Budapest: - Tokió:
 
Felhasználói név:
Jelszó:
Elfelejtett jelszó
Látogatók száma:
(2000.06.07.-tol mérve)
2543485

Regisztrált felhasználók
száma:
25508

Online látogatók száma:
0

Avatárral rendelkező
felhasználók száma:
1670

Utolsó 5 látogatónk:
cvny
2021-04-18 02:18:28
Vata0825
2021-04-18 01:24:32
Asdosd
2021-04-18 01:17:50
Anmargaret
2021-04-18 00:16:56
arni72
2021-04-18 00:09:19
E-mail
elérhetőségünk:
mail@animeweb.hu

Oldalunk a Facebookon:

Testvérlapunk:

Felhasználási feltételek:
Az AnimeWeb bizalmát élvező alkotások, rajzok, írások, fordítások, ismertetők, letöltések, stb. kizárólag otthoni elolvasásra, nézegetésre, saját használatra tölthetőek le. Más honlapon való felhasználásukhoz nem járulunk hozzá!

Minimum felbontás:
1024 pixel képszélesség
Támogatott böngészők:
- Firefox (legfrissebb)
- Google Chrome (legfrissebb)

Verziószám: 5.9
Minden jog fenntartva!
(c) 2000-2021 AnimeWeb
Anime / Manga ismertetők


#  A  B  C  D  E  F  G  H  I  J  K  L  M  N  O  P  Q  R  S  T  U  V  W  X  Y  Z 
- A legfrissebb 30 ismertető időrendben -
- A teljes lista megjelenítése Alternatív címekkel ABC sorrendben -
- A teljes lista megjelenítése Alternatív címek nélkül ABC sorrendben -
- Típus szerinti rendezés -

Ismertetők száma: 862 
Szerkesztés alatti ismertetők száma: 22 

Bakumatsu Kikansetsu Irohanihoheto (TV)
Intrigue in the Bakumatsu - Irohanihoheto * Intrigue in the Bakumatsu: Irohanihoheto * * *
幕末機関説 いろはにほへと

Adatok:

Utolsó módosítás időpontja: 2017-05-23 10:42:22
Létrehozás időpontja: 2008-01-23 09:14:57
Eddig megtekintve: 4269 alkalommal

További találatok
Az ismertető szerkesztője: Echan

Típus: TV
Műfaj: Dráma; Fantasy; Kaland; Shounen; Természetfeletti; Történelmi;
Epizódok száma:
26
Japán megjelenés éve: 2006

Ismertető:

