Budapest: - Tokió:
 
Felhasználói név:
Jelszó:
Elfelejtett jelszó
Látogatók száma:
(2000.06.07.-tol mérve)
2311837

Regisztrált felhasználók
száma:
22927

Online látogatók száma:
2

Avatárral rendelkező
felhasználók száma:
1603

Utolsó 5 látogatónk:
Notram
2019-01-19 00:08:21
Gman
2019-01-18 23:20:12
Xagoo
2019-01-18 23:06:03
tallah3ssee
2019-01-18 22:30:10
Harag
2019-01-18 22:26:36
E-mail
elérhetőségünk:
mail@animeweb.hu

Oldalunk a Facebookon:

Testvérlapunk:

Felhasználási feltételek:
Az AnimeWeb bizalmát élvező alkotások, rajzok, írások, fordítások, ismertetők, letöltések, stb. kizárólag otthoni elolvasásra, nézegetésre, saját használatra tölthetőek le. Más honlapon való felhasználásukhoz nem járulunk hozzá!

Minimum felbontás:
1024 pixel képszélesség
Támogatott böngészők:
- Firefox (legfrissebb)
- Google Chrome (legfrissebb)

Verziószám: 5.9
Minden jog fenntartva!
(c) 2000-2019 AnimeWeb
Anime / Manga ismertetők


#  A  B  C  D  E  F  G  H  I  J  K  L  M  N  O  P  Q  R  S  T  U  V  W  X  Y  Z 
- A legfrissebb 30 ismertető időrendben -
- A teljes lista megjelenítése Alternatív címekkel ABC sorrendben -
- A teljes lista megjelenítése Alternatív címek nélkül ABC sorrendben -
- Típus szerinti rendezés -

Ismertetők száma: 860 
Szerkesztés alatti ismertetők száma: 23 

Nodame Cantabile (TV)
* * * *
のだめカンタービレ

Adatok:

Utolsó módosítás időpontja: 2017-02-21 12:03:45
Létrehozás időpontja: 2007-09-14 00:00:00
Eddig megtekintve: 1883 alkalommal

További találatok
Az ismertető szerkesztője: Echan

Típus: TV
Műfaj: Életkép; Komédia; Romantika;
Epizódok száma:
23
Japán megjelenés éve: 2007

Ismertető:

Ezt a történetet mindenkinek ajánlom, aki szereti a komolyzenét és azoknak is, akik nem, mert ha megnézik, akkor már szeretni fogják. XD

Főszereplőink Noda Megumi ("Nodame") és Chiaki Shinichi. Mindketten ugyanabba a konzervatóriumba járnak, és bár nem is tudnak róla, de szomszédok is. Chiaki legnagyobb álma, hogy szeretett tanára nyomdokaiba lépve ő is karmester lehessen, de az iskolában nem jut tovább a zongoránál, igaz ebben viszont mindenki elismeri tehetségét és rátermettségét. Nagyapja révén őstehetségnek számít és mindenki e szerint is bánik vele. Mondhatni beskatulyázzák, ami ellen ő gyakran fellázad. Egy nap meghall egy zongoraszólót az iskolában és felkelti az érdeklődését, hogy vajon ki játszhat, de elterelik a figyelmét és megfeledkezik a gyönyörű dalról. Este ugyanazt a dalt hallja a szomszédból. Ekkor ismerkedik meg Nodaméval, akiről hamar kiderül, hogy annak ellenére, hogy fantasztikusan zongorázik, trehány, igénytelen és lusta. Chiakit ez olyannyira felbosszantja, hogy kitakarít a lánynál és innentől kezdve szinte le sem tudja vakarni magáról. Nodame hamar szerelmet vall Chiakinak, ami ellen a fiú természetesen ellenkezik, de végül mindig ráhagyja a lányra, így történik, hogy az egész iskola egy párként kezeli őket. Mindenhová együtt járnak és együtt vacsoráznak. Lassan Chiaki karrierje is beindul, ugyanis egy híres karmester a maga módján a szárnyai alá veszi és észrevétlenül, de tanítani kezdi. Saját zenekart kap és kihívja egy párbajra, amin végül a fiatal tehetség nyer. Az újságok oldalain immáron az ő fényképe van és minden lány érte rajong. A karrierje útjában csak egy dolog áll. Európába kellene menni, hogy ott építse tovább a karrierjét, de fél a repüléstől és a hajózástól. E kettő nélkül azonban nehéz elhagyni a szigetországot. Ráadásul ott van Nodame is, akit egyre inkább megkedvel, és igazából együtt alkotnak jó párost.

