Budapest: - Tokió:
 
Felhasználói név:
Jelszó:
Elfelejtett jelszó
Látogatók száma:
(2000.06.07.-tol mérve)
2504762

Regisztrált felhasználók
száma:
24806

Online látogatók száma:
0

Avatárral rendelkező
felhasználók száma:
1656

Utolsó 5 látogatónk:
DarkDay
2020-11-26 08:11:58
.T.A.
2020-11-26 01:26:19
koneko
2020-11-25 22:38:16
Lucidus
2020-11-25 20:51:34
CloudControll
2020-11-25 18:41:21
E-mail
elérhetőségünk:
mail@animeweb.hu

Oldalunk a Facebookon:

Testvérlapunk:

Felhasználási feltételek:
Az AnimeWeb bizalmát élvező alkotások, rajzok, írások, fordítások, ismertetők, letöltések, stb. kizárólag otthoni elolvasásra, nézegetésre, saját használatra tölthetőek le. Más honlapon való felhasználásukhoz nem járulunk hozzá!

Minimum felbontás:
1024 pixel képszélesség
Támogatott böngészők:
- Firefox (legfrissebb)
- Google Chrome (legfrissebb)

Verziószám: 5.9
Minden jog fenntartva!
(c) 2000-2020 AnimeWeb
Anime / Manga ismertetők


#  A  B  C  D  E  F  G  H  I  J  K  L  M  N  O  P  Q  R  S  T  U  V  W  X  Y  Z 
- A legfrissebb 30 ismertető időrendben -
- A teljes lista megjelenítése Alternatív címekkel ABC sorrendben -
- A teljes lista megjelenítése Alternatív címek nélkül ABC sorrendben -
- Típus szerinti rendezés -

Ismertetők száma: 862 
Szerkesztés alatti ismertetők száma: 22 

Aoki Densetsu Shoot! (TV)
Blue Legend Shoot! * * * *
蒼き伝説 シュート!

Adatok:

Utolsó módosítás időpontja: 2008-05-09 20:52:28
Létrehozás időpontja: 2008-05-07 15:15:24
Eddig megtekintve: 2866 alkalommal

További találatok
Az ismertető szerkesztője: Aqualuna

Típus: TV
Műfaj: Romantika; Sport;
Epizódok száma:
58
Japán megjelenés éve: 1993

Ismertető:

A Kakenishi iskola szuper focitriója Toshi, Kazuhiro és Kenji a Kakegawa középiskolába iratkoznak be továbbtanulni, ahova bálványuk, a kivételesen tehetséges és karizmatikus Kubo Yoshiharu is jár, aki a Kakegawa fiatal futballcsapatának kapitánya. Azonban hármójuk közül csak Toshi lép be a focicsapatba. Kazuhirót apja kényszeríti, hogy feladja a focit és a tanulmányaira koncentráljon, mert a fiúnak követnie kellene őt az orvosi hivatásban, míg Kenji azért hagyott fel vele, mert az ő hibájából diszkvalifikálták a Kakenishi csapatát, amikor már majdnem kijutottak volna a nemzeti bajnokságra.
Toshinak egyedül nincs könnyű dolga, már csak azért sem, mert az elsőéveseknek nem nagyon engedik, hogy rendesen használják a pályát. Hirtelen felbukkan Endo Kazumi, aki a fiúk gyerekkori barátnője és lelkes szurkolója volt, és mindjárt kezébe is veszi a dolgokat: Toshi tudta nélkül, de az ő nevében kihívja a focicsapat másodéveseit – azaz a reguláris csapattagokat – egy játszmára az elsőévesekkel, melynek a tétje az, hogy ők is játszhassanak a pályán. Ugyanakkor rá akarja venni Kenjit és Kazuhirót is, hogy térjenek vissza a focihoz, mert úgysem tudnak megfeledkezni róla, és Toshinak is szüksége van rájuk.
A meccs alatt az elsősök kivívják maguknak a figyelmet, eleinte csupán elszánt kitartásukkal és szenvedélyes játékukkal, de Kubo és Kamiya, a másodkapitány észreveszi a három barát tehetségét is. Kazumi beáll a csapat menedzserének. Kazuhiro és Kenji is csatlakozik a csapathoz, bár előbbinek az apjával gyűlik meg a baja, utóbbinál pedig bezavarnak egy motoros bandához fűződő szálai is. Míg két barátját a kapitány megbecsülni és elismerni látszik, Toshival különösen szigorúan bánik, ezzel teljesen lelombozva reményeit, hogy esetleg ő is bekerülhet a reguláris játékosok közé. Kiderül azonban, hogy Kubo észrevett benne egy olyan adottságot, amit ha kifejleszt, a Kakegawa ultimatív fegyvere lehet!

