Budapest: - Tokió:
 
Felhasználói név:
Jelszó:
Elfelejtett jelszó
Látogatók száma:
(2000.06.07.-tol mérve)
2461485

Regisztrált felhasználók
száma:
24337

Online látogatók száma:
1

Avatárral rendelkező
felhasználók száma:
1646

Utolsó 5 látogatónk:
Neliel00
2020-06-02 12:22:08
babity
2020-06-02 12:01:05
telescope
2020-06-02 11:00:31
vegel2017
2020-06-02 10:28:14
Anna01
2020-06-02 08:02:53
E-mail
elérhetőségünk:
mail@animeweb.hu

Oldalunk a Facebookon:

Testvérlapunk:

Felhasználási feltételek:
Az AnimeWeb bizalmát élvező alkotások, rajzok, írások, fordítások, ismertetők, letöltések, stb. kizárólag otthoni elolvasásra, nézegetésre, saját használatra tölthetőek le. Más honlapon való felhasználásukhoz nem járulunk hozzá!

Minimum felbontás:
1024 pixel képszélesség
Támogatott böngészők:
- Firefox (legfrissebb)
- Google Chrome (legfrissebb)

Verziószám: 5.9
Minden jog fenntartva!
(c) 2000-2020 AnimeWeb
Anime / Manga ismertetők


#  A  B  C  D  E  F  G  H  I  J  K  L  M  N  O  P  Q  R  S  T  U  V  W  X  Y  Z 
- A legfrissebb 30 ismertető időrendben -
- A teljes lista megjelenítése Alternatív címekkel ABC sorrendben -
- A teljes lista megjelenítése Alternatív címek nélkül ABC sorrendben -
- Típus szerinti rendezés -

Ismertetők száma: 862 
Szerkesztés alatti ismertetők száma: 22 

Kagihime Monogatari Eikyuu Alice Rondo (TV)
Kagihime Monogatari Eikyuu Alice Rynbukyoku * Key Princess Story Eternal Alice Rondo * * *
鍵姫物語 永久アリス輪舞曲(ロンド)

Adatok:

Utolsó módosítás időpontja: 2018-01-25 21:25:05
Létrehozás időpontja: 2008-04-09 14:01:27
Eddig megtekintve: 1975 alkalommal

További találatok
Az ismertető szerkesztője: Aqualuna

Típus: TV
Műfaj: Mahou Shoujo (Magical Girl);
Epizódok száma:
13
Japán megjelenés éve: 2006

Ismertető:

„Vannak lányok, akik harcolnak, kockára téve a szívükbe zárt történeteket. Ha elolvasnád ezeket a történeteket, rájönnél, hogy ezek egy nagyobb, befejezetlen történet részei, amelyről azt mondják, bármilyen álmot valóra válthat. Amikor valakinek a képzelete olyan erővé válik, amely álomból valóságot kovácsol, elkezdődik a harc, hogy befejezzék a befejezetlen történetet.”

Ugye mindenki ismeri az Alice Csodaországban és Alice Tükörországban című regényeket? Ez az anime azok közé tartozik, amelyek Charles Lutwidge Dodgson (Lewis Carroll) művei alapján merítettek ihletet. Egy egész mágikus világ épül fel ez alapján, jóllehet az animében az írót nem Lewis Carrollként, hanem Alternight L. Takion néven emlegetik.

Kirihara Aruto rajongója a két Alice könyvnek, és titkon maga is megpróbál írogatni egy Alice-ről szóló történetet. Egy éjszaka aztán ablakán kinézve váratlanul egy lányalakot pillant meg a telihold előtt elsuhanni – egy lányalakot, aki pontosan olyan, mint ahogyan ő az ő Alice-ét elképzelte! Ha már felfedezte, nem hagyja csak úgy eltűnni, hanem követni kezdi – ami nem könnyű dolog, lévén ő nem tud háztetőkön szökellni – és végül a könyvtárban találja magát, ahol a különös ruházatba öltözött, fején fehér nyuszifüleket viselő lány egy másik lánnyal folytat ádáz küzdelmet. Miután legyőzi a másikat, a kezében tartott bot kulcsot formázó végével behatol ellenfele szívébe, amelyből teleírt lapok röppennek ki és egy könyvvé állnak össze.

