Budapest: - Tokió:
 
Felhasználói név:
Jelszó:
Elfelejtett jelszó
Látogatók száma:
(2000.06.07.-tol mérve)
2407763

Regisztrált felhasználók
száma:
23836

Online látogatók száma:
1

Avatárral rendelkező
felhasználók száma:
1634

Utolsó 5 látogatónk:
mpoi54
2019-11-14 20:37:24
TimeLord
2019-11-14 20:24:03
kizu
2019-11-14 19:42:56
Grimlock
2019-11-14 19:37:44
Akemi810
2019-11-14 19:28:12
E-mail
elérhetőségünk:
mail@animeweb.hu

Oldalunk a Facebookon:

Testvérlapunk:

Felhasználási feltételek:
Az AnimeWeb bizalmát élvező alkotások, rajzok, írások, fordítások, ismertetők, letöltések, stb. kizárólag otthoni elolvasásra, nézegetésre, saját használatra tölthetőek le. Más honlapon való felhasználásukhoz nem járulunk hozzá!

Minimum felbontás:
1024 pixel képszélesség
Támogatott böngészők:
- Firefox (legfrissebb)
- Google Chrome (legfrissebb)

Verziószám: 5.9
Minden jog fenntartva!
(c) 2000-2019 AnimeWeb
Anime / Manga ismertetők


#  A  B  C  D  E  F  G  H  I  J  K  L  M  N  O  P  Q  R  S  T  U  V  W  X  Y  Z 
- A legfrissebb 30 ismertető időrendben -
- A teljes lista megjelenítése Alternatív címekkel ABC sorrendben -
- A teljes lista megjelenítése Alternatív címek nélkül ABC sorrendben -
- Típus szerinti rendezés -

Ismertetők száma: 862 
Szerkesztés alatti ismertetők száma: 22 

Mirage of Blaze (TV)
Honoo no Mirage * * * *
炎の蜃気楼[ミラージュ]

Adatok:

Utolsó módosítás időpontja: 2008-04-02 05:29:28
Létrehozás időpontja: 2008-04-01 11:31:47
Eddig megtekintve: 2870 alkalommal

További találatok
Az ismertető szerkesztője: Aqualuna

Típus: TV
Műfaj: Akció; Dráma; Shounen Ai; Természetfeletti; Történelmi;
Epizódok száma:
13
Japán megjelenés éve: 2002

Ismertető:

Ohgi Takaya középiskolás srác, aggódik a legjobb barátjáért, aki már három napja nem jött iskolába. Legközelebb meglepő szituációban látja viszont a szelídszavú és kedves természetű Yuzurut: a fiú úgy tűnik, éppen összevert néhány másik fiatalembert. Yuzuru elmondja barátjának, hogy már harmadik napja reggel rendesen elindul az iskolába, és utána a legközelebbi dolog, amire feleszmél, hogy valami furcsa helyen/szituációban van. A köztes dolgokra egyáltalán nem emlékszik.
A két barát szemtanúja lesz, amint az utcán egy fiatal nő különös módon lángra lobban: Yuzurut mintha megbűvölné a látvány, Takaya segíteni próbál, ám úgy tűnik a liláskék lángokat senki más nem látja.

Három nappal korábban egy férfi és egy nő felkereste a helyiség valamikor földesurának, Takeda Shingennek a sírját, abból a célból, hogy feltámasszák a feudális nagyúr szellemét. Kicsit később még egy titokzatos férfi bukkant fel, aki már elkésve ennek megakadályozására jött volna. Ez a férfi is tanúja a fiúk esetének a lángra lobbanó nővel, és később, mikor az otthon pihenő Yuzurut zombiszerű szellemlények támadják meg, hirtelen felbukkan. Elűzi a rémeket – amelyek valahavolt szamurájok bosszúálló szellemei – és Yuzurunak egy mágikus karkötőt ad, amely meg képes védeni őt a további támadásoktól, legalábbis átmenetileg. Végleges megmentéséhez azonban nincs elég hatalma, és Takaya segítségét kéri, akiről eddigre már feltűnt, hogy szintén birtokában van némi természetfeletti képességnek.

