Budapest: - Tokió:
 
Felhasználói név:
Jelszó:
Elfelejtett jelszó
Látogatók száma:
(2000.06.07.-tol mérve)
2530230

Regisztrált felhasználók
száma:
25244

Online látogatók száma:
0

Avatárral rendelkező
felhasználók száma:
1666

Utolsó 5 látogatónk:
Jani75
2021-03-02 01:43:32
TheTrueDeath
2021-03-02 00:10:07
Hszpetraa
2021-03-01 23:35:47
Trockij2022
2021-03-01 23:31:01
Shynovia
2021-03-01 23:30:39
E-mail
elérhetőségünk:
mail@animeweb.hu

Oldalunk a Facebookon:

Testvérlapunk:

Felhasználási feltételek:
Az AnimeWeb bizalmát élvező alkotások, rajzok, írások, fordítások, ismertetők, letöltések, stb. kizárólag otthoni elolvasásra, nézegetésre, saját használatra tölthetőek le. Más honlapon való felhasználásukhoz nem járulunk hozzá!

Minimum felbontás:
1024 pixel képszélesség
Támogatott böngészők:
- Firefox (legfrissebb)
- Google Chrome (legfrissebb)

Verziószám: 5.9
Minden jog fenntartva!
(c) 2000-2021 AnimeWeb
Anime / Manga ismertetők


#  A  B  C  D  E  F  G  H  I  J  K  L  M  N  O  P  Q  R  S  T  U  V  W  X  Y  Z 
- A legfrissebb 30 ismertető időrendben -
- A teljes lista megjelenítése Alternatív címekkel ABC sorrendben -
- A teljes lista megjelenítése Alternatív címek nélkül ABC sorrendben -
- Típus szerinti rendezés -

Ismertetők száma: 862 
Szerkesztés alatti ismertetők száma: 22 

Ranma 1/2 (TV)
Ranma 1/2 Nettouhen * Ranma Nibun no Ichi * * *
らんま1/2

Adatok:

Utolsó módosítás időpontja: 2018-01-25 21:50:38
Létrehozás időpontja: 2008-03-19 18:34:55
Eddig megtekintve: 3552 alkalommal

További találatok
Az ismertető szerkesztője: Echan

Típus: TV
Műfaj: Akció; Kaland; Komédia; Romantika;
Epizódok száma:
161
Japán megjelenés éve: 1989

Ismertető:

A történet két ősi harcművész család a Saotome és a Tendou család közel sem hétköznapi életébe enged bepillantást. A két családfő Genma Saotome és Tendou Soun még fiatalkorukban megfogadták egymásnak, hogy ha gyermekeik felnőnek összeházasítják őket így erősítve a családok közti köteléket és öregbítve a jó hírnevüket. Amíg ez az idő elérkezik Saoutome Genma Kínába utazik, hogy ott tökéletesítse saját és fia Ranma harcművészeti képességeit, amik eddig sem voltak már elhanyagolhatók. Ám egy szerencsétlen baleset során, ami a legendás tavaknál történik mindketten különös változásokon mennek keresztül. Ugyanis aki beleesik az egyik tó vizébe, az hideg víz hatására átváltozik azzá, ami éppen az aktuális tóra jellemző. Így történik, hogy Genma pandává, míg Ranma lánnyá változik és csak forró víz hatására változnak vissza eredeti formájukba. Az átok ráadásul hosszabb ideig fejti ki hatását, mint egy emberöltő, így egész életükben kénytelenek elviselni.
Ilyen körülmények között térnek vissza Japánba, hogy Genma beteljesítse barátjának tett ígéretét, és felajánlja fiát, hogy összeházasítsák egy Tendou lánnyal. Ám, hogy a történet csak itt kezdődjön el a három Tendou lány közül éppen arra jutott a választás, aki a lehető legkevesebb hajlandóságot mutatja a házasság irányában. Tendou Akane ugyanis nem hajlandó fejet hajtani apja akarata előtt és ellenszegül, amit persze Ranma sem bán, de ennek ellenére mégis kénytelenek elviselni, hogy minduntalan össze akarják boronálni őket.
A történeteket csak bonyolítja, hogy Ranma lány formájában igen nagy hatást gyakorol az iskola kendó csapatának vezetőjére, aki heves udvarlással ostromolja a lány bőrbe bújt fiút...

A sorozat összesen 7 fejezetből áll, telis tele poénokkal. Rengeteg karaktert ismerhetünk meg és mindenki egyet akar, Ranmát. Vagy azért, hogy megszerezze, vagy azért, hogy megverje. Főhősünknek tehát alaposan össze kell szednie magát ahhoz, hogy bebizonyítsa igenis érdemes arra, hogy megkapja az elismerést és persze nem utolsó sorban Akanét, aki bár hevesen tiltakozik és sosem ismerné be, de mégiscsak megkedveli a fiút.

Szereplők:

Saotome Ranma:
Kamasz fiú, aki tehetséges harcművész és ezeddig még senki nem tudta legyőzni még saját apja sem. Így számos ellenfele akad, akik arra áhítoznak, hogy megszerezzék a legyőzésének trófeáját. Apja akaratának eleget téve, beköltözik a Tendou családhoz, de nem hajlandó udvarolni Akanénak annál is inkább nem, mivel a lány folyton kihívásként kezeli a fiú harci tapasztalatát. Nincs könnyű dolga, ugyanis lány alakjában is számos akadállyal kell megküzdenie. Többek között az iskola kendó csapatának kapitányával Kuno Tatewakival, aki szerelmével üldözi, fiú alakban azonban ő is csak ellenfélként kezeli.