Nem sokkal később elkezdődik az Inter-High torna, azaz a felső tagozatos középiskolák közti bajnokság. A Kakegawának természetesen az a célja, hogy megnyerjék a Shizuoka területi válogatóját, és így kijussanak a nemzeti bajnokságra, ám fiatal csapatként nagy múltú ellenfelekkel kell szembenézniük. Természetesen ott van a nemzetközi szinten is elismert Kubo, de vajon neki egyedül kell elhúzni a csapatot? Toshi alkalmanként önbizalomhiánnyal küzd, ráadásul beleszeret Kazumiba – és mire ezt bevallja magának, pont akkorra bízza rá hasonló érzéseinek titkát Kazuhiro. Ezek után Toshi magába fojtva rejtegeti saját érzelmeit, féltékenységét, ráadásul arról sincs fogalma, Kazumi tekint-e bármelyikükre is barátnál többként? A későbbiekben a lányt felfedezi a showbiznisz világa, és úgy tűnik, választania kell nem csak a karrier és a foci, hanem a karrier és a barátaival való kapcsolat között is… Közben pedig egy hihetetlen és váratlan tragédia is lesújt, amely mindannyijuk életét megváltoztatja: de vajon talpra tudnak-e állni belőle hőseink? Képesek-e felnőni önmagukhoz és a feladatukhoz, helyes irányba fordulnak-e a válaszutakon?


Ez az anime viszonylag kevésbé ismert, és méltatlanul mellőzött. Be kell vallanom, én elfogult vagyok vele, mert a kedvenc sportanimém, és foci témában vitathatatlanul a legjobb, amit valaha láttam (megkockáztatnám, amit valaha is csináltak). A Toei Stúdió készítette, ami már önmagában is jó ajánlólevél lehet. Nagyon jellegzetes hangulatot áraszt, amihez hozzájárul a képi megjelenése is: egy megelevenedett mangára emlékeztet. Mindenben csak dicsérni tudom: nagyon jók a karakterek, még a kevésbé fontos szereplők karakterábrázolása is, kiválóan mutatja be az egyes szereplők jellembeli alakulását, és a köztük levő kapcsolatok képlékeny változását. Ezen a téren nagyon emberi és sok szempontból nagyon reális. A történetszövése is remek, mindig érdekes, nincsenek benne fillerek, mert vagy a pályán, vagy a magánéletben mindig mozgásban vannak a dolgok, ezért folyamatosan megragadja a néző érdeklődését. Kiemelendő, hogy a sportanimék fő hibájával ellentétben, itt nem mindenféle „varázslatos” képességeket vonultatnak fel, legalábbis nincsenek benne látványosan lehetetlen dolgok – nem mintha értenék a focihoz, de az ábrázolt akciók többnyire viszonylag valószerűnek tűnnek. És természetesen, mint már az előzőekből is kiderült, azt a hibát sem követték el, hogy csak a sporttal foglakozzanak, mert ez az anime jóval többről szól.

A mangája (Shoot!, mangaka: Oshima Tsukasa) 1994-ben elnyerte a Kodansha Manga Awardot shounen kategóriában (az előző év legjobb shounen mangája). De ettől még nem csak fiúknak való! (Sőt!)

Akinek egy icipici affinitása van legalább a sportanimékhez, mindenképpen nézze meg, mert kár kihagyni!


Szereplők:

Tanaka Toshihiko:
Toshi amolyan tipikus kamasz fiú, aki szenvedélyesen szereti a focit. Csatár és jó góllövő, bár ebben sokszor nem csak kitartása és tehetsége, de szerencséje is nagy szerepet játszik. Eleinte elég kiforratlan és éretlen, számos hibával rendelkezik. Tud konok és hirtelen lenni, de könnyen letörik és elveszti az önbizalmát. Az a típus, aki bár nem mutatja ki, de nagyon sokat rágódik a dolgokon, és az ilyesmi erősen meglátszik a teljesítményén. Különösen érzelmi téren elég bátortalan és szégyenlős, sokáig még magának sem ismeri be, hogy mennyire fontos neki Kazumi, és alkalomadtán inkább nyeglén viselkedik a lánnyal, amikor őszintének kellene lennie (az őszinteséggel az érzelmei terén ugyanis nagy problémái vannak) - aminek a következménye többnyire hatalmas veszekedés kettejük között, és az, hogy Kazumi tesz valami olyat, ami miatt Toshi mélységesen megbánhatja, ahogy viselkedett és furdalhatja a lelkiismeret.
Toshi az, akit Kubo kiválasztott az utódjának a csapatban, ám sokat kell tévelyegnie, míg ehhez az elváráshoz képes lesz felnőni.