A férfi Naoe Nobutsunaként mutatkozik be Takayának, és azt állítja, hogy a fiú is olyan, mint ő. A feudális érában valamikor folyt nagy belháborúkban rengeteg embervér kiontatott – azok, akik meghalnak normális esetben megtisztulnak a másvilágon korábbi életüktől, vannak azonban olyanok, akik ehelyett valami okból képtelenek elszabadulni evilági létüktől, ezekből lesznek a szellemek. Vannak továbbá még olyanok is – őket Poszesszoroknak (kb. Megszállók) nevezik – akiknek lelke újra meg újra visszatér ebbe a világba, és elfoglalják egy megszülető embernek a testét. A véres háborúkban elesettekből rosszindulatú, bosszúálló szellemek jönnek vissza evilágra, és vannak olyan újjászülető lelkek – régi hadurak és vazallusaik szellemei – akik ma új testben folytatni és újraírni akarják a réges-régi háborúkat. Volt azonban egy nagyúr, Uesugi Kenshin, aki öt emberének azt a feladatot adta, hogy Poszesszorként mindig újjászületve tisztítsák meg a Földet ezektől a bosszúálló szellemektől, és ugyanakkor a Feudális Alvilág hataloméhes klánjainak terveit is meg kell akadályozniuk. Az öt, hatalmas spirituális, főleg exorcista képességekkel rendelkező harcos közül az egyik Naoe, ám a legerősebb, a vezető nem más, mint Kenshin nagyúr fogadott fia, Lord Uesugi Kagetora – és Naoe szerint Kagetora nem más, mint Takaya.

Takaya ezt nem hajlandó sem elhinni, sem elfogadni, márcsak azért sem, mert nincsenek semmiféle emlékei a korábbi életeiből, amelyeknek Poszesszorként lenniük kellene. Ugyanakkor, mikor megtudja, hogy Yuzurut az újraélesztett Takeda Shingen kegyetlen és harcra éhes szelleme szállta meg, természetesen mindent meg akar tenni, hogy segítsen barátja megmentésében. Miközben saját természetfölötti képességei megmutatkoznak, kiderül, hogy Yuzuru is valamely különleges spirituális adottságok birtokosa – éppen ezért választották őt Lord Shingen gazdatestének, ám a későbbiekben más klánok is érdeklődni kezdenek iránta, hogy felhasználják saját céljaikra, ami azonban lehetséges, hogy visszafelé elsülő fegyver. Felbukkan a Hojou klán – Lord Kagetora vér szerinti családja, akik annak idején túszként küldték őt az Uesugikhoz (gyakorta megesett ez azokban az ellenségeskedéssel teli, vérzivataros időkben – a túsz mintegy biztosítékként szolgált, hogy a családja nem fog a fogadó klán ellen fellépni, ám a gyakorlatban ezek a túszok sokszor feláldozhatónak bizonyultak). A Hojouk között az egykori Kagetora ikerfivére megpróbálja öccsét a saját oldalukra állítani, ám másoknak, például idősebb fivérüknek egyéb tervei vannak, ami szerint Kagetorát ismét csak feláldoznák „a klán érdekében”. Mindeközben Takaya annak megértésével küzd, hogy ki is-mi is ő valójában, és lassan kezd visszaemlékezni dolgokra a múltból – bár Naoe nagyon is azt kívánja, bár ne következne ez be!


A sötétebb hangulatú animék kedvelőinek ajánlanám ezt a művet, és azoknak, akik szeretnek elgondolkozni a dolgokon, mert sok mindenre nem kapunk tiszta választ, és a vége is lezáratlan. A cselekménye nagyon bonyolult, különösen ami a Feudális Alvilág klánjainak cselekedeteit, viszonyait érinti – első nézésre nem is minden érthető meg tökéletesen belőle. A karakterek ábrázolása egy kicsit talán szándékosan homályos, nem kapunk igazán mély betekintést az egyes személyiségek mélyére, az ember úgy érzi, még rengeteg megérteni, felfedezni való marad. Hasonlóan a misztikus történések terén is számos a nyitott kérdés. Az bizonyos, hogy unatkozni senki nem fog, amíg ezt az animét nézi. ;)

A rajzstílus és a zene is nagyon jól el van találva, támogatja a darkos, drámai, misztikus hangulatot (ámbátor az animáció igényessége nem mindenhol egyforma). A shonen-ai motívumok a történelmi-mágikus szál mellett eléggé a háttérbe szorulnak, bár a főszereplők történetében sok mindennek mozgatóereje egy boldogtalan szerelem… Mindazonáltal, részben a cselekmény összetettsége, részben pedig egyes durvább érzelmi elem miatt, én az anime mellé tennék egy 16-os karikát.