Saotome Genma:
Ranma apja, aki pandává változik át. Igen érzékenyen érinti, amikor a baleset megtörténik, hiszen összeomlani látszik vágyálma, hogy a két család egyesüljön, ám mégsem adja fel. Küzdelmek árán, de ráveszi Ranmát, hogy vele menjen Japánba a Tendou családhoz. Alapvetően szórakoztató karakter, akinek mindig van egy atyai pofon a tarsolyában, ha a fia neveléséről van szó.

Tendou Akane:
Soun Tendou kisebbik lánya, aki megrögzötten tovább szeretné vinni a harcművész iskola vezetését és nem hajlandó semmilyen alkura. Gyűlöli a férfiakat és ezen az sem segít, hogy őt választják ki Ranma jegyeséül. Ranmában csak ellenfelet lát, akit le kell győzni. Akaratos és önfejű természet, és igyekszik az érzelmeit a lehető legjobban elrejteni. Ha méregbe gurul, nincs semmi és senki aki megállítsa, még Ranma is csak futni tud előle.

Tendou Soun:
Genma legjobb barátja, akinek három lánya van. Kasumi, Nabiki és Akane. Mindhárom lány eladósorban van már, mégis Akanére esik a választása, hogy Ranma jegyese legyen. Őt is érzékenyen érinti Ranma különös képessége, de mégis megbarátkozik a gondolattal, hogy csak egy félig fiút kaphat vejéül.

Tendou Nabiki:
Akane testvére. Kicsit magának való természet, és nem valami házias. Naphosszat otthon heverészik és csak ritkán mozdul ki. Kevés érdeklődést tanúsít mások dolgai iránt, de Ranmát és Akanét előszeretettel piszkálja és boronálja össze. Igazi szarkasztikus természet.

Tendou Kasumi:
Akane testvére. A legháziasabb a három lány közül, mindig főz, mos, takarít. Szinte állandóan a konyhában sündörög és a két családfőt ugrálja körbe. Ő is szívesen boronálja össze a két fiatalt.

Kuno Tatewaki:
Eleinte Akanénak udvarol a maga sajátos módján, hiszen ő is tudja, hogy egyetlen út a lány szívéhez az, ha sikerül legyőznie. Ám, amikor megismeri Ranma lány alakját, azon veszi észre magát, hogy csak rá tud gondolni és hamar be is vallja érzelmeit a nem kevésbé meglepett Ranmának. A titokra is viszonylag hamar rájön, ami szerelme tárgyával kapcsolatos, de titokban tartja. Persze Ranmával sincs kevésbé könnyű dolga, mint Akanéval volt és ő is sejti, hogy ezt a csatát nem nyerheti meg.

Kuno Kodachi:
Tatewaki húga és ahogy ez lenni szokott testvérével ellentétesek az érdekei, vagy mégsem? Ugyanis ő Ranma fiú énjébe szeret bele és kihívásként tekinti, hogy a fiút harccal szerezheti meg. Természetesen féltékeny Akanére, aki persze nem bánja ha harcolni kell. Ranma lány énjét azonban egyáltalán nem kedveli és mindent megtesz azért, hogy észhez térítse bátyját.

Hibiki Ryouga:
Ranma ellenfele, aki szintén áldozatául esett a legendás tó átkának, de ő malaccá változik. Célja, hogy legyőzze Ranmát, ám ez közel sem olyan egyszerű feladat mint képzeli. Időközben ráadásul beleszeret Akanéba, aki mit sem sejtve malacként háziállatként tartja a szobájában és gyakran még vele is alszik, ami cseppet sem tetszik Ranmának, de ráhagyja.

Shampoo:
Szintén Kínából származik és szintén átok alatt áll. Vízzel érintkezve macskává változik, ami már csak azért sem szerencsés, mert Ranma retteg a macskáktól, holott Shanpoo szerelmes a fiúba azzal együtt is, hogy tudja a titkát. Néha már terhes Ranmának, ahogy üldözi véget nem érő szerelmével és a leglehetetlenebb helyzetekben bukkan fel. Minden vetélytársnak vélt lány kihív és megmérkőzik Ranma kegyeiért.

Eddigi hozzászólások száma: 2


2.

Barbara-chan

2008-04-05 18:17:13

én is az rtl2-őn láttam előszőr!
ahogy sok más animét is! XD - fetrengo nevetés
szerintem elég jó kis anime ajánlom mindenkinek!^^

1.

Aqualuna

2008-03-20 19:29:33

Nabiki szerintem nem magának való, elvégre határozottan egy konspiráló alkat, és meglehetősen anyagias. Genmáról megemlíteném, hogy lusta és időnként gyáva is. És nekem hiányoznak egyes szereplők, úgy mint: Happosai, Cologne, Mousse, Ukyo, Sasuke, Dr. Tofu - ők szintén nagyban hozzájárulnak a hangulathoz.