Budapest: - Tokió:
 
Felhasználói név:
Jelszó:
Elfelejtett jelszó
Látogatók száma:
(2000.06.07.-tol mérve)
2495338

Regisztrált felhasználók
száma:
24709

Online látogatók száma:
2

Avatárral rendelkező
felhasználók száma:
1655

Utolsó 5 látogatónk:
TimeLord
2020-10-26 16:16:18
Xagoo
2020-10-26 13:28:17
AttilaKovács
2020-10-26 12:46:18
Sylvuh
2020-10-26 01:01:53
ErenJager
2020-10-25 22:25:10
E-mail
elérhetőségünk:
mail@animeweb.hu

Oldalunk a Facebookon:

Testvérlapunk:

Felhasználási feltételek:
Az AnimeWeb bizalmát élvező alkotások, rajzok, írások, fordítások, ismertetők, letöltések, stb. kizárólag otthoni elolvasásra, nézegetésre, saját használatra tölthetőek le. Más honlapon való felhasználásukhoz nem járulunk hozzá!

Minimum felbontás:
1024 pixel képszélesség
Támogatott böngészők:
- Firefox (legfrissebb)
- Google Chrome (legfrissebb)

Verziószám: 5.9
Minden jog fenntartva!
(c) 2000-2020 AnimeWeb
Anime / Manga ismertetők


#  A  B  C  D  E  F  G  H  I  J  K  L  M  N  O  P  Q  R  S  T  U  V  W  X  Y  Z 
- A legfrissebb 30 ismertető időrendben -
- A teljes lista megjelenítése Alternatív címekkel ABC sorrendben -
- A teljes lista megjelenítése Alternatív címek nélkül ABC sorrendben -
- Típus szerinti rendezés -

Ismertetők száma: 862 
Szerkesztés alatti ismertetők száma: 22 

Slayers NEXT (TV)
* * * *
スレイヤーズ NEXT

Adatok:

Utolsó módosítás időpontja: 2018-01-25 22:00:38
Létrehozás időpontja: 2008-05-21 17:25:08
Eddig megtekintve: 1939 alkalommal

További találatok
Az ismertető szerkesztője: Aqualuna

Típus: TV
Műfaj: Fantasy; Kaland; Komédia; Mágia; Paródia;
Epizódok száma:
26
Japán megjelenés éve: 1996

Ismertető:

A kalandok folytatódnak!

Lina és Gourry Xoana városába érkeznek, amelynek célja, hogy uralja a világot. Ehhez azonban először is Seyruunnal kell leszámolniuk, és fogságba ejtik a békés szándékú követségbe érkező Amelia hercegnőt. Lináéknak Zelgadisszal kell szembeszállniuk, akit Xoana királya és annak lánya szolgálatukba fogadtak, azzal a kecsegtetéssel, hogy betekintést nyerhet Xoana titkos Könyvébe, amelyben Zel kiméra mivoltára remél gyógyírt találni.
Az állítólag nagyerejű varázslatokat tartalmazó könyv azonban csalásnak bizonyul, így a régi csapat ismét összeáll, hogy Zel bajára gyógymódot keressenek – ennek egyenes következménye, hogy Xoana elpusztul XD. Az egyetlen túlélő a hercegnő, Martina, aki ettől fogva bosszúszomjasan liheg a vétkes Lina nyomában, mindent megtéve, hogy keresztbe tegyen neki, ámbár elsősorban inkább saját bajait tetézi.

Seyruunban is gondok vannak: Phil eltűnt, és kiderül, hogy bizonyos események hátterében két Mazoku felbukkanása áll, amelyek eluralják a várost. Az események egymásra következnek, melyek során Lina előbb átmenetileg elveszíti varázserejét, majd tanul valami újat egy titokzatos módon meg-megjelenő alak, a magát Misztikus Papnak nevező Xelloss jóvoltából. A csapat egy szent könyv, a Vízisárkánykirály (Aqualord Ragradia) emlékezetét őriző Claire Biblia nyomába indul, amelyben Zelgadis még mindig kiméra voltára reméli megtalálni a felszabadító varázslatot, míg Lina visszatérő rémálmaira keres megoldást a roppant veszélyes varázslattal, a Giga Slave-vel kapcsolatban. Ez a varázslat erejét egyenesen a Rémálmok Urából nyeri, és ha csak egy picit is kicsúszik az irányítás alól, az egész világ elpusztulását okozza – ezért is nem szabad soha alkalmazni. Lina egyetlenegyszer használta – akkor sikeresen – a világot amúgy is elpusztítani készülő Shabranigdo ellen. Ám most úgy tűnik, Shabranigdo egymás között is marakodó Démonúr csatlósai közül valakinek a tervében áll rákényszeríteni, hogy újból megreszkírozza a használatát, és miután sorban elveszíti előbb Gourryt, majd többi barátait, nem marad más választása, még akkor sem, ha tettével felébreszti a Rémálmok Urát. De vajon elegendő lehet-e Lina jóakarata és Gourryval való köteléke, hogy végül mégis jóra forduljanak a dolgok?