Hiramatsu Kazuhiro:
Csendesebb, visszafogottabb fiú, aki Toshihoz hasonlóan félénk és szégyenlős, ha az érzelmekről van szó, és nehezen áll ki magáért. Ám ha egyszer eldöntött valamit, akkor ragaszkodik az elhatározásához. Kazumiba már régóta szerelmes, ezek miatt az érzések miatt romlottak le a jegyei alsó tagozatban, míg apja úgy gondolta, a foci miatt nem tud odafigyelni a tanulásra. Azt hiszi, apja azért nem tudja megérteni az ő fociszeretetét, mert maga sosem sportolt, ám aztán kiderül, hogy iskolás korában a Kakegawa jelenlegi legnagyobb helyi ellenfél iskolájának tehetséges focistája volt, csak ő is apja nyomására kényszerült feladni a játékot. Kazuhiro tőle örökölte tehetségét. Nagyon gyors és a technika, a cselezés mestere, aki ráadásul gyorsan tanul is, mert jó az elemzőképessége.

Shiraishi Kenji:
Ő amolyan fenegyerek. Nagyon lobbanékony, és könnyen ragadtatja magát tettlegességre, ha senki nincs aki megállítsa. Egy ilyen verekedés miatt diszkvalifikáltatja korábbi csapatát is, ami nagyon megfekszi a gyomrát. Kicsit rá is játszik mindig a keménységre, szeret nagy hangon hőzöngeni, de rengeteg pozitív tulajdonsága is van, például nagyon hűséges barátaihoz, és mindig kész segíteni. Igen tehetséges kapus. Kissé belebolondul Toshi nővérébe, Natsukóba.

Endo Kazumi:
Élénk, nyitott, robbanékony természetű lány, aki szeret fiúkkal haverkodni. Rajong a fociért, különösen szereti Toshiék hármasát nézni, és természetesen Kubót, akit szintén bálványoz, és meglehetősen féltékeny a barátnőjére, Minakóra. A Kakegawa csapat menedzsere és szurkolókórusának (Kubo-lányok XD) lelkes vezetője és hangadója lesz. Eleinte úgy tűnik, egyáltalán nem realizálja, hogy Toshiék kezdenek nem csak „pajtásként” gondolni rá. A későbbiekben Kazuhiro ragaszkodása meghatja, Toshival viszont képtelen zöldágra vergődni, és a fiú meggondolatlan szavaira első mérgében mindig valami drasztikus dolgot csinál. Így teszi meg az első lépést a szórakoztatóipar világába is, noha maga is kételyekkel küzd, hogy helyesen tette-e.

Kubo Yoshiharu:
Legendás tehetségű játékos, Toshi nem egy alkalommal istenhez hasonlítja. Évekig Németországban élt és focizott, nemzetközi szinten is elismerik, sőt, megpróbálják a Kakegawából egy híres német fociligába meghívni. Nagyon határozott személyiség, aki ugyanakkor éles megfigyelő és jó stratéga, ráadásul kedves, melegszívű jellem, nem csak focistaként, hanem emberként is bámulatos. Legfőbb szerelme és mindene a futball, ami miatt barátnője sokszor nem érzi elég közel magához. Nagyon jó kapitány és emberismerő, aki mindig tudja azt is, kinek mikor mit mondjon, hogy a legjobbat hozza ki belőle. A legjobb barátja Kamiya, akit nehezen, türelemmel és jóindulattal nyert meg magának, ő a bizalmasa is, azonban még neki sem mond el mindent. Időnként eltűnik, van ugyanis egy titka. :(
Kamiyával ketten alapították a Kakegawa fociklubot, olyan csapatot akartak ugyanis, amelyben a játékosok szabadon játszhatnak a saját stílusuk szerint, nem kell mások megkötéseihez alkalmazkodniuk. Kubo a nemzetközi karrier helyett úgy tűnik, előtérbe helyezte azt az álmot, hogy ezzel az új csapattal kijussanak az Ifjúsági Nemzeti Bajnokságra, illetve hogy azt megnyerjék. Középpályán játszik, ő az irányító, és a 10-es számot viseli mezén, amelyet hírnevessé tesz – Kubo 10-ese fémjelzi az egész Kakegawa focistílusát. Gyakorlatilag az edzőjük is ő, mert aki név szerint az edzőjük lenne, teljesen rábízza ezt a feladatot.