A történelmi időkben játszódó anime egy korszak bukását, pontosabban a Sógunátus korszak végét mutatja be megspékelve egy kis természetfelettiséggel és szövevényes történetvezetéssel. Aki látta "Az utolsó szamuráj" című nagysikerű filmet, annak a korszakra jellemző hangulat és történelmi utalások ismerősek lehetnek. Az angolok megpróbálják befolyásolni a császárt és rajta keresztül a császári csapatokat, hogy vessenek véget a Sógunátus uralmának Japánban. Cserében fejlődést és elsősorban fegyvereket ígérnek. A Sógunok persze nem adják egykönnyen a hatalmukat és fellázadnak. Kardok géppuskák ellen harcolnak és patakokban folyik a vér országszerte. Ebben a zűrzavaros világban kezdődik a történet és főhősünk mint legendás szamuráj lép a színre. Akizuki Youjirou magányos farkasként vándorol Japán-szerte, követve kardjának jelzéseit, mely mutatja neki a gonosz felé vezető utat. A kard különleges képessége, hogy segítségével uralkodni tud a vízen és ilyenkor a fiú szeme kékesen izzani kezd. A gonosz pedig nem más, mint egy misztikus koponya, amit minden gonosz eredőjének tartanak és zűrzavart okoz mindenhol, aki pedig elnyeri hatalmát az uralkodhat az egész világon. Ezt a koponyát hivatott elpusztítani és a történet elején úgy tűnik sikerül is neki, de a terve meghiúsul. A koponyának lába kél, tulajdonosa pedig tovább szövögeti gonosz terveit, hogy a világ uralmára törhessen. Miközben Akizuki nyomát veszti a koponyának, találkozik egy harmadrangú színitársulattal, akik szintén a koponya tulajdonosát illetve annak csatlósát keresik, akik megölték a társulatvezető szüleit. Színdarabjaikban a valóságban megtörtént eseményeket dolgozzák fel, melyek kapcsolatban állnak a gonosszal és szép lassan a karrierjük is fellendül. Mivel Akizuki keresztezte az útjukat és meghiúsította a tervüket, így kiengesztelésül segít nekik felkutatni a gyilkost és végez vele. Úgy tűnik a társulat munkája ezzel befejeződött, de hamar rá kell jönniük, hogy az igazi gyilkos, vagyis a koponya tulajdonosa még életben van, így az ő előadásaik sem érhetnek véget. Akizuki ugyan elhagyja a társulatot és saját útjait járja, de amikor szükség van kardjára mindig megjelenik, hogy megvédje újdonsült barátait. A drámai helyzetek egymásra halmozódnak a történetben. Rejtélyes alakok tűnnek fel, akikről alig lehet megtudni valamit és azt sem lehet eldönteni, hogy melyik oldalon állnak. Legyőzhetetlen szellemlények támadják minduntalan a társulatot bizonyítva azt, hogy a koponya még létezik.
A történet lenyűgöző és igazán odafigyelést igényel. A karakterek kidolgozottsága is tökéletes, érzelmeik teljesen átitatják a történetet. Az anime hangulatára nagy hatással vannak a betétdalok, amiket szerintem nagyon eltaláltak.


Szereplők:

Akizuki Youjirou:
17 éves
A legendás Eien no Shikaku (Legendás Orgyilkos) akinek tulajdonában van a Getsuruitou kard (Hold könnycsepp kard), amit arra próbál használni, hogy megtalálja és elpusztítsa a Hasha no Kubit (Hódító feje), egy természetfölötti tárgyat, amely a forradalom ideje alatt jelenik meg. Akizuki bizalmas jóbarátja és testőre volt Sakamoto Ryoumának, akit megöltek és ezt képtelen volt megemészteni. Hogy teljesítse küldetését és elpusztítsa a Hasha no Kubit Yokohamába érkezik, ahol találkozik a Yuyama színitársulattal, akiknek vezetője Yuyama Kakunojou. Akizuki megérzi a koponya auráját és azonnal áttöri a kordont, hogy elpusztítsa azt, de hiába tűnik úgy, hogy kettéhasítja kardjával, a Hasha no Kubi eltűnik.

Yuyama Kakunojou :
A Yuyama színitársulat vezetője és tagja. Szülei nagybani kereskedők voltak, akiket meggyilkolt Hario Genba, mert a császár hűséges támogatóiként útban voltak a terveinek. A lányt apja jóbarátja, Zagashira és inasa, Ebisu mentették meg és együtt alapították a színitársulatot. Az ország különböző pontjaiba vándoroltak el, hogy előadják színdarabjaikat, és hogy megtalálják szülei gyilkosát. A kis csoporthoz hamarosan csatlakozott Ibaragi Soutetsu, egy ígéretes drámaíró, később pedig Shiranui Kozo és Kakashi no Keishin. A történet előrehaladtával Kakunojou érzelmei egyre erősebbé válnak Akizuki iránt.

Ibaragi Soutetsu:
Igen fontos tagjává vált a társulatnak, hiszen ő írja a drámákat, amiket előadnak. Ezenkívül kiváló kardforgató. Mindenki tisztelettel tekint rá és Senseinek nevezik, de az ő múltjában és talán jövőjében is sötét titkok lappanganak. Időnként nem lehet eldönteni, hogy jó vagy rossz oldalon áll.

