Budapest: - Tokió:
 
Felhasználói név:
Jelszó:
Elfelejtett jelszó
Látogatók száma:
(2000.06.07.-tol mérve)
2365064

Regisztrált felhasználók
száma:
23423

Online látogatók száma:
2

Avatárral rendelkező
felhasználók száma:
1622

Utolsó 5 látogatónk:
kornel98
2019-06-16 00:39:29
Valami122
2019-06-16 00:36:17
shivary
2019-06-15 23:23:37
shepwayne
2019-06-15 21:57:01
zolij
2019-06-15 21:49:41
E-mail
elérhetőségünk:
mail@animeweb.hu

Oldalunk a Facebookon:

Testvérlapunk:

Felhasználási feltételek:
Az AnimeWeb bizalmát élvező alkotások, rajzok, írások, fordítások, ismertetők, letöltések, stb. kizárólag otthoni elolvasásra, nézegetésre, saját használatra tölthetőek le. Más honlapon való felhasználásukhoz nem járulunk hozzá!

Minimum felbontás:
1024 pixel képszélesség
Támogatott böngészők:
- Firefox (legfrissebb)
- Google Chrome (legfrissebb)

Verziószám: 5.9
Minden jog fenntartva!
(c) 2000-2019 AnimeWeb
Anime / Manga ismertetők


#  A  B  C  D  E  F  G  H  I  J  K  L  M  N  O  P  Q  R  S  T  U  V  W  X  Y  Z 
- A legfrissebb 30 ismertető időrendben -
- A teljes lista megjelenítése Alternatív címekkel ABC sorrendben -
- A teljes lista megjelenítése Alternatív címek nélkül ABC sorrendben -
- Típus szerinti rendezés -

Ismertetők száma: 861 
Szerkesztés alatti ismertetők száma: 22 

Card Captor Sakura (TV)
Cardcaptors * Cardcaptor Sakura * * *
カードキャプターさくら

Adatok:

Utolsó módosítás időpontja: 2017-02-20 14:11:55
Létrehozás időpontja: 2008-05-14 18:07:04
Eddig megtekintve: 2789 alkalommal

További találatok
Az ismertető szerkesztője: Keiko

Típus: TV
Műfaj: Kaland; Komédia; Mágia; Mahou Shoujo (Magical Girl); Romantika; Természetfeletti;
Epizódok száma:
70
Japán megjelenés éve: 1998

Ismertető:

A Card Captor Sakura (gyakran CCS-nek rövidítve) a Clamp egyik legismertebb és legaranyosabb alkotása, amit még Amerika is megvásárolt Cardcaptors néven (mellékes, hogy átszabták az egészet és sokat vesztett az értékéből). Történetünk főszereplője Kinomoto Sakura, aki egy energikus, általános iskolás lány, édesapjával és bátyjával, Touyával él. Egy nap a dolgozószobában rátalál egy különös könyvre, amiben kártyák vannak. De amint elolvassa az első kártyán lévő szót, a többi szétszóródik a városban, a könyv borítójáról pedig felébred a Pecsét Őrzője, Kerberos, aki inkább egy plüss állatra hasonlít ebben az alakjában. Elmondja Sakurának, hogy a Clow Reed által készített kártyáknak önmagukban is varázserejük van, ezért mielőbb össze kell gyűjtenie, nehogy bajt okozzanak. Mivel úgy tűnik hősnőnknek is van varázsereje, őt választja ki Card Captornak (Kártya Vadász). Innentől kezdve a mindennapi hétköznapok érdekessé válnak, megkezdődik a kártyák összegyűjtése, amiben Sakura barátnője, Daidouji Tomoyo is segít, mivel furcsa hobbija, hogy filmezzen. :) És ott van Touya osztálytársa is, Tsukishiro Yukito, akit Sakura bálványoz és titokban szeret is. Majd nem sokkal később felbukkan a rivális is, Li Shaoran, aki képes volt Hong-Kongból is átköltözni Tomoedába, csakhogy megszerezze az összes Clow kártyát. Innentől kezdődik igazán csak a történet, hiszen rengeteg szereplő kap még nagyobb szerepeket a 70 rész alatt. A manga 12 kötetes, ebből az első 6 a Clow kártyák összegyűjtésével, a másik 6 pedig a Sakura kártyákkal foglalkozik, akárcsak az anime két nagyobb részre bontva. A nagyobb különbség pedig az, hogy amíg a mangában összesen 19 db kártya szerepel, addig az anime 52 db-ot foglal magába. Szerintem ez az anime senki gyűjteményéből nem maradhat ki, mindenki talál benne valami megfoghatót, valami „örök alkotás” élményt, ami jellemző a Clamp műveire. :)

