Budapest: - Tokió:
 
Felhasználói név:
Jelszó:
Elfelejtett jelszó
Látogatók száma:
(2000.06.07.-tol mérve)
2332658

Regisztrált felhasználók
száma:
23078

Online látogatók száma:
0

Avatárral rendelkező
felhasználók száma:
1608

Utolsó 5 látogatónk:
GG
2019-03-25 00:19:55
zoliman4
2019-03-24 23:15:36
Nester
2019-03-24 21:57:32
killus
2019-03-24 21:13:32
Vmi...
2019-03-24 20:53:47
E-mail
elérhetőségünk:
mail@animeweb.hu

Oldalunk a Facebookon:

Testvérlapunk:

Felhasználási feltételek:
Az AnimeWeb bizalmát élvező alkotások, rajzok, írások, fordítások, ismertetők, letöltések, stb. kizárólag otthoni elolvasásra, nézegetésre, saját használatra tölthetőek le. Más honlapon való felhasználásukhoz nem járulunk hozzá!

Minimum felbontás:
1024 pixel képszélesség
Támogatott böngészők:
- Firefox (legfrissebb)
- Google Chrome (legfrissebb)

Verziószám: 5.9
Minden jog fenntartva!
(c) 2000-2019 AnimeWeb
Anime / Manga ismertetők


#  A  B  C  D  E  F  G  H  I  J  K  L  M  N  O  P  Q  R  S  T  U  V  W  X  Y  Z 
- A legfrissebb 30 ismertető időrendben -
- A teljes lista megjelenítése Alternatív címekkel ABC sorrendben -
- A teljes lista megjelenítése Alternatív címek nélkül ABC sorrendben -
- Típus szerinti rendezés -

Ismertetők száma: 861 
Szerkesztés alatti ismertetők száma: 22 

Slayers (TV)
* * * *
スレイヤーズ

Adatok:

Utolsó módosítás időpontja: 2018-01-25 22:00:18
Létrehozás időpontja: 2008-05-21 11:47:13
Eddig megtekintve: 1408 alkalommal

További találatok
Az ismertető szerkesztője: Aqualuna

Típus: TV
Műfaj: Fantasy; Kaland; Komédia; Mágia; Paródia;
Epizódok száma:
26
Japán megjelenés éve: 1995

Ismertető:

Ismerjétek meg Lina Inverse-t, a temperamentumos kis boszorkányt (pardon, varázslónőt), akinek legfőbb védjegye az egy várost is eltörölni képes varázsige, a Sárkányiga (Dragon Slave), aki rajong a kincsekért, főleg ha még mágikusak is, és aki a banditák réme – főleg, hogy megszerezze tőlük előbbieket!
Egy napon a Sárkányagyar banda legyőzése után néhány gazfickó bosszúállásra készül, amikor megjelenik a színen az önjelölt megmentő szerepében Gourry Gabriev, a hősies, ám „némileg” egyszerű gondolkodású lovag, és noha hamar kiderül, hogy Lina nem igazán az a védelemre szoruló gyermek, akinek nézte a nem túl fejletten nőies lányt XD, ettől kezdve a kíséretébe szegődik. Nem olyan sokára nem kifejezetten barátságos látogatók is felbukkannak, akik mind a rablóbanda kincsének egy bizonyos darabja iránt érdeklődnek, amitől azonban Linának eszében sincs megválni. Egy Zelgadis nevű titokzatos alak előbb arannyal, utóbb erőszakkal váltaná meg tőle, és még el is rabolja – és felbukkan a legendás hírű Rezo is, a Vörös Pap, akiről kezdetben nem lehet eldönteni, barát-e vagy ellenség.
Mindenki egy orichalkon szoborba rejtett ereklyére, a Bölcsek Kövére áhítozik – ki-ki gyógyulást remél tőle saját bajára, ám az események végül egy ősi szörnyetegnek, a Sötétség Démoni Urának, a gonosz megtestesülésének feltámasztása irányába mutatnak, akinek útjába Lina és szövetségesei kell, hogy álljanak...

