Budapest: - Tokió:
 
Felhasználói név:
Jelszó:
Elfelejtett jelszó
Látogatók száma:
(2000.06.07.-tol mérve)
2506230

Regisztrált felhasználók
száma:
24830

Online látogatók száma:
2

Avatárral rendelkező
felhasználók száma:
1656

Utolsó 5 látogatónk:
davideoff1
2020-12-02 21:32:47
Nester
2020-12-02 19:02:32
Rachel719
2020-12-02 18:53:19
Grimlock
2020-12-02 18:49:55
Kingink
2020-12-02 15:12:14
E-mail
elérhetőségünk:
mail@animeweb.hu

Oldalunk a Facebookon:

Testvérlapunk:

Felhasználási feltételek:
Az AnimeWeb bizalmát élvező alkotások, rajzok, írások, fordítások, ismertetők, letöltések, stb. kizárólag otthoni elolvasásra, nézegetésre, saját használatra tölthetőek le. Más honlapon való felhasználásukhoz nem járulunk hozzá!

Minimum felbontás:
1024 pixel képszélesség
Támogatott böngészők:
- Firefox (legfrissebb)
- Google Chrome (legfrissebb)

Verziószám: 5.9
Minden jog fenntartva!
(c) 2000-2020 AnimeWeb
Anime / Manga ismertetők


#  A  B  C  D  E  F  G  H  I  J  K  L  M  N  O  P  Q  R  S  T  U  V  W  X  Y  Z 
- A legfrissebb 30 ismertető időrendben -
- A teljes lista megjelenítése Alternatív címekkel ABC sorrendben -
- A teljes lista megjelenítése Alternatív címek nélkül ABC sorrendben -
- Típus szerinti rendezés -

Ismertetők száma: 862 
Szerkesztés alatti ismertetők száma: 22 

The Prince Of Tennis (TV)
Tennis no Ouji-sama * * * *
テニスの王子様

Adatok:

Utolsó módosítás időpontja: 2016-06-08 12:43:56
Létrehozás időpontja: 2007-09-13 00:00:00
Eddig megtekintve: 2836 alkalommal

További találatok
Az ismertető szerkesztője: Aqualuna

Típus: TV
Műfaj: Komédia; Shounen; Sport;
Epizódok száma:
178
Japán megjelenés éve: 2001

Ismertető:

Echizen Ryoma, a 12 éves srác született tenisztehetség, beiratkozik a Seishun Gakuen (röviden Seigaku) iskolába. Eddig Amerikában élt, ahol másfél év alatt négy junior bajnokságot nyert meg, nálánál idősebbek ellen is játszva. A Seigaku teniszcsapata nagyon erős, kivételes tehetségeket válogattak össze bele, ugyanakkor Ryoma már megérkezése után ámulatot kelt. A teniszklubban az a szabály, hogy rendszeres időközönként (kb. havonta) iskolán belüli válogatót tartanak, és a legjobbak kerülnek bele Seigaku reguláris csapatába, amely aztán más iskolákkal versenyez. A cél természetesen a középiskolás japán nemzeti bajnokság megnyerése.
Ugyanakkor ezeken a válogatókon nem vehetnek részt elsőévesek. Mindazonáltal Tezuka, a kapitány Ryomával kivételt tesz. Ryoma be is váltja az elképzeléseket, és ő lesz Seigaku valaha volt legfiatalabb reguláris teniszezője. Ezek után már csak be kell illeszkednie valahogy a csapatba.

Amit még tudni kell Ryomáról, hogy az apja, Echizen Nanjirou legendás teniszjátékos volt a maga idejében, akit úgy hívtak: „A cseresznyevirág országának szamurája”. A szamuráj fián pedig hamarosan rajtaragad a „Prince of Tennis” azaz a Tenisz Hercege név. Nanjirou váratlanul és ismeretlen okból vonult vissza annak idején. A fia mindent tőle tanult, technikája gyakorlatilag az apjáénak a másolata. Ugyanakkor soha nem sikerült még az apját legyőznie.
Ryomának a fő célja, amiért teniszezik, hogy egyszer legyőzze Nanjirou-t. Azonban ehhez meg kell értenie, hogy nem elég őt lemásolnia, hanem ki kell fejlesztenie a saját teniszstílusát.


