Budapest: - Tokió:
 
Felhasználói név:
Jelszó:
Elfelejtett jelszó
Látogatók száma:
(2000.06.07.-tol mérve)
2402046

Regisztrált felhasználók
száma:
23794

Online látogatók száma:
2

Avatárral rendelkező
felhasználók száma:
1634

Utolsó 5 látogatónk:
kizu
2019-10-23 09:21:20
Csabesz
2019-10-23 08:09:16
Gman
2019-10-23 07:59:58
9754086211
2019-10-23 05:07:44
Crisis Scar
2019-10-23 01:07:36
E-mail
elérhetőségünk:
mail@animeweb.hu

Oldalunk a Facebookon:

Testvérlapunk:

Felhasználási feltételek:
Az AnimeWeb bizalmát élvező alkotások, rajzok, írások, fordítások, ismertetők, letöltések, stb. kizárólag otthoni elolvasásra, nézegetésre, saját használatra tölthetőek le. Más honlapon való felhasználásukhoz nem járulunk hozzá!

Minimum felbontás:
1024 pixel képszélesség
Támogatott böngészők:
- Firefox (legfrissebb)
- Google Chrome (legfrissebb)

Verziószám: 5.9
Minden jog fenntartva!
(c) 2000-2019 AnimeWeb
Anime / Manga ismertetők


#  A  B  C  D  E  F  G  H  I  J  K  L  M  N  O  P  Q  R  S  T  U  V  W  X  Y  Z 
- A legfrissebb 30 ismertető időrendben -
- A teljes lista megjelenítése Alternatív címekkel ABC sorrendben -
- A teljes lista megjelenítése Alternatív címek nélkül ABC sorrendben -
- Típus szerinti rendezés -

Ismertetők száma: 862 
Szerkesztés alatti ismertetők száma: 22 

The Prince of Tennis (Live Action)
* * * *
テニプリ

Adatok:

Utolsó módosítás időpontja: 2009-08-05 18:25:08
Létrehozás időpontja: 2008-04-23 18:34:53
Eddig megtekintve: 1841 alkalommal

További találatok
Az ismertető szerkesztője: Aqualuna

Típus: Live Action
Műfaj: Sport;
Epizódok száma:
1
Japán megjelenés éve: 2006

Ismertető:

Az azonos című animének élőszereplős változata, amely az eseményeket a Kantou regionális versenyen a Hyotei Gakuen csapatával való játékig övezi fel. Természetesen vannak változtatások, kisebbek és nagyobbak is, számos dolgot kihagytak vagy szinte felismerhetetlenre rövidítettek, egyes jeleneteket pedig betettek, amelyek az animében/mangában nem szerepeltek. A történet eleinte eléggé az anime alapján csordogál, a fő változtatás, hogy Ryoma végső ellenfele egy, kizárólag ebben a filmben létező szereplő, Higaki Mcleod Egate, aki a Hyotei iskola durva és agresszív játékosa. Alakja igen emlékeztet az anime egyik szereplőjére, Akutsu Jinre, akárcsak a Ryomával vívott meccse, jóllehet Akutsu nem a Hyotei játékosa volt.
Kisebb változtatások történtek, például Ryuzaki sensei, a Seigaku csapat edzőnője nem nagymama korú, hanem Ryoma apjánál egy évvel fiatalabb, Nanjirou iskolatársa volt. Az eredeti Ryuzaki Sumire unokájának, Sakunónak a szerepkörét egy Higaki Shioin nevű lány vette át, aki ugyanúgy félénken csodálja Ryomát, mint az eredetiben Sakuno, viszont ő nem egyszerűen félénk és szégyenlős, hanem szülei elvesztésének következtében, a sokktól átmenetileg elvesztette a beszédképességét. Mellesleg pedig Higaki Mcleod Egate húga.

