Budapest: - Tokió:
 
Felhasználói név:
Jelszó:
Elfelejtett jelszó
Látogatók száma:
(2000.06.07.-tol mérve)
2417006

Regisztrált felhasználók
száma:
23878

Online látogatók száma:
1

Avatárral rendelkező
felhasználók száma:
1634

Utolsó 5 látogatónk:
nagyreika98
2019-12-16 11:57:03
Bence10
2019-12-16 11:31:41
Gman
2019-12-16 11:28:32
vegel2017
2019-12-16 10:24:32
Panzerkw
2019-12-16 09:34:35
E-mail
elérhetőségünk:
mail@animeweb.hu

Oldalunk a Facebookon:

Testvérlapunk:

Felhasználási feltételek:
Az AnimeWeb bizalmát élvező alkotások, rajzok, írások, fordítások, ismertetők, letöltések, stb. kizárólag otthoni elolvasásra, nézegetésre, saját használatra tölthetőek le. Más honlapon való felhasználásukhoz nem járulunk hozzá!

Minimum felbontás:
1024 pixel képszélesség
Támogatott böngészők:
- Firefox (legfrissebb)
- Google Chrome (legfrissebb)

Verziószám: 5.9
Minden jog fenntartva!
(c) 2000-2019 AnimeWeb
Anime / Manga ismertetők


#  A  B  C  D  E  F  G  H  I  J  K  L  M  N  O  P  Q  R  S  T  U  V  W  X  Y  Z 
- A legfrissebb 30 ismertető időrendben -
- A teljes lista megjelenítése Alternatív címekkel ABC sorrendben -
- A teljes lista megjelenítése Alternatív címek nélkül ABC sorrendben -
- Típus szerinti rendezés -

Ismertetők száma: 862 
Szerkesztés alatti ismertetők száma: 22 

Slayers TRY (TV)
* * * *
スレイヤーズ TRY

Adatok:

Utolsó módosítás időpontja: 2018-01-25 22:00:55
Létrehozás időpontja: 2008-05-23 20:21:24
Eddig megtekintve: 2271 alkalommal

További találatok
Az ismertető szerkesztője: Aqualuna

Típus: TV
Műfaj: Fantasy; Kaland; Komédia; Mágia; Paródia;
Epizódok száma:
26
Japán megjelenés éve: 1997

Ismertető:

A Slayers NEXT-ben történt események következtében a mágikus barrier, ami körülzárta a Lináék által ismert földet, megszűnt. Megnyílt a lehetőség új vidékekre, a barrieren kívüli világba való utazásra. Phil nyomban fel is állít egy expedíciót, hogy az ismeretlen földekre is „elvigye az igazság és béke eszméjét”, természetesen leánya lelkes támogatásával. Zel azt reméli, talán majd ezeken a földeken megtalálhatja a régóta kutatott gyógyírt, amely segít visszanyerni emberi formáját. Linát pedig felkeresi egy különös szőke hölgy, Filia, aki egy feladattal bízná meg – ámde előbb még ki kell állnia egy próbát.

A seyruuni kikötőben az expedíciós hajó indulását egy aranysárkány támadása zavarja meg. Lina és társai természetesen nem restek szembeszállni vele, ám az egyik varázslat „kissé” célt téveszt: a kikötőt tarolja le. Lina megszökik a parton maradt Phil haragja elől –, ő, Gourry, Amelia és Zel vitorlát bontanak az ismeretlen felé. Az új földön az emberek a mágiának csak a legenyhébb formáit ismerik, így hőseinket angyalnak - vagy éppen démonnak - nézik varázsképességeik miatt. ^^” Ismét feltűnik a Filia, akiről kiderül, hogy ő az aranysárkány, a Tűz Sárkánykirályának fiatal papnője. Egy prófécia a világot elpusztító sötétség érkeztét jövendöli, és Filia úgy hiszi, megakadályozásának kulcsa az emberi fajban keresendő. Eredetileg ugyan másvalakit választott ki erre a szerepre, ám az más bokros teendőire hivatkozva visszautasította, és Linát javasolta maga helyett: neki pedig, noha büszkeségét roppant sérti, hogy ő csak a pótlék, nem marad más választása, mint elfogadni a feladatot – az első számú jelölt ugyanis nem más, mint a saját nővére, akinek csak említésére is jeges rettegés szállja meg rettenthetetlen hősnőnket! ^_^ (És küldött neki egy levelet: „Fogd be a szád és csináld!” XD)

A következőkben kiderül, hogy a fenyegetés ezúttal egy másik világból jön. Az elpusztult Káoszsárkány Gaav szolgája, a hatalmas erővel bíró Valgaav meg akarja bosszulni Gaavot és megölni Linát, valamint megszerezni Gourry Fénykardját, másik négy hasonló fegyverrel együtt. Együttműködve egy másik világból érkezett, Xellosshoz hasonló erőkkel bíró lénnyel, Almeisszel, célja az öt fényfegyver birtokában erre a világra idézni Dark Star Dugradigdut, Almeis világának legfőbb démoni urát. Más Almeishez hasonló lények is felbukkannak, akiknek célja Dark Star elpusztítása lenne, hogy megmentsék saját világukat, amelyet az már kis híján elpusztított – ám ezen cél érdekében úgy tűnik, nyugodtan feláldoznák Lináék világát. Itt most már olyan erők vannak a játszmában, amivel talán még Lina sem képes sikeresen szembeszállni, bár a legenda szerint az öt fegyver együttes ereje képes lehet legyőzni Dark Start…


