Budapest: - Tokió:
 
Felhasználói név:
Jelszó:
Elfelejtett jelszó
Látogatók száma:
(2000.06.07.-tol mérve)
2542604

Regisztrált felhasználók
száma:
25485

Online látogatók száma:
4

Avatárral rendelkező
felhasználók száma:
1670

Utolsó 5 látogatónk:
RossDoon
2021-04-14 22:01:05
littlepetra
2021-04-14 21:17:52
ginax
2021-04-14 20:25:05
Lilian-san
2021-04-14 18:08:08
Minonna
2021-04-14 17:39:28
E-mail
elérhetőségünk:
mail@animeweb.hu

Oldalunk a Facebookon:

Testvérlapunk:

Felhasználási feltételek:
Az AnimeWeb bizalmát élvező alkotások, rajzok, írások, fordítások, ismertetők, letöltések, stb. kizárólag otthoni elolvasásra, nézegetésre, saját használatra tölthetőek le. Más honlapon való felhasználásukhoz nem járulunk hozzá!

Minimum felbontás:
1024 pixel képszélesség
Támogatott böngészők:
- Firefox (legfrissebb)
- Google Chrome (legfrissebb)

Verziószám: 5.9
Minden jog fenntartva!
(c) 2000-2021 AnimeWeb
Anime / Manga ismertetők


#  A  B  C  D  E  F  G  H  I  J  K  L  M  N  O  P  Q  R  S  T  U  V  W  X  Y  Z 
- A legfrissebb 30 ismertető időrendben -
- A teljes lista megjelenítése Alternatív címekkel ABC sorrendben -
- A teljes lista megjelenítése Alternatív címek nélkül ABC sorrendben -
- Típus szerinti rendezés -

Ismertetők száma: 862 
Szerkesztés alatti ismertetők száma: 22 

Sukisyo (TV)
Sukisho * Suki na Mono wa Suki Dakara Shouganai!! * I like what I like, so there! * *
好きなものは好きだからしょうがない!!

Adatok:

Utolsó módosítás időpontja: 2008-03-29 10:41:57
Létrehozás időpontja: 2008-03-28 10:50:43
Eddig megtekintve: 3348 alkalommal

További találatok
Az ismertető szerkesztője: Aqualuna

Típus: TV
Műfaj: Dráma; Komédia; Romantika; Shounen Ai;
Epizódok száma:
12
Japán megjelenés éve: 2005

Ismertető:

Hashiba Sora egy éjszakán arra ébred, hogy egy magát Rannak nevező fiú mászik rá, aki őt mellesleg Yorunak szólongatja. Pánikszerű menekülés után másnap reggel megtudja, hogy a fiú az új szobatársa, akit valójában Fujimori Sunaónak hívnak (vagy röviden Nao-kunnak), és akit neki nagyon jól ismernie kellene. Csakhogy van egy kis gond – Sora éppen előző nap tért vissza a kórházból, ahol azért volt, mert rejtélyes körülmények között kiesett egy emeleti ablakon. Az esést csodával határos módon komolyabb fizikai sérülések nélkül megúszta, viszont elvesztette az emlékezetét, a baleset körülményeit is beleértve.

Később kiderül, hogy Sunaónak két személyisége van – a másik személyiség Ran, aki „letámadta” aznap éjjel Sorát, abból a célból, hogy előcsalogassa Sora alternatív személyiségét, akit Yorunak hívnak, és akibe fülig bele van bolondulva. Nao tisztában van Ran létezésével, nem úgy Sora Yoruéval – amikor Yoru megjelenik, egy darabig semmire sem emlékszik abból, amit másik énje tesz, idővel ez azonban megváltozik. Ha nem lenne épp elég ezt megemészteni, következő gondként adódik, hogy a főleg éjszakánként önállósuló Yoru osztja Ran érzéseit, és nem is fogja vissza magát – Sora és Sunao ebből következően időnként meglehetősen kínos szituációkban eszmélnek fel. ^^”

Sora továbbra sem képes visszaemlékezni Sunaóval közös múltjukra, ráadásul bár mindketten erősen próbálják ezt letagadni és elnyomni, úgy tűnik, hogy „rendes” személyiségükben is éreznek valami vonzalmat a másik iránt. Erre egyesek – például mindkettejük gyerekkori barátja, Matsuri – rá is próbálnak segíteni, ugyanakkor Sora gondviselője, Shinichirou aggodalommal figyeli kezdettől fogva Sunao megjelenését. Végül természetesen fény derül a titokzatos és drámai múltra: Sorát és Sunaót egy laborban tartották fogva kisgyerekként, ahol mindenféle kegyetlen módszerekkel kísérleteztek rajtuk. A kutatás célja a „személyiség programozása” volt, aminek segítségével az egyén akaratával ellentétes dolgokra vehető rá, és akár az emlékei is kitörölhetők. Sorát sikerült annak idején kimenteni erről a helyről, ám Sunao hátramaradt, ezért felbukkanása legalábbis gyanús: állítólag hátra akarja hagyni az emlékeket és újra kezdeni az életét, de lehetséges ez vajon? Mik az igazi szándékai és a valódi érzelmei a szíve mélyén? Valóban sikerült elszabadulnia azok befolyásától, akik kísérleti alanynak használták?


