Budapest: - Tokió:
 
Felhasználói név:
Jelszó:
Elfelejtett jelszó
Látogatók száma:
(2000.06.07.-tol mérve)
2496007

Regisztrált felhasználók
száma:
24716

Online látogatók száma:
1

Avatárral rendelkező
felhasználók száma:
1655

Utolsó 5 látogatónk:
Angel77
2020-10-30 01:47:36
Suzika
2020-10-29 23:25:11
iviczl
2020-10-29 22:48:17
Rachel719
2020-10-29 22:35:52
Csabesz
2020-10-29 22:15:44
E-mail
elérhetőségünk:
mail@animeweb.hu

Oldalunk a Facebookon:

Testvérlapunk:

Felhasználási feltételek:
Az AnimeWeb bizalmát élvező alkotások, rajzok, írások, fordítások, ismertetők, letöltések, stb. kizárólag otthoni elolvasásra, nézegetésre, saját használatra tölthetőek le. Más honlapon való felhasználásukhoz nem járulunk hozzá!

Minimum felbontás:
1024 pixel képszélesség
Támogatott böngészők:
- Firefox (legfrissebb)
- Google Chrome (legfrissebb)

Verziószám: 5.9
Minden jog fenntartva!
(c) 2000-2020 AnimeWeb
Anime / Manga ismertetők


#  A  B  C  D  E  F  G  H  I  J  K  L  M  N  O  P  Q  R  S  T  U  V  W  X  Y  Z 
- A legfrissebb 30 ismertető időrendben -
- A teljes lista megjelenítése Alternatív címekkel ABC sorrendben -
- A teljes lista megjelenítése Alternatív címek nélkül ABC sorrendben -
- Típus szerinti rendezés -

Ismertetők száma: 862 
Szerkesztés alatti ismertetők száma: 22 

Earth Girl Arjuna (TV)
Chikyuu Shoujo Arjuna * * * *
地球少女アルジュナ

Adatok:

Utolsó módosítás időpontja: 2008-01-26 09:54:34
Létrehozás időpontja: 2008-01-24 20:12:47
Eddig megtekintve: 2529 alkalommal

További találatok
Az ismertető szerkesztője: Aqualuna

Típus: TV
Műfaj: Dráma; Kaland; Mahou Shoujo (Magical Girl); Sci-fi;
Epizódok száma:
13
Japán megjelenés éve: 2001

Ismertető:

„Egy forró nyári napon... meghaltam.”

Így kezdődik ez a történet, amikor Ariyoshi Juna, a tizedik osztályba járó iskoláslány megkéri barátját, Tokiót, hogy vigye el a tengerhez, és egy motorbaleset során életét veszti. Lelke kiszáll a testéből, és elhagyja a Földet, egyre messzebbre sodródik az űrben, amikor egy különös látomás vesz erőt rajta: látja az emberiség által használt és szennyezett bolygó szenvedését és pusztulását, majd megjelenik előtte egy szellemszerű fiúalak, Chris, aki felajánlja, hogy visszaküldi az élők közé, ha vállalja, hogy ezentúl a Föld megmentéséért fog küzdeni.
Amikor Juna visszatér az életbe, átad neki egy kis ékkőszerű tárgyat – amely egyébként olyan formájú, mint a Nautilus héja – amit az Idő Cseppjének nevez, és amely integrálódik Juna homlokába, aki egyszersmind újjászületik, mint az Idő Avatárja.

Ezek után Junára kemény idők várnak, meg kell tanulnia, hogy mit is vár el tőle feladata: közben testét-lelkét meg kell tisztítania attól a mocsoktól, amivel a civilizáció bepiszkította. Az Idő Avatárjaként érzi és átéli a Föld élőlényeinek szenvedését, ezért például nem is tud akármit megenni, hallja mások gondolatait, és mindezek mellett küzd a Raaja-nak nevezett különös, féregszerű lényekkel, amelyeket kezdetben csak ő lát, és amelyek elnyeléssel fenyegetik a bolygót.