Így kezdődik ez a ma már szinte mindenfele ismert mainstream anime-sorozat, amely Kanzaka Hajime 15 részt tartalmazó light novel sorozata alapján született, és indult el – túlzás nélkül állíthatom – világ körüli hódító útjára. Titka a rengeteg remek akcióban és humorban, fantasy világában, varázstárgyban, mágiában, kardharcokban, szörnyekben, démonokban, sárkányokban, és minden egyéb hasonlóban rejlik: egy anime érdekes, karakterisztikus szereplőkkel, kiváló szinkronnal (érdemes eredeti hanggal nézni!), élénk színekkel és történettel, valamint sok-sok alkalommal, hogy az ember könnyesre nevesse, vagy jóízűen kiizgulja magát, miközben kedvenc hősei – sokadszorra – vesznek részt a világ megmentésében. Természetesen, mint minden hosszabb anime, ez a sorozat is tartalmaz fillereket, amelyek pedig egyenesen burleszk-számba mennek.

Kategóriájában ötcsillagos alkotás, minden animerajongónak legalább egyszeri megnézésre kötelező darab!


Kiemelendő a Slayers világának jól megalkotott, mágikus Univerzuma:

A legfőbb hatalom („Isten”), a Rémálmok Urának nevezett lény, amely se nem jó, se nem gonosz, és aki mindent megteremtett „aranyként ragyogva a Káosz Tengerének színén”. Tulajdonképpen a Káosz Tengere az ő teste. Ebből a tengerből négy pillér emelkedett ki, mindegyik a saját világát támasztva alá. Minden ilyen világban egy jóságos faj (Shinzoku =„istenek”) és egy gonosz faj (Mazoku, kb. démonok) harcol egymással: ha előzőek győznek, a világ békében létezhet, ha utóbbiak, akkor elpusztul és visszasüllyed a Káosz Tengerébe. Lináék világában az isteni faj leghatalmasabbja Ceiphied, a démoni fajé pedig a Sötétség Urának is nevezett Rubinszemű Szörny, Shabranigdo. Réges-régen Ceiphied megnyerte a háborút, és Shabranigdo testét hét részre darabolta, hogy megakadályozza az újraéledését. A darabokat emberi lelkekbe ágyazta – ahogy azok reinkarnálódnak, a darabok fokozatosan koptak volna, amíg Shabranigdo meg nem semmisül. Ugyanakkor Ceiphied annyira elgyengült a csatában, hogy maga visszasüllyedt a Káosz Tengerébe, hátrahagyva testének négy darabját, valamint lelkét.

Ezer évvel a Slayers története előtt, a Rubinszemű egy darabja, amely a Rei Magnus nevű igen hatalmas varázsló testébe volt zárva, életre kelt, és megkezdte az újraélesztését célzó háborút Ceiphied egyik darabjával, a Vízisárkánykirállyal (Aqualord). Végül győzedelmeskedett, ám Aqualord utolsó megmaradt erejével megfagyasztotta és bebörtönözte a Kataart hegyek belsejébe. Csatlósai viszont megszöktek, és a világ egy részét elzárták egy csak általuk átjárható mágikus barrierrel. (Lináék ezen a barrieren belül élnek.) Ezek a fájdalmat és pusztulást kedvelő, egymás között is békétlenkedő lények a forrásai a Feketemágia varázslatainak, amelyek egyenesen belőlük nyerik hatalmukat (ilyen a Sárkányiga is). Az ezzel ellentétes természetű, pusztulás és fájdalom helyett gyógyító tulajdonságú Fehérmágia forrása a használó saját életereje. A kettő közötti sajátságokkal rendelkezik a kizárólag a sárkányok (a Shinzokuk szolgálói) által használt „Divine” (azaz isteni) mágia, amelynek erejét a barrier állítólag blokkolta. A mágia negyedik formája pedig a természeten alapuló Sámánisztikus Mágia, amely a spirituális lények által kizárólagosan hatékony asztrális varázsigéket is magában foglalja.

Minden mágia fölött léteznek azonban még olyan varázsigék is, amelyek hatalma egyenesen a Rémálmok Urától ered, és bármit képesek elpusztítani.


Főbb szereplők:

Lina Inverse:
A tipikus vöröshajú hősnő: tűzrőlpattant, ingerlékeny és hirtelen természetű, aki egy rossz szóra idegrohamot tud kapni – különösen ha valaki azzal hozakodik elő, hogy mindenfajta terjedelemben (főleg mellben) kicsi a korához képest. Tulajdonképpen 15 éves ^^”. Ha fölbosszantod, ne csodálkozz hogy egy tűzlabdát (rosszabb esetben a Sárkányigát) kapsz a képedbe!!
Lina igen okos (ravasz xD) és tehetséges a varázslatokban, főleg a fekete és a sámánisztikus mágiában, de némi gyógyításra is képes. Aranyéhségénél talán csak normál éhsége nagyobb: hihetetlen mennyiségű ételt képes magába tömni!

