Budapest: - Tokió:
 
Felhasználói név:
Jelszó:
Elfelejtett jelszó
Látogatók száma:
(2000.06.07.-tol mérve)
2542595

Regisztrált felhasználók
száma:
25485

Online látogatók száma:
2

Avatárral rendelkező
felhasználók száma:
1670

Utolsó 5 látogatónk:
RossDoon
2021-04-14 22:00:30
littlepetra
2021-04-14 21:17:52
ginax
2021-04-14 20:25:05
Lilian-san
2021-04-14 18:08:08
Minonna
2021-04-14 17:39:28
E-mail
elérhetőségünk:
mail@animeweb.hu

Oldalunk a Facebookon:

Testvérlapunk:

Felhasználási feltételek:
Az AnimeWeb bizalmát élvező alkotások, rajzok, írások, fordítások, ismertetők, letöltések, stb. kizárólag otthoni elolvasásra, nézegetésre, saját használatra tölthetőek le. Más honlapon való felhasználásukhoz nem járulunk hozzá!

Minimum felbontás:
1024 pixel képszélesség
Támogatott böngészők:
- Firefox (legfrissebb)
- Google Chrome (legfrissebb)

Verziószám: 5.9
Minden jog fenntartva!
(c) 2000-2021 AnimeWeb
Anime / Manga ismertetők


#  A  B  C  D  E  F  G  H  I  J  K  L  M  N  O  P  Q  R  S  T  U  V  W  X  Y  Z 
- A legfrissebb 30 ismertető időrendben -
- A teljes lista megjelenítése Alternatív címekkel ABC sorrendben -
- A teljes lista megjelenítése Alternatív címek nélkül ABC sorrendben -
- Típus szerinti rendezés -

Ismertetők száma: 862 
Szerkesztés alatti ismertetők száma: 22 

Over Drive (TV)
* * * *
オーバードライヴ

Adatok:

Utolsó módosítás időpontja: 2009-10-05 17:58:51
Létrehozás időpontja: 2008-04-23 11:30:48
Eddig megtekintve: 2881 alkalommal

További találatok
Az ismertető szerkesztője: Echan

Típus: TV
Műfaj: Komédia; Romantika; Sport;
Epizódok száma:
26
Japán megjelenés éve: 2007

Ismertető:

A történet kereteit egy igen népszerű és gyakran könnyelműen egyszerűnek ítélt sport alkotja, a biciklizés. A főszereplő Shinozaki Mikoto elsős középiskolásként nagy reményekkel vág neki az új tanévnek. Ám hamar rá kell jönnie, hogy a középiskola világa nem fenékig tejfel. Kedves és előzékeny természetét gyakran kihasználják a felsőbb évesek. Vele vetetik meg az ebédjüket utána meg úgy bánnak velem mint egy kivert kutyával, De Mikoto mindezt mosolyogva viseli el elnyomva érzéseit, majd esténként otthon a takaró alatt ereszti ki könnyeit azt remélve, hogy talán a másnap majd jobbat hoz.
Másik nagy szívfájdalma, hogy osztálytársa a népszerű Fukazawa Yuki észre sem veszi őt, pedig minden alkalmat megragad, hogy a közelébe kerülhessen, amikor pedig végre összeszedi minden bátorságát, hogy megszólítsa a lányt, az kijelenti, hogy már van barátja, méghozzá egy főiskolás. De Yuki valamit mégis megláthat a szégyenlős fiúban, ugyanis, amikor a fiú kérésére modellt áll neki egy festményhez a fiú szemében olyan elszántság tükröződött, amit eddig még sosem látott, így talán tudat alatt, de elhatározta, hogy segít a fiúnak kilábalni nyomorúságos helyzetéből.
Hosszas rábeszélés után rávette Mikotot, hogy csatlakozzon az iskola Biciklisklubjához, amit a bátyja vezet. Még egy biciklit is szerzett neki, ám kiderül, hogy Mikotot még sosem ült nyeregben, így meg sem merte érinteni a kétkerekűt. A fiú szégyellte magát, de Yukinek mégis sikerült megváltoztatni benne valamit, mert még aznap este elment az iskolába és megpróbált felüli a kerékpárra. Két nap sem telt bele és már tökéletesen tudott biciklizni, ezek után már csak egy kis lépés volt, hogy vette a bátorságot és csatlakozott a klubhoz. A klub ez eddig 2 tagot tudhatott magáénak. Fukazawa Yousukét és Terao Kouichit. A két fiú gyerekkori barátok, de teljesen más természetűek. Yousuke vagány, jóképű és elszánt természetű, míg Kouichi egy kicsit visszahúzódóbb és általában csendesen meghúzódik a háttérben szabad utat engedve Yousukének. Ebbe a csapatba jól illik Mikotot és hamar megkedvelik egymást, de természetesen itt is meg kell küzdenie az elismerésekért, ami nem könnyű, de nem is lehetetlen. Minden este tanítás után edzeni mennek és hamar kiderül, hogy Mikoto kondíciója egyenlő a nullával. De a fiú nem akar senkinek sem csalódás okozni, főként nem Yukinek, aki hozzásegítette ehhez a barátsághoz, amire mindig is vágyott. Így minden erejét latba vetve éjjel nappal edzett, míg végül elérte azt az erőnléti szintet, hogy tartani tudta a tempót a többiekkel. Nem sokkal később ismerkedett meg egy másik biciklistával is Yamato Takeshivel, akinek nem titkolt szándéka, hogy legyőzze Yousukét. Makoto pióca módjára tapadt rá újdonsült ismerősével és kihívta egy versenyre, amit természetesen elvesztett, de ezzel együtt szerzett egy jó barátot is és bár hivatalosan nem, de névlegesen egy taggal bővült a klub. Innentől kezdve pedig a cél nem más mint megnyerni az egy hónap múlva kezdődő bajnokságot és a világ legjobb biciklistájának lenni.
A történet témájából eredően lendületes és fordulatokkal teli. A szereplők olyan teljesítményt mutatnak, be, amit tényleg csak egy nagy sportoló képes véghezvinni, kiaknázva erőtartalékukat. Nem csak fizikai téren, hanem szellemi szinten is folyik a harc, hiszen csapatok küzdenek egymás ellen és olykor a csapattagok között is kialakul rivalizálás. De mégis a legmegdöbbentőbb, az a főszereplő hihetetlen akaratereje, amivel el szándékozik érni célját és be akarja bizonyítani, hogy igenis képes is elérni azt amit akar.

