Budapest: - Tokió:
 
Felhasználói név:
Jelszó:
Elfelejtett jelszó
Látogatók száma:
(2000.06.07.-tol mérve)
2413825

Regisztrált felhasználók
száma:
23865

Online látogatók száma:
2

Avatárral rendelkező
felhasználók száma:
1634

Utolsó 5 látogatónk:
barbarastar
2019-12-06 13:42:27
StellArt
2019-12-06 12:59:38
kacsa288
2019-12-06 12:55:33
Grimlock
2019-12-06 12:49:36
Akemi810
2019-12-06 12:34:52
E-mail
elérhetőségünk:
mail@animeweb.hu

Oldalunk a Facebookon:

Testvérlapunk:

Felhasználási feltételek:
Az AnimeWeb bizalmát élvező alkotások, rajzok, írások, fordítások, ismertetők, letöltések, stb. kizárólag otthoni elolvasásra, nézegetésre, saját használatra tölthetőek le. Más honlapon való felhasználásukhoz nem járulunk hozzá!

Minimum felbontás:
1024 pixel képszélesség
Támogatott böngészők:
- Firefox (legfrissebb)
- Google Chrome (legfrissebb)

Verziószám: 5.9
Minden jog fenntartva!
(c) 2000-2019 AnimeWeb
Anime / Manga ismertetők


#  A  B  C  D  E  F  G  H  I  J  K  L  M  N  O  P  Q  R  S  T  U  V  W  X  Y  Z 
- A legfrissebb 30 ismertető időrendben -
- A teljes lista megjelenítése Alternatív címekkel ABC sorrendben -
- A teljes lista megjelenítése Alternatív címek nélkül ABC sorrendben -
- Típus szerinti rendezés -

Ismertetők száma: 862 
Szerkesztés alatti ismertetők száma: 22 

Toki wo Kakeru Shoujo (Movie)
The Girl Who Leapt through Time * * * *
時をかける少女

Adatok:

Utolsó módosítás időpontja: 2018-01-25 22:08:11
Létrehozás időpontja: 2008-05-23 23:07:28
Eddig megtekintve: 1830 alkalommal

További találatok
Az ismertető szerkesztője: Echan

Típus: Movie
Műfaj: Dráma; Kaland; Romantika; Sci-fi;
Epizódok száma:
1
Japán megjelenés éve: 2006

Ismertető:

Az eredeti történetet Tsutsui Yasutaka írta. A regény ifjúsági magazinokban jelent meg 1965 és 1966 között. Az azóta eltelt időben számos feldolgozása született meg. 1972-ben TV sorozat, majd 1983-ban Live Action formában került a képernyőre, de egész estés Movie csak 2006-ben készült belőle.
Konno Makoto egy átlagos középiskolás lány, aki mint sok hozzá hasonló anime karakter, rendszeresen elkésik az iskolából és versenyt futva az idővel, igyekszik elkerülni a tanár büntetését. Az osztályban két nagyon jó barátja van Tsuda Kousuke és Mamiya Chiaki. A két fiúval rendszeresen suli után baseballoznak, és csak utána indulnak haza. Makoto egy nap, takarítás közben a kémia szertárban egy titokzatos idegennel találkozik, de nem látja az arcát, ugyanis elmenekül. Viszont ott felejt egy különös dió formájú tárgyat, amit Makoto kíváncsian szemlél, de ügyetlenségében elesik és összetöri. Délután ismét hazafelé igyekszik biciklijén és nem is sejteti, hogy ezen a napon megváltozik az élete. Egy hatalmas lejtőn lefelé száguldva robog a zsúfolt utcán egyenesen egy vasúti kereszteződés felé, pechére azonban a féke elomlik és képtelen megállítani a kerékpárt. A sorsa elkerülhetetlennek látszik, nekimegy a sorompónak, átbucskázik fölötte és egyenesen a felé száguldó vonat elé zuhan… A következő képen viszont már az ágyában fekszik. Hogy mi történt? Álmodott, vagy valóság volt? Ezt eleinte ő sem tudja, de hamar rájön, hogy különleges képességre tett szert. Képes ugrálni az időben.
Meglepő tapasztalatait nagynénjével osztja meg, aki restaurátorként dolgozik egy múzeumban. A nagynéni pedig meg sem lepődik a dolgokon, hanem úgy tesz, mintha misem lenne természetesebb ennél és biztatja unokahúgát, hogy használja ki képességeit. Makoto pedig hamar rákap a lehetőség ízére. Minden alkalmat kihasznál, hogy ugráljon az időben, kezdve a karaoke parti végtelenítésétől, a kedvenc vacsora eléréséig, na és persze Chiaki szerelmi vallomásának elkerülésére, megváltoztatva ezzel a sorsát, de rá kell jönnie, hogy ez hatással van mások sorsára is idővel rosszra fordulnak a dolgok.
Ráadásul arra is ráébred, hogy csak korlátozott számú időugrást képes végrehajtani, de mire észreveszi, már csak pár lehetősége marad. Maradék lehetőségeit megpróbálja úgy kihasználni, hogy mindenki számára jól alakuljanak a dolgok. De amikor Chiaki is megismeri képességét és rákérdez telefonon keresztül, hogy hányszor ugrott már, Makoto lobbanékony természete ismét eluralkodott rajta és az utolsó lehetőségét is elhasználta. Pár pillanattal később viszont kiderül, hogy ez nagy hiba volt, hiszen a sors megváltoztatásával az ő helyébe Kousuke került és erre azonnal rájött, amikor saját biciklijén meglátta a fiút a közeledő vonat felé robogni.
A drámai vég elkerülhetetlennek látszik, nincs már több lehetősége megállítani az időt. Ám van valaki aki szintén rendelkezik ezzel az erővel és találkozott is vele a kémia szertárban. És hogy ki volt ő? És sikerül-e megmenteni Kousukét? Nos, hogy megtudjátok, ahhoz feltétlenül meg kell néznetek ezt a filmet!
Fantáziadús történet, tele mókás jelenetekkel és romantikus szálakkal. A grafikája is kitűnő, 3D-vel fűszerezve helyenként és hangulatért a hozzáillő zene a felelős.
A film számos díjjal büszkélkedhet annak ellenére, hogy útja meglehetősen lassacskán indult el, ugyanis eleinte csak kisebb mozikban vetítették japánban és csak a következő évben jutott el Amerikába.

Eddigi hozzászólások száma: 1


1.

Milcsa

2009-01-10 14:57:16

Csodás anime