Szereplők:

Kinomoto Sakura:

- Születésnap: Április 1
- Vértípus: A
- Kedvenc tantárgyai: testnevelés, ének
- Kevésbé kedvelt tantárgya: matek
- Csatlakozott klub: szurkolócsapat
- Kedvenc színei: rózsaszín, fehér
- Kedvenc virága: cseresznyevirág (sakura)
- Amiben jó: Palacsinta sütés
- Becenév: szörnyeteg (csak a bátyja hívja így)

Történetünk főszereplője, az édesapjával és a bátyjával él együtt. Édesanyját még kiskorában elveszítette, de az asztalon mindig van egy kép róla. Jó érzéke van az atlétikai dolgokhoz, a szurkolócsapatban is kitűnő. Kicsit szétszórt, főleg a nyáriszüneti házifeladatoknál. :) Fél a szellemektől, de nagyon segítőkész és kedves mindenkivel. Egy nap a dolgozószobában, egy könyvespolcon talál rá a Clow kártyákra és Kerberosra, akit mérete miatt inkább csak Kero-channak hív. :) Card Captorként egyetlen célja, hogy összegyűjtse a kártyákat és megállítsa őket, mielőtt a Földet baj éri. Szerelmes Tsukishiro Yukitóba, akit általában bátyján keresztül próbál „becserkészni” ^_^. Legjobb barátnője Daidouji Tomoyo, aki mindig követi őt mindenhova, hogy felvehesse ténykedéseit és hogy segíthessen neki (főleg jelmez készítésben :)) Emellett még másodunokatestvérek is, mivel kiderül hogy az édesanyjaik egykor testvérek voltak A Tomoeda Általános Iskolába jár, a sorozat elején 4.-es, majd később 5.-es. Képes megérezni a Clow kártyák és más aurák közellétét, és gyakran lát jövőt sugalló álmokat. Nem sokkal a sorozat elején fel is tűnik riválisa a kártyák összegyűjtésében, ő pedig Li Shaoran, aki Hong Kongból érkezik és ugyanúgy birtokol mágikus erőket. És ha még nem elég az újdonságokból Sakuránknak, Tomoyo megsúgja neki, hogy az új diák szerelemben is riválisa lesz. :) De mivel hősnőnk személyiségénél is fogva pozitív, nem csoda, hogy gyorsan megkedvelteti magát mindenkivel.
- Seiyuu: Tange Sakura (Miyuki-chan in Wonderland – Yuri)


Li Shaoran:

- Születésnap: Július 13
- Vértípus: 0
- Kedvenc tantárgyai: testnevelés, matek
- Kevésbé kedvelt tantárgya: japán
- Csatlakozott klub: -
- Kedvenc színei: zöld
- Kedvenc virága: pünkösdi rózsa
- Amiben jó: főzés, harci művészet
- Becenév: kölyök (Kerberos hívja így)

Hong Kongból jön Japánba a kártyák miatt az „inasával”. Édesanyja és 4 nővére otthon várják a fejleményeket, amiről be is kell számolnia. Rajtuk kívül még van egy unokatestvére, Meilin, aki a 19. résztől szintén szerepet kap. Shaoran is Clow Reed vérvonalához tartozik, így mágiát is birtokol harcművészeti tudása mellett. Sakuránál sokkal többet tud a kártyákról és hamarabb is észreveszi az aurájukat, nem csoda, hogy már első napon „letámadja” eddig békés napokat élő hősnőnket a különös táblájával (ami megmutatja neki a kártyák hollétét), majd követeli is tőle az összeset. Persze ez nem megy olyan könnyen, mert ekkor tűnik fel Yukito a rakás reggelivel és szó szerint kiábrándítja az időközben egymást ütlegelő párost (Touya előbb ért oda és Sakurát védte). Ezek után Shaoran is állandóan rivalizál Sakurával az újdonsült csibemamáért, akarom mondani Yukitóért... ”^^ A sok versengés alatt viszont minden kiderül a fiúról is, jól úszik, főz (ritkaság), fut, harcművészetekben egyedül talán Meilin lehet párja, egyszóval szinte mindenben jó. Ugyanakkor nyilván van rossz tulajdonsága is, mint bárki másnak: makacs, forrófejű és néha hiszékeny (bár erre inkább az osztály hazudósa vezeti rá XD). Meilin megérkezésekor viszont a földbe gyökerezik a lába, mivel mindenki előtt kijelenti, hogy Shaoran és ő jegyesek (persze csak szóbeli egyezmény, de erről később).
- Seiyuu: Kumai Motoko (Chobits- Sumomo)


