Budapest: - Tokió:
 
Felhasználói név:
Jelszó:
Elfelejtett jelszó
Látogatók száma:
(2000.06.07.-tol mérve)
2416101

Regisztrált felhasználók
száma:
23876

Online látogatók száma:
2

Avatárral rendelkező
felhasználók száma:
1634

Utolsó 5 látogatónk:
Warhammer
2019-12-13 03:06:17
9754086211
2019-12-13 00:25:23
gyusza123
2019-12-12 23:24:36
Shinji
2019-12-12 23:16:42
Senju
2019-12-12 22:09:26
E-mail
elérhetőségünk:
mail@animeweb.hu

Oldalunk a Facebookon:

Testvérlapunk:

Felhasználási feltételek:
Az AnimeWeb bizalmát élvező alkotások, rajzok, írások, fordítások, ismertetők, letöltések, stb. kizárólag otthoni elolvasásra, nézegetésre, saját használatra tölthetőek le. Más honlapon való felhasználásukhoz nem járulunk hozzá!

Minimum felbontás:
1024 pixel képszélesség
Támogatott böngészők:
- Firefox (legfrissebb)
- Google Chrome (legfrissebb)

Verziószám: 5.9
Minden jog fenntartva!
(c) 2000-2019 AnimeWeb
Anime / Manga ismertetők


#  A  B  C  D  E  F  G  H  I  J  K  L  M  N  O  P  Q  R  S  T  U  V  W  X  Y  Z 
- A legfrissebb 30 ismertető időrendben -
- A teljes lista megjelenítése Alternatív címekkel ABC sorrendben -
- A teljes lista megjelenítése Alternatív címek nélkül ABC sorrendben -
- Típus szerinti rendezés -

Ismertetők száma: 862 
Szerkesztés alatti ismertetők száma: 22 

Fake (OVA)
* * * *

Adatok:

Utolsó módosítás időpontja: 2009-12-14 18:46:07
Létrehozás időpontja: 2008-03-22 19:25:37
Eddig megtekintve: 2244 alkalommal

További találatok
Az ismertető szerkesztője: Aqualuna

Típus: OVA
Műfaj: Komédia; Krimi; Shounen Ai;
Epizódok száma:
1
Japán megjelenés éve: 1996

Ismertető:

Randy „Ryo” MacLane újonc zsaru a New York-i 27. körletben. Partnerként a nagyszájú Dee Laytner mellé osztják be, aki nem éppen egy „főnök-kedvence” figura. Ő kezdi el Ryónak nevezni a fiatal detektívet, aki félig japán származású, és ez a japán neve. Idővel – jó pár bűnügy megoldása közben – kisül, hogy Dee-nek a gyengéje Ryo, aki viszont nem egészen biztos az érzéseiben. Vonzódik is Dee-hez, ugyanakkor vonakodik is belemenni egy ilyen kapcsolatba. A helyzetet bonyolítja J.J., aki Dee-ért afféle „szexistenként” rajong, és folyton a nyakába akaszkodik, a máshonnan átkéredzkedett Berkeley Rose nyomozó, akinek szintén Ryo tetszik, valamint két Ryo által befogadott gyerek: Bikky, aki mindent megtesz, hogy keresztbe tegyen Dee-nek, és Carol, aki viszont drukkol nekik.