Szereplők:

Ohgi Takaya:
17 éves középiskolás, eleinte csak mérsékelten szimpatikus, mert eléggé nyers és vadóc természet. Később megtudjuk, hogy ennek oka az apjától elszenvedett bánásmódban keresendő. Nehezen nyílik meg, ugyanakkor őszintén törődik azon kevesekkel, akik számítanak neki, mint Yuzuru, és a húga, Miya. Tettre és segíteni kész egy idegennel szemben is, ugyanakkor agresszió is megbújik a természetében, és durván szókimondó tud lenni. Hevesen és szenvedélyesen tagadja, hogy bárki más lenne, mint önmaga – Ohgi Takaya. Az, hogy Kagetora lenne, egyrészt személyiségi, másrészt morális problémákat vet fel benne – mert ha ő tényleg Kagetora, akkor az igazi Ohgi Takaya testét és életét rabolta el. Mindazonáltal a Poszesszorként rárótt feladatokhoz kötelességtudóan és felelősen áll hozzá, miután elfogadja adott képességeit. Később megtudjuk, hogy Kagetora szándékosan zárta el az emlékezetét, ennek oka pedig a 30 évvel korábbi megtestesülésekor történt, Naoéval kapcsolatos drámai eseményekben rejlik.

Naoe Nobutsuna:
Körülbelül tizenegy évvel idősebb, mint Takaya, a jelenlegi reinkarnációjának neve valójában Tachibana Yoshiaki, és ebben a minőségében szerzetes. Azonban rendesen polgári ruhában, Naoeként látjuk. Eleinte megfontolt, tervszerűen gondolkodó, valahogy hűvösen karizmatikus egyénnek látjuk, ám később előbukkan elfojtott, heves, szenvedélyes, birtokvágyó, lázadó és erőszakos énje. Kagetora lojális, ámde veszett kutyájának nevezi magát, aki szívesen szabadulna is gazdája vonzásából, ám erre képtelennek bizonyult mindezidáig. Eredetileg, még életükben (mintegy 400 esztendeje) az Uesugik ellensége volt, ám miután legyőzetett, Kenshin nagyúr megbízta Kagetora őrzőjének szerepével.

Chiaki Shuhei:
Takayával egy idős (bár érettebbnek látszik), és a felszínen szintén egy középiskolás fiú. Valójában a jelenlegi reinkarnációja Yasuda Nagahidének, az öt Uesugi Poszesszor egyikének. A szokásos mágikus-spirituális képességeken kívül erős hipnotikus adottságai is vannak. Inkább magánakvaló természet, a harcban precíz és koncentrált, bár a kezdetekben kérdéses, hogy kinek az oldalán áll – erőteljesen kétségbe vonja Takaya pillanatnyi (Kagetora emlékezete nélküli) képességeit.

Kakizaki Haruie:
Eredetileg férfi volt, de legalább 200 éve női testben reinkarnálódik, jelenlegi polgári neve Kadowaki Ayako. 21 év körüli egyetemi hallgató, vad motoros – még Takayánál is jobb. Könnyed, kicsit rámenős, szereti a versenyt. Fontos nyomkövető képességei vannak. Ő is egyike az öt Uesugi harcosnak – az ötödik, mint megtudjuk, éppen újjászületett csecsemő, így nem vesz részt ebben a történetben.

Narita Yuzuru:
Takaya legjobb barátja, kedves és gyengéd természetű fiú, aki azonban tud határozott is lenni – és állítólag hihetetlen szellemi adottságok birtokosa, ami fegyverként használva nem csak a Feudális Alvilágot, hanem a valódi világot is elpusztíthatná.

Morino Saori:
Takaya és Yuzuru osztálytársnője – vidám természet, aki kicsit mindenbe beleüti az orrát, és elvárja, hogy a fiúk megadják neki a női előjogokat. Bele van esve Yuzuruba, és a kedvéért sok mindenre kész – még szellemekkel küzdeni is. Ugyanakkor mégis ideiglenes eszközévé válik a Yuzuruban hűbérurukat újjáéleszteni kívánó Takeda klánnak.

Yuiko:
A nő, aki hirtelen fellángol Takayáék előtt – valójában Lady Sanjyo, Takeda Shingen hitvesének gazdateste.

Kousaka:
Takeda hűbéres, aki azonban időnként hasznos tanáccsal is szolgál a későbbiekben az Uesugiknak, ha az az ő klánja javát is szolgálja.

Hojou Ujiteru:
Kagetora ikerbátyja, aki nagyon hűséges családjukhoz, ugyanakkor öccsét is nagyon szerette, és végtelenül fájt neki, amikor túsz szerepben felhasználták. Az anime során ismét összeütközésbe kerül klánja és ikeröccse iránti lojalitása.

Hojou Ujimasu:
Kagetora és Ujiteru idősebb fivére – eredetileg állítólag nyolc Hojou-fivér volt, ebből Kagetora volt a „felesleges nyolcadik”. Ujimasu a jelenlegi családfő, mivel apjuk reinkarnációjának nem bukkantak a nyomára – roppant hataloméhes, és valami okból gyűlöli Kagetorát.

Videó bemutató:

A videó megtekintéséhez be kell jelentkezned!Ehhez az ismertetőhöz még nem születtek hozzászólások.