Budapest: - Tokió:
 
Felhasználói név:
Jelszó:
Elfelejtett jelszó
Látogatók száma:
(2000.06.07.-tol mérve)
2518670

Regisztrált felhasználók
száma:
25031

Online látogatók száma:
5

Avatárral rendelkező
felhasználók száma:
1659

Utolsó 5 látogatónk:
Dragon782
2021-01-15 21:37:53
Ragnar20
2021-01-15 21:28:52
Kaname7
2021-01-15 20:45:21
bartuczgabor
2021-01-15 20:07:25
Kriszti2001
2021-01-15 19:51:21
E-mail
elérhetőségünk:
mail@animeweb.hu

Oldalunk a Facebookon:

Testvérlapunk:

Felhasználási feltételek:
Az AnimeWeb bizalmát élvező alkotások, rajzok, írások, fordítások, ismertetők, letöltések, stb. kizárólag otthoni elolvasásra, nézegetésre, saját használatra tölthetőek le. Más honlapon való felhasználásukhoz nem járulunk hozzá!

Minimum felbontás:
1024 pixel képszélesség
Támogatott böngészők:
- Firefox (legfrissebb)
- Google Chrome (legfrissebb)

Verziószám: 5.9
Minden jog fenntartva!
(c) 2000-2021 AnimeWeb
Anime / Manga ismertetők


#  A  B  C  D  E  F  G  H  I  J  K  L  M  N  O  P  Q  R  S  T  U  V  W  X  Y  Z 
- A legfrissebb 30 ismertető időrendben -
- A teljes lista megjelenítése Alternatív címekkel ABC sorrendben -
- A teljes lista megjelenítése Alternatív címek nélkül ABC sorrendben -
- Típus szerinti rendezés -

Ismertetők száma: 862 
Szerkesztés alatti ismertetők száma: 22 

The Prince of Tennis: A Day of the Survival Mountain (OVA)
The Prince of Tennis: A Day on Survival Mountain * * * *
テニスの王子: 存続山の日

Adatok:

Utolsó módosítás időpontja: 2018-01-25 22:06:50
Létrehozás időpontja: 2008-04-06 15:16:38
Eddig megtekintve: 1732 alkalommal

További találatok
Az ismertető szerkesztője: Aqualuna

Típus: OVA
Műfaj: Komédia; Sport;
Epizódok száma:
1
Japán megjelenés éve: 2003

Ismertető:

Ez az OVA helyenként specialként (Jump Festa 2002 – A Day of the Survival Mountain) van fémjelezve, és állítólag egy Naruto speciallal (Jump Festa 2003 – Find the Crimson Four-leaf Clover!) közös DVD-n jött ki. Nemigen lehet megmondani, a TV sorozat melyik időfázisában játszódik, minthogy sehova sem igazán illik bele: részben Inuit segédedzőként mutatják be rajta, ugyanakkor úgy tűnik, Tezuka karjának semmi baja, egyszóval sehogy se stimmel – bár valahol olvastam, hogy állítólag az után játszódik, miután Tezuka gyógyultan visszatért Németországból, viszont akkor már Inui is játékos pozícióban volt megint.

Története egy fillerként is felfogható. A Seigaku csapata a mindennapi rutint megtörve, egy hegyvidéki teniszpályát bérel ki különedzés céljából. Ezt a hegyvidéki programot „Pokoli Tréningként” is emlegetik, és valóban… Azzal kezdődik, hogy a csapattagok felkocognak a hegy csúcsán lévő teniszpályákig. Velük van a három elsőéves is, Horio és társai. Ryoma szokás szerint elkésik, de így is behozza lemaradását, s minekutána befutnak a célhelyre és kezdenék a lényegi edzést, egy megjelenő, arrogáns egyetemistákból álló teniszcsapat elfoglalja előlük a számukra rezervált pályákat. A menedzser tehetetlen, minthogy az egyetemisták nagyhangú vezetőjének apja a pályák tulajdonosa – s minő meglepetés, kisül, hogy az illető Ryoma régi ismerőseinek, a Sasabe családnak tagja (a sorozat során Ryoma már tönkreverte mind az apát, mind a fiatalabbik fiút teniszben). Mondhatni, a családi allűröket is mutatja. ^^
Ryoma persze szíves-örömest kihívná és megtanítaná őt is egy s másra, ám Tezuka közbeszól, és egyelőre elfogadja, hogy a rossz állapotban levő oldalsó pályákon eddzenek a délelőtt folyamán. Nincs könnyű dolguk, mivel ezeknek a pályáknak a talaja lejt – és a hibázók „jutalma” Inui újabb speciális italkeveréke! XD
Mindezután, minthogy az egyetemisták délután is el akarják venni előlük a pályákat, miközben megalázzák a menedzsert és lekicsinylően beszélnek a Seigakusokról, mégiscsak sor kerül Ryoma és a vezérük között a meccsre, a pályahasználat jogáért. Némi bajlódás után Ryoma győz, ám a többi feldühödött egyetemista – és a csak Démonnak nevezett edzőjük, egykori profi teniszező – mind revansot akarnak venni rajta! Ám ott vannak Ryomán kívül a további Seigaku regulárisok is… ;)


Ez a kis 32 perces sztori semmit nem tesz hozzá a sorozat történetéhez, viszont annak jól bevált receptje alapján készült: felsorakoztatja a szereplőket, bemutatván elhíresült mozdulataikat, és mindezt a szokásos gegekkel köríti. Az animáció nagyjából megfelel a sorozaténak, bár a mozgások helyenként kicsit folyékonyabbak. Maga a történet sportmeccs része elég lapos, és kicsit irreális a végkifejlet. A sorozat kedvelői számára megnézhető, másoknak esetleg kedvcsináló trailerként funkcionálhat, de bizonyos előzetes ismeretek híján a humoros részek is elvesztik hatásuk nagy részét.


Minthogy sehol nem lehetett találni hozzá videót, úgy gondoltam, megpróbálkozom egynek az elkészítésével. Úgyhogy ez itten életem első AMV-je. :)

Eddigi hozzászólások száma: 1


1.

GG

2008-04-07 05:33:45

Nagyon szupi leírás. És az AMV is tetszik.