Az anime teljes címe nagyjából olyasmit jelent, hogy „Szeretem amit szeretek, és kész!”. Egy yaoi videójáték alapján készült, ami meg is látszik rajta. Történetszövése legalábbis esetleges, az alapötletet nem bontották ki jól, időnként erőltetett és kliséktől sem mentes. Zavaró, hogy a sorozat első fele jórészt történetileg teljesen felesleges komédia, míg az utolsó négy rész pontosan az ellentéteként, kifejezetten drámai: a kettő között nem igazán van értelmes átvezetés. Személy szerint nekem a második fele jobban tetszett, azonban itt megint nem bántak jól a háttértörténet által megengedett lehetőségekkel. Összességében tehát nekem úgy tűnik, mintha az egész meglehetősen elkapkodva lett volna összedobálva – hogy így mondjam, játszottak az eredeti játék adta alapötlettel és szituációkkal, de nem sikerült igazán mélységében ábrázolni a történéseket, sem a karaktereket.
Még egy zavaró tényező, hogy nem csupán a szereplők személyes háttere nincsen kibontva, de a világ is értelmezhetetlen, amiben játszódik, ugyanis egy darab nőnemű szereplő sincs benne. Az ennek megfelelő karaktereket feminin férfiak/fiúk alakítják, ugyanakkor elvileg egy „normális” világról kellene szó legyen, mert Sora a történet elején többször is berzenkedik a fiú-fiú kapcsolat lehetősége ellen – az animében viszont más sem található, tehát mintha ez lenne itt a normális (pl. Valentin-napon egy vagon fiú küld fiúknak csokoládét).


Számomra az „egyszer megnézhető, könnyen feledhető” kategóriába tartozik. Shonen-ai kedvelőket érdekelhet (személyes véleményként, szerintem sokkal jobb lett volna, ha nem ebben a műfajban készítik, vagy semmiképpen nem ennyire szélsőségesen, hanem rendes női szereplőkkel, és sokkal inkább a barátságra/függőségre koncentrálva a két főszereplő között). Bár többet lehetett volna kihozni belőle, legfeljebb közepesre értékelem, de ez ne vegye el senkinek a kedvét, hiszen ez csak az én benyomásom - számos shonen-ai/yaoi fan a kedvencei között tartja számon.


Szereplők:


Hashiba Sora (keresztnevének jelentése = égbolt):
Főszereplőként valahogy minden Sora körül látszik forogni. Családjáról semmit nem tudni meg, csak hogy egy időben ő is, Sunao is Shinichirouval (és talán Nanamival?) éltek. Shinichirouval bár nincs vérségi köteléke, Onii-channak szólítja (kb. „bátyusnak” felel meg). Sora kissé hanyag, éretlen (egy kitömött plüsselefánttal alszik!), energikus (és hangos), szereti a hasát, és nagyon makacs. Ugyanakkor van egy érzékeny oldala is, és elég nehezen dolgoz fel dolgokat – mint például Shinichirou és Nanami kapcsolatának mibenléte (amelyet elmulasztott észrevenni, mielőtt Sunao felhívta rá a figyelmet), vagy Yoru létezése, aki miatt fél is, hogy elveszítheti a teste felett a kontrollt. Sunaóval a kapcsolata valahol a bizalmatlanság, irritáció és gondoskodás között mozog eleinte, vezetéknevén szólítja, ezzel is elhatárolva magát a közelebbi bizalmasságtól – és ez érdekes módon azután is megmarad, miután igazán bizalmas kapcsolatba kerülnek.


Yoru (= éjszaka):
Sora másik énje. Vadabb, erősebb, rámenősebb, sokkal jobban emlékeztet egy „rosszfiúra”. Domináns alkat, Rannal szemben határozottan birtokló hajlamú, ugyanakkor Sorával szemben is védelmezőnek bizonyul. A két fiú közül Sora volt az erősebb akaratú, aki a kísérletezés hatására először kifejlesztette magában Yorut védekezésképpen – később az ő segítségével született meg Sunao alternatív személyisége, Ran.


