Budapest: - Tokió:
 
Felhasználói név:
Jelszó:
Elfelejtett jelszó
Látogatók száma:
(2000.06.07.-tol mérve)
2416699

Regisztrált felhasználók
száma:
23878

Online látogatók száma:
2

Avatárral rendelkező
felhasználók száma:
1634

Utolsó 5 látogatónk:
csviki18
2019-12-15 09:35:37
Warhammer
2019-12-15 01:46:55
baszdmegnyusz
2019-12-15 00:13:43
entermaster
2019-12-14 23:31:46
Grimlock
2019-12-14 22:41:12
E-mail
elérhetőségünk:
mail@animeweb.hu

Oldalunk a Facebookon:

Testvérlapunk:

Felhasználási feltételek:
Az AnimeWeb bizalmát élvező alkotások, rajzok, írások, fordítások, ismertetők, letöltések, stb. kizárólag otthoni elolvasásra, nézegetésre, saját használatra tölthetőek le. Más honlapon való felhasználásukhoz nem járulunk hozzá!

Minimum felbontás:
1024 pixel képszélesség
Támogatott böngészők:
- Firefox (legfrissebb)
- Google Chrome (legfrissebb)

Verziószám: 5.9
Minden jog fenntartva!
(c) 2000-2019 AnimeWeb
Anime / Manga ismertetők


#  A  B  C  D  E  F  G  H  I  J  K  L  M  N  O  P  Q  R  S  T  U  V  W  X  Y  Z 
- A legfrissebb 30 ismertető időrendben -
- A teljes lista megjelenítése Alternatív címekkel ABC sorrendben -
- A teljes lista megjelenítése Alternatív címek nélkül ABC sorrendben -
- Típus szerinti rendezés -

Ismertetők száma: 862 
Szerkesztés alatti ismertetők száma: 22 

Darker than BLACK -Kuro no Keiyakusha (TV)
Darker than Black * * * *

Adatok:

Utolsó módosítás időpontja: 2016-08-19 16:10:39
Létrehozás időpontja: 2008-01-08 13:37:57
Eddig megtekintve: 2015 alkalommal

További találatok
Az ismertető szerkesztője: Ingrid

Típus: TV
Műfaj: Dráma; Fantasy; Sci-fi; Természetfeletti;
Epizódok száma:
25
Japán megjelenés éve: 2007

Ismertető:

Ez a sorozat a BONES Stúdió (ami többek között a Fullmetal Alchemistet és az Eureka Seven c. sorozatokat is készítette) legújabb dobása, ami nagy sikert aratott a japán adókon.

Már tíz éve annak, hogy ez a valami megjelent a városban.
Lassan már mindenki elfelejti, hogy milyen is volt a környék a fal előtt.
Senki sem tudja, hogy mi történt akkor...
Vagy, hogy mi is van mögötte.
Talán örökre rejtély marad.
Az egyetlen dolog, amit az emberiség tehetett, hogy elzárta a világ elől.
Egyesek úgy hívják: a Pokol Kapuja.
Egyezkedőknek hívott különleges képességű egyének...
...és Báboknak nevezett passzív médiumok felbukkanását jelentették több helyen.
Mindez körülbelül egy hete kezdődött.