Az animét csodálatos komolyzenei művek övezik. A grafikája pedig magával ragadó. Olyan pontossággal alkották meg a zenei részek finom mozdulatait, hogy az embernek néha az az érzése támad, hogy hús-vér szereplők játszanak. Ráadásul élőszereplős Live Action feldolgozása is van a történetnek.


Szereplők:

Noda Megumi "Nodame":
Rendetlen, hanyag és csökönyös. Első látásra beleszeret Chiakiba és ezt egy percig sem titkolja. A konzervatóriumba azért jár, hogy óvónő lehessen, és másik vágya, hogy Chiaki feleségül vegye. Nehezen viseli a tanárok utasításait, szeret a saját feje után menni. A kottákkal nehezen boldogul, hallás után viszont bármit eljátszik. Gyakran fordul segítségért Chiakihoz, ha valamit nem tud eljátszani, a fiú pedig szívesen segít neki. Igazából minden alkalmat megragad, hogy az Imádott Chiakijával lehessen.

Chiaki Shinichi:
Álma, hogy karmester lehessen, de nehezen jut előre, mivel beskatulyázták, mint első zongorista. Ennek ellenére alkalma adódik megmutatni tehetségét és ezzel kivívja mások tiszteletét. A lányok körülrajongják, ami időként a terhére van. Eleinte nehezen viseli el Nodamét, de később szinte már hiányolja, mégis minden energiáját arra összpontosítja, hogy bebizonyítsa a világnak, nem kell Európába utazni ahhoz, hogy valakiből híres karmester lehessen. Mellesleg hegedülni is kitűnően tud.

Tagaya Saiko:
Chiaki barátnője, vagy legalábbis a történet elején az volt, de nem tűnt túlságosan hosszú távúnak ez a kapcsolat. Ambiciózus természet. Operaénekesnőként tanul és mindig a legjobbat nyújtja, mégis szíven üti a hír, amikor meghallja, hogy van nála jobb is. Nodame eleinte nem nagyon zavarja, de később rá kell jönnie, hogy talán fontosabb a lány Chiakinak, mint hiszi.

Franz von Stresemann (Milch):
Chiaki tanára, vagy legalábbis önkényesen kijelölte magát annak. Eleinte nem kedvelte a fiút, mert az csúnyán kidobta a lakásából, igaz akkor még nem tudta, hogy kivel van dolga. Viszont kilépni sem engedte őt az iskolából, ami azt engedte sejtetni, hogy nagyra értékeli a fiú tudását. Egy egész kezdő zenekart hagy Chiakira, hogy faragjon belőlük igazi harmonikus zenekart. Sajátos módszereivel észrevétlenül tanítja a fiút és közben ő vígan éli az életét. Ugyanis nem veti meg az élvezeteket, amely főként cigarettában, ivásban és a nőkben érthető.

Mine Ryuutarou:
Chiaki barátja, akivel eleinte nem kedvelték egymást. Sőt ellenfelének tekintette az első zongoristát, bár ő elsősorban hegedűn játszott. Eleinte egyedi stílusban zenélt, ugyanis mániája volt a rock, de amikor meghallotta Nodame játékát elhatározta, hogy felhagy fura stílusával és megadja magát az igazi művészetnek.

Videó bemutató:

A videó megtekintéséhez be kell jelentkezned!
Eddigi hozzászólások száma: 2


2.

kikyou chang

2017-03-14 19:52:22

Imádom ezt az animét.
Japán és koreai sorozatban is láttam már és abban is nagyon imádtam

1.

Aqualuna

2009-08-17 14:06:20

Ez egy nagyon jó és szórakoztató anime, épp most nézem. :´)