Budapest: - Tokió:
 
Felhasználói név:
Jelszó:
Elfelejtett jelszó
Látogatók száma:
(2000.06.07.-tol mérve)
2549970

Regisztrált felhasználók
száma:
25613

Online látogatók száma:
2

Avatárral rendelkező
felhasználók száma:
1672

Utolsó 5 látogatónk:
danitigi
2021-05-12 00:58:53
Shinichi
2021-05-11 23:42:37
Fütyimre
2021-05-11 22:57:34
Mira20
2021-05-11 16:08:56
Sziliszat
2021-05-11 15:56:46
E-mail
elérhetőségünk:
mail@animeweb.hu

Oldalunk a Facebookon:

Testvérlapunk:

Felhasználási feltételek:
Az AnimeWeb bizalmát élvező alkotások, rajzok, írások, fordítások, ismertetők, letöltések, stb. kizárólag otthoni elolvasásra, nézegetésre, saját használatra tölthetőek le. Más honlapon való felhasználásukhoz nem járulunk hozzá!

Minimum felbontás:
1024 pixel képszélesség
Támogatott böngészők:
- Firefox (legfrissebb)
- Google Chrome (legfrissebb)

Verziószám: 5.9
Minden jog fenntartva!
(c) 2000-2021 AnimeWeb
Anime / Manga ismertetők


#  A  B  C  D  E  F  G  H  I  J  K  L  M  N  O  P  Q  R  S  T  U  V  W  X  Y  Z 
- A legfrissebb 30 ismertető időrendben -
- A teljes lista megjelenítése Alternatív címekkel ABC sorrendben -
- A teljes lista megjelenítése Alternatív címek nélkül ABC sorrendben -
- Típus szerinti rendezés -

Ismertetők száma: 862 
Szerkesztés alatti ismertetők száma: 22 

Vampire Knight (TV)
* * * *
ヴァンパイア騎士

Adatok:

Utolsó módosítás időpontja: 2018-01-25 22:12:07
Létrehozás időpontja: 2008-04-20 00:15:39
Eddig megtekintve: 5394 alkalommal

További találatok
Az ismertető szerkesztője: Katzn

Típus: TV
Műfaj: Bishounen (Beautiful Boy); Dráma; Hárem; Horror; Komédia; Romantika; Természetfeletti;
Epizódok száma:
13
Japán megjelenés éve: 2008

Ismertető:

A Vampire Knight (ヴァンパイア騎士) című anime, elsősorban a nőnemű nézőknek készült. Bishounen (helyes, jóképű srác) karaktereivel a hölgyek az elsőszámú célpontok, de ettől függetlenül fiúknak is ajánlom. A romantika és a pörgős események kedvelőinek, nem lesz csalódás ez a sorozat.

A történet:

Cross Yuuki és Kiryuu Zero gyermekkora összefonódik abból a szempontból, hogy mindkettejükre egy vámpír támadt fiatalkorában.
Jelen esetben, mindketten a Cross akadémia növendékei, ami egy egyáltalán nem átlagosnak mondható iskola. Ez az elit iskola nemcsak abban különbözik, hogy bentlakásos, hanem abban is, hogy két tagozatra van osztva, egy nappalira és egy éjszakaira. Az ok, amiért ez a két tagozat létezik, nem más, mint a vámpírok, akik úgymond „élnek-halnak a tudásért” és persze maga az igazgató, akinek a legnagyobb álma az, hogy a vámpírok és az emberek végre békében éljenek egymás mellett. Mivel a vámpírok fő életben tartó eleme a vér, bajos lenne összeengedni őket a normális emberekkel, ezért este, elkülönítve a nappali tagozatosoktól szívják magukba a tudást. Természetesen, ennek ellenére az emberek nem lennének biztonságban az éhes egyedek fogaitól. Ezt a problémát egy tabletta oldotta meg, mely művérként működik és vámpírjaink előszeretettel csámcsogják el minden nap, azt képzelve, hogy friss húsból táplálkoznak. (A tabletta vízben oldódik, átszínezve azt pirossá, hogy a fantáziadús vámpírok azt képzeljék, hogy vért isznak. Az egyik részben, ennek ellenére cukorkaként dobálja az egyikőjük a másik szájába.) Egymagában ez a dolog kevés lenne ahhoz, hogy a friss vért pótolja a vámpírjaink számára. Ezért is nagy kincs Kaname-senpai, aki egy tisztavérű vámpír és az esti tagozatosok vezetője. Mint minden vámpíros történetben, itt is a tisztavérű vámpír a vezér, a félvérűek pedig követik őt, lesve minden parancsát. Természetesen a nappali tagozatosok körében nem titok, hogy létezik az esti tagozat. Vámpírjaink igazán jóképűek és szépek, a titokzatos aurájuk pedig elvarázsolja az embereket, leginkább a lányokat, akik minden nap sikoltozva várnak, hogy megpillanthassák kedvencük arcocskáját. Mivel ez a dolog veszélyes számukra és természetesen titok, hogy vámpírok egész hadserege tölti be éjszaka a tantermeket, két őrjáró vigyázz a mit sem sejtő, ám teljesen elvarázsolt nappali diákokra. A két őrjáró a fent említett Zero és Yuuki. Feladatuk nem egyszerű, de mindketten talpraesettek és mindent megtesznek, hogy a titok, titok maradhasson és persze megelőzzék a bajt.

