Budapest: - Tokió:
 
Felhasználói név:
Jelszó:
Elfelejtett jelszó
Látogatók száma:
(2000.06.07.-tol mérve)
2434736

Regisztrált felhasználók
száma:
24021

Online látogatók száma:
1

Avatárral rendelkező
felhasználók száma:
1637

Utolsó 5 látogatónk:
dzsinus15
2020-02-24 14:36:59
kacsa288
2020-02-24 14:36:29
vegel2017
2020-02-24 12:35:07
9754086211
2020-02-24 12:22:07
csviki18
2020-02-23 21:41:58
E-mail
elérhetőségünk:
mail@animeweb.hu

Oldalunk a Facebookon:

Testvérlapunk:

Felhasználási feltételek:
Az AnimeWeb bizalmát élvező alkotások, rajzok, írások, fordítások, ismertetők, letöltések, stb. kizárólag otthoni elolvasásra, nézegetésre, saját használatra tölthetőek le. Más honlapon való felhasználásukhoz nem járulunk hozzá!

Minimum felbontás:
1024 pixel képszélesség
Támogatott böngészők:
- Firefox (legfrissebb)
- Google Chrome (legfrissebb)

Verziószám: 5.9
Minden jog fenntartva!
(c) 2000-2020 AnimeWeb
Anime / Manga ismertetők


#  A  B  C  D  E  F  G  H  I  J  K  L  M  N  O  P  Q  R  S  T  U  V  W  X  Y  Z 
- A legfrissebb 30 ismertető időrendben -
- A teljes lista megjelenítése Alternatív címekkel ABC sorrendben -
- A teljes lista megjelenítése Alternatív címek nélkül ABC sorrendben -
- Típus szerinti rendezés -

Ismertetők száma: 862 
Szerkesztés alatti ismertetők száma: 22 

Pretty Guardian Sailor Moon (Live Action)
* * * *
美少女戦士 セーラームーン

Adatok:

Utolsó módosítás időpontja: 2018-01-25 21:49:55
Létrehozás időpontja: 2008-02-19 04:31:33
Eddig megtekintve: 1833 alkalommal

További találatok
Az ismertető szerkesztője: Katzn

Típus: Live Action
Műfaj: Akció; Mahou Shoujo (Magical Girl); Romantika;
Epizódok száma:
49
Japán megjelenés éve: 2003

Ismertető:

Pretty Guardian Sailor Moon (美少女戦士セーラームーン)
egy sokak által ismert anime sorozat volt még itt kishazánkban is.
Sok embernek akkor kezdődött az anime imádata, amikor az egyik hazai tévécsatornán vetítésre került ez a csodálatos történet. Sailor Moon története nem csak tanulságos, de olyannyira varázslatos és energia teljes, hogy sohasem merül teljes felejtésbe. A történet kitalálója Naoko Takeuchi a mangával hihetetlen népszerűségre tett szert és nem sokkal később szerződést kötöttek vele az anime vetítésével kapcsolatban. Naoko olyannyira megörült a hírnek, hogy még abba is beleegyezett, hogy minden országban, aki szeretné, saját dalt komponáljon az openingre és az endingre. Később persze ezt a döntését megbánta… Az anime után jöttek a Sailor Moon musicalek, amik szintén hihetetlen népszerűségnek örvendenek kint japánban még a mai napig is. És nem is olyan régen vetítették le a kevésbé népszerű, ám sokak által kedvelt Sailor Moon live action sorozatot. A sorozattal egyidejűleg pedig újra kiadásra került a manga ezúttal a live-ban szereplő karakterekre formázva kinézetüket.