A filmre azt mondanám, hogy egy „anime stílusban” készült live action movie, mivel az általában animékre jellemző hangulatkeltő effekteket használja. Ilyen például, amikor az ellenfél lehengerlő erejétől „napfogyatkozás” támad, és elsötétedik, árnyékba borul a pálya, vagy olyanokat ugranak teniszezők, hogy „repülnek” és szinte állva maradnak a levegőben. A különböző, az egyes játékosok védjegyeként fémjelzett speciális mozdulatokat is komputeranimációval oldották meg, egyébként ezeket a számítógépes effektusokat tartom a film legjobban megoldott részeinek. Sajnos a történet egyes helyeken döcögős, máshol ehhez képest nagyon elnyújtottak dolgokat. Az elején az volt az érzésem, mintha csak egy filmhosszúságú trailert néznék. A Seigaku csapatáról alig lehet megtudni valamit, kihagyták nem csak Horióékat, és Inui speciális dzsúzait – és így a komikus elemek nagyját -, de például Momo Ryomával való barátságát, vagy előbbi Kaidoh-val való rivalizálását, hogy csak néhány fontosabb példát említsek. Igazából csak Ryomáról és Tezukáról tudunk meg közelebbit, az összes többi szereplő elsikkadt. A szerintem legjobban megformált karakter Nanjirou, Ryoma apja, jóllehet ő sem ugyanaz az extrém, exhibicionista és kissé őrült személyiség, amilyennek megszoktuk az animében.

Összességében azt mondanám, hogy kiváló technikai háttérrel, ám elhibázott koncepcióban készült és rosszul összerakott film. Az egyes jelenetek között a vágás sok esetben nagyon hirtelen, így olybá tűnik, mintha az egész darabokra esne szét, nincs ami összetartsa. Nagy hibájának tartom, hogy ha a néző nem ismeri az animét, akkor sokszor csak a fejét kapkodhatja, hogy most mi is történt tulajdonképpen? (Ez is a hirtelen, nem kellőképpen megmagyarázott átmeneteknek és számos tömörítésnek tulajdonítható.) Ugyanakkor, aki pedig az anime ismeretében nézi meg, az csak csóválja a fejét – rám legalábbis így hatott. Talán olyannak tudnám ajánlani, aki egy kicsit ismeri az animét vagy a mangát, és emellett a live actionok lelkes híve. (Nem tartom nagyon rossznak, de különösebben jónak sem. Amolyan jó közepes, a vége felé némi javuló tendenciával.)


Főbb szereplők:

Echizen Ryoma – Hongo Kanata
Tezuka Kunimitsu – Shirota Yuu
Oishi Syuichiro – Suzuki Hiroki
Fuji Syusuke – Aiba Hiroki
Kikumaru Eiji – Adachi Osamu
Inui Sadaharu – Araki Hirofumi
Kawamura Takashi – Kotani Yoshikazu
Momoshiro Takeshi – Kaji Masaki
Kaido Kaoru – Kujirai Kousuke
Atobe Keigo – Sainei Ryuuji
Higaki Mcleod Egate – RIKIYA
Kabaji Munehiro – Yamakawa Kazutoshi
Echizen Nanjirou – Kishitani Goro
Ryuzaki Sumire – Shimatani Hitomi
Higaki Shioin – Iwata Sayuri

Rendező: Abe Yuichi


Érdekességként megemlíteném, hogy a teljes Seigaku szereplőgárda megegyezik a Prince of Tennis Musicals második szereplőgárdájával, kivéve Ryomát, akit Yanagi Kotarou helyett annak balesete miatt, illetve a szerephez korban jobban illőként választottak. Más korábbi musical-beli szereplő is fel-feltűnik néhány képkockányi időre, jóllehet az eredeti szerepüktől eltérő karakterként.

A filmet DVD-n két formában, egy prémium és egy normál kiadásban jelentették meg (utóbbi majdnem csak a felébe került előbbinek), emellett a rajongók kedvéért kiadtak egy „making of” (vagyis a készítés kulisszatitkairól szóló) DVD-t is, Prince of Tennis Navigate címen.

A film zenéjét Iwashiro Taro komponálta, emellett a Yellow Cherry nevű együttes zenéjéből is ízelítőt kapunk (amelyet viszont ajánlok mindenki figyelmébe!), például a film ending zenéjeként (Ippome). Sajnos nem találtam igazán jó minőségű videót vele, de azért érdemes meghallgatni - egy nagyon jópofa, vidám dal!

Videó bemutató:

A videó megtekintéséhez be kell jelentkezned!Ehhez az ismertetőhöz még nem születtek hozzászólások.