Budapest: - Tokió:
 
Felhasználói név:
Jelszó:
Elfelejtett jelszó
Látogatók száma:
(2000.06.07.-tol mérve)
2296700

Regisztrált felhasználók
száma:
22799

Online látogatók száma:
0

Avatárral rendelkező
felhasználók száma:
1598

Utolsó 5 látogatónk:
kaczd2
2018-11-19 13:29:04
Scuty
2018-11-19 13:20:54
Momo15
2018-11-19 13:20:49
herbszt
2018-11-19 13:11:01
telescope
2018-11-19 12:45:25
E-mail
elérhetőségünk:
mail@animeweb.hu

Oldalunk a Facebookon:

Testvérlapunk:

Felhasználási feltételek:
Az AnimeWeb bizalmát élvező alkotások, rajzok, írások, fordítások, ismertetők, letöltések, stb. kizárólag otthoni elolvasásra, nézegetésre, saját használatra tölthetőek le. Más honlapon való felhasználásukhoz nem járulunk hozzá!

Minimum felbontás:
1024 pixel képszélesség
Támogatott böngészők:
- Firefox (legfrissebb)
- Google Chrome (legfrissebb)

Verziószám: 5.9
Minden jog fenntartva!
(c) 2000-2018 AnimeWeb
Anime / Manga ismertetők


#  A  B  C  D  E  F  G  H  I  J  K  L  M  N  O  P  Q  R  S  T  U  V  W  X  Y  Z 
- A legfrissebb 30 ismertető időrendben -
- A teljes lista megjelenítése Alternatív címekkel ABC sorrendben -
- A teljes lista megjelenítése Alternatív címek nélkül ABC sorrendben -
- Típus szerinti rendezés -

Ismertetők száma: 857 
Szerkesztés alatti ismertetők száma: 26 

Sailor Moon R Movie: Promise of the Rose (Movie)
Bishoujo Senshi Sailor Moon R: The Movie * Pretty Soldier Sailor Moon R The Movie * * *
美少女戦士セーラームーンR

Adatok:

Utolsó módosítás időpontja: 2008-02-29 05:39:54
Létrehozás időpontja: 2008-02-28 16:39:24
Eddig megtekintve: 1548 alkalommal

További találatok
Az ismertető szerkesztője: Aqualuna

Típus: Movie
Műfaj: Dráma; Mágia; Mahou Shoujo (Magical Girl); Romantika;
Epizódok száma:
1
Japán megjelenés éve: 1993

Ismertető:

Valamikor a Sailor Moon R szezon vége előtt közvetlenül játszódhat ez a történet, minthogy Chibiusa még nem tért vissza a jövőbe. Valamennyien egy kertészetben járnak, amikor hirtelen virágszirmok kezdenek hullani az égből, és megjelenik egy titokzatos fiatalember, aki úgy szól Mamoruhoz, mintha jól ismerné. Bizalmassága Usaginak kevéssé tetszik, ám mikor beleszól a dologba, az idegen köntörfalazás nélkül félrelöki, majd megmondva Mamorunak, hogy visszatér, eltűnik.
A Sailor senshik kisvártatva megtudják, hogy egy aszteroida közeledik sebesen a Föld felé, és ugyan pályája nem ütközik a Földdel, ám Artemis különös növényi életjeleket fedez föl rajta. Nemsoká egy furcsa mag érkezik a Földre, amelyből egy rózsaszín virág hajt ki, és ez a növény elkezdi elszívni az emberek életenergiáját.

Mikor a senshik harcolni kezdenek vele, és végül Sailor Moon segítségével legyőzik, ismét megjelenik a különös fiatalember, ezúttal valódi alakjában. Mamorunak eszébe jut, hogy ő Fiore (a név olaszul virágot jelent), akivel azután találkozott, hogy egy autóbalesetben elvesztette szüleit, és teljesen magára maradt. Még a kórházban, Fiore volt az egyetlen barátja – jóllehet később, egészen idáig képzelt barátnak hitte. Fiore nem maradhatott sokáig a Földön, mert nem bírta teste a földi légkört. Mikor elbúcsúztak, Mamoru egy szál vörös rózsát adott ajándékba Fiorének, aki megígérte, hogy visszatér, és egy másik virággal viszonozza az ajándékot.

Kiderül, hogy bevándorolta a világűrt, míg rátalált egy különleges virágra, amit méltónak ítélt Mamoruhoz. Artemis és Luna rájönnek, hogy ez a növény a Kisenian (vagy angolosan Xenian) virág, amely a világegyetem legveszedelmesebb élőlénye: mások energiájából táplálkozik, amelyet úgy szerez meg, hogy egy gyenge szívű embert a rabjává tesz. Így már sok bolygót elpusztított. Most ez a virág tartja a hatalmában Fiorét is, aki ennek hatására az egész Földet gyűlöli: arra emlékezve, hogy Mamorut annak idején egyedül hagyták, és a magánytól szenvedett, meg akarja büntetni az egész emberiséget. Usagi a szemében egy hazug csaló, aki álnokságával befonta Mamorut, és maga felé hajlította (vagyis elveszi tőle, Fiorétől). Hiába bizonygatja Mamoru is, hogy ez nem így van: a virág hatalmában álló Fiore megpróbálja megölni Usagit, de Mamoru eléugrik, és maga szenvedi el a sérülést helyette. Erre Fiore magával viszi, hogy aszteroidáján meggyógyítsa. Usaginak és a többieknek követniük kell őt, hogy megmentsék tőle Mamorut, és a Kisenian virágtól az egész Földet – mert Fiore terve az, hogy a virág magvaival szórja tele az egész bolygót. Az aszteroidán azonban olyan helyzetbe kerülnek, hogy saját magukat is csak az Ezüstkristály segítségével tudják megmenteni – azt viszont tudjuk, ugye, hogy a kristály használója ezért az életével kell fizessen...


Ez az egy óránál valamivel hosszabb anime méltón követi a sorozat által lefektetett nyomdokvonalat: vannak, akik szerint olyan, mintha a sorozatnak egy hosszú része lenne. A grafika láthatóan fejlődött benne, a történet sem okoz csalódást. Nem csak szerintem, de általánosan is ezt tartják a legjobbnak a három Sailor Moon movie közül.

Videó bemutató:

A videó megtekintéséhez be kell jelentkezned!Ehhez az ismertetőhöz még nem születtek hozzászólások.