Daidouji Tomoyo:

- Születésnap: Szeptember 3
- Vértípus: A
- Kedvenc tantárgyai: zene, japán nyelv
- Kevésbé kedvelt tantárgya: -
- Csatlakozott klub: kórus
- Kedvenc színei: fehér
- Kedvenc virága: cseresznyevirág (sakura)
- Amiben jó: jelmez készítés, videózás

Sakura legjobb barátnője, akit az tesz boldoggá, ha hősnőnket az általa készített jelmezben videózhatja. Az édesanyjával él, akiről kiderül, hogy Sakura édesanyjának a nővére. Tomoyo így hősnőnk másodunokatestvére. Szereti Sakurát, így féltve őrzi barátnője titkát is és gyakran falaz neki. Mivel édesanyja egy nagy cég vezetője, általában szemüveges testőrök jönnek érte és a házuk is hatalmas. Tomoyo elég érett a korához képest, és ha ez még nem elég, ráadásul kedves, aggódó, okos, szép és gyönyörű hangja is van hozzá. Gyakran vannak szóló részei a kórusban is. Mindenhol ott a szeme, így gyorsan megérti a többiek gondolatait, és ez sokszor jól jön, hiszen Sakurának lassan esik le a legtöbb dolog, főleg szerelmi ügyekben. ^_^ Shaorant könnyen kiismeri a cselekvéseiből és segít neki hősnőnket megértetni vele, amitől a fiú a sorozat végére sokkal biztosabb lesz a saját érzéseiben.
- Seiyuu: Iwao Junko (Ayashi no Ceres – Ceres)


Li Meilin:

Shaoran unokatestvére, aki furcsa módon csak az animében szerepel, viszont a mangában említés sincs róla. Meilin a 19. rész végén bukkan fel először, és azért jön Japánba, hogy segítsen Shaorannak „küldetésében”. Már az első napon kijelenti az egész osztály előtt, hogy ők ketten jegyesek, így jó sok stresszt okozva unokatestvérének. XD Mivel Sakuránál is vannak kártyák, vele rivalizál állandóan, de főleg sportban. Régen Shaorannal együtt edzettek, majd mikor egy esőben eltűnt a madara, a fiú elment megkeresni csak hogy ne sírjon. Ezek után megígértette Meilin vele, hogy amíg nem talál olyasvalakit, akit szeret, addig ő lesz a jegyese. Nagyon makacs, önfejű lány, aki nehezen ismeri be ha tévedett, de egy idő után megkedveli Sakuránkat, Tomoyóval pedig később próbálják összehozni a hősnőnket Shaorannal. A 43. részben vissza kell mennie Hong Kongba, de azért még látjuk őt a 60. részben újra, és a második mozifilmben is.
- Seiyuu: Nogami Yukana (InuYasha – Kanna)


Kerberos/Kero-chan:

- Születésnap: titok
- Szimbóluma: Nap
- Kedvenc étel: édességek
- Kedvenc elfoglaltsága: videó játék
- Kedvenc színei: piros, narancs
- Kedvenc virága: napraforgó
- Amiben jó: falni az édességek tömkelegét

