Budapest: - Tokió:
 
Felhasználói név:
Jelszó:
Elfelejtett jelszó
Látogatók száma:
(2000.06.07.-tol mérve)
2407769

Regisztrált felhasználók
száma:
23836

Online látogatók száma:
1

Avatárral rendelkező
felhasználók száma:
1634

Utolsó 5 látogatónk:
danitigi
2019-11-14 22:49:22
funda
2019-11-14 22:44:01
mpoi54
2019-11-14 20:37:24
TimeLord
2019-11-14 20:24:03
kizu
2019-11-14 19:42:56
E-mail
elérhetőségünk:
mail@animeweb.hu

Oldalunk a Facebookon:

Testvérlapunk:

Felhasználási feltételek:
Az AnimeWeb bizalmát élvező alkotások, rajzok, írások, fordítások, ismertetők, letöltések, stb. kizárólag otthoni elolvasásra, nézegetésre, saját használatra tölthetőek le. Más honlapon való felhasználásukhoz nem járulunk hozzá!

Minimum felbontás:
1024 pixel képszélesség
Támogatott böngészők:
- Firefox (legfrissebb)
- Google Chrome (legfrissebb)

Verziószám: 5.9
Minden jog fenntartva!
(c) 2000-2019 AnimeWeb
Anime / Manga ismertetők


#  A  B  C  D  E  F  G  H  I  J  K  L  M  N  O  P  Q  R  S  T  U  V  W  X  Y  Z 
- A legfrissebb 30 ismertető időrendben -
- A teljes lista megjelenítése Alternatív címekkel ABC sorrendben -
- A teljes lista megjelenítése Alternatív címek nélkül ABC sorrendben -
- Típus szerinti rendezés -

Ismertetők száma: 862 
Szerkesztés alatti ismertetők száma: 22 

Fate/stay night (TV)
* * * *
フェイト/ステイナイト

Adatok:

Utolsó módosítás időpontja: 2018-01-25 21:09:15
Létrehozás időpontja: 2008-03-21 12:19:01
Eddig megtekintve: 3079 alkalommal

További találatok
Az ismertető szerkesztője: Echan

Típus: TV
Műfaj: Akció; Dráma; Fantasy; Romantika; Természetfeletti;
Epizódok száma:
24
Japán megjelenés éve: 2005

Ismertető:

