Budapest: - Tokió:
 
Felhasználói név:
Jelszó:
Elfelejtett jelszó
Látogatók száma:
(2000.06.07.-tol mérve)
2459691

Regisztrált felhasználók
száma:
24317

Online látogatók száma:
2

Avatárral rendelkező
felhasználók száma:
1643

Utolsó 5 látogatónk:
Petroshen
2020-05-25 14:15:49
Flowery
2020-05-25 13:29:30
nazumbo
2020-05-25 12:29:42
fodordani97
2020-05-25 10:50:24
Berni_1998
2020-05-25 10:08:31
E-mail
elérhetőségünk:
mail@animeweb.hu

Oldalunk a Facebookon:

Testvérlapunk:

Felhasználási feltételek:
Az AnimeWeb bizalmát élvező alkotások, rajzok, írások, fordítások, ismertetők, letöltések, stb. kizárólag otthoni elolvasásra, nézegetésre, saját használatra tölthetőek le. Más honlapon való felhasználásukhoz nem járulunk hozzá!

Minimum felbontás:
1024 pixel képszélesség
Támogatott böngészők:
- Firefox (legfrissebb)
- Google Chrome (legfrissebb)

Verziószám: 5.9
Minden jog fenntartva!
(c) 2000-2020 AnimeWeb
Anime / Manga ismertetők


#  A  B  C  D  E  F  G  H  I  J  K  L  M  N  O  P  Q  R  S  T  U  V  W  X  Y  Z 
- A legfrissebb 30 ismertető időrendben -
- A teljes lista megjelenítése Alternatív címekkel ABC sorrendben -
- A teljes lista megjelenítése Alternatív címek nélkül ABC sorrendben -
- Típus szerinti rendezés -

Ismertetők száma: 862 
Szerkesztés alatti ismertetők száma: 22 

Fruits Basket (TV)
Furuba * * * *
フルーツバスケット

Adatok:

Utolsó módosítás időpontja: 2010-03-31 19:46:53
Létrehozás időpontja: 2008-05-12 17:16:36
Eddig megtekintve: 3352 alkalommal

További találatok
Az ismertető szerkesztője: Aqualuna

Típus: TV
Műfaj: Dráma; Fantasy; Romantika;
Epizódok száma:
26
Japán megjelenés éve: 2001

Ismertető:

A „Gyümölcskosár”, amire a cím utal, egy gyerekjáték, melynek során a gyerekek gyümölcsök után nevezik el egymást, és a játék során bizonyos gyümölcstípusokat szólítanak. De mit csináljon az a kislány, aki az „Onigiri” (tradicionális japán étel, kb. rizslabda) nevet kapta, és így nem szólítják sosem, merthogy az nem gyümölcsnév?

Ez a lány, aki nem illik bele a Gyümölcskosárba – azaz nem talál magának helyet társai között – Honda Tohru, azóta már 16 éves, és középiskolába jár. Néhány hónappal korábban egy autóbaleset következtében elveszítette az őt egyedül nevelő édesanyját, és elárvult (apja egészen kicsi korában halt meg). Apai nagyapja ugyan magához vette elvileg, ám erre a gyakorlatban nem került sor, mert a nagyapa háza átépítésre került, és így ő maga is más rokonokhoz költözött erre az időre – Tohrunak pedig (megint csak elvileg) barátokhoz kellett volna mennie lakni. Ő azonban nem árulta el helyzetét senkinek, nem akarván terhére lenni két barátnőjének, Uo-channak és Hana-channak, hanem egy sátorban lakik az erdőben, és iskola után hosszú órákat dolgozik egy nagy irodaházban takarítóként, hogy megkeresse a megélhetésére valót.
Véletlenül rábukkan egy reggel arra a félreeső házra, ahol osztálytársa, a csinos és tartózkodó Sohma Yuki lakik egy unokabátyjával, az agglegény Shigurével. A két Sohma rájön Tohru körülményeire (mellesleg az erdő, ahol a lány felállította sátrát, a Sohma családi birtokhoz tartozik), és minekutána egy földcsuszamlás betemeti Tohru „házát és várát”, felajánlják, hogy amennyiben elvégzi náluk egy házvezetőnő feladatait, azaz főz, mos, takarít rájuk, akkor beköltözhet az egyik üresen álló szobába. Tohru rá van kényszerítve, hogy elfogadja ezt a nagylelkű ajánlatot, amely ugyanakkor nem sejtett problémával jár a háziak számára. Nem telik bele sok idő, amíg Tohru felfedezi a féltve rejtegetett családi titkot: a Sohma klán egyes tagjait – így Yukit és Shigurét is – egy kellemetlen átok sújtja! A Juunishi (= Kínai Állatöv) átka értelmében, ha ellenkező nemű személy öleli meg őket, illetve ha testük erős érzelmi vagy fizikai megterhelésnek van kitéve (például betegség miatt legyengül), akkor átváltoznak a születési évüknek megfelelő állattá. Ezt a titkot eddig, ha kívülálló megtudta, hipnózissal törölték az emlékezetéből, ám Akito, aki úgy tűnik, az átokkal megvert Sohmák feje, meglepő módon megkegyelmez a lánynak. Tohru tehát élhet a két Sohmával egy házban, ám szigorúan meg kell tartania a titkot.

