Budapest: - Tokió:
 
Felhasználói név:
Jelszó:
Elfelejtett jelszó
Látogatók száma:
(2000.06.07.-tol mérve)
2460098

Regisztrált felhasználók
száma:
24322

Online látogatók száma:
2

Avatárral rendelkező
felhasználók száma:
1644

Utolsó 5 látogatónk:
fodordani97
2020-05-27 09:51:52
starla-001
2020-05-27 09:20:06
CarlosWaylant
2020-05-27 00:36:32
LZsofHUN
2020-05-26 23:28:44
kuktikula
2020-05-26 21:52:25
E-mail
elérhetőségünk:
mail@animeweb.hu

Oldalunk a Facebookon:

Testvérlapunk:

Felhasználási feltételek:
Az AnimeWeb bizalmát élvező alkotások, rajzok, írások, fordítások, ismertetők, letöltések, stb. kizárólag otthoni elolvasásra, nézegetésre, saját használatra tölthetőek le. Más honlapon való felhasználásukhoz nem járulunk hozzá!

Minimum felbontás:
1024 pixel képszélesség
Támogatott böngészők:
- Firefox (legfrissebb)
- Google Chrome (legfrissebb)

Verziószám: 5.9
Minden jog fenntartva!
(c) 2000-2020 AnimeWeb
Anime / Manga ismertetők


#  A  B  C  D  E  F  G  H  I  J  K  L  M  N  O  P  Q  R  S  T  U  V  W  X  Y  Z 
- A legfrissebb 30 ismertető időrendben -
- A teljes lista megjelenítése Alternatív címekkel ABC sorrendben -
- A teljes lista megjelenítése Alternatív címek nélkül ABC sorrendben -
- Típus szerinti rendezés -

Ismertetők száma: 862 
Szerkesztés alatti ismertetők száma: 22 

This Ugly Yet Beautiful World (TV)
Kono Minikuku Mo Utsukushii Sekai * KonoMini * This Ugly and Beautiful World * *
この醜くも美しい世界

Adatok:

Utolsó módosítás időpontja: 2018-01-25 22:07:44
Létrehozás időpontja: 2008-02-18 18:53:12
Eddig megtekintve: 2122 alkalommal

További találatok
Az ismertető szerkesztője: Aqualuna

Típus: TV
Műfaj: Akció; Dráma; Ecchi; Komédia; Romantika; Sci-fi;
Epizódok száma:
12
Japán megjelenés éve: 2004

Ismertető:

Takeru és Ryo két jó barát, akik motoros ételfutárként dolgoznak az iskola után, Takeru nagybátyjának a vállalkozásában. Egy este a motoron ülve egy üstökösszerű fénycsóva húz el mellettük, majd kettéválik, és az egyik fele a közeli erdőbe csapódik bele. Mikor a helyszínre érkeznek, a becsapódás helyén, egy fa tetején levő fénygubóból egy anyaszült meztelen lány pottyan Takeru karjaiba. Kisvártatva pedig megtámadja őket egy leginkább őskori szörnyre emlékeztető lény, amelynek a célpontja nem más, mint a különös lány, akit Takeru Hikarinak nevezett el. Mikor Takeru megpróbálja megvédeni Hikarit a szörnytől, váratlanul ő maga is átalakul valami félig szörnyszerű, nagyon erős lénnyé, de a szörnyeteget végül mégsem ő pusztítja el.

Takeru hazaviszi Hikarit. A fiú a nagybátyja családjával él, mert az anyja elhagyta még kicsikorában (azt nem tudni, az apjával mi van), és ez az élmény meglehetősen mély nyomokat hagyott Takeruban. A család, amely Takeru nagybátyjából, nagynénjéből, és unokanővéréből, Mariból áll, magához fogadja Hikarit is, aki nem emlékszik szinte semmire a múltjából, csak arra, hogy a sötét és magányos űrben utazott. Ám hogy kicsoda ő valójában és milyen célból került a Földre, arra csak az anime vége felé döbben rá maga is.

Hikari után röviddel felbukkan egy másik lány is, akit Ryo talál meg és Akarinak nevezi el. Ő Hikari „húga”, azazhogy az üstökösszerű fénycsóva másik feléből született, és egy jó darabig hasonlóan kevés emléke van mindenről, mint Hikarinak. A két lány megpróbál – több-kevesebb sikerrel – beilleszkedni a földlakók életébe, és megismerni a világot, amelybe kerültek. Akarinak van egy különös kísérője, egy Kuon nevű, apró lebegő szerzet, aki valószínűleg a később felbukkanó, Ioneus nevű robotnak a „kistestvére”. Ioneusnak Hikari, Kuonnak Akari az úrnője. Lassan kiderül, hogy nem véletlenül kerültek a Földre, és nem véletlenek a Hikari ellen megismétlődő szörnytámadások sem: Hikari és Akari eredetileg egyek voltak, és valamilyen isteni terv, program részeként az a feladatuk, hogy időről-időre visszatérve ellenőrizzék a földi életet, és amennyiben úgy találják, hogy az evolúció nem a megfelelő irányban folyik, akkor elpusztítsák, helyet teremtve egy új kornak, új lényekkel. Jennifer Portman, Takeru nagybátyjáéknak bérlakója, egy iszákos és exhibicionista természettudósnő, rájön, hogy Hikariék voltak az okozói a Földtörténet Nagy Kipusztulásainak, és hogy a Hikarira támadó szörnyeket a túlélők genetikai emlékezete hívja életre, abból a célból, hogy elpusztítsák Hikarit, mielőtt ő újra elpusztítja az aktuális földi életformákat. Mert a lányok kettéválásával Hikarié lett a pusztító erő, míg Akari feladata az, hogy megakadályozza „nővérét” a pusztításban, és megőrizze a földi élet jelenlegi állapotát.

Az, hogy végülis mi történik, attól függ, hogy a lányok, különösen Hikari rossznak vagy jónak ítéli meg földi tapasztalatait. Hikari időközben beleszeret Takeruba, csakhogy kisül, hogy a fiú unokanővére, Mari is szerelmes belé, miközben Takeru a gyermekkori elhagyatás emlékével élve képtelen igazán kitárni a szívét, mert fél a sérüléstől. Mi több, Takeru átalakulásai mögött, bár eleinte azért történnek, mert megfogadta, hogy megvédelmezi Hikarit, valójában szintén a földi genetikai emlékezet áll, és annak a lénynek, amivé alakul, eredeti és ösztönös célja pontosan a lány megsemmisítése lenne.


Összességében ennek az animének egy érdekes, és a szokványostól némelyest eltérő története lenne, ám sajnos egyáltalán nem hozták ki belőle azt, amit lehetett volna. A karakterábrázolások enyhén szólva felületesek, az anime nagy része nem túl jól felépített vagy feleslegesnek tűnik, rengeteg benne a klisé. De ez persze csak az én véleményem, vannak, akik nagyon jónak találják, részemről maximum közepesre értékelném. Viszont az openingje, amit meg is nézhettek az alábbi videón, nem rossz.
Ehhez az ismertetőhöz még nem születtek hozzászólások.