A történet a főhős, Emiya Shirou életének két hetét mutatja be, ami nem éppen szokványosan telik. Fuyuki városban él és a Homurabara Gakuen iskolába jár. Amatőr szerelő, de különleges képessége segítségével képes bármit megjavítani, persze a képességéről senki nem tud. Tíz évvel a történések előtt Shirout egy tűzvészből mentették ki, ahol a fél várossal együtt szüleit is elvesztette. Egyedüli túlélőként egy rejtélyes idegen Emiya Kiritsugu menti ki a fiút és úgy dönt, hogy örökbe fogadja. Egy holdfényes estén, Shirou kint ül apjával a verandán és ezeddig ismeretlen dolgot tud meg róla, mégpedig azt, hogy ő egy mágus. „Van egy titkom, amit nem mondhattam el neked. – Én egy mágus vagyok.” Így szólt a nagy vallomás és ezután tudja meg Shirou, hogy örökbefogadójának sosem sikerül megvalósítania élete célját, hogy az emberiség őrzője legyen, megvédve a gyengéket és ártatlanokat. Shirou megfogadja, hogy felvállalja és teljesíti Kiritsugu álmát és annak beteljesítésének szenteli életét. Könyörög mostohájának, hogy tanítsa meg neki a mágiát, de csak kevés tehetsége van hozzá. Kiritsugu figyelmezteti fiát, hogy egy varázsló élete rombolást hoz, de ha mégis rászánja magát titokban kell azt tartania. Kiritsugu halála után Shirou magára marad és keresi élete célját, hogy jövője kiteljesedjen.
Shirou tudta nélkül Fuyuki városban zajlik a mágusok közti háború. Két évszázadon keresztül hét varázsló fogott harcba egymással hogy megszerezzék a Szent Grált, egy kelyhet mely teljesíti a győztes kívánságát. A legutóbbi négy Szent Grál Háború hatvanévenként zajlott le, de rejtélyes okokból a következő csata jóval korábban elkezdődni látszik, tíz évvel az utolsó háború után. A Mágusokat Master-nek, vagyis mesternek hívják, akiknek szellemi segítőik a Servant-ok, vagyis szolgák, a legendás lelkek reinkarnációi. A szolgák természetfeletti képességekkel bírnak, de hogy ezt használni tudják szükségük van manára, amit mesterüktől kaphatnak meg. Elsődleges feladatuk a Master-ük védelme és a többi szolga és mester elpusztítása, hiszen a háborút csak egy valaki nyerheti meg.
Shirou egy alkalommal szemtanúja egy összeütközésnek és szerencsétlenségére az egyik Servant felfedezi és nyomába eredve megöli őt. Ám az egyik mester éppen Shirou osztálytársa Tousaka Rin és megszánva őt, varázslat segítségével feléleszti, de a fiú erről semmit nem tud. Támadója azonban rájön, hogy még életben van és ismét megpróbálja megölni, ám ezúttal már Shirou sem adja fel harc nélkül. Elkeseredett harca közben használni próbálja gyenge varázsképességét, amivel a tárgyakat képes átalakítani, de nem sok hasznát veszi, ellenben megjelenik kezén egy stigma és ezzel együtt ott terem előtte a saját szolgája Saber. Miután megmenekülnek, Rin és Saber felvilágosítják őt a Szent Grál háború szabályairól. Shirou nehezen tudja elfogadni, hogy mostantól kezdve ellenségek vadásznak rá, hogy megöljék, és konokul ragaszkodik ahhoz, hogy Saber nőként nem harcolhat. De kénytelen végül megbarátkozni a helyzettel, így célul tűzi ki maga elé, hogy úgy akarja megnyerni a háborút, hogy közben senkit ne kelljen megölnie. Ennek pedig egyetlen módja, hogy rávegye a Mestereket a címűkről való lemondásra. Ám a harcok során ő is sokat fejlődik és rá kell jönnie, hogy a háború vele járói az áldozatok.


Szereplők:

Emiya Kiritsugu:
Kor: kb. 40 éves
Varázserő: Ismeretlen, fegyverként pisztolyt használt.
Servant: Saber
Az ő halála után kezdődik a történet. Valaha ő is Master volt, méghozzá Saberé. A negyedik háborút túlélte és azt a feladatot adta Sabernek, hogy pusztítsa el a Szent Grált, de nem sikerült. A háború végén egyedüli túlélőként talál rá Shiroura és örökbe fogadja a fiút. Persze ahogy sejteni lehet ezzel meg volt a maga célja, ugyanis Shirou testében rejtette el Saber legerősebb fegyverét, megpecsételve ezzel a fiú sorsát.
Seiyuu: Koyoma Rikiya

Emiya Shirou 衛宮 士郎:
Kor: 16 éves
Varázserő: Törött tárgyak megjavítása, tárgyak másolása, idézés.
Servant: Saber
A történet főszereplője, egy segítőkész kamasz fiú, akinek életcélja, hogy segíthessen másokon. Másodéves középiskolás és különleges képességével képes megjavítani a törött tárgyakat. Nehezen emészti meg a vele történteket és azt, hogy egy lánynak kell őt megvédenie. Ennek ellenére, amikor szükség van rá mégiscsak hívja Sabert. Eleinte nem nagyon tudja használni a képességét, ám a harcok során hamar megedződik és olyan dolgokra is képes, mint a tárgyak megidézése. Akaratos természet és nagyon jószívű. Magához fogadja még azokat a Mestereket is, akik azelőtt az ellenségei voltak és meg akarták őt ölni. A történet során szép lassan beleszeret Saberbe, amit be is vall a lánynak.
Seiyuu: Sugiyama Noriaki