Kamiya Atsushi:
Ő egy elég ellentmondásos személyiség. Korábban egy csapatban sem találta meg helyét, nem talált barátokat, olyanokat, akikben megbízhat. Ennek fő oka, hogy nem bírta elviselni, hogy mások előírásai szerint kelljen fociznia, és ezért a többiektől elkülönülve, önzően játszott. Emiatt sokszor váltott csapatot, és egyre kevesebben fogadták el, egészen amíg Kubóval nem találkozott. Kubo felismerte a benne rejtőző képességeket, és saját önzetlenségével és kitartásával végül elnyerte Kamiya megingathatatlan bizalmát.
Kettősükben Kubo mellett Kamiya sokszor háttérbe szorult, de ez nem látszott zavarni többé. Szintén középpályás, és neki is jó vezetői adottságai vannak, ám eleinte nem volt sok alkalma ezt kibontakoztatni. Kiváló stratéga és taktikus. Időnként kicsit nyersnek, vagy fennhéjázónak tűnik, de igazából jószívű ember. Viszont ha egyszer valami igazán kihozza a sodrából, kitör belőle a régi robbanékony természet és konokság. Másodkapitány, és Kubo jobbkeze.

Mahori Keigo:
Az év közepén Brazíliából érkező fiú, aki eleinte lefitymálja a Kakegawa csapatát és a Kubótól elsajátított játékstílust, ezzel két táborra osztva a csapatot. Végül azonban sikerül beilleszkednie. Kazuhiróhoz hasonlatosan kiváló technikával rendelkezik.

Tanaka Natsuko:
Toshi nővére. Vidám, kicsit komolytalan természet, aki szereti cukkolni öccsét, és Kenjit is, akivel maguk is gyerekkori pajtások. Jóllehet Kenji mindig a védelmező lovagjaként lép fel, eleinte egyáltalán nem veszi komolyan a fiút. Toshit is, bár szereti, de általában teljesen félreérti.

Kitahara Minako:
Kubo barátnője, aki mélyen csodálja Kubót, azonban valahogy úgy érzi, mintha nem tudna hozzá igazán közel kerülni. Toshival úgy tűnik, nagyon jól megértik egymást, még mintha némi vonzalom is lenne köztük, bár ez Minako részéről leginkább abban kereshető, hogy a fiú a focipályán Kubóra emlékezteti.

Saiki Makoto:
Egy fontos rivális csapatnak, a Kakekitának a kapitánya, aki nagy tisztelője volt Kubo játékának, és hívta, hogy az ő iskolájuk csapatához csatlakozzon, és vele alkosson párost. Kubo ehelyett a Kakegawát választotta, amely egy újonnan nyílt iskola volt akkor, és még nem volt saját focicsapata. Mi több, Saiki helyett, az általa lenézett Kamiyát preferálta, amiért Saiki meglehetősen csalódott és dühös volt, és számosszor figyelmeztette Kubót, hogy előbb-utóbb úgyis előtör Kamiya régi, önző énje, és szétesik kettőjük játéka.
A Kakekitával sorsdöntő meccset játszanak a területi bajnokság döntőjébe kerülésért.

Matsushita Hiroshi:
A terület legerősebbjének mondott Fujita Higashi csapat középcsatára, Toshival egyidős, és a legfőbb helyi riválisa.

Kanou Ryuuji:
A Fujita Higashi csapatkapitánya, nemzeti szintű játékos, akinek rendezetlen számlája van még Kubóval – és így a Kakegawával.

Willy Reinhart:
Német játékos, Kubo nagy tisztelője és riválisa, a Farkas becenevet kapta a pályán, és gólkirály volt. Cserediákként a Maeyama iskola csapatában kezdett játszani. Nagyon nem értett egyet Kubo Japánba való visszatérésével, ezért is célja a Kakegawa legyőzése, de főleg azt akarja próbára tenni, vajon méltó-e rá Toshi, hogy Kubo utódja legyen. Ezért beugratja a fiút egy kemény tétű fogadásba is.

Videó bemutató:

A videó megtekintéséhez be kell jelentkezned!Ehhez az ismertetőhöz még nem születtek hozzászólások.