Budapest: - Tokió:
 
Felhasználói név:
Jelszó:
Elfelejtett jelszó
Látogatók száma:
(2000.06.07.-tol mérve)
2446950

Regisztrált felhasználók
száma:
24147

Online látogatók száma:
1

Avatárral rendelkező
felhasználók száma:
1643

Utolsó 5 látogatónk:
dony77
2020-04-10 02:14:02
Gman
2020-04-10 01:10:18
Lisyndra
2020-04-10 01:02:50
Bandika
2020-04-09 23:44:24
vegel2017
2020-04-09 22:49:20
E-mail
elérhetőségünk:
mail@animeweb.hu

Oldalunk a Facebookon:

Testvérlapunk:

Felhasználási feltételek:
Az AnimeWeb bizalmát élvező alkotások, rajzok, írások, fordítások, ismertetők, letöltések, stb. kizárólag otthoni elolvasásra, nézegetésre, saját használatra tölthetőek le. Más honlapon való felhasználásukhoz nem járulunk hozzá!

Minimum felbontás:
1024 pixel képszélesség
Támogatott böngészők:
- Firefox (legfrissebb)
- Google Chrome (legfrissebb)

Verziószám: 5.9
Minden jog fenntartva!
(c) 2000-2020 AnimeWeb
Anime / Manga ismertetők


#  A  B  C  D  E  F  G  H  I  J  K  L  M  N  O  P  Q  R  S  T  U  V  W  X  Y  Z 
- A legfrissebb 30 ismertető időrendben -
- A teljes lista megjelenítése Alternatív címekkel ABC sorrendben -
- A teljes lista megjelenítése Alternatív címek nélkül ABC sorrendben -
- Típus szerinti rendezés -

Ismertetők száma: 862 
Szerkesztés alatti ismertetők száma: 22 

Okami to Koshinryo (TV)
Spice and Wolf * * * *
狼と香辛料

Adatok:

Utolsó módosítás időpontja: 2009-10-14 15:01:57
Létrehozás időpontja: 2008-04-14 20:16:40
Eddig megtekintve: 2799 alkalommal

További találatok
Az ismertető szerkesztője: Echan

Típus: TV
Műfaj: Dráma; Életkép; Fantasy; Kaland; Romantika; Természetfeletti;
Epizódok száma:
12
Japán megjelenés éve: 2008

Ismertető:

A történet egy 25 éves házaló körül forog, akinek neve Craft Lawrence. Városról városra jár, hogy különféle dolgokat vegyen az egyik helyen és máshol eladhassa. Mint minden kisembernek neki is megvannak az álmai és céljai. Pénzt gyűjt, hogy fáradságos kóborlásait abbahagyva végre letelepedhessen és megnyithassa saját boltját. Végtelennek tűnő utazását már hét éve folytatja, így nem csoda, ha kezd belefáradni az országutak koptatásába, ám az évek folyamán rengeteg tapasztalatot szerzett a kereskedelem terén.
Egy nap Pasroe faluba vezet az útja, ahol éppen az aratás ünnepét tartják. A legenda szerint az itteni emberek szövetséget kötöttek egy farkas istenséggel, aki tiszteletért cserében termékeny és bő áldást ígért a búzaföldeken. Ám az idő múlásával az istenséggel kötött egyességből csak mese lett és az emberek kezdték elveszíteni a hitüket, ráadásul a környékbéli keresztény városok is rossz szemmel néztek rájuk, hiszen pogányságnak tartották a bálványimádást. Lawrence jól ismerte a legendát, de személy szerint ő sem hitt benne egészen addig, amíg egy esete a szekerében rá nem talált egy potyautasként mellészegődött lányra, akinek mellesleg farkas fülei és bozontos farka volt. A lány neve Horo, vagyis nem más, mint maga a rég legendává vált farkas istenség, aki csöppet sem tartja magát istennek, farkasnak viszont annál inkább. A lány önként Lawrence-hez szegődve megkérte a férfit, hogy vigye magával. Mivel a faluban már nincs rá szükség északra szeretne utazni, hogy visszatérhessen szülőhazájába, ráadásul kíváncsi, hogy az alatt a hosszú idő alatt amíg egy helyben tengődött, vajon mennyit változott a világ. A férfi bár eleinte vonakodott, de végül beleegyezett a dologba így innentől kezdve elválaszthatatlan párost alkottak. Útjaik során Horo farkas ösztöneivel segíti a férfit a kereskedelemben, hiszen akárhogy is szeretne becsületességre törekedni, úton útfélen át akarják rázni őt, megrövidítve így a profitot.