Sailor Moon története másképpen:

A történet szinte teljesen eltér az animétől és a mangától. A sorozat sokkal inkább a lányok magánéletére fókuszál. Új szereplők tűnnek fel a sorozatban és új támadási módszerek és eszközök is előkerülnek. Habár az első 5 részben úgy tűnt, hogy követik a manga alap történetét Sailor Jupiter megjelenése után nem sokkal egy nagy fordulat következett be a történetben. Bár Usagi és Rei kapcsolata felidézi az anime és a manga légkörét, mégsem éri el azt a forró hangulatot, amit ők ketten tudtak produkálni. A legnagyobb meglepetést mégis Aino Minako okozta, aki nem egy átlagos hétköznapi lány életét éli senshi tehemdői mellet, hanem egy híres Pop énekesként éli mindennapjait. Így ő ebben a történetben nem csak a harcos énjét mutatja be nekünk, hanem énekes tudását is. Azt is érdemes még hozzátennem, hogy a sorozatban hatalmas szerepet kap az a dal, amelyet ő énekel és "C'est La Vie" nevet viseli. Így talán Minako álma is teljesült, hiszen az animében és a mangában is az volt az álma, hogy híres énekes váljon belőle. A sorozat az idővel is lépést tartott. A Klasszikus régi dolgokat felváltották a modernebbek. A lányok pedig játékterem helyett sokkal inkább a karaoke világába temetik magukat szabadidejükben. Az átváltozató tollat és a kommunikátort pedig felcserélte a karlánc és a mobiltelefon. Az új átdolgozás nem csak a tárgyakban okozott változásokat, hanem a karaktereknél is. Ott van például Sailor Luna vagy a sötét oldalra átállt Sailor Mercury és Princess Sailor Moon is. Nem is beszélve egy teljesen új és ismeretlen karakterről Kuroki Mio-ról.

Kuroki Mio-ról annyit érdemes megemlíteni, hogy Usagi iskolájába jár és előszeretettel manipulálja a többieket. Igazán furcsa, gonosz karakter, aki énekesként éli mindennapjait és ezért Minako riválisa is a popvilágban. Közeli barátságban van Usagival. Mikor kiderülnek zűrös dolgai, Usagi ad neki még egy esélyt. Queen Beryl bukása után egyesíti a megmaradt gonosz erőket és megpróbálja Mamorut megszerezni magának, ám a senshik a legerősebb támadásukkal véglegesen elpusztítják az amúgy is idegesítő és unalmas karaktert.

Új és szokatlan dolgok:

A LIVE-ban a lányok egy karlánc segítségével változnak át senshivé. Ám amikor Sailor Mercury átváltozik Dark Sailor Mercury-vá a karlánc kisebb változáson megy keresztül. Amikor Sailor Moon holdsarlóját Dark Mercury elpusztítja a sokktól magához tér és újra a megszokott Mercury-t láthatjuk a képernyőn.

A Sailor Stars Tambo szintén új dolog. Arra való, hogy a senshik erejét egyesítse a "Moonlight Attractive Attack" és a "Sailor Planet Attack." használatához. Jupiter és Mercury külön is használja a tambot. A befejező részben minden senshinek átalakul fegyverré.

A Hercegnő kardja és hárfája Princess Sailor Moon ereje. A karddal a hercegnő hihetetlen erő birtokosa. A hárfával pedig gyógyító erőt használ.

Sailor Venus sokáig adja ki magát hercegnőnek és egy korona díszeleg a fején átváltozása után. A koronában lévő kristályra sokáig azt hiszi az ellenség, hogy az ezüstkristály és Vénuszt támadják teljes erővel. Nephrite azonban elveszi tőle a koronát, ám arra nem számított, hogy kisebb pusztító erővel rendelkezik és felrobban a kezében.

A lányok állandó törzshelye egy karaoke klubban van, ahová titkos jelszóval lépnek be, majd a szoba ajtaja eltűnik a kíváncsiskodó szemek elől.

Van egy kard, amely szintén az utolsó részben kerül elő. Azért fontos megemlíteni, mert a lányok elvesztik az erejüket és ez a kard ad nekik erőt ahhoz, hogy még egyszer átváltozzanak, hogy le tudják győzni az ellenségüket.

Minden összevetve igazán érdemes megnézni legalább egyszer a sorozatot azoknak, akik szerették vagy szeretik Sailor Moon történetét.

Jó szórakozást!

Eddigi hozzászólások száma: 2


2.

Amu-cnah

2010-04-06 19:14:08

ez nagyon jó animee!! nagyon imádom! :D - nagy mosoly nagyon ajánlom mindenkinek ^^

1.

Elektra

2009-10-09 09:22:20

Tyű... Ez a videó nagyon gáz. :s