A kártyák egyik őrzője, a Napot szimbolizálja. Őrzői feladatát viszont nem jól végezte, mivel elaludt, így a kártyák eltűntek mire felébredt. Látva, hogy Sakura ki tudta nyitni a könyvet (ahhoz is kell varázserő), kinevezi Kártya Vadásznak, és nekilátnak a keresésnek. Mérete és kinézete inkább hasonlít egy plüssállatéra, ezért hősnőnk elnevezi Kero-channak. Nem is beszélve, hogy amíg Shaoran plüss állatnak hívja, addig Meilin szivacsnak. XD Ez ugyan nem az igazi formája, hiszen ahhoz össze kell gyűjteniük a főbb elemeket tartalmazó kártyákat, úgy mint Tűz, Víz, Szél, Fa. Addig a pillanatig pedig be kell érnünk ennyivel, de ha még nem lenne elég, hogy osakai beütéssel beszél (tehát japán szemmel nézve szleng), állandóan édességeket fal és videójátékozik. Ha elnézzük az összes rossz tulajdonságát, láthatjuk, hogy bízik és aggódik Sakuránkért, főleg mikor Yue is felbukkan.
- Seiyuu: „plüss állatként" Hisakawa Aya (Sailor Moon – Mizuno Ami/Sailor Mercury), igazi formájában Onosaka Masaya (Angelic Layer – Ichiro Mihara)


Tsukishiro Yukito:

- Születésnap: December 25
- Vértípus: AB
- Kedvenc tantárgyai: matek
- Kevésbé kedvelt tantárgya: -
- Csatlakozott klub: -
- Kedvenc színei: fehér
- Kedvenc virága: hóvirág
- Amiben jó: kosárlabda, foci, de főleg az evés

Touya osztálytársa és egyben legjobb barátja, ezen kívül Sakuránk szerelme is. Később kiderül, hogy Shaorannak is tetszik, bár ennek meg lesz az oka, és szerencsére kiábrándul. ^_^ Yukito mindig pozitív szerepet tölt be, ő az, aki megteremti a hangulatot (igaz, inkább csak az evéshez). Mindig nagy étvágya van, ráadásul nem is látszik meg rajta a felszedett tömeg. Csendes természetű és sosem látjuk mérgesnek. Úgy tudja, hogy a nagyszüleivel él, de őket sosem látni otthon és ez megadja majd a gyanút. Szereti Sakurát, de nem olyan értelemben, mint hősnőnk őt. Az anime közepétől fontosabb szerepet kap, hiszen kiderül, hogy a másik, vagyis az igazi énje, Yue.
- Seiyuu: Ogata Megumi (Sailor Moon – Tenou Haruka/Sailor Uranus)


Yue:

- Születésnap: titok
- Szimbóluma: Hold
- Kedvenc elfoglaltsága: alvás

A kártyák másik őrzője, ha Kerberos a Nap, akkor Yue a Hold. A neve is ezt jelenti kínaiul. Ő a végső bíráló, aki az anime közepén tűnik fel először, hogy tesztelje, alkalmas-e Sakura (és Shaoran is) a kártyákhoz. Ahhoz, hogy hősnőnk legyen az új birtokosa a kártyáknak, le kell győznie Yuét, különben a kártyák újra szétszóródnak és mindenki elveszti a legdrágább emlékét. Yue bár ridegnek és komolynak tűnik elsőre, igazából azért van, mert fontos volt számára Clow Reed, és Sakurát rögtön „helyettesítés”-nek véli. Viszont ez rögtön megváltozik, mivel hősnőnk kijelenti: nem a mestere akar lenni, hanem a barátja (igaz ez a kártyákra és Kerberosra is). Yue csak az utolsó kártya megszerzése után ébred fel, hiszen addig nincs saját ereje. Ezzel később gondok is lesznek, mivel a a kártyák új birtoklója még csak gyerek és nincs elég varázsereje, hogy Yue formában maradhasson (mivel a Hold sem tud magától ragyogni). Ezt főként Yukito tapasztalja: állandóan álmos lesz és mindenhol elalszik, de mivel nem tud a másik énjéről, így nem is tudja az okát, majd lassan kezd eltűnni. Hogy végül hogyan oldják meg, azt nem árulom el. :) Mindenesetre Yue nagyon is megkedveli Sakurát, legalábbis jobban mint el tudta volna képzelni elsőre. Érdekesség, hogy amíg Yukito kaják halmait falja föl, Yue egyáltalán nem eszik, de hősnőnk szerint még így is nagyon hasonlítanak egymásra. :)
- Seiyuu: Ogata Megumi (Sailor Moon – Tenou Haruka/Sailor Uranus)


Clow Reed:

