Budapest: - Tokió:
 
Felhasználói név:
Jelszó:
Elfelejtett jelszó
Látogatók száma:
(2000.06.07.-tol mérve)
2549999

Regisztrált felhasználók
száma:
25613

Online látogatók száma:
0

Avatárral rendelkező
felhasználók száma:
1672

Utolsó 5 látogatónk:
danitigi
2021-05-12 00:58:53
Shinichi
2021-05-11 23:42:37
Fütyimre
2021-05-11 22:57:34
Mira20
2021-05-11 16:08:56
Sziliszat
2021-05-11 15:56:46
E-mail
elérhetőségünk:
mail@animeweb.hu

Oldalunk a Facebookon:

Testvérlapunk:

Felhasználási feltételek:
Az AnimeWeb bizalmát élvező alkotások, rajzok, írások, fordítások, ismertetők, letöltések, stb. kizárólag otthoni elolvasásra, nézegetésre, saját használatra tölthetőek le. Más honlapon való felhasználásukhoz nem járulunk hozzá!

Minimum felbontás:
1024 pixel képszélesség
Támogatott böngészők:
- Firefox (legfrissebb)
- Google Chrome (legfrissebb)

Verziószám: 5.9
Minden jog fenntartva!
(c) 2000-2021 AnimeWeb
Anime / Manga ismertetők


#  A  B  C  D  E  F  G  H  I  J  K  L  M  N  O  P  Q  R  S  T  U  V  W  X  Y  Z 
- A legfrissebb 30 ismertető időrendben -
- A teljes lista megjelenítése Alternatív címekkel ABC sorrendben -
- A teljes lista megjelenítése Alternatív címek nélkül ABC sorrendben -
- Típus szerinti rendezés -

Ismertetők száma: 862 
Szerkesztés alatti ismertetők száma: 22 

Vision of Escaflowne: A Girl in Gaea (Movie)
Escaflowne: The Movie * * * *

Adatok:

Utolsó módosítás időpontja: 2009-07-24 11:10:21
Létrehozás időpontja: 2008-02-27 19:46:46
Eddig megtekintve: 2748 alkalommal

További találatok
Az ismertető szerkesztője: Aqualuna

Típus: Movie
Műfaj: Fantasy; Kaland; Mecha; Romantika;
Epizódok száma:
1
Japán megjelenés éve: 2000

Ismertető:

Az Escaflowne Movie verziójáról az első, amit el kell mondanom, hogy nem sok köze maradt az eredeti történethez, jóllehet a motívumok tisztán felismerhetőek. Sokkal sötétebb mind képileg, mind történetileg, nyersebb és erőszakosabb. Mindezek önmagában még nem tennék rosszá, a gond ott kezdődik, hogy a karaktereinek – nevükön és hátterükön kívül – nem sok köze van az eredeti karakterekhez, mondhatni teljesen elhibázottak, amennyiben ez a film valamennyire is Escaflowne-nak akarja nevezni magát.

Kezdjük ott, hogy Hitomi egy depressziós, öngyilkosság gondolatával is foglalkozó lány, akinek annyira fáj az élet, hogy legszívesebben csak csendben elmúlna belőle. Ezek az érzései rezonálnak Gaea egy lakójának, mégpedig Folkennek az érzéseivel, aki mindjárt egész világának elmúlását óhajtja. Valahogy az ő hívása által kerül a lány Gaeába, mégpedig egyenesen Escaflowne belsejébe, amelyet Van éppen eltulajdonított azoktól a csapatoktól, amelyek Folkenhez, a Fekete Sárkány Klán fejéhez akarják vinni (ez a klán vette át a sorozatbeli Zaibach birodalom szerepét, a dúlásban és pusztításban). Escaflowne-ból Hitomi egyenesen Van karjaiba pottyan, aki először hódolattal fogadja, mint a Szárny Istennőjét, aztán mikor Escaflowne hirtelen eltűnik a semmibe, a Fekete Sárkányok kémjeként fel akarná koncolni. Ez a Van egy megkeseredett, agresszív Van, aki azért él, hogy harcoljon, és bosszút álljon. Bátyját kell megölnie, aki elpusztította családját és népét, mert nem őt, hanem Vant választották királynak! És mivel a Szárny Istennő az, aki képes megidézni Escaflowne-t, amely egy prófécia szerint arra alkottatott, hogy elpusztítsa egész Gaeát, Folken Hitomit akarja. Persze, arról is esik szó, hogy a Szárny Istennőjének akarata megmásíthatja a sorsot: kérdés, Hitomi Gaea pusztulása vagy megmentése mellett akar-e dönteni.

Körülbelül erről szól, a sorozatban oly fontos szereplők, mint Allen, Millerna, Dilandau, szinte jelentéktelen mellékszereplőkké fajultak, van egy majdhogynem kedves Merle, a párduclányok egyetlen dal előadóiként jelennek meg egy kocsmában (sic!), mégpedig Drydenében (és közük nincs Folkenhez). Van viszont helyettük Folkennek egy új „hű szolgálóleánya”, egy afféle varázslónő, Sora, aki dalával próbálja Hitomit Folkenhez vonzani. Szóval amit lehet, felborítottak, és nem az előnyére, ráadásul teljesen értelmetlenül. A karakterek közti kapcsolatok leginkább lábjegyzetek szintjén érzékelhetők. A mozi történetszövése – ha van neki egyáltalán – teljesen elhibázott, se füle, se farka. (Például alig tíz perccel azután, hogy Van még Hitomi életére tör, mint Allen által kijelölt testőre megmenti, és ettől a lány már mindjárt „mindig mellette akar lenni”. Picit váratlan és irreális, nem?) Persze ez talán kevéssé meglepő, ha egyszer 95 percbe akartak mindent belezsúfolni, és ebből is az elején jó sok elmegy a lelkibeteg Hitomi nyavalygásával (bocsánat, nem tudok rá illedelmesebb szót találni).

Hogy valami pozitívumot is mondjak, a zenéje szép. A figurák rajzolása szerintem elég durvára sikerült, viszont a hátterek kifejezetten gyönyörűek. Körülbelül ennyi jót tudnék elmondani róla. Nyilván elfogult vagyok, mivel az Escaflowne sorozat az egyik kedvenc animém: úgyhogy akik hasonlóan állnak, azoknak ezt a filmet egyáltalán nem ajánlom. A többiekben sem hinném, hogy mély benyomást keltene, bár aki nem ismeri az eredetit, az talán még szórakozhat rajta.
Ehhez az ismertetőhöz még nem születtek hozzászólások.