A Prince Of Tennis mangaként indult 1999-ben a Shueisha kiadásában (hasonlóan pl. a Captain Tsubasa, Naruto és számos más ismert mangához). Az anime sugárzása 2001-ben kezdődött. 178 részből áll, de készült eddig két OVA és film verziók (élő szereplős is), sőt, videójáték is. Tipikus shounen. Azoknak ajánlom, aki szeretik a minél hosszabb, illetve a sport témájú animéket (nem csak hímneműeknek!). Humoros jelenetekben sincs benne hiány. Türelem viszont kell hozzá eleinte, mert igazából csak úgy a tizenötödik-huszadik rész között kezd „beindulni”.


Szereplők:


Seigaku csapattagok:

Echizen Ryoma:
Ryoma elég furcsa, koraérett, szinte életidegen fiú. Keveset beszél, nemigen mutat ki érzelmeket, legfeljebb harci szellemet, de sokszor kifejezetten unottnak tűnik. Azért jött a Seigakuba, mert itt sokféle típusú játékossal mérheti össze a tehetségét, és reméli, ez segíti megvalósítani a célját: hogy legyőzze az apját.
Ryoma eredetileg balkezes, de majdnem ugyanolyan jól játszik a másik kezével. Azoknál, akiket gyenge ellenfélnek tart, a jobb kezét használja. Voltaképpen kétkezes játékos, aki akár ütésváltás közben tudja cserélni egyik kezéből a másikba az ütőt. Igen konok tud lenni, soha nem adja föl.
A frázis, amit mindig mond: Mada Mada Dane! egyfajta szállóigévé vált. Szó szerint azt jelenti: „Nem, még nem”. További lehetséges fordítások-jelentések: „Még van egy/néhány lehetőség.”, „Nem elég jó.”, „Még mindig nem jó.”, „Még nincs vége.” illetve „Még van min dolgozni.” Legtöbbször akkor mondja, ha a riválist akarja bosszantani vagy gúnyolni, de ezt is elég érzelemmentesen és félvállról teszi. Egyesek szerint arrogáns, mások szerint van mire felvágnia, vagy egyszerűen csak hideg természet. Tény, hogy érzelmeket igazából csak úgy a 26-27. résznél kezd mutatni, amikor előbb vereséget szenved Tezukától, majd az elkóborolt macskája miatt aggódik (gyengédséget egyértelműen a cica iránt mutat először).
A csapatbeli beceneve, minthogy az első és egyetlen elsőéves reguláris, O’Chibi (baby boy), azaz „a mi bébink; a mi kicsikénk”, amit Eiji ragaszt rá.

Érdekesség:
• A Japán Teniszszövetség adoptálta Ryoma figuráját, mint a szervezet hivatalos imázskarakterét.
• Az Echizen név jelentése: felülmúl, fölötte áll.

Tezuka Kunimitsu:
Harmadéves a Seigakun, a teniszcsapat kapitánya. Ő is egy kivételesen tehetséges játékos (előző évben részt vett a nemzeti bajnokságon). Általában nagyon komoly és megfontolt (igazán sose látni mosolyogni), és elég szigorú is, de kapitányként fair, megbízható és szavatartó. Ha a szabályokat megsértik, mindenki elnyeri a büntetést, még a reguláris csapat tagjai is. Jóval idősebbnek néz ki a koránál (voltaképp csak 15), és gyakran felnőttnek nézik.
Teniszstílusa hasonlít Ryomáéhoz, szintén all-rounder (azaz nincsen speciális támadó-védekező stílusa) és ő is balkezes eredetileg.
Nagyon érdeklődik Ryoma iránt (fiatalabb önmagára emlékezteti), és ő az, aki rávezeti, hogy nem jut előbbre, ha csak az apja stílusát másolja. Tezuka bal könyöke sérült, jóllehet van esélye a teljes gyógyulásra, de ehhez kímélnie kellene. Ugyanakkor ő kihívja Ryomát egy meccsre, amit teljes tudásával játszik és így kockáztatja a sérülés kiújulását, mert azt akarja, hogy Ryoma végre a saját játékát játssza. „Legyen belőled a Seigaku támpillére!” mondja neki, miután legyőzi. (Valószínű, hogy az apján kívül ő az első, aki legyőzte Ryomát.)
Később, amikor a sérülése komolyra válik, Németországba megy gyógyulni, hogy aztán majd a nemzeti bajnokságon részt vehessen.