Hamarosan érkezik egy negyedik lakó is, Kyou, aki szintén Sohma, és a macska átkának hatása alatt van, ami a legszörnyűbb a Juunishi átkok között. A macska ugyanis nem része a kínai állatjegyeknek, méghozzá a legenda szerint azért maradt ki, mert a patkány becsapta. Ezért Kyou engesztelhetetlenül gyűlöli Yukit, akit a patkány átka sújt, és mindenáron le akarja győzni, ám Yuki mindenben erősebb, jobbnak tűnik nála. Tohru mindent megtesz, hogy kissé megbékéltesse őket egymással, miközben egyre jobban megszereti nem csak őket kettejüket, hanem a körülötte sorban felbukkanó többi elátkozott Sohmát is. A két fiú is egyre jobban vonzódik Tohruhoz, miközben titokban egymást irigylik, saját magukat pedig lebecsülik – ők ketten, az átok többi szenvedő alanyához hasonlóan, keserves emlékeket őrizgetnek. Kyounak még egy külön szörnyű kis titka is van: a macska bosszúálló szellemének átka ugyanis még egy formába képes transzformálni a testét…


Mit is mondhatnék róla?! Egy bájos, szívmelengető és megragadó anime, amiben rengeteg drámai momentum is van, ami hol szívfacsaró, hol mulatságos, teli egy halom érdekes és eleven – mondhatni, nem hétköznapi és bizarr ^^” – karakterrel. Egy kritika így beszél róla: „ …egy igazi érzelmi hullámvasút, amely a humor és móka cukorbevonata mögött valódi, mély és őszinte drámákat rejt.” Ugyan a mangának csupán egy részét öleli föl, a kritikusok szerint jól sikerült megválasztani a végpontot, sejtetve, hogy még több is van a történetben. Egyesek szerint a történet vezetése kissé lapos, ám igazi erejét nem is abban, hanem a szereplők kapcsolatainak erős ábrázolásában, az érzelmi aspektusok sokoldalú megragadásában kell keresni, ahogy hőseink helyüket keresik a világban, és erőt merítenek egymásból. Szerintem vonzóan vegyíti a realisztikus és a mesés elemeket, ebből, és a jellegzetes rajzstílusból alakul ki sajátos, melengető atmoszférája. Még egy dolog, ami tetszett benne, hogy a szereplők korántsem tökéletesek, ellenkezőleg, hibáik jól ki vannak emelve, olyan módon, hogy időnként ugyanaz a tulajdonság mintha egyszerre lenne hiba és erény.