Gourry Gabriev:
Magas, szőke, szép, jólelkű, egy álomlovag – csak van vele egy kis probléma, éspedig, hogy nem az a kifejezett IQ-titán. ^_^ Másik szépséghibája, hogy épp úgy szeret habzsolni, mint Lina – általában össze is marakodnak a jó falatokon, mint kutyák a koncon. Gourry memóriája nem túl fényes ugyan, ám egy dologra világosan emlékszik – nem és nem ajándékozta családi örökségét, különleges erejű fegyverét, a Fénykardot Linának!!
Kiváló kardvívó, barátaihoz nagyon hűséges, mindig mellettük áll. Lina védelmezőjének nevezi magát – bár időnkénti roppant bosszúságára, Lina általában sokkal jobban meg tudja védeni saját magát mágiájával.

Zelgadis Graywords:
Legszembetűnőbb vonása, hogy ő egy kiméra: 1/3 részben ember, 1/3 részben brau démon (alacsonyabbrendű démon, külsőre hasonlatos a drow-khoz, azaz sötételfekhez), 1/3 részben gólem. Ezért bőre kékesszürke, kemény, mint a kő, és a hajszálai olyanok, mint az acélfonalak – ami praktikus csata közben, mert szinte elpusztíthatatlan. Ámde Zel nem jószántából változott kimérává, és kétségbeesett elszántsággal keresi a módját, hogy ismét ember lehessen.
Külseje következtében többnyire köpeny és csuklya mögött rejtőzködik, elég magának való és mogorva természet. Kiváló varázsló, főleg a sámánisztikus, azon belül is az asztrális mágia az erőssége, amelyben ereje Lináéval összemérhető. Emellett príma kardforgató is, aki Gourryval szemben is megállja a helyét.
Állítólag Rezo leszármazottja.

Rezo, a Vörös Pap:
A Korszak öt nagy bölcse között számon tartott varázsló, aki a világot járta és segített az embereken. Önmagán viszont nem tudott segíteni: születése óta tartó világtalanságára nem talált gyógyírt, bármilyen kétségbeesetten kereste, és ez megrontotta.

Amelia Wil Tesla Seyruun:
Linánál egy évvel fiatalabb, ám utóbbi bosszúságára mellben jóval fejlettebb, kiképzés-alatt-álló varázslólány. Ja, és mellesleg ő Seyruunnak, a leghatalmasabb és legyőzhetetlennek mondott városnak a trónörökös hercegnője! Specialitása a fehér mágia, ám a sámánisztikus mágiában és fekete mágiában is mutat tehetséget, utóbbi kapcsán Linát nézi ki példaképnek és mesternek. Szenvedélye az IGAZSÁG, csak az a bibi, hogy általában nem tudja megkülönböztetni az igazat a hamistól, a barátot az ellenségtől. Jelmondata: Az Igazság mindig győz! Ebből következik, hogy ha egy tűzlabdát dob egy kupac ember közé, akkor aki túléli, az csakis jó fiú lehet… :) Elhamarkodott, a fizikai harcban eleinte kifejezetten ügyetlen és suta, ami elég kínos, tekintve, hogy a drámai belépőket szereti. ^^”

Philionel El Di Seyruun:
Amelia apja, Seyruun uralkodó hercege. Mikor Lina először hall róla, elképzeli a „szép szőke herceget”, aki aztán iszonyatára egy bozontos fekete hajú és bajuszú óriásnak bizonyul XD. (Egyébként Amelia igencsak hasonlít rá, kivéve a magasságát.) Lánya tőle tanulta az IGAZSÁG iránti szenvedélyt, és alighanem a pacifista hajlamot is: egyikük sem használ fegyvert. Ez azonban nem gátolja meg Philt abban, hogy az öklét viszont igencsak használja! Apa és leánya egymás iránti rajongási rohamaitól a többiek időnként kicsit rosszul vannak. :)
Amiben még mindketten hasonlítanak, az a lelki romlatlanság, és jószívűség.

Sylphiel Nels Lahda:
Egy fiatal papnövendék varázslólány, apja Sairaag városának főpapja. Szép, ártatlan, kiválóan főz, és odaadóan szerelmes Gourryba, aki egyszer megmentette a várost. A fehér mágia terén, gyógyító és védelmi képességekben kiemelkedő, ám egyéb (támadó típusú) mágiában reménytelen, még egy egyszerű tűznyilat sem képes megidézni.

Eddigi hozzászólások száma: 1


1.

Luna95

2009-08-27 21:30:34

Slayers 4ever!