A Clow kártyák alkotója, aki egykor nagy varázserővel bírt, amíg egy napon meg nem halt. Kerberost és Yuét is ő alkotta, majd halála előtt úgy rendelkezett, hogy Kerberos válassza ki a következő lehetséges mesterüket, de Yue bírálja felül, hogy alkalmas-e a címre. Keveset tudni az életéről, de Kerberostól annyit megtudunk, hogy egy ideig élt Kínában, és szeretett másokat megtréfálni. Miután Sakura lesz a kártyák birtokosa, Clow Reed is felbukkan egy pár percre, majd az anime legvégén még egyszer, mikor hősnőnk kérdezni akar tőle, ezért visszamegy az időben. Van egy reinkarnációja, aki a történet felétől lép színre.
- Seiyuu: Hayashi Kazuo (Stellvia of the Universe - Tamotsu Kazamatsuri)


Kinomoto Touya:

- Születésnap: Február 29
- Vértípus: 0
- Kedvenc tantárgyai: kémia
- Kevésbé kedvelt tantárgya: -
- Csatlakozott klub: focicsapat
- Kedvenc színei: kék
- Kedvenc virága: barackvirág
- Amiben jó: főzés

Sakura bátyja, aki mindig szeret szórakozni hősnőnkkel, ezért gyakran szörnyetegnek hívja. :) Imádja piszkálni a húgát, bár ez is csak azt jelenti, hogy nagyon törődik vele. Mindig máshol vállal fél-állást, így szinte állandóan beleütköznek Sakuráék. Kiderül, hogy ez is csak azért van, hogy Touya rajtuk tudja tartani a szemét. Attól a perctől, hogy Shaoran rátámad Sakuránkra, nem kedveli a srácot és gyakran kiszúr vele. Neki is van némi varázsereje, példának ott, hogy Kero-chanról megtudja állapítani, nem plüss állat, hanem él és néha látja az édesanyjuk szellemét. Régen Mizuki tanárnővel is randevúzott, bár a kapcsolatuk nem maradt meg, mert a tanárnő Angliába utazott. Érdekesség, hogy az egyik kanji a nevében barackot jelent, ami az édesanyja másik kedvenc virága volt. Yukitóval mindig jó párost alkotnak, ezt bizonyítja, hogy még a Tsubasa Chronicle-ben is együtt látjuk őket. :)
- Seiyuu: Tomokazu Seki (Full Metal Panic – Sagara Souske, Chobits – Shinbo Hiromu)


Mizuki Kaho:

- Születésnap: Február 11
- Foglalkozása: tanár
- Kedvenc étel: szaké (XD)
- Amiben jó: elfelejteni az utcákat

Egy rejtélyes tanárként bukkan fel az első évad közepén. Amíg Sakura gyorsan megkedveli a tanárnőt, addig Shaoran eléggé gyanúsnak látja és látszólag túl sokat aggódik. Régen Touya szerelmes volt belé, de ahogyan azt előre megmondta neki a tanárnő, most, hogy visszatért Angliából, már csak barátság van köztük. Mivel a Tsukimine szentély papnője, sok dolgot előre meglát és úgy tűnik varázsereje is van. Igazából „közvetítő”-ként szerepel, ugyanis Clow Reed ráhagyott egy „Hold Csengő”-t, hogy Sakurának esélyt adjon a Yuével való harca alatt. Miután hősnőnk lesz a kártyák új tulajdonosa, visszatér Angliába, viszont Sakurával folyamatosan leveleznek.
- Seiyuu: Shinohara Emi (Sailor Moon – Kino Makoto/Sailor Jupiter)


Hiiragizawa Eriol:

- Születésnap: Március 23
- Vértípus: AB
- Kedvenc színei: fekete
- Kedvenc virága: cseresznyevirág (sakura)
- Amiben jó: szinte mindenben

Egy cserediák, aki Angliából jön Sakuráék osztályába az anime közepétől. Kedves mindenkivel és sok dolgot tud. Hasonlóan Tomoyóhoz, ő is érettebb a többieknél. Shaoran viszont rögtön a riválist látja benne, nem tetszik neki, hogy állandóan Sakura körül látja (ezért nem megy vissza Hong Kongba :)). Sakurával már az első napon összebarátkozik, majd később Yamazakival, akivel együtt jól kiegészítik egymást, mikor hazugságokat mesélnek az osztálynak. Az anime végén kiderül, hogy Eriol áll a furcsa események hátterében, amik Sakurát mindig arra kényszerítik, hogy átváltoztassa a kártyákat újakká. Mi több, Clow Reed házában él, és mint kiderül, ő a reinkarnációja. Igaz csak az emlékeit birtokolja, tehát nem ugyanaz az személy már, de Yue akkor is nehezen fogadja el a tényt.
- Seiyuu: Sasaki Nozomu (Death Note – Molle)