A történet „befejezése” érezhetően nyitott, számos kérdésre nem kapunk választ és számos dolog nem oldódik meg. Sikerült egy olyan dramaturgiai pontot választani, hogy az ember többet akarjon, ugyanakkor ez mégse menjen az animével való elégedettség rovására. Hogy ezt nem csupán én gondolom így, arra álljon bizonyságul, hogy 2005. áprilisában a Funimation Entertainment egy megmozdulást szervezett, amelynek célja 1000 darab origami daru hajtogatása volt. A japán folklór szerint ez valóra váltja valakinek egy kívánságát. Amikor összegyűlt a minimum 1000 darab papírdaru, a Funimation elküldte őket, valamint a készítésüket megörökítő képeket a Deen Stúdiónak és a Hakusenshának (az anime ill. manga kiadói), hogy megpróbálják így rávenni őket egy második szezon elkészítésére (amely azonban sajnos mindmáig várat magára).

Díjak:
A manga 2001-ben megnyerte a Kodansha Manga Awardot shoujo kategóriában, és a legjobb manga díját a 2007-es American Anime Awardson. Ugyancsak 2001-ben az anime is elnyerte az Animage azévi Anime Grand Prix díját. A mangából csak Japánban több mint 18 millió példányt adtak el, ezzel máig a második legjobban eladott shoujo sorozat az országban.


Szereplők:

Honda Tohru:
Egy végletekig kedves, jószívű és gyengéd, gondoskodó, önzetlen és túlzottan udvarias lány, aki mindig mosolyog, még ha fájdalom gyötri is, megtesz mindent, hogy ne legyen mások terhére, és ne aggassza barátait. Másokkal mindig jobban törődik, mint magával, néha már a kihasználásig hagyja ezt fajulni. Próbál mindig derűlátó lenni, sosem panaszkodni, és megtenni, amit meg kell tennie, még ha nehezére esik is. Mások iránta mutatott kedvessége mindig különlegesen nagy örömet és meglepetést okoz neki, mintha nem érezné érdemesnek magát rá. Kivételes beleérző és elfogadó képessége van – bár úgy tűnik, ezt anyjától kapta örökbe, mert mindig azt szokta idézgetni, amit őtőle hallott. Anyja egyetlen fotóját kincsként óvja, és úgy viselkedik vele, mintha élő lenne.
Ha zavarba jön, összevissza kezd hadarni. Kitűnő háziasszony, viszony más tekintetben kissé butuskának tűnhet olykor, például nem valami jó tanuló. A Sohmák számára kicsit olyan, mint a melegség és béke angyala.

Érdekesség: A Tohru keresztnév általában fiúkra jellemző. A mangaka, Takaya Natsuki, előszeretettel használ női szereplőinél fiú neveket, hogy „kiegyensúlyozza” őket. Ráadásul a többi szereplő közül számosan Tohru-kunként szólítják meg, ami szintén inkább fiúk esetében használatos.

Sohma Yuki:
A Juunishi patkány (bár sokszor egérnek fordítják).
Yuki Herceg, ahogy az iskolában sokszor nevezik, egy nagyon attraktív, kicsit lányos arcú, és borzasztó népszerű fiú, akinek még saját rajongói klubot is alakítottak a lányok, akik csapatostul bolondulnak érte. Ugyanakkor ennek a hercegnek a szíve mintha jégből lenne, visszahúzódó, tartózkodó, sőt visszautasító – mindennek a hátterében részben az átok, részben a szintén ezzel kapcsolatba hozható neveltetési körülményei állnak. Yuki azért határolódik el mindenkitől, mert nem tudja, hogyan legyen nyitottabb, és komoly önbecsülési problémákkal küszködik. Érzékeny lelkű típus, akiben rengeteg gátlás van. Nagyon terhére van az iskolában ráháruló rajongás és elvárások, egyáltalán nem szeret a középpontban állni vagy kitűnni. Titokban az olyan embereket irigyli, akik könnyen teremtenek kapcsolatot és kommunikálnak másokkal – az olyanokat, mint Kyou – mert valójában inkább barátokra vágyik, semmint ájult csodálatra.
Úgy tűnik, Yuki szinte mindenben tehetséges, kivéve a főzést :) – kiváló tanuló, kiemelkedő a harci sportokban. Hobbija a kertészkedés – van egy kis konyhakertje.