Fujimori Sunao (keresztnevének jelentése = szófogadás):
Vékony, karcsú, lányos alkatú fiú, akinek a személyisége gyengébb, mint Soráé – ugyanakkor ki kellett bírnia sokévi kísérletezést egymagában, miután Sora „elhagyta”, tehát mégiscsak rejlik benne szívósság. Amíg együtt voltak, teljesen Sorától függött, csupán őmiatta tudta elviselni, amit tettek vele – alternatív személyisége, Ran, még most is idézi ezt a függőséget. Ugyanakkor Sunao kezdetben határozottan távolságtartó és elutasító. Kijelenti, hogy utálja Sorát (mellesleg ő is végig a vezetéknevén szólítja, holott másik gyerekkori barátjukat, Matsurit mindketten keresztnéven nevezik), és mivel könnyen dühbe gurul tőle, időnként be is húz neki egyet. Ugyanakkor egyes szituációkban egészen szelídnek és gyámoltalannak bizonyul, és Sora segítségére szorul – például amikor képtelen legyőzni a víztől való iszonyodását, ami szintén a kísérletezgetések közben átéltek eredménye. Időnként úgy tűnik, dacára annak, amit valódi érzéseinek gondol, mégiscsak szerelembe esik Sorával - nem mintha ezt hajlandó lenne bevallani.


Ran (= orchidea):
Sunao alternatív énje: sokkal inkább alárendelt, függő típus, ugyanakkor követelőző és a megszállottságig oda van Yoruért. Még Sorával is flörtöl, csak azért, hogy Yorut előcsalogassa.


Honjou Matsuri (keresztnevének jelentése = ünnep, fesztivál):
Ő a fiúk alvókörletének felelőse, egyébként pedig Sora és Sunao gyerekkori pajtása, aki elköltözött, mielőtt még a két fiút a laboratóriumba hurcolták. Nem igazán derül ki, mennyit tud az ott történtekről. Mániája a pénzszerzés, ennek érdekében megalapítja az iskolai „Mindenesek csapatát”, akik különböző kívánságokat, megrendeléseket teljesítenek – például kitakarítják az osztálytermet, vagy csomagokat kézbesítenek. Persze, ő a menedzser, míg a kelletlen és többé-kevésbé akaratuk ellenére beszervezett Sora és Sunao végzi a „piszkos munkát”. Időnként arra is kihasználja helyzetét, hogy egy kicsit közvetítsen a kettő között illetve összeboronálja őket – vegyes sikerrel. Előszeretettel öltözteti be őket mindenféle kosztümökbe, például angyalkáknak!, vagy szamuráj cosplaybe (ahol Sunao természetesen női ruhát kap ^^”), és ilyenkor csattogtatja is a fényképezőgépét – mert másik hobbija barátai fényképezése, lehetőleg minél bizarrabb vagy kínosabb szituációban XD.


Minato Shinichirou (vezetéknevének jelentése = kikötő):
Sora (és korábban Sunao) gondviselője. Nincs megmagyarázva, hogy ez hogy alakult ki. Jelenleg Soráék iskolájának matematikatanára. Erősen gondoskodó hajlamú, ugyanakkor egy kicsit hanyag és éretlen. Szerelmi kapcsolatban él Nanamival, akit szeret ugyan, ám mégsem bízik meg feltétlenül benne.


Nanami Kai:
Az iskola „nővérkéje”, jóllehet hímnemű. Valójában a legnőiesebb karakter az animében, mind megjelenésben, mind viselkedés- és gondolkodásmódban. Kiváló „háziasszony”, például nagyszerűen főz, és odaadóan gondoskodik mindenkiről. Ő az, akihez a fiúk bátran fordulhatnak akkor is, ha csak arra van szükségük, hogy meghallgassa őket valaki. Mélyen szereti Shinichirout, ám időnként mégis tesz dolgokat az ő tudta és beleegyezése nélkül. Kiderül róla, hogy valaha kutató volt abban a laborban, ahol Soráékkal kísérleteztek – utóbb ő segített a kimenekítésben is. Viszont azóta is iszonyatos lelkifurdalása van, amiért valaha is részt vett a kutatásban, és az azzal kapcsolatosan visszaköszönő kellemetlen eseményeket büntetésként fogja föl.


Ichikawa Gaku:
Sora jó barátja, és iskolatársa, egy évvel fiatalabb nála. Nyíltszívű, őszinte személyiség, szinte mindig vidám, mindig kész segíteni a barátainak. Beleesett a Kémia Szakkör vezetőjébe, Nagase Kai-ba.


Aizawa:
A tudós, aki Sorával és Sunaóval kísérletezett. Hideg szívű, igazi gonosztevő karakter.


Nagase Kai:
Róla kiderül, hogy valójában Aizawa fia (és segítője), aki ugyanakkor mégsem annyira hideg szívű, legalábbis egyetlen pillanatban megmutatkozik, hogy benne mégiscsak van némi jóság.


Sei, Shiina és Kitamura:
Három kisfiú, akik egyszer beleütik az orrukat a „Mindenesek” dolgaiba, aztán a nyakukon ragadnak, mint kis segítők (nos, ők legalább lelkesek). Sei nagyon hasonlít Sorára, mind küllemben, mind természetben.


A következő videó elsősorban az anime sötétebb, drámai részét mutatja be, ám a legvégén futó képkockákból lehet némi kóstolót kapni a bolondosabb elejéből is.

Videó bemutató:

A videó megtekintéséhez be kell jelentkezned!Ehhez az ismertetőhöz még nem születtek hozzászólások.