikhez az alapot és az illusztrációkat természetesen Watase Yuu adta. A novelek háttértörténeteket mesélnek el, összesen 13 készült belőlük, és ezek közül a 7. és a 8. az Eikou Den.

Leltár a könyvtárban. A négy isten univerzuma c. könyv is az eltávolítandó könyvek listájára kerül. Azonban a könyv leesik a könyvkupac tetejéről, és egy komor arcú leány találja meg. Magához veszi a könyvet, de hazaúton elhagyja.
Ez lány Sakaki Mayo, és az ő szemszögéből fogjuk látni az eseményeket. Titkon szerelmes Sukunami Takába, az iskolai kosárcsapat edzőjébe, így mérhetetlenül irigy Miakára. Bármire képes lenne, hogy a boldog párost szétszakítsa, és magáénak tudhassa Takát. A bosszú eszköze pedig nemsokára a kezébe kerül: Miaka és Taka esküvőjéről hazafelé ballagva meglátja egy kuka mellett a piros könyvet, amelyet 3 éve hagyott el. Hazaviszi magával, és amint kinyitja a könyvet, pár másodperc alatt lepereg előtte az egész történet, amit Miakáék átéltek a könyvben. És Mayo tudja, hogy ez nem álom, hanem valóság.
Telik az idő, Miaka már 3 hónapos terhes, Mayonak pedig egyre jobban fáj a szíve. Egyik nap Keisukével (aki egyébként Taka mellett a másik edző) együtt utaznak a buszon, ahol a fiú megtudja, hogy A négy isten univerzuma Mayónál van, és figyelmezteti, hogy semmiképp ne használja. Persze Mayo nem hallgat rá; gyűlöli ezt a világot, magányosnak érzi magát, boldog akar lenni, így kinyitja a könyvet, és az elnyeli. Ebben a pillanatban Miaka összeesik.
Szerepcsere történt: Mayo mint új, de hamis Suzaku papnő került be a könyvbe, magával vitte Miaka és Taka babáját is. Hogy megmentse a lányt és a gyerekét, Takának vissza kell térnie a könyv világába.

A könyvben 10 év telt el. Konan császárság kora leáldozott – most romos, koszos hely az egész birodalom. Taka a császári palotában találkozik Hotohori özvegyével, Houki császárnéval, valamint kisfiával, a 10 éves Boushinnal, aki átvette apja helyét. Taka megtudja, hogy Mayo össze-vissza hazudozott róluk.
Nincs más teendő, Taka elindul megkeresni még élő bajtársait, Tasukit és Chichirit. Meg is találja őket Mt. Reikoku hegyén, ahol csatába keverednek egy hamis Genbu istennel. Miután legyőzik, megjelenik Taitsukuun, és elmagyarázza a három férfinak, hogy negatív energiákat érez a levegőben, de nem egészen tudja, hogy a hamis papnő miatt bolydult-e fel a könyv világa. A világot úgy tudják megmenteni, ha újra megidézik Suzakut. Hármójuknak meg kell keresni a többi Suzaku harcos reinkarnálódott személyeit, és emlékeiket feleleveníteni.

Az OVA az egész Titokzatos Játéknak a lezáró fejezete – az utolsó rész legvégén el is tűnik a könyv. Igazság szerint kicsit már erőltetett, viszont van benne néhány olyan mozzanat, amiért érdemes megnézni. Többek között ilyen, amikor Houki elmeséli Mayónak Hotohorival való viszonyát, és hogy az egykori császár hogyan került a trónra, és ő hogyan lett a felesége. (Ezt amúgy az 5. novelben, a Suzaku Hi Denben is olvashatjuk.)

A sorozat kivitelezése jóval modernebb a fő sorozaténál és a másik két OVA-énál, az időkülönbség látszódik rajtuk. Ezt ki-ki döntse el, hogy dob-e valamit a sorozat hangulatán, mindenesetre nekem hiányzott egy picit a jól megszokott régi stílus. A zene kiváló, mind az Opening és az Ending jól sikerültek (az Endinget egyébként Koyasu Takehito, Hotohori seiyuuja énekli).

A leírást a záró gondolattal fejezném be:

"Kérünk, sose feledjetek el bennünket!"

Videó bemutató:

A videó megtekintéséhez be kell jelentkezned!Ehhez az ismertetőhöz még nem születtek hozzászólások.