Saber セイバー:
Ő Shirou Servant-ja egy igen erőteljes személyiség. Hűséges, független és tartózkodó természet. Ridegnek tűnik és teljesen elnyomja az érzelmeit, hogy csak a célra tudjon koncentrálni. Mivel Master-e nem képes őt ellátni manával így csak azzal tud gazdálkodni amije van, ennek ellenére mégis óriási ereje van. Azonban amikor kifut a készleteiből teljesen védtelenné válik. Szoros kapcsolat alakul ki közte és mestere között, ami őt is tovább erősíti. Amikor Shirou szerelmet vall neki, ő el akar zárkózni, mert tudja, hogy a háború végén kapcsolatuknak csak egy végkimenetele lehet. Ha megnyeri a Szent Grált a kívánság az lenne, hogy mindent elölről kezdhessen.
Fegyvere: Excalibúr
Idézései:
- Inbijiburu Ea: Fuu-ō no kekkai
- Ekusukaribā: Yakusoku sareta shōri no ken
- Avaron: Subete tōki risōkyō
Eredeti személyisége: Arthuria, a Brit király lánya, apja halála után Artúr királyként vette át a trónt, miután kihúzta a sziklából az Excalibúrt.
Seiyuu: Kawasumi Ayako

Tousaka Rin 遠坂 凛:
Kor: 16 éves
Varázserő: Elég változatos, de gyakran használ mana köveket.
Servant: Archer
Shirou iskolájának egy népszerű diákja és egyben egy Master is. Varázslók leszármazotta, és annak ellenére, hogy senki nem tanította a varázslásrsa, nagyon jól bánik a képességeivel. Apját megölték a negyedik háborúban és azóta edzett, hogy felkészüljön ősei követésére. Figyelmes, tanulékony és mohón keresi a versengést. Megpróbált beidézni egy Kard-osztályú szolgát, de hibázott így Archert kapta, ami mint kiderült nem is volt olyan rossz választás. Eleinte ellenségként kezeli Shirout, de mivel tudja, hogy a fiú teljesen magatehetetlen és nem önszántából kerül bele a háborúba, inkább összefog vele és megpróbálja megerősíteni a képességeit.
Seiyuu: Ueda Kana

Archer アーチャー:
Rin szolgája. A véletlen idézés miatt előző élete emlékeit szinte teljes egészében elvesztette. Szarkasztikus és cinikus természet. De a kemény külső mögött egy sokkal összetettebb és sötétebb személyiség lapul, ami csak a történet folyamán bontakozik ki. Úgy véli Shirou célja csak egy merő ábránd. Tapasztalt harcos, de az igazi erejét csak a tizennegyedik részben mutatja meg. Karddal és íjjal harcol.
Fegyvere: Íj, iker kard
Idézései:
- Unlimited Blade Works: Mugen no kensei
- Kanshō and Bakuya: Gàn Jiàng and Mò Yé
- Karaduborugu II: Gi rasenken
- Rō Aiasu: Shiten ōu nanatsu no enkan
- Huruntingu: Akahara ryōken
Eredeti személyisége: Emiya Shirou
Seiyuu: Suwabe Junichi

Illyasviel von Einzbern イリヤスフィール・フォン・アインツベルン:
Kor: 12 éves
Varázserő: törött tárgyak megjavítása, tárgyak másolása, idézés.
Servant: Berserker
Szintén egy Master. Gyermeki arca mögött egy igazi harcos lakozik, aki ezt kihasználva remekül manipulálja az embereket. Szolgája Berserker, akihez nagyon ragaszkodik, és erejétől megrészegülve harcol. Egészen addig míg nem találkozott Shirouval és Saberrel meg volt győződve róla, hogy legyőzhetetlenek. Miután elveszti szolgáját Shirouhoz költözik, amit nem mindenki fogad osztatlan örömmel, de mégis hamar megkedvelteti magát. Nem mágus, de ő is rendelkezik bizonyos képességekkel, például tekintetével elaltat másokat.
Seiyuu: Kadowaki Mai