Az anime nagyon elgondolkoztató, és tanulságos, fő témája az, hogy mit teszünk a környezetünkkel és magunkkal is. Juna, bár Chris a segítségére van, eleinte nem tudja megérteni, mi is az ténylegesen, amit tennie kell, összezavarodott és tanácstalan, úgy tűnik, bármit csinál is, az nem jó. Chis először azt mondja neki, meg kell mentenie a Földet, de aztán, mikor harcol a Raaja-val, folyton újra meg újra felteszi neki a kérdést: „Miért akarod megölni őket?” A rovarok megeszik a növényeket, és ezért az ember irtja őket. De a rovarok hasznosak is a növényeknek. A gyógyszerek meggyógyítják a betegséget, de ugyanakkor idegen, káros anyagokat hagynak a szervezetünkben. A világban valójában semmi sem fekete vagy fehér. A Raaja célja elpusztítani a modern civilizációt, de el kell-e pusztítani a Raaja-t, ha egyszer ez a civilizáció meg elpusztítja a Földet?

Mindezek mellett még a magánéleti problémák sem kerülik el Junát: különös, ambivalenciától nem mentes kapcsolata Tokióval állítólag szerelem, de ugyanakkor nem értik egymást, nem tudják jól kifejezni érzéseiket. Törődnek egymással és ragaszkodnak egymáshoz, de minden kísérlet, amikor érzelmileg-fizikailag közel próbálnak kerülni, valahol kudarcba fullad. Tokio féltékeny Chrisre, ráadásul megjelenik még Sayuri is, aki Juna barátnője, és ő is érzéseket táplál Tokio iránt, aki vele sokkal jobban tud kommunikálni, mint a saját barátnőjével.

Mindenkinek ajánlom ezt az animét, nézzétek meg legalább egyszer! Komoly és nagyon is aktuális problémákkal foglalkozik, ezért nem a könnyed kikapcsolódást nyújtó kategóriába tartozik, és tanulni is sokat lehet belőle. Szerintem nagyon jó tükre annak, ami a való világban zajlik – mármint a civilizáció művei tekintetében. Még egy ok, amiért kár lenne kihagyni, a hihetetlen szép grafika, főleg ami a természetábrázoló részeket illeti: helyenként bevetítenek a rajzolt képek közé valódi filmfelvételt, és néhol szinte nem lehetett eldönteni, hogy az ember rajzolt vagy valós képet lát. Ezen kívül a zenéje is (Yoko Kanno-tól) nagyon el van találva.


Szereplők:

Ariyoshi Juna:
Átlagos tinilánynak látszik, bár kiderül, hogy még a Chrisszel való találkozása előtt is voltak már a Földdel kapcsolatos víziói, de elnyomta ezeket, nem figyelt oda rájuk (ami tipikus emberi reakció). Anyjával, és nővérével élnek együtt, különösen az utóbbival nem jönnek ki igazán jól. Tokio ugyan a barátjaként szerepel, de még csak meg sem csókolták egymást, Juna nem igazán érti érzéseit iránta, vagy inkább nem igazán bizonyos bennük, mint ahogy a fiúban sem bízik meg igazán. Viszont valamilyen erős kapocs mégiscsak létezik közöttük, ami akkor látszik igazán, ha egyikük vagy másikuk bajba kerül.
Juna az Idő Avatárjaként is folyton bizonytalan abban, mit is kellene tennie, és nem érti meg Chris (mellesleg szerintem meglehetősen homályos és csöppet sem kielégítő) útmutatásait. Chrisszel való kapcsolata sem teljesen világos, néha többnek tűnik, mint mester és tanítvány viszonya, néha viszont mintha egyenesen utálná őt, de mindenképpen függ tőle.