Kiegészítés a Slayers Univerzumhoz:

A Rémálmok Ura (akit Mindenek Anyjának is neveznek, többek között) a négy világ megteremtésekor létrehozta azok legfőbb Mazoku és Shinzoku urát is. Utóbbiaknak is voltak azonban hatalmas alárendeltjeik, így például a Shinzokuknak Lináék világán a Ryuzoku, azaz a sárkányok népe, amelyek külsőben is hasonlítottak rájuk (Ceiphied egy fényes Lángsárkány formájában van ábrázolva). Shabranigdo 5 alárendelt Démonurat teremtett meg, ezek: a Káoszsárkány (vagy Démoni Sárkánykirály) Gaav, a Pokol Ura Phibrizzo, Greater Beast Zelas-Metallium, Dynast Grauscherra és Deep-Sea Dolphin. Ceiphied négy Sárkányurat hagyott hátra, hogy szembenézzen a Démonurakkal. A Shabranigdo újraélesztését célzó háború után utóbbiak közül négyen megkreálták azt a mágikus barriert a kontinens északi része (Lináék jelenlegi világa) körül, ami kizárta innen a Ryuzokut és Shinzokut, ám készítői sem mozoghattak szabadon miatta. Saját követőket formáltak, amelyek általában osztoztak az összes Mazoku hitében: a legtöbben ugyanis nem voltak tudatában, hogy legfőbb uruk, a Rémálmok Ura teremtette a Shinzokukat és az embereket is, így azt hitték, létezésük célja ezek elpusztítása, és a világ visszaállítása eredeti állapotába, vagyis a Káoszba.
A Mazokuk a negatív emberi érzelmekből táplálkoznak, a pozitív érzések viszont elgyengítik őket. Életterük az Asztrális Sík, tehát nincsen igazi testük, ugyanakkor a hatalmasabbak képesek testi formát ölteni, amelynek megsebzése azonban nincs kihatással a bestia igazi megtestesülésére – kizárólag eredeti formájukban legyőzhetőek. A gyengébbek az anyagi síkon élőlények vagy tárgyak megszállásával tartózkodhatnak. A Feketemágia igéi Mazokukból merítik erejüket, ezért képességük mindig azon múlik, milyen szintű az a bizonyos Mazoku. Egy Mazoku immunis a vele egyező erősségű (vagy nála gyengébb) társait forrásként használó igékre.


Főbb új szereplők:

Martina Xoana Mel Navratilova:
Xoana királyának lánya, meglehetősen sajátos ízléssel az öltözködés terén. Határozottan önző mivoltától nem áll távol a világuralomra való törés, ám gonosz vonásain kívül vannak azért jó tulajdonságai is (bár ez elég lassan derül ki). Nagyon komikus figura, akinek dühödt bosszúkísérletei Lina ellen rendre csődöt mondanak, noha nem mindig teljesen eredménytelenek. Fő célja – természetesen Lina legyőzése után – Xoana újjáépítése. Elvakultan hisz egy saját maga által kitalált démoni vagy szörny isten, Zoamelgustar erejében – és ahogy mondani szokás, a hit néha csodákra képes :).
Martina rendre belebolondul az útjába akadó bármennyire is attraktív férfiakba, ám úgy tűnik, nagyon szerencsétlen a szerelemben – és természetesen ez is Lina hibája, hiszen voltaképpen minden rossznak ő az oka Martina életében!

Zangurus:
Kardforgató, Gourry ellenlábasa és valahol a negatívja is. Szintén mágikus pengéje van, és harci képességei is megállnak Gourryéval szemben – mivel célja a szőke lovagunk fölé való kerekedés, ezért az ellenség bérenceként számosszor meg kell küzdeniük vele.

Xelloss (időnként Metallinum utónévvel említik):
Saját magát csak Misztikus vagy Trükkös Papként nevezi, és valóban roppant rejtélyes figura, aki időnként a semmiből tűnik elő, majd ugyanúgy tűnik el is. Időnként segít Lináéknak, időnként mintha hátráltatná őket. Céljai – vagy annak a valódi céljai, akit szolgál – firtatására kedvenc válasza: T-I-T-O-K! De én azt hiszem, nem árulok el nagy titkot, ha elmondom, hogy kiderül róla, hogy ő egy Mazoku, mégpedig az öt Démonúr után a leghatalmasabb. Mint ilyen, a káosz (például ami Lina nyomában jár) roppant módon szórakoztatja, ám nagyon jó vigyázni, ha egyszer abbahagyja a mosolygást!
Ehhez az ismertetőhöz még nem születtek hozzászólások.