Oishi Syuichiroh:
Szintén harmadéves, ő a csapat másodkapitánya, és az, aki talán a legjobban megérti Tezukát és a legtöbbet tud róla. Seigaku „Aranypárosának” egyik tagja: a párosnak, amely előző évben kijutott a nemzeti bajnokságra. A Seigaku (teniszcsapat) anyjának szokták „becézni”, mert gondoskodó, és állandóan aggódik a csapatért. (Ez nem jelenti azt, hogy nem tud kemény is lenni.) Játékosként nyugodt és racionális, így tökéletes partnere a párosban az akrobatikus mutatványairól ismert Eijinek.

Kikumaru Eiji:
Harmadéves, az Aranypáros másik tagja, akrobatikus játékáról híres. Szinte minden labdát vissza tud ütni, olyan helyekről is, amiről úgy tűnne, kívül van az ember hatótávolságán (például a háta mögött). Az állóképességével viszont gondok vannak, ez az Aranypáros gyenge pontja. Eijinek van a csapatban a legélesebb látása, különösen mozgó objektumokat illetően. Ez lehet előny, de hátrány is. Barátságos és vidám természet, a legjobb barátok és osztálytársak Fujival. Eiji karaktere igen hasonlít egy macskához, még az is, ahogy beszél pl. rendszeresen mondja azt, hogy: Nya! ami a japán hangutánzó szó a macska nyávogására (= miau).

Fuji Syusuke:
Fuji beceneve „A Zseni” (tensai), nagy taktikai érzéke és veleszületett tehetsége miatt. Tezuka után a második legjobb játékos a csapatban (Ryomát nem számítva), de csak kevesen késztetik arra, hogy igazán komolyan vegye a játékot. A személyisége könnyed, vidám, szinte mindig mosolyog, szereti finoman cukkolni a többieket. Amikor viszont komoly, akkor jó vele vigyázni. Ez általában akkor következik be, ha bántják a családtagjait vagy barátait.
Fuji az egyetlen a csapatban (kivéve talán még Tezukát), aki immunisnak tűnik az edzői szerepbe kényszerült korábbi reguláris, Inui speciális „koktéljai” ellen, sőt, még mintha ízlene is neki, amitől a többiek rosszul vannak. (Egyébként is elég egyéni ízlése van az ételek terén :D)
Van egy öccse, Yuuta, aki szintén teniszjátékos egy másik csapatban, mivel nagyon utálja, hogy folyton összehasonlítják a „Teniszzseni” bátyjával, és fő célja, hogy Fujit legyőzze. Ennek ellenére Fuji továbbra is védelmezően viselkedik vele.

Kawamura Takashi:
Taka igazán érdekes (és vicces) kettős személyiség. Normálisan nagyon halkszavú, gyöngéd és szégyenlős, visszafogott (aki még el is ájul, ha vért lát), ám ha ütőt vesz a kezébe, pontosan a visszájára fordul. Egyszerre hangos lesz és agresszív, szabályosan „lángra lobban” benne a szenvedély. (Ilyenkor azt szokta kiáltani: Burning!) Általában Fuji szokta a kezébe nyomni az ütőt, ha egy kis merészségre van szükség, még hétköznapi szituációban is.
Taka szintén harmadéves, általában párosban játszik. Tipikus erőjátékos. Apjának egy sushi-étterme van, a csapat rendszeresen itt ül össze a győzelmek után ünnepelni. Taka a középiskola befejezése után abba akarja hagyni a teniszezést, hogy sushi séf lehessen.