Szereplők:

Cross Yuuki:
A történet főszereplője. 10 évvel ezelőtt megtámadta egy vámpír, de mielőtt a baj bekövetkezhetett volna, Kaname megmentette a lányt. Yuukinak a támadás előttről nincsenek emlékei. Kaname a kis Yuukit elvitte Kaienhez, aki az iskola igazgatója és befogadja a lányt. Úgy neveli, mint a saját lányát és Kaname minden nap meglátogatja őt. Yuukinak a vámpíroktól való félelme, nem szűnik meg teljesen a támadás után, ám Kaname kedvessége kicsit enyhít rajta. Yuuki, mint őrjáró, nagyon eltökélt és magabiztos. Zero a gyermekkori barátja és összeköti őket a vámpír támadás átélése is. Védelmezi és nagyon szereti Zerot, aki hideg és távolságtartó a lánnyal. Yuuki érzelmei elég furcsák Kaname és Zero iránt, hiszen egyértelműen mindkét fiú megdobogtatja a szívét. Kíváncsi leszek rá, hogyan fog dönteni és hogy mikor.

Kiryuu Zero:
Zero családját egy tisztavérű vámpír támadta meg még kiskorában. A hatalmas vértengerben csak ő maradt életben, de a vámpír megharapta őt.
A híresztelésekkel ellentétben, nem minden vámpírmarás tesz vámpírrá egy embert. Erre csakis egy tisztavérű vámpír képes. Mivel Zerot egy ilyen harapta meg, elkerülhetetlenül vámpírrá válik, csakhogy azok, akik eredetileg emberek voltak és tisztavérű vámpír harapja meg őket, E kategóriás vámpírrá válnak.
Az E kategóriás vámpírok elvesztik minden emberi tudatukat és egy vérengző gyilkoló géppé válnak, akik nem azért táplálkoznak, hogy életben maradjanak.
Zero küzdelme a vámpírrá válás ellen négy évig tart és eközben igyekszik mindenkit távol tartani magától azzal, hogy egy rideg emberré válik.
Ám Yuuki, aki keresi Zero társaságát és mindenáron barátkozni akar a fiúval, rájön a dologra és segít neki. Yuuki, hogy enyhítse a fiú szenvedését, a vérét adja neki, mert képtelen a tablettát megenni. De vajon Zero ezzel megszünteti azt, hogy E szintű vámpírrá válhasson? Zero gyűlöli a vámpírokat és természetesen az iskolában is egyértelművé teszi ezt az érzését. Ezért a vámpírok sem kedvelik őt. Tudja, hogy Yuuki rajong Kaname-ért és bosszantja is a dolog. Még egy okkal több a gyűlöletre, nem igaz, Zero?

Cross Kaien:
A bolond igazgató, aki olyan, mint egy nagyra nőtt gyermek. Yuuki nevelőapja, akit nem igazán látni komoly arckifejezéssel a sorozatban. Élete nagy álma, hogy megszüntesse a vámpírok és emberek között dúló gyűlöletet és békét teremtsen a két faj között. Vajon elérhető ez az álomkép?

Kuran Kaname:
A vámpírok vámpírja. Kaname egy tisztavérű vámpír, ami egy nagyon ritka faj a vámpírok között. Erejét tisztelve és félve követik őt a többiek.
Kaname egy igazán nehezen érthető karakter, aki csupa titokzatosság. Yuuki az egyetlen, aki fontos a számára és ezt mindenki számára egyértelművé teszi. Mivel Yuuki vére igazán kívánatos a vámpírok körében, nincs egyszerű dolga.
Minden erejével védelmezi a lányt, ami persze kérdéseket vet fel, hogy miért is teszi mindezt…


Összességében, egy igazán jó animéről van szó. Bár be kell, hogy valljam, maga az opening sokkal több akciót tartalmaz, mint ami az animében látható, nagyon remélem, hogy többet is láthatunk a sorozat folytatásában a vámpírok erejéből. Én mindenkinek ajánlom.

Eddigi hozzászólások száma: 8
Korábbi hozzászólások:
1. 2.

8.

Bubu

2012-04-27 18:08:21

ez volt a kedvencem valaki nem tudna küldeni honnan tudnám leszedni az elsö két évadot léci léci :D - nagy mosoly

7.

Yuuki1997

2011-08-10 16:23:52

ti inkább azt szeretnétek hogy a Yuuki a Kanaméval jöjjön össze vagy a Zeroval mert én inkább a Kanaméval szeretném hogy össze jöjjön

6.

Kumiko

2011-04-19 20:52:36

imádom ezt az animét a kedvencem főleg mert azokat szeretem leginkább,amikben vanak vámpírok vagyon mikor lesz 3. évad? ^^

5.

anna^^

2010-08-03 23:10:00

Vampire Knight 4ever kedvenc animék közé tartozik na jó a legjobb anime nagyon jó volt a leírás és a videó is

4.

Lieselotte

2010-04-09 19:08:23

Vampire Knight 4ever