A történet a jövőben játszódik, a helyszín: Japán, Tokió. Itt található az egyik Kapu. A Kapu közelsége miatt Tokióban különösen sok az Egyezkedő és különösen sok a megmagyarázhatatlan bűntény. Ezért a rendőrség különös odafigyeléssel, titokban kezeli ezeket a bűntényeket, mert a lehetséges elkövetők (természetesen :P) az Egyezkedők.
Egy ilyen rendőrségi csoportnak a vezetője Kirihara Misaki. A Nemzetbiztonsági Ügyosztályon dolgozik, és a feladata, hogy elkapja az Egyezkedőket. Ez nem egyszerű dolog, mert az Egyezkedők által elkövetett bűncselekmény mindig szemtanúktól mentes. Ugyanis, ha egy átlagos ember találkozik egy Egyezkedővel, akkor az emlékei elvesznek az üggyel kapcsolatban. Ráadásul egy új Egyezkedő ütötte fel a fejét a környéken, aki a jelek szerint veszedelmesebb az eddigieknél.
Az új Egyezkedő felbukkanásával egy időben jön a helyszínre Lee Shen Shun, egy kínai cserediák. Kedves, ártalmatlan, csöndes fiúnak látszik (kezdetben) akinek hatalmas az étvágya, de Lee-nek van egy fura hobbija: a csillagokat nézi esténként a távcsövével. És hogy ez miért fura? Mert a csillagok nem igaziak.
Mióta megjelent a fal, a valódi csillagok eltűntek az égről. Most a csillagok az Egyezkedőket jelölik. Így a Csillagászati Kutatólaboratórium segítségével a rendőrség nyomon tudja követni az Egyezkedők aktivitását, ill. halálát (ilyenkor hullócsillagként eltűnik egy csillag az égről). Az Egyezkedőknek kódneveik vannak, amit a csillagok alapján azonosítanak. Az új Egyezkedő (és új csillag) kódneve a BK201.
Ennek az Egyezkedőnek és társainak a történetét követhetjük nyomon a sorozat folyamán. BK201 és Kirihara nyomozónő útjai sokszor keresztezik egymást, így a nő is egyre mélyebbre ássa magát a titkokba, melyek az Egyezkedőket, és a Bábokat övezi. Ahogy egyre több kérdésre kapunk választ új kérdések vetődnek fel, melyekre a történet előrehaladtával válaszokat kapunk. Sokszor a válasz nem igazán egyértelmű, a szereplők ködösen fogalmaznak. Ilyenkor a nézőnek kell értelmeznie a választ (kis agytorna^^). Ez az egyik momentum, ami -szerintem- kiemeli ezt a művet a többi közül.

A többi, amiért érdemes lenne megnézni ezt a sorozatot, hogy több kiemelkedő név fűződik megalkotásához. Az egyik ilyen az animációs rendező, Komori Takahiro, akinek a neve pl. a Cowboy Bebopnál is felmerül. A történet szerzője Okamura Tensei, aki olyan nagy nevekkel dolgozott már együtt, mint Suga Shotaro (Guardian of the Sacred Spirit) és Sunayama Kurasumi (Blood+). A produkció bővelkedik a 3D-CGI-s animációkban, ami még lendületesebbé, még izgalmasabbá teszi az akciójeleneteket. A karakter-design Iwahara Yuji (Ibara no Ou, manga) keze munkáját dicséri.
Az opening zenéjét a J-Rock egy híres bandája, az Abingdon Boys School (D.Gray-man) szerezte, ami nagyon jól illik a történet hangulatához. Az endingért a 22 éves J-Pop énekes, Rie Fu (Bleach) a felelős.

Én csak annyit mondhatok, hogy a méltán híres nevek együtt egy nagyon jó kis animét alkottak; zeneileg, történetileg, rajzilag. A műben kellő mértékben keveredik a humor, a dráma és az akció. Mélyebb mondanivalója van, amit akkor ért meg igazán az ember, ha végignézte mind a 24 részt, plusz az OVA-t (amit 25. résznek is lehetne tekinteni). Én ajánlom mindenkinek, de főleg a krimi-rajongóknak.

Videó bemutató:

A videó megtekintéséhez be kell jelentkezned!
Eddigi hozzászólások száma: 2


2.

Milcsa

2008-12-29 22:15:22

rettentően jó anime :P - nyelvel ^^

1.

Aqualuna

2008-07-23 17:01:46

Jó leírás!
Bár ez a típusú anime nem igazán az én világom, de azért kíváncsivá tettél.