Momoshiro Takeshi:
Momo, ahogy szólíttatja magát, igen hasonlít személyiségében Ryoma apjához. Szenvedélyes, indulatos, impulzív, nagyhangú, gyakran bajkeverő, és az egója sem kicsi mindehhez. Momo a legnyitottabb tagja a csapatnak, ezért mindenkivel baráti viszonyban van, kivéve Kaidoh-t, akivel osztálytársak, és elsőéves koruk óta elkeseredett riválisok. Bárkivel szemben inkább maradnak alul – legyen szó bár a leghétköznapibb dolgokról -, csak egymással szemben ne!
Momo és Ryoma kezdetben riválisok, de aztán barátokká válnak, és Momo az, aki talán a legközelebb áll Ryomához a csapatban, a legjobban törődik vele. (Például ő viszi haza a macskáját, vagy kémkedik utána „randevú” közben, hogy lássa, minden rendben megy-e.)
A teniszstílusa neki is agresszív, általában alulbecsüli az ellenfelet (szeret hetvenkedni), ugyanakkor nem veszi magát véresen komolyan. Nem az a típus, aki sokat morfondírozna dolgokon, inkább a hirtelen kitörések jellemzők rá. Mind egyéniben, mind párosban játszik. Mindig száz százalékot ad, nagyon jól időzít, és remekül tudja legyűrni a pályán az akadályokat.

Kaidoh Kaoru:
A gúnyneve Mamushi, azaz a Vipera, tökéletesen illik rá. „Márkajegye” a bandana, azaz a fején viselt kendő, és az, hogy gyakran kígyósziszegéshez hasonló hangot ad ki. Nem rajong a ráaggatott névért, ezért gyakran dühösen reagál rá, főleg ha Momoshiro ejti ki. Híres ütését is Kígyónak hívják, mert egy jellegzetes görbét ír le. Kaidoh teniszstílusa, hogy ütéseivel fel-alá futtatja az ellenfelét, és így kimeríti. Magának nagy az állóképessége, amit azután fejleszt tökélyre, miután a csapatbeli válogatókon veszít Ryomával szemben. Ezek után szinte „edzőgéppé” válik, azaz már-már mániákusan erősíti magát. (Ezért aztán ő is idősebbnek néz ki a koránál: tulajdonképpen 13 éves.)
Kaidoh afféle kívülálló, aki látszólag senkivel nem törődik igazán, viszont meglehetősen ingerlékeny. Voltaképpen kisül, hogy az emberi kapcsolatok terén nagyon naiv és szégyenlős, könnyen zavarba jön, és ilyenkor elpirul, mint egy lány. Az állatokat viszont nagyon szereti, különösen a macskákat.

Inui Sadaharu:
A teniszklub agytrösztje, nagyon intelligens harmadéves játékos. Stílusát saját maga „Adat tenisznek” nevezi, ami a többi teniszező játékáról való adatok gyűjtését és feldolgozását foglalja magában, hogy felfedezze a gyönge pontokat. Ezek után állítja össze a saját stratégiáját. (Még azt is képes megbecsülni játék közben, hány százalék az esélye egy adott ütés sikerességének.) Amikor először játszik Ryomával, ő bebizonyítja neki, hogy az emberi tényezőt nem lehet figyelmen kívül hagyni, azaz nem lehet csupán az adatokra támaszkodva győzni. Ezután Kaidoh-tól is kikap, így ideiglenesen kiszorul a regulárisok közül, és segédedző lesz, amely feladatban alaposan kamatoztathatja elemző és stratégista tehetségét. Adatai segítségével állítja össze a személyre szabott edzésprogramokat. Ezen kívül a játékosok motiválására, hogy a legtöbbet hozzák ki magukból, egy egészen speciális módszert talál ki! Ez a híres-hírhedt Inui Juice feltalálása, ami egy meglehetősen undorító ízű „koktél”, eredetileg növényi (később egyéb ^^") összetevőkből, amit büntetésből kell meginni annak, aki egy edzésfeladatot nem teljesít elég jól. A pontos összetétele ismeretlen, és Inui állandóan újít rajta (így lesz egyre undorítóbb!), és új neveket kap, pl. Inui Juice Deluxe, Penal-Tea (ez egy szójáték, az angol penalty = büntetés alapján). A csapattagok szinte bármire hajlandóak, csak nehogy meg kelljen inniuk!!! Tezuka és Fuji kivételével, akik – a többiekkel ellentétben -, nem lesznek látványosan rosszul tőle!
Inui az a fickó aki szeret váratlanul, csöndben megjelenni a többiek háta mögött, vagy éppen az ellenfél stratégiáját kémleli ki, és bizony nem rossz spion, bár nem tévedhetetlen azért (például egyszer azután jelenik meg egy rivális csapat gyakorlópályájánál, miután Ryoma „kifárasztotta” – és tönkreverte – őket egy fogadás kapcsán, és kimerültségüket látva azt hiszi, roppant kemény az edzésük! Ezután találja fel a Penal-Tea-t…:D)
Később ismét visszakerül a regulárisok közé. Egyéniben is jó játékos, mégis legtöbbször párosban játszik.