Érdekesség: A nevét úgy kapta, hogy „semmi (más) sem hangzott jól”. A Yuki havat is jelent japánul (~ jégherceg), ám a neve írására használt kanji jelentése „indok”, „remény”, vagy „ok a reményre”.

Sohma Kyou:
A Juunishi macska.
Egy igazi vadóc fiú. Nagyon temperamentumos, igen könnyű felingerelni, hirtelen, előbb cselekszik aztán gondolkodik típus, ennek következtében sokszor durva. Rendesen a beszédmodora is nyers, és ritkán mutat egy gyengédebb oldalt is. Mivel szörnyetegként tekint magára, ennek következtében próbál érzelmileg elhatárolódni, hogy megvédje magát. Legnagyobb, ám legtöbbször lehetetlennek tűnő vágya, hogy elfogadják – például befogadják a Juunishi állatai közé, amit azáltal próbál elérni, hogy mindegy milyen módon (bár leginkább harcban), de legyőzi Yukit. Sajnos, bármilyen keményen küzd és edz is, Yuki tehetsége úgy tűnik, mindig magasabbrendű. Ezért is gyűlöli, bár ennek a hátterében jókora adag irigység is lappang, mert Yuki sokkal szerencsésebbnek tűnik saját magánál.
Kyou kiválóan főz – magányos vadonbeli edzései során szüksége volt rá, hogy megtanulja ellátni magát, ugyanakkor a Sohma házban csak akkor veszi a fakanalat, ha valamiért muszáj. Ki nem állhatja a hagymaféléket, mert rosszul lesz a szaguktól.

Érdekesség: A kanjinak, amellyel nevét leírják, számos a karakterhez illő jelentése van. Az általában a nevéhez használt kanji azt jelenti „beékelődött”, míg más, hasonlóan kiejtendő kanjik jelentése „balszerencse”, „ginger” (amelyet az angolban a vörösesszőkék hajszínének megnevezésére is szoktak használni), illetve „zűrzavar”. XD

Sohma Shigure:
A kutya.
27 éves író, aki komoly irodalmi művek mellett romantikus regényeket is ír álnéven. Ő a tulajdonosa a háznak, amelyben laknak (a legtöbb Sohma a klán palotának is beillő méretű létesítményében él). Meglehetősen kényelmes (lusta XD), szereti, ha ellátják, picit perverz, és szeret mindenkit cukkolni, de legjobban szerencsétlen szerkesztőnőjét, akit a szívroham környékére kerget azzal, hogy a határidők közeledtével mindenféle trükkel meg akar szökni a munka elől. Kényelmességéhez hozzá tartozik, hogy általában lezser kimonót szeret viselni. Ritkán mutat komolyabb arcot, de éles szemmel átlátja a dolgokat, és a manipuláció sem áll távol tőle.

Neve a japán holdnaptár tizedik hónapjának – shigurezuki – nevéből ered, ami hagyományosan a kutya hónapja.

Sohma Kagura:
A disznó (vaddisznó).
Kyounál két évvel idősebb lány (noha inkább fiatalabbnak néz ki), aki a végletekig rajong a fiúért – szerelmes belé, és minden eszközzel rá próbálja kényszeríteni magát. Ha nem megy szelíden, női gyengeséggel, akkor jöjjön az erőszak! Emiatt aztán Kyou legszívesebben kifutna a világból, ha csak fenyeget Kagura megjelenése, mint például Valentin-napon. XDD Kagura váltig a jegyesének hangoztatja magát, és előszeretettel ölelgeti is – mert a Juunishi tagjai között ez nem okoz átváltozást; a lány már csak ezért is úgy érzi, ők ketten egymásnak lettek teremtve ;).

Neve a tizenegyedik holdhónap – kagurazuki – nevéből ered, ami a vaddisznó hónapja.