Kanna Sakyounosuke:
Londonban született. Apja a brit királyi haditengerészet admirálisa, anyja viszont japán volt. A brit vezetők utasítására érkezik Yokohamába, hogy Katsu Kaishou testőre legyen. Igen tapasztalt fegyverforgató, akinek két pisztolya is van és kitűnően lő.

Shiranui Kozo:
A Yuyama színtársulat tagja lett, miután Soutetsu egy műve megmentette őt a biztos haláltól. Lefeküdt egy rendőr feleségével. Az asszonyt megölte a rendőr, őt pedig üldözőbe vette. De ez mégsem vette el a kedvét a nőktől, és aztán is szívesen látogatja a piroslámpás házakat.

Kotoha:
Egy tayu, aki a legmagasabb rangú, legbefolyásosabb hölgy egy piroslámpás házban. Befolyásos kliensei közé tartozott Katsu Kaishou és Harry Smith Parkes is, aki a britek vezetője. A Yuyama színitársulat hűséges támogatója.

Ebisu no Zukin:
A Yuyama színitársulat tagja. A fiú, aki megmentette Kakunojou-t apja gyilkosaitól. A támadás alkalmával kitört tűzben az egész teste megégett, így szinte teljesen befáslizva éli életét és csak az egyik szemével lát, de ennek ellenére kitűnő harcos.

Kakashi no Keishin:
A Yuyama színtársulat erőművésze, de hatalmas fizikai erejével szemben a szíve vajból van és szinte rajongással szeret gondoskodni a kisebbekről.

Zagashira:
A Yuyama csapat feje, a legidősebb tag. Az igazi neve ismeretlen marad, de ettől függetlenül fontos tagja a társulatnak, hiszen ő a menedzser. Ő mentette meg Kakunojou-t a tűzvésztől és szülei gyilkosaitól.

Benimaru:
Az egyik gyerek színész a Yuyama társulatnál. Akizuki mentette ki Kobakóval együtt egy incidens kellős közepéből, amiért hálásak neki.

Kobako:
A második gyerek színész a Yuyama társulatból. Benimaruval együtt egy incidens kellős közepébe került, amiből Akizuki mentette meg őket.

Saigou Takamori:
A teljesen újjá szervezett császári hadsereg személyzeti főnöke, valamint Satsumai szamuráj. Arisugawa herceg irányítása alatt elfoglalta Edót, ahol a 15. Sógun, Tokugawa Yoshinobu lakik. Szilárdan hisz a szamuráj osztály kiváltságaiban.

Katsu Kaishou:
Edo hadseregének személyzeti főnöke és Edo város őslakóinak egyike. Reménytelenül küzdött azért, hogy elkerülje Edóban a vérontást. Brit és francia támogatással megtervezett egy találkozót Saigou Takamorival Edóban, hogy Tokugawa Yoshinobu Sógun helyett tárgyaljon a békéről.

Sakamoto Ryouma:
Egy híres szamuráj, aki liberális nézeteket vall és haladó szellemiség. Akizuki nagyon tisztelte és testőrként szolgált mellette, de bizalmas jóbarátja is volt. Létrehozott egy szövetséget Choshu-Han és Satsuma-Han, két klán között, akik elkeseredett vetélytársai voltak egymásnak. Később egy fogadóban meggyilkolják, amit Akizuki sosem tud kiheverni.

Videó bemutató:

A videó megtekintéséhez be kell jelentkezned!
Eddigi hozzászólások száma: 2


2.

magus1

2009-11-08 19:12:37

egyetértek

1.

Echan

2008-07-15 10:09:12

Az egyik kedvenc történetem. De számomra a vége egy kicsit hogyis mondjam... Lehangoló... Legalábbis az, hogy a Akazuki hirtelen angol úriamberré válik. Ezzel valahogy lerombolták a titogzatosságát.