Horio Satoshi, Kato Kachiro és Mizuno Katsuo:
Ryomával együtt elsőévesek, és új tagok a teniszklubban. Horio igazi „nagyokos”, szereti fitogtatni a tudását és felvágni a „kétévnyi tenisztapasztalatára”, amit mindig felemleget, holott a valóságban még az átlagosnál is rosszabb játékos. Előszeretettel világosítja fel elsőéves két társát az azok által nem ismert szabályokról, illetve szakkifejezésekről – ha véletlenül Inui vagy Inoue nincs a közelben -, és szintén előszeretettel jelent ki elhamarkodottan dolgokat, például hogy ez vagy az a csapattag nem veszíthet, aztán ha másképp látszik, szélsebesen megváltoztatja az álláspontját. Nagyzolásának és okoskodásának aztán általában így vagy úgy, megissza a levét.
Kachiro szintén nem különösebben tehetséges játékos, de ő tudja is magáról, és nagyon szeretne fejlődni. Az édesapja trénerként dolgozik egy drága teniszpályán. Kachiro általában szelíd és béketűrő, de ugyanakkor olyan valaki, aki erősen hisz az igazságban és teli van eszményekkel, és ideáiért a végsőkig harcol. Hűséges és kitartó híve a csapatnak.
Katsuo, a harmadikuk, voltaképpen csak egy állandóan jelen levő, de sokat nem mutató afféle töltelékszereplő.

Egyéb szereplők:

Ryuzaki Sumire:
A Seigaku teniszcsapat edzője (egyébként matektanár), méghozzá jó régóta: ő volt Ryoma apjának, Echizen Nanjirounak is az edzője, aki felfedezte a tehetségét. Ryuzaki-sensei a szigorú nagymama, aki gondoskodik a csapatáról, de ugyanakkor nem habozik kemény kézzel bánni velük, ha kell. Nincs könnyű dolga „egy csapat rókával és mosómedvével”, ahogy ő maga nevezi őket.

Echizen Nanjirou:
Ryoma apja, akit „Samurai Nanjirou”-nak hívtak annak idején. Legendás, verhetetlen teniszjátékos volt, egyetlen ellenfelet kellett volna még legyőznie a Grand Slam bajnoki cím eléréséhez, amikor váratlanul visszavonult. A személyisége meglehetősen az ellentéte Ryomáénak, noha mindketten az arrogánsságig magabiztosak, Nanjirou azonban egy nagyszájú, hetyke, excentrikus, néha már gyerekes, indulatos fickó, és szégyentelen kéjenc, akinek kedvenc foglalatossága csinos, és lehetőleg minél lengébben öltözött hölgyek képeinek nézegetése… amivel családja nőtagjai, úgymint a felesége és unokahúga, is tisztában vannak. Rinko, Ryoma anyja, amikor rá akarja venni, hogy tegyen meg neki valamit, azzal fenyegeti meg, hogy az összes képes újságját elveszi…:D
Nanjirou jelenleg egy templom őrizője, afféle szerzetes, akinek az egyetlen feladata, hogy alkalmanként megkongassa a harangot, ezért a nap nagy részében borzasztóan unatkozik, főleg, amikor a fia az iskolában van, és nincs kivel teniszeznie. Idejét ezért kedves magazinjainak lapozgatásával, és Ryoma macskájának, Karupinnak a bosszantásával igyekszik múlatni. Kapcsolatát Ryomával nem kifejezetten a gyengéd atyaiság jellemzi, inkább olyan, mintha egy idősebb fivér állandóan piszkálná a fiatalabbat, teniszedzéseik alkalmával zsarnoki és gúnyos, bár az ember sejti, hogy ezzel a viselkedéssel szándékosan provokálja Ryomát, hogy az a maximumot hozza ki magából.