Spinel Sun:

- Születésnap: titok
- Szimbóluma: Nap

Eriol egyik őrzője, akit Kerberos ellenfelének teremtett. Bár sok különbség van köztük, ugyanis Suppi (ahogy Nakuru elnevezte) inkább csendesebb és általában könyvet olvas. Mikor egy rendezvény alkalmával belebotlik Kero-chanba, fél, hogy ő buktatja le az egész csapatot, de ehelyett máshogy sülnek ki a dolgok. Plüss állatunk teletömi édességgel, amiből, ha egy kicsit is eszik, rögtön „részeg” lesz és felfal minden édes dolgot. A különbségek ellenére jól kijön a két ellenfél, amit bizonyít az egyik Kero-chan special, ahol takoyakit esznek együtt.
- Seiyuu: Konishi Katsuyuki (D.Gray-man – Komui Lee)


Ruby Moon/Akizuki Nakuru:

- Születésnap: Október 13
- Vértípus: AB
- Szimbóluma: Hold
- Kedvenc tantárgy: matek
- Kedvenc étel: titok
- Kedvenc elfoglaltsága: Suppi piszkálása
- Kedvenc színei: piros
- Amiben jó: mások zavarása XD

Eriol másik őrzője, akit Yue ellenfelének szánt. Yukitóék osztályába érkezik cserediákként, és mindig Touyán lóg, nehogy el tudja Yukitónak mondani, hogy ő tudja, nem ember. Nakuruként állandóan vidám és mindenhol ott van. Szereti piszkálni Spinel Sunt, és el is nevezi Suppinak. Ruby Moonként viszont kissé félelmetes, legalábbis annak tűnik, bár minden csak színjáték.
- Seiyuu: Ryuzuki Ryouka (Air – Tohno Minagi)


Kinomoto Nadeshiko:

- Születésnap: Május 20
- Foglalkozása: modell
- Kedvenc színei: fehér
- Kedvenc virága: barackvirág, cseresznyevirág
- Hobbi: alvás
- Amiben jó: bárhol el tud aludni

Hősnőnk és Touya édesanyja. Mikor Sakura 3 éves volt, meghalt, ezért az animében is inkább csak fényképeken látjuk, de gyakran megjelenik angyal formában is. Kinomoto Fujitaka volt az egyik tanára főiskolás korában, majd hozzá ment feleségül, aminek nővére, Sonomi, nem örült. Sakurával ellentétben, Nadeshiko egyáltalán nem volt atlétikus, általában összetörte magát és még a semmiben is megbotlott. Modellként dolgozott.
- Seiyuu: Minaguchi Yuuko (Sailor Moon – Tomoe Hotaru/Sailor Saturn)


Kinomoto Fujitaka:

- Születésnap: Március 1
- Foglalkozása: egyetemi tanár
- Kedvenc színei: fehér, barna
- Kedvenc virága: barack-,nadeshiko-,cseresznyevirág
- Amiben jó: főzés

Sakura és Touya édesapja. Egy egyetemen tanít, ezért mindig elfoglalt, de a reggelit mindig ő csinálja. :) Kedves és jószívű, észreveszi, ha valami nincs rendben hősnőnkkel. Mindig kirak egy képet az elhunyt feleségéről, Nadeshikóról, akárhova utazzanak is. Sonomi „gyűlöli” azért, amiért fiatalon elvette a húgát.
- Seiyuu: Tanaka Hideyuki (Vampire Hunter D: Bloodlust – D)


Daidouji Sonomi:

- Születésnap: Október 13
- Foglalkozása: Cég vezető
- Kedvenc színei: lila
- Kedvenc virága: nadeshiko

Tomoyo édesanyja és Nadeshiko nővére. Egy cég vezetője, ezért mindig „sötét szemüveges hölgyek” vannak körülötte, ha valamilyen előadást videózni kell, ő biztosan 10 helyre is beállít valakit. Ellenszenves Fujitakával szemben, viszont ez megváltozik, ami jól látható a második mozifilmben is. Sakurát egyenesen imádja, mivel emlékezteti őt Nadeshikóra.
- Seiyuu: Itou Miki (Higurasi no Naku Koro ni – Takano Miyo)


Sasaki Rika:

