Budapest: - Tokió:
 
Felhasználói név:
Jelszó:
Elfelejtett jelszó
Látogatók száma:
(2000.06.07.-tol mérve)
2542585

Regisztrált felhasználók
száma:
25485

Online látogatók száma:
3

Avatárral rendelkező
felhasználók száma:
1670

Utolsó 5 látogatónk:
ginax
2021-04-14 20:25:05
Lilian-san
2021-04-14 18:08:08
Minonna
2021-04-14 17:39:28
Grimlock
2021-04-14 15:39:47
kzsani
2021-04-14 14:07:21
E-mail
elérhetőségünk:
mail@animeweb.hu

Oldalunk a Facebookon:

Testvérlapunk:

Felhasználási feltételek:
Az AnimeWeb bizalmát élvező alkotások, rajzok, írások, fordítások, ismertetők, letöltések, stb. kizárólag otthoni elolvasásra, nézegetésre, saját használatra tölthetőek le. Más honlapon való felhasználásukhoz nem járulunk hozzá!

Minimum felbontás:
1024 pixel képszélesség
Támogatott böngészők:
- Firefox (legfrissebb)
- Google Chrome (legfrissebb)

Verziószám: 5.9
Minden jog fenntartva!
(c) 2000-2021 AnimeWeb
Anime / Manga ismertetők


#  A  B  C  D  E  F  G  H  I  J  K  L  M  N  O  P  Q  R  S  T  U  V  W  X  Y  Z 
- A legfrissebb 30 ismertető időrendben -
- A teljes lista megjelenítése Alternatív címekkel ABC sorrendben -
- A teljes lista megjelenítése Alternatív címek nélkül ABC sorrendben -
- Típus szerinti rendezés -

Ismertetők száma: 862 
Szerkesztés alatti ismertetők száma: 22 

Uta Kata (TV)
One Song * Poem Piece * * *
うた∽かた

Adatok:

Utolsó módosítás időpontja: 2018-01-25 22:11:53
Létrehozás időpontja: 2008-03-20 15:38:03
Eddig megtekintve: 3216 alkalommal

További találatok
Az ismertető szerkesztője: Micch

Típus: TV
Műfaj: Dráma; Mágia; Mahou Shoujo (Magical Girl);
Epizódok száma:
12
Japán megjelenés éve: 2005

Ismertető:

"...Én te vagyok... te pedig én... De én... Te..."(itt már nem lehet hallani mit mond) Tachibana Ichika minden szülő és minden tanár vágya. Mindig rendesen tanul, szót fogad, és jól viselkedik. Ám egyre gyakrabban álmodik ezekkel a szavakkal és azzal az ismeretlen lánnyal aki ezek mondja. Nem tud róla semmit, csupán azt, hogy a lány tudja Ichika nevét.
Azon a reggelen is ebből az álomból ébredt főhősünk, amikor minden elkezdődött, mikor az iskolában hamarosan kezdetét veszi a nyári szünet. De előtte még minden diáknak segíteni kell kitakarítani az iskolát. Ichika és barátnői a régi iskola faépületét takarítja, amiről egy ijesztő pletyka terjeng, vagyis inkább az egyik termében található tükörről. Miközben Ichika ezt a tükröt takarítja megpillantja benne azt a lányt akit álmaiban látott. Ijedtében hátrál, de elesik és a telefonja kiesik a zsebéből. Ám ezt csak akkor veszi észre, mikor el akar búcsúzni barátnőitől. Visszasiet az iskolába, hogy megkeresse, de nem találja. Már kezdi feladni, de nagyon csalódott, mert a telefondíszt egy számára nagyon fontos fiútól kapta (Sei Toudo), aki a barátja a házitanítója is egyben. Mindenhol keresi a teremben de csak nem látja. Egyszer csak meglátja a tükörben a telefonját. Ekkor visszafordul a tükörhöz, és ismét azt a lányt látja benne akit korábban, a mobiljával a kezében. A lány vissza akarja adni Ichikának, úgyhogy kijön a tükörből, majd átnyújtja a telefont a meglepődött lánynak.
Az ismeretlen Manatsu néven mutatkozik be. Ichikának feltűnik, hogy megváltoztak a telefondíszen található gyöngyök színei. Manatsu elmondja Ichikának, hogy ez azért van, mert mind a 12 gyöngyöt felhasználhatja egyszer (ismétlem csak egyszer!), hogy megismerje a körülötte élő világot. A valódi világot, amit egyébként nem biztos, hogy megismert volna. Ichika az első gyönggyel, ami a Nap erejét adta a lánynak, átváltozott és megcsodálta naplemente alatt a várost. Majd miután visszatért az iskolába, Manatsu átnyújtott neki egy füzetet meg egy tollat, hogy írja le az élményét, ill. tapasztalatait, amit ezzel az átváltozással szerzett és később mint a tizenkettőét.

Az Uta∽Kata története során Ichika megismeri a hozzá közelálló emberek jó és rossz oldalát, illetve szembesül a való világgal. Az anime alapjában véve jó, a grafika gyönyörű, a karakterek szépen meg vannak rajzolva. Hagy emeljem ki azt, hogy Ichika 12 átváltozási ruháját egy-egy híres divattervező alkotta, úgyhogy azok is csodaszépek. A zenék is gyönyörűek és mindmáig imádom az Openinget és az Endinget, amelyek a Savage Genius-tól származnak. Az anime nem egy light-os történet, ugyanis a vége fele közeledve (de az elején is) egyre több a drámai jelenet. Mindenkinek csak ajánlani tudom, ezt a kedves szívbemarkoló kis történetet, de főleg azoknak, akik szeretik a drámát és a Magical Girl sztorikat.

Az animének egyébként van egy OVA-ja is, ami egy évvel a sorozat után készült, de szerintem tekinthetjük egyfajta 13. résznek is. ^^

Jó szórakozást kívánok az anime megnézéséhez!!!

Eddigi hozzászólások száma: 2


2.

Micch

2010-04-10 16:54:09

szerintem úgy ejted ahogy írod...de nem tudom.
t a m i : a TV-ben nem megy a sorozat. én a USTeam FTP szerveréről szedtem le

1.

Micch

2008-07-03 09:26:30

mert az is ^^ én imádom úgyhogy csak ajánlani tudom azoknak akik tervezik a megnézését