A mintegy egy órás OVA a mangának az ötödik fejezetét dolgozza fel, amikor is Dee és Ryo rég megérdemelt szabadságukat töltik egy tóparti angol vidéki szállóban. Az egyszerre kapott vakációt titokban Dee könyörögte-zsarolta ki a főnöktől, és alig titkolt szándéka, hogy végre elcsábítsa partnerét. Ennek érdekében még Bikkyt is lefizeti, hogy maradjon otthon és hagyja őket kettesben. Bikky és Carol azonban utóbb fogadást kötnek: Carol szerint Dee sikerrel leveszi majd a lábáról Ryót, míg Bikky azon a véleményen van, hogy Ryo meg fogja védelmezni az erényét XD. Persze a fogadás kimenetelét csak úgy ellenőrizhetik, hogy suttyomban a párocska után utaznak. Dee romantikus szándékait azonban másvalami is keresztülhúzza: vadregényes csónakázás közben Ryo egy holttestet fedez fel a tóban.
Kiderül, hogy nem ez az első gyilkosság a környéken. A fiúk itt találkoznak először Berkeley Rose-zal, aki a háttérben nyomoz az ügyön. Szerepet játszik még a szállodatulajdonos lányának a kísértete is: a lányt japán turisták ölték meg brutálisan, és érdekes módon a környéken elhalálozottak is mind japán származásra vezethetők vissza. Ezek után Dee-nek rohannia kell, hogy megmentse Ryót, aki származása miatt szintén életveszélybe kerül…


Az anime meglehetősen szórakoztató, nem annyira a krimi-szál, inkább a rengeteg helyzetkomikum miatt. Ajánlom mindenkinek, aki jó kis nevetésre vágyik, és nem zavarja egy-két férfiszereplők között váltott mééély csók :). A besorolása ugyan sok helyen yaoi, mivel a manga végén ennek megfelelő jelenetek is vannak, ám az OVA-ban történtek nem lépnek túl a shonen-ai keretein. Az animációja kicsit régies stílusú, az opening és ending zenéje nagyon jó, hangulatos, és a seiyuuk között híres neveket találhatunk (pl. az endinget is éneklő Matsumoto Rica).


Szereplők:

Dee Laytner:
Egy mulatságos macsó XD. Szándékoltan morcoskodik, nyűgösködik, a gyerekesség sem áll messze tőle, ugyanakkor a keményfiút is játssza. Nem önbizalomhiányos ugyan, mégis elbizonytalanodik időnként, hogy célt ér-e valaha Ryónál – tekintve a nehezítő „tényezőket” is. Inkább ravaszkodással próbálkozik, és bár rámenős, de nem erőszakos – kivéve ha részeg :).

Ryo, azaz Randy MacLane:
Jóllehet ő a fiatalabb, ő a komolyabb is kettejük közül. Mélyérzésű, nagy az igazságérzete és az ember érzése szerint ideáljai vannak még – dacára munkájának, amelyet nagyon komolyan vesz. Ő az, aki nemigen tudja kikapcsolni magában a „24 órás zsarut”, bár Dee erősen igyekszik rávenni. Érzelmei kimutatásában kissé óvatos, bár határozottan érez valamit Dee iránt. Jó apafigura Bikky és Cal számára.

Bikky:
Dee élete átka és megkeserítője XD. Fifikás, impertinens, pimasz kamasz fiú, aki Ryo előtt azonban „viselkedik”. Valójában mintha védelmezni akarná Ryót a másik férfitól.

Carol:
Öntudatos kamaszlány. Nem tudni meg róla sokat az OVA-ban, de mindenesetre nem áll tőle sem távol a bajkeverés.

Berkeley Rose:
Kissé hideg attitűdöt mutató detektív, aki a bűnügyek megoldását szórakozásnak tekinti. Dee-vel az első pillanatban kipattan közöttük az ellenszenv, ami mögött féltékenység húzódik meg, mert utóbb kisül, hogy Berkeley-nek is megakadt a szeme Ryón – át is helyezteti magát az ő rosszabbul fizetett, ugyanakkor magasabb bűnözési rátájú körletükbe.

J.J.:
Futólag tűnik fel csupán. Miután megtudta, hogy Dee és Ryo együtt utaztak el, ő is kikönyörgi/zsarolja a szabadságot, és utánuk repül. Dee-ért kritikátlanul rajong – bár az inkább menekülne ez elől -, Ryóra pedig halálosan féltékeny. Ő kotyogja ki véletlenül utóbbi japán származását is.

Videó bemutató:

A videó megtekintéséhez be kell jelentkezned!Ehhez az ismertetőhöz még nem születtek hozzászólások.