Budapest: - Tokió:
 
Felhasználói név:
Jelszó:
Elfelejtett jelszó
Látogatók száma:
(2000.06.07.-tol mérve)
2503944

Regisztrált felhasználók
száma:
24798

Online látogatók száma:
1

Avatárral rendelkező
felhasználók száma:
1655

Utolsó 5 látogatónk:
Lavina
2020-11-24 03:16:00
sora148
2020-11-23 20:33:51
Grimlock
2020-11-23 18:27:43
Bandi211
2020-11-23 16:35:45
Csabesz
2020-11-23 15:23:20
E-mail
elérhetőségünk:
mail@animeweb.hu

Oldalunk a Facebookon:

Testvérlapunk:

Felhasználási feltételek:
Az AnimeWeb bizalmát élvező alkotások, rajzok, írások, fordítások, ismertetők, letöltések, stb. kizárólag otthoni elolvasásra, nézegetésre, saját használatra tölthetőek le. Más honlapon való felhasználásukhoz nem járulunk hozzá!

Minimum felbontás:
1024 pixel képszélesség
Támogatott böngészők:
- Firefox (legfrissebb)
- Google Chrome (legfrissebb)

Verziószám: 5.9
Minden jog fenntartva!
(c) 2000-2020 AnimeWeb
Anime / Manga ismertetők


#  A  B  C  D  E  F  G  H  I  J  K  L  M  N  O  P  Q  R  S  T  U  V  W  X  Y  Z 
- A legfrissebb 30 ismertető időrendben -
- A teljes lista megjelenítése Alternatív címekkel ABC sorrendben -
- A teljes lista megjelenítése Alternatív címek nélkül ABC sorrendben -
- Típus szerinti rendezés -

Ismertetők száma: 862 
Szerkesztés alatti ismertetők száma: 22 

Saiunkoku Monogatari (TV)
The Story of Saiunkoku * * * *
彩雲国物語

Adatok:

Utolsó módosítás időpontja: 2018-01-25 21:55:32
Létrehozás időpontja: 2007-09-15 00:00:00
Eddig megtekintve: 3770 alkalommal

További találatok
Az ismertető szerkesztője: Aqualuna

Típus: TV
Műfaj: Dráma; Fantasy; Komédia; Romantika; Shoujo; Történelmi;
Epizódok száma:
39
Japán megjelenés éve: 2006

Ismertető:

„A sokszínű felhők országának meséje” eredetileg egy 12 részből álló, a The Beans nevű japán magazinban 2003-tól kezdve megjelentetett regényfolyam, amelyet Yukino Sai írt, és Yura Kairi illusztrált. Ugyancsak ő illusztrálta a 2005-ben megjelenő mangát is. Az anime első szezonja 2006-tól került vetítésre, a második 2007-től, mindkettő 39 részből áll.
Kategóriáját tekintve shoujo, a fantasy, a dráma, a románc és a komédia elemeit erősen ötvözi, némi történelmi háttéren alapulva. Nagyon kawaii, gyönyörűen megrajzolva, jó karakterekkel - szeretni való szereplőkkel - és lebilincselő történettel.
Mindenkinek szívből ajánlom!


A történet a Saiunkoku nevű, a középkori feudális Kínára hasonlító társadalmi felépítésű birodalomban játszódik. Hosszú-hosszú idővel ezelőtt, az országot mindenféle szörnyetegek és démonok tartották rettegésben, míg ki nem emelkedett egy hős férfiú, aki nyolc nagyhatalmú mennyei teremtmény segítségével legyőzte és elűzte őket, majd Saiunkoku első császára lett. A nyolc mennyei lény mindegyikét egy-egy szín után nevezték el, és őutánuk kapta nevét Saiunkoku nyolc tartománya; ezeknek főurai pedig családi nevüket megváltoztatták tartományuk neve szerint.

Saiunkoku pillanatnyi császára családjának utolsó leszármazottja, a 19 éves Shi Ryuuki, hat fivér közül a legfiatalabb. Bátyjai közül négyen a hatalmi harcok során meghaltak, az ötödiket pedig száműzték a birodalomból, így Ryuuki teljesen váratlanul került a trónra. Féléves „uralkodása” során nem csinált semmit, magát kivonta az ország ügyeiből és nem törődött a kormányzással, ezért a birodalom nagyjai teljesen kétségbeestek. A császár nemtörődömsége idővel tragédia árnyát vetítheti az országra, ezt mind tudták, ezért kitalálták, hogy feleséget kell adni a császár mellé – egy olyan intelligens, okos feleséget, aki megmásítja a hozzáállását és ráveszi, hogy törődjön Saiunkoku sorsával.

Erre a feladatra Shuureit, az elszegényedett, de egykor hatalmas Kou („vörös”) nemesi família leányát szemelték ki. Shuurei noha rangja és születése szerint hercegnő, különböző munkákat kénytelen elvállalni, hogy családja meg tudjon élni, többek között egy templomi iskolában gyerekeket tanít. Titkos vágya, hogy letehesse a császári vizsgát és udvari tisztviselő lehessen, ám ez az út nők számára nem áll nyitva.
Apja, Kou Shouka úr a Császári Archívum gondnoka, mely hangzatos és tisztes címmel sajnos csak soványka honorárium jár. Velük él még Seiran – hivatása szerint katona -, akit 13 évvel korábban Shuurei családja ismeretlenül is befogadott és azóta testi-lelki szolgálatával igyekszik meghálálni ezt a jóságot.

Shuureit felkeresi Shou Nagytanácsadó, hogy rávegye a feladatra – a lány a jutalom nagyságának hallatán gondolkodás nélkül igent mond, még mielőtt meghallgatná, miről is van szó tulajdonképpen. Így aztán hirtelen azon találja magát, hogy a Palotába költöztetik a császár első ágyasaként, ahol hat hónapot kell eltöltenie hitvesi minőségben, és ezalatt rávenni a császárt, hogy felelősségteljes uralkodó váljon belőle. Jó feladat, ugyebár? Először is megpróbál tájékozódni a császár felől, és megkönnyebbüléssel vegyes megrökönyödéssel megtudja, hogy az állítólag inkább a férfiakat kedveli… Aztán találkozni szeretne vele, ami új címe dacára nem is olyan könnyű, minthogy Ryuuki mint egy elveszett szellem, állandóan össze-vissza kóborol a palota hatalmas területén. Miután megismeri, hamarosan úgy érzi, hogy nem reménytelen eset, csak fiatal és tudatlan… és mellesleg borzasztóan boldogtalannak és magányosnak tűnik.

A továbbiakat nem árulom el, nézzétek meg magatok, hogyan boldogul Shuurei a felvállalt feladattal, hogyan alakul kapcsolata a császárral és a többi szereplővel - akik közül sokan nem azok, aminek elsőre látszanak –, titkokkal, intrikákkal, a kormányzati politikával, és mindeközben hogyan formálódik saját maga, és persze Saiunkoku sorsa.
Ehhez az ismertetőhöz még nem születtek hozzászólások.