Ryuzaki Sakuno:
Ryuzaki Sumire unokája, aki a sorozat első részében egy vonaton találkozik Ryomával, majd miután leszálltak, rossz útbaigazítást ad az éppen folyó teniszmeccsekre igyekvő fiúnak, és később szemtanúja lesz Ryoma debütálásának, amikor az tönkre ver egy arrogáns teniszezőt. Ettől kezdve lelkes rajongója Ryomának (minden értelemben), sőt, még maga is belép Seigaku lány teniszklubjába.
Sakuno kedves, kissé naív és esetlen kislány, szégyenlős és viszonylag csendes, a végtelenségig udvarias – annyira, hogy ha véletlenül kijön a sodrából annyira, hogy valakit megdorgáljon, még ő kér bocsánatot a végén, amiért felemelte a hangját. Hihetetlen rossz a tájékozódóképessége, nem véletlen, hogy Ryomát rossz irányba küldi az első epizódban, ő maga is rendszeresen elkeveredik. Afféle ”megmentésre váró áldozat” karakter, aki rendszeresen kerül olyan helyzetbe, amikor nála idősebb fiúk inzultálják és hatalmaskodnak vele, és persze általában a valahonnan odakeveredő Ryomának kell a segítségére sietnie. Az is előfordul, hogy a tenisz terén szorul a fiú segítségére, révén meglehetősen gyengén megy neki. Ryoma, ha kelletlenül is, de általában ellátja tanácsokkal, amúgy azonban nemigen tud mit kezdeni a lánnyal, sem annak közeledési kísérleteivel. Időnként úgy tűnik, keresztülnéz rajta, máskor szinte mintha bosszantaná, de igazából nem okosodik ki rajta az ember, hogy mit érez iránta (leszámítva talán némi lesajnálást tenisz tekintetben?).

Osakada Tomoka:
Sakuno legjobb barátnője, és homlokegyenest ellenkező karakter: akaratos, hangos, főnökösködő, energikus, és minden, csak nem szégyenlős. Amikor először látja Ryomát játszani, attól a pillanattól fogva igen féltékeny rajongója, megalapítja a Ryoma Rajongóinak Klubját, és kinevezi magát elsőszámú hivatalos rajongónak (és persze elnöknek). Érzelmei irányában amolyan tipikus tinikori bálványozás, de ugyanakkor meglehetősen lelkesedik más fiúk iránt is (például a többi Seigaku csapattagért).

Inoue Mamoru és Shiba Saori:
Inoue sportriporter, aki maga is teniszezik, és fiatalon nagy rajongója volt a Szamurájnak, azaz Nanjirounak. Ez valahol máig is tart, és természetesen kiterjed a szamuráj fiára is. Nagy célja lenne kideríteni, miért is vonult olyan hirtelen vissza Nanjirou. Ugyanakkor nem a szenzációhajhász típus, hanem igazán érdeklődő, és meg tudja magának tartani, ha megtud egy titkot.
Shiba-san Inoue fotóriporter asszisztensnője, aki maga is nagy rajongójává válik Ryomának (Tomoka még össze is veszik vele emiatt „féltékenységében”).
Ők ketten adják a Szamuráj fiának a Teniszherceg nevet.


Szóval, mint a fentiekből kitetszik, ez az anime csupa tenisz, és hogy mi van még benne, azt nézzétek meg!

Videó bemutató:

A videó megtekintéséhez be kell jelentkezned!Ehhez az ismertetőhöz még nem születtek hozzászólások.