A különös lány másnap feltűnik Aruto iskolájában, ahol Arisugawa Arisu-ként mutatkozik be. Ő mesél Arutónak Takion harmadik Alice-könyvéről, az „Örökkévaló Alice”-ról, amelynek a darabjai lányok szívében vannak elrejtve. Arisu egyike „Alice Keresőinek”, akik mágikus csatákat folytatnak egymással egy Wonderland Space-nek nevezett külön dimenzióban. A győztes megszerzi a másik szívéből az Örökkévaló Alice részét, amelyet a vesztes örökre elfelejt, és egyúttal megszűnik Alice Keresője lenni, és többé nem tud belépni Wonderland Space-be sem. A legvégén egyvalaki összegyűjti a történet összes darabját – Arisu csupán azért akarja eredetileg ezt megtenni, mert annyira rajong az Alice-történetekért, ám később kiderül, hogy az Örökkévaló Alice képes egy kívánságot valóra váltani.

Wonderland Space-be elvileg csak lányok léphetnének be, nem is értik, Arutónak hogyhogy sikerül. Hamarosan kiderül, hogy Aruto húga, Kiraha is egyike Alice Keresőinek – ő bátyja kedvéért vált azzá, hiszen tisztában van Aruto rajongásával Alice-ért. Arisu és Kiraha harca során Aruto közbelép, aminek az a vége, hogy hárman együtt egy csapatként dolgozva próbálnak előrébb jutni a továbbiakban. Mivel a fiú nem tudja elfogadni, hogy a vesztesek elveszítsenek egy részt az emlékeikből, nem sokkal később fény derül egyedülálló képességére: le tudja másolni a lányok szívéből származó történetet, így az eredeti visszakerülhet jogos tulajdonosához, ugyanakkor ők is képesek egyre több darabot összegyűjteni az Örökkévaló Alice-ból. Aruto különös képességére többen felfigyelnek: a fiú mintha vonzaná magához Alice Keresőit. Emellett a magánélete sem zajlik problémamentesen, mivel Aruto és Arisu között gyengéd szálak szövődnek, ami nagy fájdalmat okoz a féltékeny Kirahának, aki bátyját nem csak testvérként szereti.


Ez az anime egy átlagosnak mondható mahou shoujo, az elején eléggé semmitmondónak találtam, ám a felénél beindul a történet. A befejezése kicsit váratlan a 12. részben, az utolsó rész ugyanis egy melléksztori, egy Aruto által írt mese az anime során megismert szereplőkkel (némileg más szerepekben), amelyben meg kell menteniük a történetek világát, amely ez okból magába szippantja őket. A teljes anime szerintem legfeljebb egyszeri megnézésre érdemes, és gyerekeknek (főleg kisebbeknek) nem ajánlanám a mondhatni, a „tolerancia jegyében” említendő szerelmi szálak hangsúlyossága miatt.


Szereplők:

Kirihara Aruto:
A történetnek az a főszereplője, akinek tulajdonképpeni szerepe csak az anime végén derül ki. Kedves, udvarias, kicsit szégyenlős fiú, aki mindennél jobban szeret elmerülni saját írott fantáziavilágában, bár nem felejt el emellett élni sem. A többiek úgy gondolják, az Alice-könyvek iránti rajongása és a lányok szívében levő történet-darabok átírásának képessége miatt tud maga is belépni Wonderland Space-be. Később kiderül, hogy képessége nem merül ki ennyiben.
Kirahának gondos bátyja, egyszer azt is megjegyzi, hogy mindig Kiraha lesz számára a legdrágább a világon.

Arisugawa Arisu:
Tipikus hősnő. Kedves, együttérző, kicsit érzékeny, kellőképpen határozott és harcrakész lány – amilyennek egy mahou shoujo főhősnőjének lennie kell. Bár kezdetben csak barátságként állítják be, hamar nyilvánvalóvá válik a vonzalmuk Arutóval. Midőn nyíltan kimondják, hogy szerelmesek, Arisu-nak rá kell jönnie Kiraha érzelmeire – ám sajátjain akkor sem tud vagy akar változtatni, jóllehet nem akar harcolni sem Kirahával, sem pedig fájdalmat okozni neki.
Arisu – akinek a nevét hiraganával és nem katakanával írják, mint sokszor hangsúlyozza, bár kiejtésben ugyanaz, mint az Alice név - múltja jó darabig „fehér folt”, méghozzá az ő számára is, ugyanis nincsenek emlékei. Ennek az okát viszont most nem árulom el…