A történetet Hasekura Isuna írta és Ayakura Juu illusztrálta. 2007-ben jelent meg és több mint 500.000 kötete fogyott el a sorozatnak. A kiadó a Mainichi Shimbun egyedülálló alkotásnak nevezte a művet, mivel főként a közigazgatásra és kereskedelemre koncentrál, és meglehetősen jó fantáziáról árulkodik. Egy manga átdolgozás, amit Koume Keito rajzolt, a Dangeki Maoh magazinban jelent meg 2007. szeptemberétől a Media Works kiadásában. Az ötödik regény megjelenésekor jelentették be az anime változat 2008. januári megjelenését, ami 12 részből áll, valamint egy eredeti videó animáció epizódot, egy tulajdonképpeni vizuális regényt, ami a Nintendo DS sorozaton alapul.
Az anime 12 része közül a 7. rész kizárólag DVD-n jelent meg.
A light novel sorozat rövid pályafutása alatt már több elismerést is bezsebelt. A Kono Light Novel ga Sugoi! által publikált toplistában 2007-ben az 1., míg 2008-ban az 5. helyen szerepelt, ráadásul Horo 2007-ben elnyerte a legjobb női karakter díjat is.

A történet maga tényleg elég jó, de talán egy kicsit a vége befejezetlennek tűnik a számomra, azt sejtetve ezzel, hogy talán lesz folytatása. A karakterek jól kidolgozottak és érzelemgazdagok. Jól szemlélteti az üzletpolitika könyörtelen és rideg természetét és szembeállítja az egyházat a pogánysággal, közéjük ékelve a vagyoni gyarapodás szellemét és az emberek befolyásolhatóságát. Az anime stílusához nagyon jól illeszkedik a zenei világ is, amiből kiemelném az opening szomorkás, de mégis felemelő dallamait.

Szereplők:

Craft Lawrence (クラフト・ロレンス):
25 éves házaló, aki abból él, hogy dolgokat ad és vesz városról városra járva. 12 éves korában tanoncként került egy kereskedő rokonához és 18 éves korában már a saját maga ura volt. Célja, hogy elég pénzt tudjon összegyűjteni saját boltja beindításához. Egy éjjel találkozik Horoval és maga mellé fogadja útitársként. Nagy segítségére van a lány a tapasztalatával, és hogy mindig kihúzza őt a csávából. Bár csak kevés utalás van a történet során az érzelmi szálakra, de világosan érzékelhető, hogy vonzalmat érez a lány iránt, de ez nem lépi át a megengedett határokat.

Horo (ホロ):
Egy farkas-aratás istenség, aki egy Yotsu nevű északi vidékről származik. Szövetséget kötve Pasroe falu lakóival ígéretet tett, hogy gondoskodik arról, hogy a falunak évről évre gazdag búzatermése legyen. Ennek ellenére, ahogy az idő telt, az emberek már nem foglalkoztak Horoval és elpártoltak tőle. Lawrence-szel találkozva hozzászegődik, és kíváncsian szemléli az eltelt időben történt változásokat az emberiségben. Emberi alakjául egy fiatal lány képét választotta, bár megtartotta fehér végű farkas farkát és füleit. Az igazi alakjában azonban egy roppant méretű hatalmas farkas, akit nagy tisztelet övez. Yoitsu Farkasaként emlegeti magát, és nagyon gőgös természete mellett önálló egyéniség is egyben. Több száz éve élt elszigetelten a kis faluban, így nem csoda, hogy magányosnak érezi magát és időnként megmutatja a törékeny oldalát is. Rajong az ételekért és alkoholért, főként az almáért és sörért, ami szokatlan egy farkastól. Büszke hatalmas farkára, így folyton ápolja és fésülgeti. Az érzelmeit gyakran indulatai mögé rejti, de olykor szabad utat engedve hagyja előtörni magából a gyenge törékeny énjét is. Érzelmileg - bár az emberiségben csalódott, - de Lawrence-hez mégis közel kerül és időnként még féltékenységi jeleneteket is rendez.

Chloe (クロエ):
Ő Pasroe lakója és régóta ismeri Lawrencet. A fiú gyakran tanítgatta a kereskedés fortélyaira. Annak ellenére, hogy még mindig nincs tisztában az érzelmeivel, tanáraként és jó barátként tiszteli őt. A későbbiekben azonban a barátságuk tönkremegy, amikor az egyházzal szövetkezik Horo megöléséhez.

Nola Arentd (ノーラ・アレント):
Egy Rubinhaigent nevű város egyházának hivatalos pásztorlánya. A mezőket járja birkáival hűséges társával Enekkel, aki egy juhászkutya. Bár a lány kedves és őszinte teremtés, az egyház mégis mostohán bánik vele, ugyanis pogánynak tartják. Veszélyes küldetésekre küldik és egy ilyen küldetés alkalmával találkozik össze Lawrence-szel és Horoval, akik látva a lány magányosságát hazakísérik az egyházhoz. Később ismét közös útjuk lesz, amikor kiderül, hogy az út igazi célja megölni Lawrencet és Nolát is.

Videó bemutató:

A videó megtekintéséhez be kell jelentkezned!Ehhez az ismertetőhöz még nem születtek hozzászólások.