Chris Hawken:
Chrisről annyit lehet tudni, hogy teljesen természetes körülmények között született (és alighanem nevelkedett is), és Junáéhoz hasonló erők birtokosa. Valamiért ő mégsem tudja egyedül megmenteni a Földet, viszont ő az, aki felismeri Junában azt, akinek megvan hozzá a képessége. Chris nyugodt, mindenkihez kedves (még a Raaja-hoz is), türelmes és bölcs – mindez egy tinédzser fiú alakjában, aki viszont feladata végzése közben olyan súlyos erőkifejtésre kényszerült, hogy tolókocsiba került, teste gyenge és időnként gépekre szorul, hogy ne romoljon az állapota, és csak telepatikus úton tud beszélni. Szelleme viszont saját akaratára el tudja hagyni ezt a testet, hogy Juna segítségére siessen, de ez az erőfeszítés általában még rosszabbat tesz fizikai állapotának. Voltaképpen mindent megmagyarázhatna Junának, de ehelyett csak homályos utalásokkal igyekszik rávezetni feladatának lényegére.

Oshima Tokio:
A tipikus tinédzser srác, aki él-hal a videójátékokért és a gyorsételek rabja. Motorozik, és nem sokat gondolkozik azokon a dolgokon, amik a civilizációhoz tartoznak; ha felismeri is, hogy a környezetszennyezés káros, vagy hogy mondjuk káros cigarettázni, attól függetlenül nem sok hajlandóságot mutat arra, hogy változtasson a megszokott dolgokon: miért is, elvégre mindenki így tesz?! (Ami szintén a jellemző emberi hozzáállás :( .) Nehezére esik felfogni a szituációt, amibe Juna keveredett, még ha szeretne is segíteni neki, és megvédeni őt a veszedelmektől. Szerelmesnek mondja magát, még házassági ajánlatot is tesz a lánynak, de kiderül, nem is biztos, hogy valójában tisztában van vele, milyen érzés is a szerelem – úgy tűnik, családi háttere nem igazán taníthatta meg rá, mi is a szeretet voltaképpen. Nem igazán világosak az érzelmei Sayuri iránt sem, ahogy távolodni látszik Junától, úgy mintha kezdene lenni a másik lánynak is valami hatása rá.

Cindy Klein:
Egy árva, aki telepatikus képességekkel rendelkezik. Már magzatként hallotta az anyja gondolatait, aki megpróbált megszabadulni a nem kívánt csecsemőtől. Chris mentette meg, aki rajongása egyetlen tárgyává vált, mindenki mással meglehetősen nyers és elutasító, Junával meg egyenesen utálatos. Részben féltékeny rá, részben alkalmatlannak találja a feladatra, amit el kellene végeznie: és egyébként is, Chrisnek a nyomába sem érhet, össze sem szabad hasonlítani vele! Amióta Chris rossz testi állapotba került, az ő odaadó ápolója és gondolatainak tolmácsa is.

Shirakawa Sayuri:
Juna és Tokio osztálytársa és barátnője, aki semmit nem tud a Junával történtekről. Próbál valamiféle közvetítő lenni Juna és Tokio között, bár mint kiderül, maga is szerelmes a fiúba. Néha nem egészen világos, hogy a közvetítői szerepet önzetlenül vállalja-e, vagy csak hogy közelebb kerüljön Tokióhoz.

SEED:
Az a hatalmas nemzetközi szervezet, amely monitorozza a Földet és a Raaja tevékenységét, és segíti Christ, Junát és Cindyt a munkájukban.

Videó bemutató:

A videó megtekintéséhez be kell jelentkezned!
Eddigi hozzászólások száma: 4


4.

anglorya

2012-06-06 09:15:52

Elég szájbarágós, de szeretem, és iszonyat jó a zene (Yoko Kanno).

3.

Aqualuna

2012-06-04 22:19:28

Volt nálunk fönt korábban, de majd megpróbálunk megint kitenni hozzá angol feliratos letöltési lehetőséget.

2.

Dóri

2012-05-23 17:58:13

Hol lehet ezt az animet megnézni? Nem találom sehol :( - szomorú

1.

Echan

2008-07-15 10:11:17

Ez is a kedvenceim közé tartozik. Szerintem nagyon elgondolkodtató és rengeteg igazság van benne.