Berserker バーサーカー:
A hatalmas és legyőzhetetlen szolga nem kis fejtörést okoz hőseinknek, hiszen a legendás Herkules reinkarnációja. Az egész teste kőből van így szinte semmilyen fegyver nem fog rajta. Ráadásul legyőzését nehezíti, hogy tizenkét élete van, vagyis ennyiszer kell megölnie annak aki le akarja győzni őt.
Fegyvere: Excalibúr
Idézései: A saját ereje, hatalmas kőkard
- Goddo Hando: Jūni no shiren
- Nain Raibuzu: Ikorosu hyakutō
Eredeti személyisége: Herkules a félisten hős, Zeusz fia a görög mitológiából.
Seiyuu: Saizen Tadahisa

Matou Sakura 間桐 桜:
Kor: 15 éves
Varázserő: Hatalmas ereje van, ugyanis korlátlan a manája.
Servant: Rider
Shirou iskolatársa és gyerekkori barátjának Shinjinek a húga. Miután Shirou apja meghalt, Sakura gyakran szinte napi rendszerességgel látogatta a fiút és főzött neki. Nem csoda hát, ha gyengéd érzelmek alakultak ki benne a fiú iránt. Tud testvére Master voltáról, de nem igazán vesz róla tudomást és arról sem, hogy Shirou is részt vesz a dologban. Nehezen fogadja el, hogy már nincs rá szüksége a fiúnak miután Saber és Rin is Shirouhoz költözik. Mivel ő is mágus családból származik, ezért akarata ellenére is belekeveredik a háborúba, ugyanis csaliként használják fel, hogy legyőzzék Shirout.
Seiyuu: Shitaya Noriko

Matou Shinji 間桐 慎二:
Kor: 16 éves
Varázserő: Nincs túl nagy ereje.
Servant: Rider
Shirou gyerekkori barátja, Sakura testvére. Ő is bekerül a Master-ek közé és megkapja a szinte legerősebb szolgát Ridert. A harcot eleinte kihívásnak vette és szándékában is állt megnyerni a csatát, csakhogy valahol elromlottak a dolgok és kezdett beleőrülni a feladatba, hiszen barátait és iskolatársait kellett megölnie. Amikor Shirou és Saiber legyőzik feladja a harcot és elmenekül, de egyenesen Berserker karjaiba rohan, aki nem kegyelmez neki.
Seiyuu: Kamiya Hiroshi

Rider ライダー:
Shinji szolgája. Nagyon erős ellenség, főként gyors és akrobatikus mozgása miatt. Többször is összecsap Saberrel, aki csak nagy nehézségek árán képes legyőzni őt, sőt majdnem ő maga is belehal.
Fegyvere: A szemei, kések
Idézései:
- Buraddo Fotto Andoromeda: Tosha fūin, senketsu shinden
- Burēkā Gorudōn: Jigo fūin, ankoku shinden
- Berurefōn: Kiei no tazuna
Eredeti személyisége: Medúza a kígyóhajú istennő a görög mitológiából.
Seiyuu: Asakawa Yu

Kuzuki Soichirou:
Kor: 35 éves
Varázserő: Ismeretlen.
Servant: Caster
Shirou egyik tanára és Caster Master-e. Igazán nincs célja a háborúban, az egyetlen dolog, ami hajtja, az az, hogy Caster segítségére legyen, aki meg akarja nyerni a harcot. Évekkel korábban egy esős napon talált rá Casterre, aki átfagyva és legyengülten feküdt az útszélén. Magához vette a lányt és ápolta, aki hálából mindvégig mellette maradt és mesteréül fogadta a férfit. A természete elég mogorva, sosem látni mosolyogni, csak a cél hajtja. Fegyvere nincs, inkább az öklét használja, de azt nagyon jól.
Seiyuu: Nakata Kazuhiro