Sohma Momiji:
A nyúl.
Úgy néz ki, mint egy általános iskolás, és pont olyan gyerekesen is viselkedik, pedig valójában csak egy évvel fiatalabb Tohrunál, Yukinál és Kyounál. (Mikor ez kiderül, nem kis sokként éri Tohrut.) Aranyos, vidám, de kissé „fárasztó” fiú, aki szívesebben viseli a lányoknak való iskolai egyenruhát, mert szerinte az sokkal helyesebb rajta. Nem a szülei nevelik, mert anyja undorodott tőle az átok miatt, és ezért kitörölték az emlékezetéből. Van egy húga is, aki nem tudja, hogy testvérek. Momiji szinte hősiesen rejtegeti ezek miatti fájdalmát, érzelmileg nagyon erős fiú. Mintha még az sem zavarná, hogy ölelgetés hatására fény derül titkára, legalábbis eléggé „gondtalanul” viselkedik etekintetben. ^^”

Neve a kilencedik hónap – momijitsuki – nevéből ered, a harmadik hónapé helyett, a nyúl hónapja ugyanis az utóbbi, azonban a mangaka összekeverte ezt (nem tudni, szándékosan-e) egy másik Juunishi-tag nevével. (A kilencedik hónap a kakas hónapja.)

Sohma Hatsuharu:
Az ökör (de időnként tehénnek mondják és rajzolva is inkább ahhoz hasonlít).
Egyidős Momijivel, de ugyanolyan érettnek néz ki, mint Kyou vagy Yuki. Kettős személyiség, aminek a yinhez meg a yanghoz is köze van. A „fehér” Haru egy összeszedett, higgadtabb és szelídebb fiú, ám ha idegesítik/ingerlik, akkor átváltozik a „fekete” Haruvá, aki meglehetősen harcias és galád alak. A haja is fekete-fehér, ami miatt sokszor zaklatják.
Mivel a legenda szerint a patkány az ökör hátára ülve becsapta azt, és így lett maga az első az állatöv jegyei közül, gyerekkorában nagyon dühös volt Yukira, őt hibáztatta minden nehézségéért és bosszút akart állni rajta. Ám amikor közelebbről megismerte, ez pont az ellenkezőjére, szeretetbe és védelmezésbe fordult. Azt állítja, Yuki volt az első szerelme. Yuki oldalán állva, ki nem állhatja Kyout, és neki meg az a célja, hogy őt legyőzze – viszont ebben a felállásban pontosan fordítottak az erőviszonyok, mint a Kyou-Yuki párosításnál.
Ja, és iszonyatos a tájékozódási képessége! XD

Neve az első hónapéval egyezik meg, ami „új évet” illetve „kora tavaszt” jelent, és amely az ökör hónapja. Ugyanakkor más kanjival van írva, mint a hónapnév.

Sohma Hatori:
A sárkány. Ám átváltozott formája egy 8 centiméteres kis tengeri csikóhal (japánul tatsuno-otoshigo, ami bébisárkányt jelent), amit meglehetősen szégyenletesnek tart.
Shiguréval egyidős, és akár az apja korábban, a Sohma család privát orvosa. Hipnotikus képessége révén ő az, aki kitörli az emberek emlékezetéből az átokkal kapcsolatos dolgokat, amit saját külön személyes tragédiájaként, szerelmével is meg kellett tennie. Kifelé hűvös, komoly, egyenesen komor, sőt időnként félelmet keltő, de nem rossz ember. Szinte mindig közönyösséget mutat. Kapcsolata a vele egyidős két Juunishivel, korábbi iskolatársaival, Shiguréval és Ayamével a legbizalmasabb.

Neve a negyedik hónapéból – konohatorizuki – ered, ami a sárkány hónapja.
A mangaka egy széljegyzetben őt írta le „a szereplőgárda legjobb férj-nyersanyagaként” :).

Sohma Ayame:
A kígyó.
Yuki bátyja, aki öccsét egyszerűen semmibe vette gyerekkorában, most viszont úgy tűnik, visszakapja tőle ezt a bánásmódot, miközben maga próbál bűnbocsánatot nyerni, és közelebb férkőzni Yukihoz. Meglehetősen ravasz alak, aki élvezettel cukkol másokat (Shiguréhez hasonlóan), ezenkívül idegesítően nyüzsgő, tolakodó, hatalmas önbizalom és önközpontúság jellemzi… és egy kicsit perverz is – szóval meglehetősen kimerítő. ^^” Hogyha egyszer beindul, csak Hatori tudja leállítani – ő az egyetlen, akire mindig hallgat és akinek azonnal engedelmeskedik. Divattervező, egy boltja van, ahol saját maga által tervezett ún. „romantikus kosztümöket” árul, leginkább azon férfiak ízlésének kiszolgálására, akik szeretnek női ruhába öltözni. Maga is úgy tűnik, mintha saját neméhez vonzódna, vagy legalábbis mindkét nemhez.
Kígyóként nagyon érzékeny a hidegre, a legkisebb lehűlés is átváltoztatja.