Kirihara Kiraha:
Aruto húga, szintén Alice Keresője, jóllehet nem túl erős. Arisu legyőzi, s a későbbiekben sokszor neki kell megvédenie, ha nem bír egy ellenféllel. Elég heves természetű lány, aki régóta magába fojtja, hogy bátyjára nem testvérként, hanem szerelmesként tekint. Féltékenysége Arisu iránt természetesen jön, már az első pillanattól – úgy érzi, a másik elveszi tőle Arutót, és időnként gyűlöli. Ő pusztán Aruto kedvéért akarja összegyűjteni az Örökkévaló Alice részeit, hogy boldoggá tegye ezzel – maga viszont többször hangoztatja, hogy utálja az Alice-történeteket.

Kisa:
Roppant félénk és szégyenlős lány, aki emberek között annyira zavarban érzi magát, hogy rendesen egy szót se tud kinyögni. Ez alól az egyetlen kivétel Kiraha, aki egyszer egy nagyon rossz pillanatában öntudatlanul megmentette, és akibe fülig szerelmes. Kiraha kedvért még saját korlátain is képes átlépni, és mindent hajlandó megpróbálni, csak hogy elűzze arcáról a szomorúságot és visszacsalja rá a mosolyt. Ezért válik ő is Alice Keresőjévé, hogy legyőzze Arisu-t és eltűntesse Kiraha életéből az őt elkeserítő riválist. Később pedig Kirahát védelmezi harc közben, és jóbarátként mellette áll a hétköznapi életben. Tisztában van vele, hogy vannak álmok, amelyek sosem válnak valóra – ilyen az ő Kirahával kapcsolatos álma is, bár azért próbálkozik, például „indirekt csókot” csenni, azaz onnan enni/inni, ahonnan előzőleg Kiraha harapott/kortyolt. Aligha meglepő módon ő az egyetlen, aki igazán meg tudja érteni, min megy keresztül Kiraha bátyja iránti érzései miatt.

Kagarigi Kirika:
Nagyon magabiztos, rámenős, ugyanakkor titokzatos lány, egy igazi zseni, aki jóval előrébb jár az iskolai tanulmányokban, mint a vele egykorúak. A Wonderland Space és Alice Keresői a kutatási témája, és természetesen Aruto nagyon felcsigázza az érdeklődését ezzel kapcsolatban. Így egy trükkel ráveszi, hogy ő is vegyen részt a kutatásban. Kirika is Alice Keresője, átváltozott formában érdekes módon saját kislánykori alakját veszi föl. Meglehetősen szomorú múltat rejteget.

Asuka:
Egy meglehetősen hideg szívű Kereső, aki nem átall mindenféle piszkos trükköt bevetni, hogy a többiek történeteihez jusson. Arisu és Aruto csapatához először látszatból csatlakozni kíván, bár a többieknek nem nyerik meg tetszését a módszerei. Egy varázslatos toll segítségével képes rávenni az ellenfelet, hogy minden jelenlévőnek elárulja, milyen „piszkos kis dolgokat” rejteget a szívében, és úgy tűnik, ezt még jobban élvezi, mint magát a történetek elvételét.

Alice Master/Takion:
A történteket a háttérből figyelő figura, aki a megszólalásig hasonlít Alternight L. Takionra, és azt állítja, hogy az ő ükunokája… Ő Alice Keresőinek a mestere, Aruto csapatával megállapodást köt, hogy ha elhozzák hozzá az összegyűjtött Örökkévaló Alice-t, ki fogja adatni… ám valójában ezt esze ágában sincs, más szándékokat dédelget.

Liddell:
Takion szolgálójának látszik… Ám valójában ennél jóval több… És van még a kíséretükben két, Liddellre meglehetősen hasonlító, szinte teljesen egyforma, rosszcsont kislány is, különleges erőkkel…


És akkor most...
„Ó, szív rejtekajtaja,
Elmondatlan titkok őre,
Eme kulccsal záradban
Parancsolom, nyílj meg
S fedd fel a benned rejlő történetet!”
Ehhez az ismertetőhöz még nem születtek hozzászólások.