Caster:
Soichirou szolgája. Hálából és természetesen később szerelemből marad a férfival aki megmenti. Vágyálma, hogy megnyerje a Szent Grált. Erős mágus így nagyon nehéz őt legyőzni, szinte lehetetlen.
Fegyvere: A varázsereje, kés.
Eredeti személyisége: Médea a görög mitológiából.
Seiyuu: Tanaka Atsuko

Assassin:
Caster szolgája, ami azért is meglepő, mivel maga Caster is egy szolga. Nagyon erős ő is, de igazi erejét nincs alkalma megmutatni. Fő ellenségének Sabert tekinti és nem igen akar mással megküzdeni. Sajnos nem szerepel elég sokat ahhoz, hogy jobban meg lehessen ismerni, de abból amennyit látni lehet arra lehet következtetni, hogy becsületes jellem.
Fegyvere: Hosszú kard.
Eredeti személyisége: Sasaki Kojiro, egy híres kardforgató.
Seiyuu: Miki Shinichiro

Kotomine Kirei:
Kor: 35 éves
Varázserő: Gyógyító.
Servant: Lancer, Gilgamesh
Ő a hetedik Mágus, akit eleinte úgy ismerhetünk meg mint a Master-ek segítője, aki egy templomban pap. Ezért, amikor kiderül, hogy ki is ő valójában, akkor ez mindenkit villámcsapásként ér. Nagyon erős mágus, aki kitűnően tudja manipulálni az embereket. Az egész történet alatt hagyja, hogy a többi Master megmérkőzzön egymással és a végén neki csak az utolsóval kelljen megküzdenie. Nem valami bizalomgerjesztő karakter és nem is szívesen kérnek tőle segítséget a Master-ek. Két szolgája is van, Lancer és Gilgamesh, de ők nem tudnak egymásról.
Seiyuu: Nakata Joji

Lancer:
Kirei első szolgája. Már a sorozat első részében felbukkan, ugyanis ő az aki megöli Shirout. Utána már csak a végén találkozhatunk vele, amikor ismét megtámadja a fiút. Kitűnő harcos, aki lándzsát használ fegyverként. Gyors és pontos, de nagyon önérzetes, ami akkor nyilvánul meg, amikor rájön, hogy nem ő egyedüli szolgája mesterének. Vetélytársa Gilgamesh ellen fordul, megmentve ezzel Shirout és Sabert.
Fegyvere: Gáe Bulg egy legendás lándzsa.
Eredeti személyisége: Cúchulinn a kelta mitológiából.
Seiyuu: Kanna Nobutoshi

Archer/Gilgamesh:
Kirei második szolgája és egyben a legerősebbnek mondható ellenfele Sabernek. Már a negyedik háborúban is összeakadtak és emiatt keletkezett a tűzvész. Támadása szinte kivéthetetlen, ugyanis több száz kardot képes irányítani egyszerre. Elég gőgös természete van és az ok amiért le akarja győzni Sabert az az, hogy bebizonyítsa a világon ő a valaha élt legnagyobb hős király.
Eredeti személyisége: Gilgamesh a Sumér mitológiából.
Fegyvere: Levegő, Bull of Heaven Chain

Fujimura Taiga:
Shirou tanárnője és egyben jó barátja. Anyja helyett anyja a fiúnak. Természete amolyan minden lében kanál típus. Abba is beleüti az orrát, amibe nem kellene és Shirou életének minden mozzanatát figyelemmel kíséri. Nagyon vidám természet és imád enni, ezért gyakran tesz látogatást Shirou házában reggeli- és vacsoraidőben.
Seiyuu: Ito Miki
Ehhez az ismertetőhöz még nem születtek hozzászólások.