A neve normális esetben női név, ami íriszt jelent. A mangaka az ötödik hónap – ayamezuki – nevéből vette, ami a kígyó hónapja.

Sohma Kisa:
A tigris.
12 éves kislány, szégyenlős és visszahúzódó. Osztálytársai kiközösítik és zaklatják, amit szégyenében és félelmében elhallgat – ez odáig vezet, hogy teljesen abbahagyja a beszédet, és végül meg is szökik otthonról. Hatsuharu találja meg és viszi el Shiguréékhez a legyengült és transzformálódott kislányt, ahol Tohru személyében megértő barátnőre – afféle nővérpótlékra talál.

Neve a második hónap – kisaragi – nevéből ered, ami a tigris hónapja.

Sohma Hiro:
A birka.
11 évesen a legfiatalabb az elátkozott Sohmák között. Kivételesen intelligens, viszont verbálisan agresszív, felvágott szájú és pimasz, akit emiatt nehéz megkedvelni. Szerelmes Kisába, ezért nagyon féltékeny Tohrura, akit becsmérel és becsap. Legszívesebben ugyanis kisajátítaná Kisát, ugyanakkor pont amikor a lánynak a legnagyobb szüksége lett volna rá, akkor tartott szándékosan távolságot tőle, mert ezzel meg akarta védeni Akitótól. Szörnyen szeretne mihamarabb felnőni, főleg, hogy képes legyen Kisát megvédelmezni és a lovagja lehessen.

Neve a hetedik hónap – fumihirogetsuki – nevéből ered, ami a birka hónapja.

Sohma Ritsu:
A majom.
21 éves, és mivel női ruhában valamivel magabiztosabbnak érzi magát, először nőnek tűnik, pedig valójában fiú. A többiek Ri-channak szólítják. Nagyon szép, de szörnyen félénk és szégyenlős, és idegileg instabil. Nincs semmi önbizalma, viszont van egy öröklött hajlandósága extrém módon túlreagálni dolgokat és mindenért magát hibáztatni (ebben tökéletesen anyjára ütött ^^”). A fentiek miatt nem érzi jól magát emberek között, mert mások jelenléte hatalmas stresszt jelent számára.

Neve a nyolcadik hónap – odakaritsuki – nevéből ered, ami a majom hónapja.

Sohma Akito:
A Sohma klán feje. Meglehetősen titokzatos alak. Később kiderül, hogy a Jádecsászárnak megfelelő „Istenség” megtestesítőjeként részese a Juunishi átoknak; úgy mondják, ő viseli az átok magját, a többiek csak neki köszönhetően élhetnek, míg ő maga korai halálra van ítélve és folyton betegeskedik is. Hatori orvosi tevékenységének túlnyomó részét az ő kúrálása teszi ki. A többi Sohma, minthogy semmi mást nem tehetnek érte, aki viseli az átok nagyját, szó nélkül engedelmeskednek mindenben neki. A baj az, hogy Akito meglehetősen gonosz módon használja hatalmát, mindenféle módon kínozva a Juunishi tagjait, akiket gyűlöl, hiszen miattuk ítéltetett halálra. Ingerlékeny és erőszakos; azt élvezi, ha a többiek szenvednek, és mindent megakadályoz, ami egy kicsit is boldogabbá tehetné őket, sőt dührohamaiban fizikailag is bántalmazza őket. Ennek megfelelően, főleg Yuki számára meglehetősen gyanús, hogy nem törölteti azonnal Tohru memóriáját.
A Juunishi tagjai rettegve félik, ugyanakkor képtelenek szembeszállni vele.