- Születésnap: Június 24
- Vértípus: A
- Kedvenc tantárgyai: testnevelés
- Kevésbé kedvelt tantárgya: -
- Csatlakozott klub: -
- Kedvenc színei: fehér
- Kedvenc virága: margaréta
- Amiben jó: varrás

Sakura osztálytársa, aki az osztályfőnökükbe szerelmes. Kedves és szerény lány, akire mindig lehet számítani. Mindig elegáns és a többiekhez képest érettebb. Nem tud úszni, ezért Sakura tanítja meg rá.
- Seiyuu: Kawakami Tomoko (Chrno Crusade – Rosette Christopher)


Yanagisawa Naoko:

- Születésnap: November 11
- Vértípus: AB
- Kedvenc tantárgyai: matek
- Kevésbé kedvelt tantárgya: testnevelés
- Csatlakozott klub: szurkolócsapat
- Kedvenc színei: világos kék
- Amiben jó: fantáziálás

Sakura másik osztálytársa, aki annak ellenére, hogy rossz atlétikában, ő is a szurkolócsapatban van. Szereti a rémisztő történeteket, szellemeket és elég nagy a fantáziája, ami bajba is juttatja hősnőnket az egyik kártya alkalmával.
- Seiyuu: Motoi Emi (Fullmetal Alchemist – Marine)


Mihara Chiharu:

- Vértípus: 0
- Kedvenc tantárgyai: rajz, japán
- Kevésbé kedvelt tantárgya: matek
- Csatlakozott klub: szurkolócsapat
- Kedvenc színei: sárga
- Kedvenc virága: frézia
- Amiben jó: Yamazaki lebuktatása (XD)

Sakura másik osztálytársa. Ő az, aki mindig lebuktatja Yamazakit, mikor hazugságokat mesél, majd elvonszolja. Ők ketten gyerekkori barátok és úgy tűnik Chiharu szereti is a fiút.
- Seiyuu: Matsumoto Miwa (Wedding Peach – Jamapii)


Yamazaki Takashi:

- Születésnap: Június 1
- Vértípus: AB
- Kedvenc tantárgyai: matek
- Kevésbé kedvelt tantárgya: -
- Csatlakozott klub: számítógépes klub
- Kedvenc színei: sötét kék
- Amiben jó: hazudozás (XD)

Sakura osztálytársa, és az egész osztály „füllentőgépe”. Mindenről ki tud találni valami oltári nagy ostobaságot, majd történetbe önteni. Persze Shaoran, Sakura és még jó páran elhiszik neki, de Chiharu mindig leállítja. A történet érdekes része pedig most jön: sose látjuk kinyitva a szemét, és az egyik rövid kis speciál alatt főhőseink kiderítik az igazságot. Nehezen, de rájönnek, ha becsukott szemmel mond valamit, akkor az hazugság, ha igazat mond, akkor pedig nyitva van a szeme (bár ilyen csak egy alkalom volt XD).
- Seiyuu: Miyazaki Issei (X/1999 Movie – Sumeragi Subaru)

Videó bemutató:

A videó megtekintéséhez be kell jelentkezned!
Eddigi hozzászólások száma: 4


4.

Aqualuna

2012-09-13 14:56:38

Én ezt az animét még az egyik német csatornán ismertem meg (már nem emlékszem melyik volt), de ott csak úgy kb. a 35. részig adták le. Csak most néztem végig. A rajzolása az a kawaii CLAMP típus, szóval akik szeretik az aranyos-édes dolgokat, azoknak biztos bejön. Nekem a legjobban az tetszett, hogy nem teljesen a megszokott mahou shoujo történet volt, mikor valami ellenségtől jól meg kell menteni a világot - ebben is benne volt, de egészen másféle katasztrófa fenyegetett volna, mint a szokásos. Azt hiszem, történetileg, cselekményileg és a szereplők miatt is leginkább a fiataloknak és gyerekeknek való ez az anime, a felnőtteket talán kevésbé köti le a kicsit "gyerekes" szemlélet. De tudott fejlődni is, összességében egy kerek egész. A movie-kat is meg fogom majd nézni hamarosan.

3.

magus1

2009-11-21 08:21:51

egyetértek

2.

Aqualuna

2008-08-31 16:47:06

Csatlakozom az előttem szólóhoz, szerintem is.

1.

GG

2008-08-30 08:07:18

Szupi leírás lett.