További adalékok a Slayers Univerzumhoz:

A Rémálmok Ura mind a négy teremtett világában létrehozott egy legfelső jó (megtartó) és gonosz (pusztító) hatalmat. A négy legfőbb Mazoku: Chaotic Blue, Death Fog, Dark Star Dubradigdu és Rubinszemű Shabranigdo. A négy legfőbb Shinzoku közül kettő neve kerül említésre: Lináék világában Shabranigdo ellenfele Lángsárkány Ceiphied, és a Slayers novellák írójának másik művében, a Lost Universe-ben szereplő világban Dark Star Dubradigdu ellenfele, Éjsárkány Vorfeed. Ceiphied közvetlen alárendeltjei a Slayers világában a Ryuzokuk, azaz a sárkányok. Vorfeednek is voltak ilyen hű szolgái a maga világában, közülük háromnak a neve ismert: Almeis (vagy Armace), Sirius és Erulogos. Dark Star alárendeltjei a Gorun Nova, Ragudo Mezegis, Nezard, Bodigar és Galveira neveken ismertek.
Vorfeed és Dark Star a maguk világában belefáradtak az örökös harcba, amelyben egyikük sem tudta legyőzni a másikat. Ideiglenesen fegyverszünetet kötöttek, aminek történetét a Lost Universe meséli el. Ám harcuknak folytatódnia kellett, s miután realizálták, hogy sorsuk szerint ennek soha nem lehet vége, és Vorfeed véget akarván vetni az örök harc okozta rengeteg szenvedésnek világában, arra a megoldásra jutott, hogy megengedte Dark Starnak, hogy magába olvassza őt, és közösen pusztítsák el az univerzumukat. Vorfeed csatlósai azonban ezzel nem értettek egyet, és megoldást kerestek világuk megmentésére. Időközben Dark Star csatlósai valahogy szétszóródtak a világok között, ahol új formát – tárgyak, pontosabban fegyverek alakját vették föl. Vorfeed követői pedig mindent feltettek, hogy megtalálják Dark Star öt fegyverét, mert hitük szerint ezek egyesített ereje az egyetlen, ami képes lehet még elpusztítani Dark Start.

Egy kevés adat a Ryuzokuk történelméről:

Ceiphied világában eredetileg számos sárkányfajta élt. Voltak-vannak persze kisebb „sárkányok”, amelyek azonban inkább szörnyek. A Ryuzokuk olyan sárkányok, amelyek magas intelligenciával és varázslatok használatának képességével rendelkeznek. Ezek az aranysárkányok, a dimos sárkányok, feketesárkányok, fehérsárkányok és őssárkányok. Elméletben mindegyikük a Shinzokuk szolgája, és minthogy előbbiek nem szállnak szembe személyesen a legfőbb Mazokunál kisebb Mazokukkal, a háborúskodások a Ryuzoku és Mazoku erők között folynak. Az őssárkányok viszont nem szívesen bonyolódtak ilyesmibe, inkább neutrálisan akartak viselkedni, jóllehet ők voltak a leghatalmasabbak a Ryuzokuk között. Az aranysárkányok tőlük való féltükben azonban levadászták és kiirtották az egész fajt – egyetlen, utolsó túlélő kivételével…


Főbb új szereplők:

Valgaav:
Az utolsó élő őssárkány. Még gyermek volt, amikor fajtársait kiirtották, maga is súlyosan megsebesült, mikor Gaav rátalált, magához vette, és saját erejéből átadva neki, félig Mazokuvá tette. Gaav szolgája lett, és miután Gaav megsemmisült, az egész világot gyűlölve azt tűzte ki végső céljául, hogy részt vesz egy egészen új világ megteremtésében – amihez ennek a réginek maradéktalanul el kell pusztulnia, hogy a Rémálmok Urának ereje által végülis tisztán újraszülethessen.

Jilas:
Egy rókaember – a Slayers világán gyakoriak az állatemberek. Valgaav mentette meg az életét, mikor emberek meg akarták ölni, attól a pillanattól fogva hű és alázatos szolgája. A mechanikus fegyverek és robbanószerek nagy szakértője – egy a Slayers világában kevéssé használt területé, hiszen a mágikus robbantások sokkal hatékonyabbak.

Filia Ul Copt:
Aranysárkány, a Tűzsárkánykirály (Flarelord Vrabazar) papnőjeként szolgál. Az aranysárkányok (is) képesek emberi alakba változni, jóllehet Filia ezt még nem vitte a tökélyre: ugyanis a farka (végén egy rózsaszín masnival XD) megmarad, és ha izgatott lesz ki is bukkan a szoknyája alól. Utóbbi helyen még egy dolgot visel: egy hatalmas tüskés buzogányt, amelyet rajta kívül senki nem képes felemelni, és amellyel még Zelgadist is ki tudja ütni.
Filia meglehetősen naiv, ami a világot illeti, és saját fajának gonosz tetteiről sincs tudomása. Általában szelíd és finom hölgy benyomását kelti, de egyvalami biztosan teljesen kiforgatja önmagából: a Mazokuk, faja pusztítóinak puszta említése – így érthetően nem jönnek ki jól az alkalomadtán ismét felbukkanó Xellosszal ^^”.
Ehhez az ismertetőhöz még nem születtek hozzászólások.