Szereplők:

Shinozaki Mikoto:
A főszereplő, aki a történet során gyenge kihasznált gyerekből, erős akaraterejű és mindenki által elismert sportolóvá válik. Hihetetlen teljesítményről tesz tanúbizonyságot, amit még a legnagyobbak is megcsodálnak. Szüleivel él és testvérével. Anyja eleinte nem támogatja sportolói ambícióit, hiszen ő csak azt szeretné, hogy a fia boldog, egészséges legyen és szeretné megóvni mindentől. Ennek ellenére mégis nekivág a versenynek, tudva azt, hogy amíg a többiek éveken át edzettek, neki csupán egy hónapnyi felkészülési idő van a háta mögött.

Fukazawa Yousuke:
Yuki bátyja, a bicikli klub vezetője. Eleinte nem sok reményt fűzött Mikotohoz, de valahol érezte, hogy egy nagy tehetség lakozik a fiúban, ezért mindvégig támogatja őt és nem kíméli az edzések során. Gyerekkori vágya, hogy egy napon megnyerhesse a nagy versenyt a Tour de France-t, és szinte az egész életét ennek szentelte nem kímélve önmagát és edzőtársát Terao Kouichit sem. Kemény természet, aki sosem hátrál meg a kihívás elől és bármeddig elmegy, hogy véghezvigye tervét. Már több versenyen részt vette, ezért kivívta magának a tiszteletet és mindenki csak úgy hívja, hogy a koronázatlan király.

Terao Kouichi:
Yousuke társa, és gyerekkori barátja. Az apjának egy szerelőműhelye van és gyerekkorában gyakran bízták rá, de sosem szerette, addig a napig amíg nem találkozott Yousukével. Elválaszthatatlan barátokként mindig együtt edzettek már kiskoruk óta ezért neki is nagy az erőnléte, bár nem látszik rajta. Tudva barátja álmát mindig azt tartotta szem előtt, hogy segítse őt a megvalósításban. Mikoto-t mindig félti. Szerinte nem elég erős a versenyhez, de még őt is meg tudja lepni a fiú kitartása és akaratereje. Mivel mindig Yousuke mellett van úgy híresült el, mint a Titkos aduász.

Yamato Takeshi:
Mikoto osztálytársa, aki a hétköznapokon titkolja sportszeretetét és úgy néz ki mint egy igazi könyvmoly. De amikor nyeregbe ül teljesen megváltozik. Mindig fekete ruhában van ezért is nevezik el Black Boynak. Eleinte Mikotoban nem látott nagy kihívást és első alkalommal könnyedén le is győzte, de neki is rá kellett jönnie, hogy a fiú igenis képes legyőzni őt, ha nem figyel oda. Legnagyobb ellenfelének mégis Yousukét látja és sokáig azért edz, hogy őt legyőzhesse.

Fukazawa Yuki:
Yousuke húga és Mikoto osztálytársa. Már első pillanattól kezdve szimpatikussá vált neki Mikoto, de mégis lerázta magától. Viszont rávette, hogy lépjen be a bicikli klubba és ezzel olyan lavinát indított el, amiről még ő sem álmodott volna. A történet folyamán érzelmei egyre erősebbé válnak a fiú iránt, de igyekszik elfojtani magában.

Videó bemutató:

A videó megtekintéséhez be kell jelentkezned!Ehhez az ismertetőhöz még nem születtek hozzászólások.