Érdekesség: Míg az animében Akito fiú, a mangában egy fiúként felnevelt nő. Utóbbiban arról sincs szó, hogy az átok miatt fiatalon meg kéne halnia.

Sohma Kazuma:
Nem a Juunishi tagja, de nagyapja volt a korábbi macska, ezért megérti és együttérez Kyouval. Magához veszi és apjaként neveli, részben mert jóvá akarja tenni ahogy gyerekként nagyapjával viselkedett az átok miatt. Harcművész, saját dojója van, és ő az, aki mind Kyout, mind Yukit harcművészetre oktatta. Ő az egyetlen, akiben Kyou megbízik, ám sajnos „elárulni” készül ezt a bizalmat.

Uotani Arisa – Uo-chan:
Tohru barátnője. Korábban, hasonlóan Tohru anyjához, egy banda tagja volt, ezért eléggé sötét és erőszakos a múltja. Tohru anyja, Kyoko mentette meg abból az életből, amivel életre szóló hálával és barátsággal fizet. Kyoko sírja előtt megesküdött, hogy gondját fogja viselni Tohrunak. Kemény, hetyke, időnként erőszakos lány, nagyon magas, és sokszor úgy beszél, mint egy férfi.

Hanajima Saki – Hana-chan:
Tohru másik barátnője. Meglehetősen különös, szinte androidszerű, ugyanis van egy különleges „antennája”, amivel érzékeli az emberek auráját, de akár elektromos sokkot is tud küldeni rájuk. (Öccse sem mindennapi, ő meg az átkok mestere.) Akárcsak Uo-chan, ő is megesküdött Kyoko sírjánál, hogy védelmezni fogja Tohrut, akit szinte túlzóan szeret – mert Tohru az első kívülálló, aki elfogadta őt a „furcsaságával” együtt. Legszívesebben birtokolná barátnőjét, ám mikor szükséges, képes elengedni is.
Kinézetre meglehetősen morbid jelenség Gothic Lolita stílusban, aki halálosan udvarias pléhpofával képes beszélni másokkal.

Okami-san:
A háziasszonya a Sohmák fürdőhelyének, mivel gyenge fizikuma miatt igényli a gyógyfürdők áldásos hatását. Meglehetősen kísértetiesen néz ki, főleg ha rájön a genetikusan programozott erőszakos „bűnbánatroham” – ő Ritsu anyja XD.

Minagawa Motoko:
Harmadéves lány, aki első látásra belebolondult az elsőéves Yukiba; alapítója és elnöke a Yuki Herceg Klubnak, amelynek minden tagja magának szeretné kisajátítani a fiút, ám szigorú szabályaik vannak rá, hogy egyikük se kerülhessen a többieknél bizalmasabb viszonyba vele. Viszont a nem klubtag lányok meg semmilyen viszonyba se kerülhetnének vele, ha ez a klubon múlna; mindent megtesznek, hogy izolálják Yukit a többiektől, és mikor a fiú összebarátkozik Tohruval, ő lesz a főellenség, akit mindenáron eliminálni kell! Csakhogy ez nem olyan egyszerű, mert egyrészt a klub vezetősége nem kimondottan zseniális koponyákból és oroszlánszívű amazonokból áll, másrészt ott vannak Tohru védelmezői: két barátnője, Uotani, és a „boszorkány” Hanajima, akitől babonásan rettegnek XD.

Videó bemutató:

A videó megtekintéséhez be kell jelentkezned!
Eddigi hozzászólások száma: 4


4.

rozell

2010-11-16 17:13:12

én is végignéztem jo volt de csalodtam is benne az eleje tetcik de már a vége felé nem ojan jo

3.

magus1

2009-05-17 17:40:21

nekem is tetszik ez az anime csak még nem néztem végig.

2.

Barbara-chan

2008-05-20 15:10:40

nem rossz az anime csak kár hogy még mindig nem jutottam el a végéig!-.-

1.

GG

2008-05-13 05:31:28

Igen, ez egy nagyon szép anime méltó leírása!