Budapest: - Tokió:
 
Felhasználói név:
Jelszó:
Elfelejtett jelszó
Látogatók száma:
(2000.06.07.-tol mérve)
2460045

Regisztrált felhasználók
száma:
24322

Online látogatók száma:
1

Avatárral rendelkező
felhasználók száma:
1644

Utolsó 5 látogatónk:
CarlosWaylant
2020-05-27 00:36:32
fodordani97
2020-05-26 23:55:55
LZsofHUN
2020-05-26 23:28:44
kuktikula
2020-05-26 21:52:25
katara34
2020-05-26 21:31:27
E-mail
elérhetőségünk:
mail@animeweb.hu

Oldalunk a Facebookon:

Testvérlapunk:

Felhasználási feltételek:
Az AnimeWeb bizalmát élvező alkotások, rajzok, írások, fordítások, ismertetők, letöltések, stb. kizárólag otthoni elolvasásra, nézegetésre, saját használatra tölthetőek le. Más honlapon való felhasználásukhoz nem járulunk hozzá!

Minimum felbontás:
1024 pixel képszélesség
Támogatott böngészők:
- Firefox (legfrissebb)
- Google Chrome (legfrissebb)

Verziószám: 5.9
Minden jog fenntartva!
(c) 2000-2020 AnimeWeb
Anime / Manga ismertetők


#  A  B  C  D  E  F  G  H  I  J  K  L  M  N  O  P  Q  R  S  T  U  V  W  X  Y  Z 
- A legfrissebb 30 ismertető időrendben -
- A teljes lista megjelenítése Alternatív címekkel ABC sorrendben -
- A teljes lista megjelenítése Alternatív címek nélkül ABC sorrendben -
- Típus szerinti rendezés -

Ismertetők száma: 862 
Szerkesztés alatti ismertetők száma: 22 

Lady Georgie (TV)
* * * *
レディ ジョージ

Adatok:

Utolsó módosítás időpontja: 2018-01-25 21:32:53
Létrehozás időpontja: 2007-09-14 00:00:00
Eddig megtekintve: 1923 alkalommal

További találatok
Az ismertető szerkesztője: Aqualuna

Típus: TV
Műfaj: Dráma; Romantika; Shoujo; Történelmi;
Epizódok száma:
45
Japán megjelenés éve: 1983

Ismertető:

A Lady Georgie 1982-ben debütált mangaként, akkor még csak Georgie! címen a Shoujo Comic magazinban. Ugyanaz az Igarashi Yumiko rajzolta, aki korábban a Candy Candy- t. (A két történetben érdekes módon van is nem egy hasonlóság, noha két különböző személy írta őket. Igarashi Yumiko csak az illusztrációkat készítette.) 1983-ban a Tokyo Movie Shinsha adaptálta a történetet egy 45 részes anime formájában.

Gyönyörű, romantikus stílusban megrajzolt figurák jellemzik mind az animét, mind a mangát, amelyek között természetesen – szokás szerint – vannak különbségek, elsősorban ami a történet végének bonyolódását illeti. A story mindkét esetben eléggé tragikus, de az animében mégsem annyira. Ha valaki nem szereti a tragikus történeteket, de a shoujo románcokat nagyon, az inkább az animét nézze meg! Amit még tudni kell róla, hogy bár kezdetben úgy tűnik, gyerekeknek vagy kiskamaszoknak (is) való, sok országban egyes jeleneteket kicenzúráztak belőle.


A történet a viktoriánus korszakban játszódik, és Ausztráliában kezdődik. Itt él Georgie egy vidéki farmon a családjával, azaz apukával, anyukával és két báttyal. Amit egyedül ő nem tud a családban, hogy nem a vér szerinti lányuk, hanem az apa és két fia mentették őt meg kisbaba korában. Az igazi szülei egy Angliából száműzött pár volt, akikről semmi többet nem lehet tudni, csak azt, hogy valószínűleg eredetileg jómódúak lehettek. Ausztráliába érkezve szökni próbáltak, közben az asszony elszakadt a férjétől és egy súlyos baleset érte, ekkor talált rá Eric Buttman és két fia, Abel és Arthur, de már nem tudtak rajta segíteni. A kisbaba Georgiet a gondjaikba vették, és mindhárman a rajongásig szerették, védelmezték és kényeztették, az anyuka ezzel szemben, noha alapvetően jólelkű asszony volt, kevésbé lelkesedett érte.

Egy tragikus fordulat során a családapa meghal, és Mary Buttman magára marad a gyerekekkel. Ahogy nőnek, egyre jobban kiéleződik a helyzet, egyrészt mert az anyuka féltékeny Georgie-ra, fél, hogy a fiai jobban szeretik a kislányt nála, másrészt Abel és Arthur – de különösen a nagyobbik, hevesebb természetű Abel – között is felüti a fejét a féltékenység. Az anya ezért is neheztel Georgie-ra, mintha előre megsejtené, hogy idővel mindkét fia többet fog érezni iránta testvéri szeretetnél, és így Georgie békétlenséget és boldogtalanságot okoz majd a testvérek között.

Ahogy Georgie lassan megnő, először Abel fokozatosan ráébred, hogy voltaképpen szerelmes Georgie-ba, noha próbál ez ellen küzdeni eleinte. Noha igazából fel akarná fedni a titkot, hogy nem is vérrokonok - hiszen akkor udvarolhatna neki -, de Arthur határozottan tiltakozik ez ellen, mert tudja, milyen nagyon boldogtalanná tenné az igazság a lányt. Annak ellenére, hogy ő is beleszeretett, inkább megmaradna továbbra is bátyjának, semmint fájdalmat okozzon neki.
Georgie így aztán mit sem sejt, „fivérei” érzéseiről sem, és beleszeret egy Ausztráliába látogató nemesi származású angol fiúba, aki mindennek tetejében már el is van jegyezve, noha viszonozza Georgie érzéseit, és fel akarja bontani az eljegyzését, hogy aztán Georgie-t vehesse el. Közben viszont vissza kell térnie Angliába.

Ráadásul az édesanya is rájön a kapcsolatukra, és mivel ő korábban már tisztába jött fiai érzéseivel, annyira felháborodik, hogy kirobban belőle a keserűség, és feltárva Georgie előtt a sokkoló valóságot, kiutasítja a házából.
A lány ezután tudomást szerez Abel és Arthur valódi érzéseiről iránta, és tudja, hogy még ha a viselkedését megbánt édesanya vissza is fogadná, már soha többé nem térhet vissza közéjük, soha többé nem lehet úgy, mint volt. Levágja hát haját, fiúnak öltözik és elindul Angliába, hogy megtalálja szerelmét és az igazságot a származásáról.

Eddigi hozzászólások száma: 3


3.

Aqualuna

2009-01-26 17:38:37

A Moziteremben máris láthatod az első Georgie részeket. ;) - kacsint A Lady Oscar - azaz Versailles no Bara - már volt feltöltve az oldalon, letölthető formában újból nem lesz, esetleg torrenten vagy a Moziteremben.

2.

Aqualuna

2009-01-04 18:51:57

Jól emlékszel szerintem, mert én is találtam olyat, hogy "Lady Georgie Barbara" a videók között. Bár olasz oldalon szerepel sima Lady Georgie-ként is.

1.

Barbara-chan

2009-01-01 19:04:52

lol ha jól emlékszem ezt a csajt nevezték el az olaszok barbarának XD - fetrengo nevetés
és Barbara címen futott ez az anime :D - nagy mosoly de lehet az egy másik volt már nem emléxem^^"